"Системата минус 60" - тема №17

• 38 254
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
А аз съм кръгъл идиот!
Жани, да ти е живо името и да си го носиш със здраве още много, много години! Здраве, любов, пари... от всичко по много!   bouquet

Въпрос към по-опитните - как ви се струва -1.800 от понеделник до тази сутрин? То вярно, че бях в МЦ и губя вода, но чак пък толкова.... доста съмнително.   newsm78

# 91
  • София
Здравейте,мили момичета!Чета ви толкова отдавна ,че ми се струва ,че ви познавам от месеци ,но не пиша ,защото се записах преди време,а  се провалих  Sick.Искам да добия някакъв минус и пак да "вляза "в темата Embarassed.За съжаление съм с понижена функция на щит.жлеза и нещата вървят много бавно и отчайващо,или хич не вървят,освен това спрях цигарите и съм в тотален шок -110 кг ,като последните 10 за 3 месеца без цигари,ако така продължава май ще ги започвам наново ooooh!.
По темата с депресиите ,мога да умувам с часове,но със сигурност периода 37-41г. хич не е лек или поне за жените с поотраснали деца,Жаси и другите като нея с по-мънички дечица са облагодетелствани,за тях купона тепърва предстои Flutter
п.п. и моля да ме извините за малко агресивното нахълтване в темата ,на мен си пожелавам да се задържа дългичко тук и следващата година да реша поне частично този болен за мен проблем Heart Eyes

# 92
Смайл, а защо не пиеш ел-тироксин, или някакво друго лекарство за щитовидната жлеза? Аз скоро ще си взема направление от личния лекар да си изследвам хормоните на щит.жлеза и да ми направят ехография, а ако се налага и да пия хормонален препарат. Лекар ми препоръча да отида в Майчин дом за тези изследвания, май тук: http://www.medfaculty.org/bolnici/usbal-endokrinologia.html
Та малко да ми се оправи кракът и отивам, че с тия патерици съм половин човек.
Депресията и напълняването може да се разрешат от само себе си с тези лекарства, вземи мерки!  Peace

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 22:48 от Анонимен

# 93
  • София
Жаси,заинатила съм се да не пия,пих ги 2 год.не се чувствах кой знае колко добре ,хормони да вкарваш в организма не е толкова безобидно,на едно помагат ,ама разстройват куп неща .В интерес на истината ,когато спазвам режим и правя упражнения и резултатите са ми чудни ,ама и аз  се въртя в един кръг ,самосъжалявам се и....до там,но съм решила да опитам.За мен проблем е периода след системата,т.е. задържането ,знам ,че удари ли ме хормона ,всичко отива по дяволите,нищо не може да ме спре и ще върна на изходно положение и това най ме демотивира,ама знае ли човек ,може пък и да не  разсъждавам така като сменя гардероба tooth

# 94
Не знам, Смайл, според мен не ти е предписана точната доза. Защо не опиташ да отидеш при добър специалист?
Тази жлеза е много важна и според мен не трябва да се изоставя лечението й.
Но подробности ще мога да напиша след месец някъде, като отида да се изследвам.
Но хипофункцията на тази жлеза води до напълняване и депресия - две много основателни причини да й се обърне внимание.  Peace

# 95
Здравейте момичета!
Последните 2-3 странички много тъжни...
Бобченка, просълзи ме, мила. Съчувствам и стискам палци скоро да се наредят нещата и да се съберете с таткото. Нацелувай малките кукли и не мисли за празниците. Празници ще има много занапред и ще бъдат щастливи за теб и децата ти.
Жаси, Беки, прегръщам ви момичета и ви пожелавам да бъдете силни. Hug
Аз отглеждах големия си син 11 год. сама. Беше ми трудно, тежко, ревливо, особено по празници, но като си гушнех детенцето и виждах усмивката му всичко забравях и бях щастлива, че го имам. Преди 5 години срещнах най-добрия човек на света, имаме прекрасно детенце и не съжалявам за нито един ден от живота си.
И при вас всичко ще се нареди, аз вярвам! Peace
Теменуга, горе главата, мила!  Hug
Смайл, и аз съм с хипофункция на щитовидната. Пия Л-тироксин, но и при мен много бавно стават нещата, от месец не съм свалила нито грам.

Жани, честит празник! Бъди здрава, щастлива и обичана!

Извинявам се за дългите писанки и за да не е съвсем спам менюто за днес:
З: Парче дом. баница, 1 редче черен шоколад
О: Свинско с ориз, 1 домат
В: 2 мандарини, 1 ябълка и 1 коф. кис. мляко

Хубава събота и неделя и много усмивки! Hug

# 96
Не знам, Смайл, според мен не ти е предписана точната доза. Защо не опиташ да отидеш при добър специалист?
Тази жлеза е много важна и според мен не трябва да се изоставя лечението й.
Но подробности ще мога да напиша след месец някъде, като отида да се изследвам.
Но хипофункцията на тази жлеза води до напълняване и депресия - две много основателни причини да й се обърне внимание.  Peace

Подкрепям Жаси. Peace

Приемането на хормони не е безобидно, но ако организма не си ги произвежда сам, няма начин.
Л-тироксина е животоподдържащ, както Инсулина при диабетиците.
Отиди при добър специалист ендокринолог. Ако лекарството е точно дозирано не би трябвало да имаш проблеми и да се чувстваш зле.

# 97
  • София
Знам,Жаси ,че е важна и то много ,но съм поела ангажимент към док-а да се изследвам  често и да си следя дереджето ,да не се литна нанякъде  Crazy,освен това съм овен и ще пробвам с алтернативни методи докъдето издържа,имам резултати и вярвам!
п.п. аз не се чувствам хич зле ,само тез кила са ми проблем ,но аз винаги съм си била пълничка  Peace

# 98
Момичета,мога ли да ползвам ябълково брашно понякога вместо ябълки? newsm78

# 99
  • Stavanger,Norway/ Varna
Момичета, много сте мили, благодаря ви  Hug

Летиция възможно е. Аз от понеделника до днес отбелязах минус от 1300 гр, така, че е възможно.  Peace

Смайл дано този път е успешен   bouquet

Свеки ми вдигна кръвното ... newsm61

# 100
за ябълковото брашно нищо не знам. много съм невежа по въпроса с храните и не мога да помогна. струва ми се обаче, че 'брашно' е в пъти по-хранително от просто 'ябълка', така че за мен по-скоро към не може отива работата  Rolling Eyes
за щитовидна жлеза мога да говоря дълго - мама е със заболяване и мноооого години вече пие лекарства. измъчи се, милата, с какво ли не. чак тази пролет се сетихме, че един клиент на филков е бог в тая сфера (диабет и жлези) и я заведохме при него, та чак сега като че ли й дозираха правилно лекарствата. то не бяха кризи - нервни, психологически, напълняване, отслабване, депресии, топли вълни, втрисания, кризи на средната възраст, високо кръвно вследствие на хормоните, после пък спадове, какво ли не беше - и така 10 години. по едно време вече никой у нас не й обръщаше внимание, защото все нещо й имаше. добре, че най-накрая се намери някой, дето да дозира правилно лекарствата  Peace
та, смайл, акъл и аз не мога да дам. лекар (и фризьор) не се препоръчвал, знам от мо'йта баба. ако на мама тоя човек е помогна, теб може да те осере, така че и името му няма да казвам дори. просто пожелавам да намерите правилното лечение, защото си е жива мъка по мой опит.
а цигарите не започвай. тъкмо е минал стресовият период, та сега ли. и аз от 4 месеца вече не пуша. всъщност, точно защото ги спрях, затова се озовах тук. преди пролетта няма да ги почна изобщо. а може и тогава да не посегна.  Peace
бобче - на свекърви не се вързвай изобщо. с тях е лошо, но без тях е още по-зле  Peace
летисия - чела съм по момичетата, че имат такива спадове. при мен обаче подобни неща не се случват  Wink
теменуга - ето виждаш ли - можеш! аз понякога си лягам рано, точно за да не кривна. а за парите не му мисли толкова - може пък животът да те изненада  Peace
галка -  Hug

аз съм все така заковала на 68. няма лошо. за днес: з: каквото ми направи съпружеството. ще врънкам за бухти, но да видим Wink; о: на кръчма със системки; в: миш-маш. има съвсем мъничко сирене, така че няма да се отклоня твърде  Peace

'БРИУТРУ, мацки   bouquet

# 101
маик, не се притеснявай за сиренето - Бебок пита лично Мириманова във Фейсбук може ли да се яде българско бяло сирене за вечеря и тя каза да.  Peace
Демек, миш-машът си е напълно системно ядене, ако е задушен - нали вечер не трябва да се пържи и не може олио. Съдържа зеленчуци и млечни - точно по един от вариантите за вечеря. Че даже и доматки и айранче можеш да хапнеш и пийнеш с него.  Simple Smile

За щитовидната жлеза и аз мога да разкажа много - и моята майка е с гуша, но упорито отказва да се лекува и това й трови здравето от близо 30 години. Веднъж ходила на специалист, казал й, че има възли и е за операция, тя си излязла и оттогава не е ходила повече да се преглежда.  ooooh!

Тази сутрин съм 70,1 - е няма такава история просто - тъъъъкмо се доближа до 6-ците и хоп плюс на другия ден. Надявам се след днешната системна среща обаче, утре вече да съм шестачка.  Laughing Laughing

Потърсих да ви пусна някаква закуска, гледайте какво излезе като предложение за закуска. http://images03.snimka.bg/000195276.jpg
 Crazy Joy

Еееех. А аз закусих пълнозърнести макарони с масло и сирене.

# 102
  • Бургас
Добро утро!
От няколко дни само ви чета, но не съм писала.
Виждам, че тук са се събрали изключително силни жени.   bouquet
маик , миш-маш за вечеря не може. Не е само заради сиренето. Няма вариант зеленчуци и яйца. Яйцата се хапваха самостоятелно или по изключение с месо.
Аз съм системна (снощи беше изключение - улисах се и изпуснах времето за вечеря  Embarassed ). Не се качвам на кантара, че съм в МЦ и в такъв период показва минимум кило нагоре. Знам, че е временно и после изчезва, но защо да си развалям настроението.
Относно празниците - смело и отговорно заявявам, че ще прегрешавам  newsm36 (във всяко отношение  cook  cheers  luvbed ). Ще гледам първите две да са в по-малки дози и с третото да неутрализирам ефекта им  Wink Просто ще направя като миналата година, когато вече бях започнала Системата. Вечерях с месо и салати в умерени количества. Нямах проблем със свалянето, въпреки че ходих и на банкет с колежки, а също и 3 дни на вила, където не е нужно да казвам колко съм системствала, но пак наблягах на салатите вечер.
Жаси , интересна закуска. Аз като съм първа, имам право на избор, нали?  Laughing

# 103
Добро утро.
Значи за миш-маш-а - за да е системен нарязвате чушките, слагате ги в тигана, слагате домати от консерва(аз имам домашни нарязани на ситно домати, аз слагам 2 бурканчета от тия за бебешките пюрета от по 190 грама), малко чесън, като поомекнат чушките и сока от доматите се поизпари слагате натрошеното сирене и готово. С яйца става по-хубав ама нали отслабваме и трябва да правим жертви Simple Smile
Жас, взимама си един брой закуска Mr. Green Joy hahaha Joy

# 104
Добро утро,Системки!  Hug
Закусих вече с ябълка и домашна баница.Днес съм в застой,но няма да се тревожа.
Относно гушата и аз имам какво да кажа.Жлезата ми не се увеличава,но имам топли възли.В нашиат град няма специалисти ендокринолози-има 2 от старата генерация.Сестра ми пострада от тях-вместо да й подтиснат процеса ,те подхраниха жлезата,очните й ябълки изпъкнаха необратимо,стигна до психиатрая.Аз се страхувам.Преди години идваше варненска доцентка и тя ме лекуваше.
С йодни препарати бяхме стопирали процеса,но сега явно пак се активира.И понеже финансово ми е невъзможно сега да ходя до Варна да се прегледам,мисля да вземам йод под някакма форма.Лошото е ,че йодните хапчета ги няма вече по аптеките.Важното е,че благодарение на вас си изясних картинката за ревливостта си,проблемите с концентрацията и др.Преди 7год. имах проблем,но тогава имах тремор на ръцете и проблем с кръвното.Затова сега не предполагах,че е от гушата.Но изследванията са важни в случая.
Да оставим това.Пожелавам приятна системна среща!
И лек ден на останалите.
Извинете ме,че често не споменавам имена,но ми е проблем запомнянето кой какво е казал и се притеснявам да не сгафя.
За  обяд мисля-кюфтета и гарнитура от снощния ориз с гъби.
До после! Heart Eyes  Hug

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 10:39 от Теменуга

Общи условия

Активация на акаунт