"Системата минус 60" - тема №17

• 38 218
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
маик  на мен все ми се струва,че сутрин прекалявам. Иначе ми се яде още еклери,но няма стигат ми толкова.... Blushче иначе нямам край Blush

# 646
маик, вярно ли си носила 34 номер?  Shocked Crazy
Стига моля те, това е болезнено слабо на 172 височина! Моята щерка на 9 г. носи 34 номер! Аз дори и в най-слабите си времена едвам се нацеждах в 36, особено поли и панталони, а съм поне 5 см. по-ниска от теб.
Ох, тук със глас се смея на тия шукарийки, дето ги пишеш.  Laughing
Какви са тия еклери на Нилана, нещо живо се заинтригувах... Thinking
На мен не ми пречи да чета на руски - аз бях в руска паралелка като ученичка и тогава ни инквизираха да четем в оригинал Пушкин, Достоевски и Толстой; та една Мириманова ще ми се опре.  Crazy Laughing
Макар че, да си призная, може би е промито съзнание, или изкривяване от комунизма, но първите трима доста по-леко и интересно ми вървят. Достоевски особено го тача, май ще хвана да го попрочета отново: цък
Отивам за второ кафе, това ставане в 6:50 всяка сутрин ми се отразява пагубно.  ooooh!

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 09:45 от Анонимен

# 647
  • Варна
Добро утро момичета. Днес съм -400 гр от вчера. Снощи вечерях в 17.00 1 мляко с 3 мандарини. Днес обаче вечерята ще ми е около 18.15, защото имам риба и не върви да я ям в офиса.
Закуска 1/2 кисело мляко с ленено семе, 2 парчета руло с мармалад, 2-3 топки милинки.
обяд сухари с кашкавал и мляко.
Вечеря риба.
Снощи купих едни сухари от Билла. Уж на щанда пише ръжени, а като се прибрах на етикета пише 10 процента ръж. До нас имам само Билла и Пени от големите магазини. Кажете някой купувал ли е 100 процента ръжени сухари от там и какви. Че от бързане да се прибера все недоглеждам.

# 648
Добро утро и от мен!

По нашенско вали, та вали един ситен сняг... точно като от приказките, ама на мен ми действа много полягащо пък имам толкова за писане, че и от една агенция ще идват днес да снимат апартамента... Crazy

Аз като вас вчера си мислех точно за рецептите на Мириманова - рових из руските форуми и видях доста неща, които като четеш принципите на Системата са направо НЕредни, ама на! Де да знам, аз за себе съм решила, че ще се старая да не си позволявам такива "по изключение", защото се сещам за приказката "Изключението прави правилото...", веднъж изключение, втори път и то си станало система накрая. Wink

Сега менюто за днес:

з. 2 принцески с ръжени корички, кайма и кашкавал, мъъъничка суха паста (точно за една хапка, това можеше да го пропусна, ама детенце специално ми я приготвило и... Embarassed), кафе с мляко

о. Зелеви сърмички, салата печени чушки с кис. мляко и  котийж (това остана от снощната вечеря), плодове (вероятно мандарина и грепфурт)

в. Пилешко филе на тиган или ябълки с кис. мляко (ще го реша като наближи)

Исках да питам - авокадо мага ли да слагам в салатата за вечеря или да го оставя за обедното меню? Thinking

# 649
Привет! Grinning

Драго ми е да ви чета.Наистина.  Hug
Обмислям вечерята си. Thinking
Иначе, маик,благодаря за уточнението. Hug
Аз гъбената супичка я правя с лук,морков и ориз + застройката. Ще си сготвя в малка тенджерка,че така или иначе само аз си я ям,пък и само за обяд става. Laughing

Браво на отслабналите.Аз задържам вчерашното тегло.

Снежанке,авокадото е доста мазно,мисля,че не бива да го ядеш за вечеря.

# 650
Добро утро момичета. Днес съм -400 гр от вчера. Снощи вечерях в 17.00 1 мляко с 3 мандарини.

Браво, наборе!  Hug
И аз в 17 вечерях, и аз млечни и цитрусови и съм на голям минус. Тая вечеря я пишем в графа "много отслабващи"! Така да сваляме по 400-500 грама всеки ден, за лятото ще ме направо моделки!  Laughing
Но не на Родопа, да уточня! Плеймейт моделки!  Laughing

Снежанке, важна е позитивната нагласа и вярата, другото всичкото се нарежда от само себе си!  Hug
А аз се убедих да чета предимно Мириманова. Все пак, тя е жената, която свали 60 килограма и засега никой от форума не е стигнал нейния резултат. За мен е очевидно на кого да вярвам.  Simple Smile Hug
В руския форум съм регистрирана и писах няколко пъти, но някакси , там усещам голямо вманиачаване, позитивизмът ми убягва.
Ох, какъв е тоя плаж, страхотна закуска, искам там!  Heart Eyes
Тук е едно мъгливо, сиво, направо захлупено.  Confused

Снощи купих едни сухари от Билла. Уж на щанда пише ръжени, а като се прибрах на етикета пише 10 процента ръж. До нас имам само Билла и Пени от големите магазини. Кажете някой купувал ли е 100 процента ръжени сухари от там и какви. Че от бързане да се прибера все недоглеждам.

Аз купувам само от тези: http://www.finncrisp.com/crispbreads/thin-crisps/finn-crisp-original
гледай, правим системата с хляб от страната на наборката Снежанка  Laughing

# 651
big pufana, много ми е приятно да те засека и тук! Отдавна не съм се вясвала в шаловата тема, но ще се поправя  Peace За диабета имаш ли изписан метформинов препарат? Знам, че доста помагат на отслабването, на мен ми изписаха Normaglyc 500 (разновидност е на разните Сиофори и Глюкофаж) заради проблеми с яйчниците и силно се надявам да помогне и на отслабването.

ПиеХ, Сиофор, но го спрях, Бяло Лаленце. Оставам без коса от него. В началото на февруари ще ходя при една еднокриноложка, да видим какво ще ми изпише вместо него. Пиех го 3х800 мг.

Закуската ми беше кафе с мляко + малко парче баница, но приготвена от мен с къпани кори и извара. Вечерях в 20 часа, по-рано е изключено да се случи подобно нещо - леща + туршийка. Хляб избягвам да ям, научих се. Обикновено пълнозърнест си взимам и го ям по цяла седмица.
За обяд после ще пиша, че аз съм работеща жена и ... нямам много избор.

Благодаря на всички, за радушния прием. Вече си набелязах момичета с моето чувство за хумор и съм много щастлива.

# 652
  • Варна
Пуфанке не може леща и туршия на вечеря! Тях ги яж на обяд, даже ако може без туршията, че е солена, маринована и не става.

# 653
Мерси, Бела Донке, ама нямах друго снощи. Постепенно ще привикна към този режим. Аз съм прясна, прясна в темата.  Rolling Eyes

# 654
  • София
Елл, ако е възможно измести закуската в по-ранен час, добре е да има по-голям интервал между трите основни хранения. Затова и идеята ти при пригладняване за ядкa с мед не е удачна, по-добре плод или парченце сирене, кашкавал.. Вечерите ти не са системни, но ти знаеш, за по-добри резултати опитай да се придържаш максимално към правилата, но за начало е ок и само часът.
няма начин да я изместя, защото сутрин в ранни зори или разхождам кучето, или водя детето на тренироовки.  Ядките са в ранният следобед, а не след вечеря или преди закуска и са буквално една или две четвъртинки с малко мед. Пия кафе без захар, а чай не пия, така че може би не е толкова извънсистемно ... Sad

и сега да се похваля  Laughing - тази сутрин бях -500гр, направо не мога да повярвам. От 80кг преди няколко дни сега съм 76,5. Струва ми се, че е илюзия или някакъв временен спад и след няколко дни ще ги кача на бързо пак, защото не ми се вярва без кански лишения и глад да могат да се свалят килограми. Ще видим...
Преди доста време бях на режима на Байкова - ябълки и кисело мляко - и първата седмица не слалих повече от килограм. Явно е истина че организма не трябва да се стресира. Досега не съм се почувствала гладна, като изключим първата вечер.

За днес :
з. 2 филийки със сирене крема, маслини и пушено месо, портокалов сок
о. ориз с риба и салата от водорасли уакаме
в. остатъка от ориза и водораслите
кафетата не ги пиша, защото ги пия без захар. Иначе са поне 2-3 на ден. И червено вино - по чаша почти всяка вечер след вечеря.
Как ви се струва?
Да ви попитам за сиренето крема - аз го правя от извара, сирене и масло (омешано). Маслеността му се получава по-малко от на бялото саламурено сирене. Дали става за вечеря със сухари?

# 655
Здравейте, момичета!

леле, колко ни е раздвижена темичката.

За книгата с рецептите - още не съм я чела, но като ви прочетох коментарите май сега за сега ще съм си по първа страничка

белладона - Браво за минусчето!

Жаси - и на теб браво!

лабелла - Менюто ти е супер. Разнообразно и системно! Споко!  Hug

маик и всички останали с минуси - супер!

Моя кантар пак играе. От 99,5 до 101. Явно е време за нов застой, ама поне на см да мръдна сега!

Сиси - Радвам се, че вече си редовно тук!

# 656
  • София
Привет!
Аз днес забравих да се премеря, утре ще е!  Peace
Менюто за днес:
З - две парчета домашен тутманик с плочка сиренце и чай с мед
О - наденица с кисели краставички и лютеница
В - кисело мляко + грейпфрут
big pufana, съжалявам, че така е станало от Сиофора! Стискам палци за прегледа през февруари  Peace
beki8, благодаря!   bouquet
Сега пия чай от обелките на кромид лук и е невероятно горчив, но магарешката кашлица започна да се връща, а миналата седмица само това ми помогна  Crazy

# 657
Елл, браво!  smile3501

Да, така се сваля тук! Истина е!
Ето, вадя халваджийския тефтер и преписвам. Аз почнах от 88,6 килограма на 24.06.2010 г., ето как съм сваляла първите дни:

1 ден: минус 400 гр.
2 ден: минус 600 гр.
3 ден: минус 300 гр.
4 ден: минус 100 гр.
5 ден: минус 200 гр.
6 ден: застой, но начало на менстр. цикъл (МЦ)
7 ден: минус 400 гр.
8 ден: минус 300 гр.
9 ден: минус 400 гр.
10 ден: минус 100 гр.
11 ден: минус 300 гр.

демек, първите 11 дни съм свалила 3,100 кг.  Peace
Мога да ви напиша и менютата ми за тези дни, всичко си записвах прилежно.  Simple Smile

# 658
При мен днес имаше още -500гр. и резултатът е -1.5кг от петък насам.Дано да се продължа бавно и славно надолу.
Това е менюто ми за днес :
з: филия със сирене "Филаделфия" и капучино
о:салата от варени картофи с лук и магданоз и малко зехтин + половин краставица;малко по-късно и кафе без захар
в:свински каренца на сух тиган и половин краставица

А ето и рецептата за кюфтенца от елда по молба на Сиси :
КЮФТЕНЦА ОТ ЕЛДА
1/2 кг елда
1-2 яйца
1 глава лук /може и зелен/
сол, червен, черен пипер, чубрица, копър, мащерка
Елдата се сварява с малко сол. Ако има вода, се отцежда. Добавят се яйцата, нарязаният ситно лук, подправките. (Аз пасирах леко всички продукти с пасатор).Правят се малки кюфтенца, които се нареждат в тавичка върху хартия за печене и се пекат във фурната.

На мен ми харесаха много и мисля,че е съвсем системен обяд.Намерих и други рецепти с елда,които смятам да експериментирам в близко бъдеще и да споделя с вас.

# 659
  • София
Иве, и аз ще пробвам тази рецепта. Тъкмо имам един неотварян пакет елда в къщи и се чудех как да го приготвя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт