"Системата минус 60" - тема №17

• 38 271
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро.
Аз днес няма да отчитам - сетих се за кантара като си изпих кафето ooooh!
Иначе Иванов ден мина добре - от 18 до 2 часа Laughing,  станахме в 6 и 30, за да отидем на прасе в чирпанска българия - абе напрегнати 3 дена бяха Joy После ще ви чета назад, че сега се наядох и ми се доспа.
Адаш, айде идвай на отчет че нямам търппение да видя колко си свалила Hug

# 556
Добро Утро, Момичета! Успешна и отслабваща седмица и от мен.  Wink

Проклетница,  _belladonna_  и аз като вас. Вече два пъти и аз вечерям с месо и първо ми става много тежко,а след два часа съм гладна вече newsm78. Най -добре ми е като вечерям с мляко и плод! Хем ми е леко,хем не съм гладна и хем с нещо си подслаждам устата,все пак плода си е плод.

За днес още незнам точно какво и как да ям,но все пак:
з. 2 парчета кекс,едно блокче шоколад и вода.
о.  newsm78 Чудя се дали мога да ям постни сърми и кисело мляко?
в. Кисело мляко и портокали.

#Crazy Нещо странно се случва с мен ставам по 5 път на нощ да пишкам, при вас случва ли се ? Аз чак си загубих съня  Joy пък да не говорим как дразня милото  hahaha снощи в просъница ми промърмори леле по добре да хъркаше,риташе или да се въртеше Blush

# 557
Бебо, ти се завърна!  Hug

Снежанке, отивам да надпиша снимките, за да не се чудиш кой кой е - погледни след малко.  Hug

# 558
здравейте, системки!
сиси - както (май) съм казвала, ти беше причината да дойда в тая тема. страхотни резултати си постигнала и то за рекордно време. сега изглеждаш чудесно и не вярвам, че има смисъл още да сваляш, но сам човек си знае най-добре.  Hug
стеле, жаси, жани, диви, както и всички други успели да се преборят с десетки килограми - страхотни сте! тези с по-малкото - и вие сте страхотни!  Hug
новите системки да се добре дошли!

аз днес понеделнишки бележа +400 гр., с което отново видях 7-цата на кантара си. днес съм 70.2. не знам защо става така - може да е от наближаващата овулация, може да е от вода, все едно - имам плюс и трябва да го разкарам. инак менютата ми тия дни бяха ок - за 2 дни са както следва:
з: козунак + мляко с нес/ малко парче баница + мляко с нес;
о: ориз с гъби + 1 портокал/ малко зеле с месо и малко боб - не харесах нито едно от двете, така че не ядох нормално
в: печено свинско месо/ кофичка кисело мляко с 2 портокала и 1 киви;
няма вафли, шоколади, следобедни кафета, прихапвания, късчета от храната на децата, нищичко - да не речете, че ям тайно и не обявявам. всичко си казвам. и въпреки менютата ми съм с плюс. все едно. истината е, че и с моите 70 кила пак си се харесвам. имах стимул да отслабна тъй, щото да влизам в едни дънки,  които изобщо не можех да закопчея (а после и преливах от тях), а сега влизам и не преливам. значи целта, която преди година си бях поставила, вече е достигната, нищо че цифровото измерение на резултата е едва 5-7 килограма (на системата не съм от година - да не ви заблудя ей). ще видим как ще продължа. системствам си, пък или ще сваля още, или няма да сваля. системата не ми пречи, не гладувам, чувствам се добре, така че продължавам независимо от плюса.
инак почнах сериозно скраба с кафе + мумийото след баня. самите хапове вярно вонят, но смесени с мазилото ми, миризмата изобщо не се усеща. и това не ми пречи, така че ще го правя. за сега първо стривам хаповете и след туй ги разтварям в антицелулитен крем, защото такъв имам хартисал; сега си поръчах лосион за тяло, който ще използвам след това. особено ще следя за резултата, че 2те бременности ми донесоха огромни стрии, независимо че напълнявах едва 10-тина килограма. е, те се посвиха с времето, но дано масажът има ефекта, който търся.

за днес менюто ми е мляко с нес + захар на ранина, едва сега в 9 се прибрах и закусих с филия с майонеза и сирене + 2 малки парчета баклава; обядът ще е ранен, въпреки че късно закусвах, за да продължа деня нормално - още имам ориз с гъби; вечерята ще е преди 6 100% - часът винаги го спазвам и ще е или кисело мляко с плод, или огромна салата; по-късно ще пия чаша вино, защото сме на РД и е тъпо да се делиш от общата трапеза. ей, трябва подарък да купя. добре че се сетих.

хубав ден ви желая и отивам да действам по задачите   Peace

# 559
Добро утрооо!!!

Лелеее, изписали сте света!!! ooooh!

Жаси - Ама много сме хубави на снимките, пу пу!

Сиси - Страхотни резултати! Аз като гледам темпото на сваляна май само февруари и този месец свалях с над 5 кг.

Адаш - Днес няма минус, душата! В събота бях 98,9. Днес обаче съм плюс и кантара показва 99,7. Очакваше се! Но за сега не ми дреме, ще се радвам ако см се посвие.  Hug

Лабелла - Аз от вечеря с месо съм на плюс на следващия ден, както се случи снощи. Яж това, от което се чувстваш ок!  Hug А минус има ли? Хайде мини да отчетеш?

Ох, исках много да пиша, ама трябва да се оправям с малкото!
 Hug Heart Eyes  bouquet Хубав дееннн!

# 560
Жас, не съм се обидила ни най-малко   bouquet
напротив, винаги чета коментарите внимателно, щото, както вече писах, затова и започнах да пиша тук - за да има кой да ме поправи ако сбъркам, в този смисъл непоискан съвет няма
ама щото аз два пъти се оплаквах и хленчих, че на практика няма с какво друго да вечерям, та затова .....  Mr. Green
и че не ми стига плодове с мляко - и това е така, аз си признах, че съм била гладна и съм пила води и кафета после ....
сега, дали съм гладна щото съм свикнала вечер да ми е основното хранене, или пък наистина не ми е достатъчно, тепърва ще се изяснява
във всеки случай със сигурност ще правя по-големичка плодова салата за в бъдеще, но просто снощи имах само ябълки подръка ....

а иначе, на вас със Сиси само мога да бия чело, щото дето се казва, аз накъдето съм тръгнала, вие вече се връщате оттам   bouquet

# 561
Жаси  Hug Сега е много по-лесно като можеш да свържеш ника с определено лице... Flutter
Дъщеричката ти и дъщеричката на Евита са големи сладури и чаровни като мамите! Heart Eyes

Сега като прочетох поста ма Маик и се сетих - дори не знам дали ще намеря тука това мумио, пък и идея си нямам като как трябва да му е "местното име"  Rolling Eyes... Иначе си взех кафе и започнах скрабирането с него Crazy. Верно, че става банята малко кочина, но после мирише много свежо на кафе и душ-гел и всичко се отмива без проблем с душа. Моя мъж тази сутрин ме пита защо си пия кафето докато се къпя, че след мен банята миришела много освежаващо  Joy

# 562
Проклетница,  Hug
Сиси е много по-напред от мен, аз пък се уча от нея.  Grinning
Вечер наистина е най-трудно и докато свикне човек, е терсене. Аз хем вече направих 6 месеца на системата и пак ми е трудно вечер. Моите все похапват разни нещица покрай мене, аз само стискам зъби. Тогава идвам да чета тук, гледам си старите снимки, чета книги, в чата си пиша с момичетата. Бе не е лесно, но като постигнеш даден напредък и това ти е огромен стимул да продължиш и да не се отказваш.

Стеле  Hug , много готии снимки, наистина. Дай и от твоя фотоапарат, ако имаш, да кача и тях.  Hug

И аз днес не се мерих, но съм в МЦ и нямаше да са добри показанията, така че ще се измеря утре, или вдругиден, да отминат поне първите 2-3 дни.

Иначе, опитах се да закуся по-обилно и едвам гледам, хем изпих 2 кафета. Ядох домашна баница с кисело мляко и 1 банан, за обяд мисля да е пиле с ориз и салата; вечерята - 1 котидж сирене и фреш от няколко портокала и мандарини и 1 грейпфрут.

Снежанке, не знам с това мумио какво да те посъветвам - питай по аптеките. Другото му име е шилажит: http://en.wikipedia.org/wiki/Shilajit
Ама на фински как е, идея си нямам.  Laughing

А, пак си било шилажит - ето:
http://www.voimapuoti.com/shilajit/p/435
http://www.lootuskauppa.fi/Masennus/Shilajit
но тези са някакви адски скъпи, тук е по около 3 евро кутийката.
Аз си взимам ето такова: http://www.ayurveda.bg/index.php?page_id=7&record_id=9

Ако искаш, дай адрес, ще ти пратя 1-2 кутийки!  Peace

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 10:30 от Анонимен

# 563
Здравейте ,сладурки!
Много сте изписали бре ,едвам ви изчетох!
Снимките ви са страхотни и срещата ви е била системна !Браво  smile3501
Аз наминавам да дам отчет за 4 дни ,днес е петия - кантара сочи 55 кг. т.е. - 1,200.Продължавам напред и дано все така да ме радва "гея",както му казвате вие.
Днешното меню : З : Филе от свински бут с малко крема сирене , 2-3 хапки банан + мляко с нес кафе с малко кафява захар
 О: Зелена салата с варено пилешко месо +чай  до вечерята 500 мл.
 В: Голяма салата и 1|2 кис. мляко  
От днес смятам да започна и с гимнастиката.А също така да си купя кафе и   bath                 Да питам за мумийото ,задължително ли е или може да си ползвам и антицелулитния гел ,който имам след баня ?
Лек и системен ден ви желая  Hug Hug Hug    

# 564
  Добър дееен! Hug Много сте хубави всички на срещата  bouquet

Аз днес започвам официално, вчера подготовката мина добре. Но понеделник ми е най-приемлив за ново начало. Довечера ще си напиша менюто. Този път лакомията не надделява мисля, закусих леко и порциите мисля да са ми по-разумни за да огладнявам до 18ч.

Прокли, за чая и аз бях като тебе. Купих си някакъв немски от Метро който е плодов и ужасно ароматен и стои много плътен в чашата не така прозрачен като нашите. Милфорд май беше, моят е боровинков и е страхотен. Пия си го чист.Опитай, първите два пъти насила малко го пих, после взе да ми харесва. Има и пъпеш и разни други екзотични на тая марка. За вечерното хранене през този сезон и аз съм малко като теб и те разбирам добре, но аз сухари обожавам. Можеш да си правиш и млечна салата с цедено мляко, аз я обожавам.
 Прокли  това с глада до седмица ще отмине, така е в началото като сме вечеряли късно. Максимум до две седмици съм сигурна че тялото ти ще ти подава сигнали като свикне с новите часове Hug

Алиена, страхотен минус  bouquet

Сиси
, снощи те пропуснах мила. Страхотен е и твоят резултат  bouquet Много ти се радвам!

Да ви призная за себе си съм забелязала че след вечеря от зеленчуци/плодове и млечни се чувствам най-добре. Оризът също ми е супер, но протеина вечер и мен кара да огладнявам много. Този път съм решила да правя и упражнения, както си му е реда и без това по цял ден съм седнала на стол и не се движа изобщо.

Хубав и усмихнат ден   bouquet

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 11:20 от Кашарел

# 565
ей,човек не може да ви изчете......аз не писах тези дни ,но бяхме на ваканция и нямаше нет.инеча си спазвам системата.имам въпроси:
1.за вечеря към млечните продукти влиза ли сирене-бяло саламурено  и извара....май да,но пак ще питам
2. за вечеря може ли яйца с кисело мляко или с извара-май не„ми аз едната вечер това вечерях,щото нищо друго в ресторанта не ставаше
3.шопска салата за вечеря става ли-май да
аз ще се тегля веднъж на седмицата,иначе ми се бъгва мозъчето,така че в сряда е големия ден,
сиси-благодая за стимулиращото ти обобщение,наистина такива разкази действат невероятно мотивиращо.
жасмин-снимките ти са страхотни,разликата е очевидна,уау

# 566
Момичета снимките са стархотни. Ами да проспала съм паролата -нищо че е веднага след линка. Аз днес закусих 3 филийки хляб Вита с шунка и кашкавал и малко масълце + кафе. Остатъка от деня още не съм го решил. Кг- 96.3 - супер при все че в събота бях на семеен празник и доста винце изпих ок. 2 чашки де Simple Smile. Линийката ще я сменям утре като направя една седмица на системата.
Хубав ден!
 Hug Hug Hug

# 567
Здравейте отново.След яко тъпкане по празниците пак се завръщам в ващия отбор  Hug

за обяд мисля да хапна кафяв ориз със домати

За вечеря става ли елда с броколи?

# 568
  • Germany
Момичета, записвам се  Peace Първата крачка е направена  Laughing За сега ви чета, започнах книгата да чета и рецептите да разглеждам. Преди година две имах 6-7кг. за сваляне, сега вече са 10 - време е да се взема сериозно в ръце  Peace За сега все още се запознавам със системата и ако имам въпроси преди да пристъпя към спазването й ще се радвам да ми отговорите  Hug Peace
За начало имам едни малко тъпички въпроси, но преди не ми се е налагало да се съобразявам с диети и храни, винаги съм била ужасно слаба, но след 2-то раждане вече усещам че имам и доста неща не са ми ясни:
Какво е Елда? Май не съм виждала такова чудо тук  Thinking И кой ориз е позволен - бял? ако да какъв точно - примерно тук има един, който обожавам - Ризото - той става ли или трябва да е кафяв?
Пак се извинявам за малуумните въпроси, но съм абсолютен новак  Embarassed Embarassed

# 569
Добро утро и успешна нова седмица!! Hug Пиша това и допълвам от 7 ч. сутринта, затова се извинявам, ако преповтарям някои неща..

Аз няма да се отчитам, защото след 5 системни дни, през уикенда пак нещо клекнах.. сега разбирам защо е толкова труден краят, преди си мислех, че нищо не може да ме накара да прегреша, но факт.. със сигурност ми влияят за това и много други фактори, нещо ми е изнервено, аз нали и цикъл нямам с това кърмене и все го чакам.. но няма да се оправдавам,. Wink

кали 08, добре дошла и успех!! Много бивши дюканки вече сме тук и се чувстваме чудесно! Все повече да ти хареса и на теб! Hug
Шоколадово бонбонче, често се сещам за теб! Поздравения за спирането на цигарите!!
Снежанката, можеш да си хапваш оризовите сухари. Според мен са ти ок количествата, неусетно сама ще намалиш, но има различни периоди - някога ни се яде повече, друг път по-малко, съдържанието е по-важно! И понеже се коментираха моите закуски с тястяно и сладко, държа да отбележа, че винаги съм си казвала "стоп" и количествата са били малки, а не натъпкване до пръсване, понякога просто да опитам  напр. някой сладкиш, който съм направила. Чудесно начало, браво, само така!
Жани, страхотна си, чакам чудесният минус, който ще отчетеш!
Алиена, според мен стават оризовите спагети, аз съм яла за обяд. Понякога ги прибавям и в супи вместо фиде и си става системна супа. За вечеря всеки сам си преценя. Браво за хубави минус! Каква ти е целта сега?
Жас, в повечето случаи часът за вечеря ме сварваше на вън и плодовете, киселото мляко ми бяха най-лесни и бързи за консумация с две деца, които трябва да следя.. Давам си сметка, че вечерите са ми предимно плодове, зеленчуци, млечни.. броени пъти се е случвало да са месо, елда, ориз, сухари. Но освен, че в повечето случаи са били принудително такива, на мен си ми е и вкусна и почти винаги достатъчна такава вечеря. И аз в един момент се замислих, че може да ми изиграе лоша шега по-натам и започнах да се опитвам да разнообразявам повече. Но затова се дистанцирам от съвети и коментар към новите момичета, че вечеря от кисело мляко и плод не е вечеря, ако им е достатъчна нека да хапват, но да не е всеки ден!
А я недей да скромничиш, за 6 м. 18 кг. въобще не са "едва", а си е едно прекрасно и сериозно постижение! А и при мен килограмите са натрупани от бременност, затова първите паднаха по-бързо. Сега ще се боря с тези останали още от преди първата бременност, затова е трудничко. Иначе си права за закуските почти винаги гледах да хапна нещо тестяно, сладичко, така ми беше по-лесно, макар че аз по принцип не си падам много по сладките неща. А сега ще се стремя да редувам вечерите, именно защото вече съм в края и като ми се прииска да се храня по-различно (не казвам като свърша със Системата, защото винаги ще се придържам малко или много към правилата й) може да се отрази по-сериозно.  
Много добре изглеждате всички на срещата! Hug
chockolina, и бялото вино не е системно! Аз също заспивам към късно 12-1 ч. но не ми пречи, свиква се, даже и течности спирам да пия понякога още към 22-23 ч.
puffy, все така да те радва кантарът, вярвай му и се тегли само на него!
beki8, ivelinka-71, поздравления за труда по книгите!  bouquet
Проклетница, по-добре от сега си вземи нов кантар, ако можеш.
Кашарелче, много ми е драго да те "видя"! Heart Eyes Надявам се всичко да е наред с прегледа и пиши по-често! Hug
Джижи, само така да е тонусът, харесваш ми, така се получават нещата с желание!
ksanaidu, не е задължително млякото да е 0,1%, на мен лично не ми е вкусно и затова реших да отбележа да не се мъчиш. Wink
Проклетница, както по-горе писах на Жаси, а и тя самата е забелязала, моите вечери често са такива, не го считам за грешно, но и не поощрявам към такива, всеки сам преценя, но разбира се разнообразието е най-добре! Hug Истината е, че съм се чувствала най-отслабващо точно след такива вечери, но трябва да се внимава и да си повтаряме, че това не е диета с ограничения, които после да ни излезнат солено, а приятен, свободен режим, в който ние решаваме какво ни се яде.. Иначе ти си знаеше правилата чудесно!  Peace
_belladonna_ , пожелавам скоро да ти стане широк панталонът! Wink И да си системна и през уикендите, че да можеш в понеделник на отчета да се зарадваш на хубав минус!
labella, можеш сърмички всякакви, даже и с кайма!
маик, и аз те обичам! Hug Всички около мен ме убеждават, че и така ми е добре, но аз искам да видя до къде мога да стигна, има си още за ошлайфване. Wink Което ми напомня - хайде и аз от днес ще почна пак мумиото и скраба, браво на теб! А ти я забрави за няколко дни кантара, че да не ти действа демотивиращо, сама си си отговорила, че вече си системстваш механично, така че спри да се връзваш на кантара. Макар че и мен ме е сгащил сега и се правя, че не го забелязвам, но ме човърка.. първо обаче ще се потрудя малко.  
Стеле, важното е, че има 9 отпред! Wink Hug
malkave6tiza, чудесен минус, браво, само така! И не се притеснявай за вечеря да хапнеш цяло мляко! Ако искаш като ти свърши антицелулитния тогава си вземи мумио, няма нищо задължително, много момичета не ползват.
abcdefgh, радвам се, нали затова сме тук! Hug Да, можеш да хапваш сирене (умерени количества все пак) и извара; яйцата само с месо стават за вечеря и то в много малко количество; шопската си е системна за вечеря, разбира се без мазнина. Можеш от другата седмица да започнеш да се мериш в понеделник на общия отчет.
ksanaidu, браво и на теб за минуса!
Valeto_84 , добре завърнала се! Става елда с броколи, но без мазнина.
dezita, добре дошла и успех, наистина първата крачка си я направила, да избереш чудесен режим! Peace Елда - http://biozona.eu/images/sierra/Grechka.jpg Гугъл ми го преведе - Buchweizen - http://de.wikipedia.org/wiki/Echter_Buchweizen Оризът е най-добре да не е бял, но има момичета, които отслабват и без да е кафяв, бланширан..

Общи условия

Активация на акаунт