"Системата минус 60" - тема №17

• 38 279
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • ВАРНА
знам  Embarassed днес съм мнооого грешна  Laughing  ни нали ми е първа седмица гледам да не се юрвам ( не че се оправдавам) друго ме радва- вече се задоволявам с по-малко храна, може би заради обилната закуска... а за кантара абе... не му вярвам много нз защо ще зема да ида при личната лекарка да ме претегли (тои ме изкарва +2 кг обикновено newsm78 и сега моя ли е верен в болницата ли.... дрехите са най- добрия "кантар")

То и няма нужда да се "юрваш", само ако беше изяла картофената манджа на обяд, а обедното месо без хляба за вечеря - и щеше да си съвсем системна  Peace   Яж, докато се наситиш, но гледай да се съобразяваш с комбинациите за обяд и вариантите за вечеря. Не се радвай на по-малкото храна, в системата е разрешено да се яде и повече, но определена... Всеки има нужда от различно количество, а и има дни, когато ни се хапва повече...  Яденето не е страшно, когато знаеш какво и кога Wink
          А за кантара - тегли се на един и същ кантар, по едно и също време... няма значение дали е най-верния на света, важното е да следиш как върви твоето отслабване  Peace

# 541
Добра вечер, дами

отчет:
закуска: банан и попарка  Mr. Green
обяд: картофки в йена на микровълнова с краставица
вечеря - кисело мляко и 2 ябълки

към 7 часа, т.е. преди има-няма половин час се юрнах да си правя кафе, щото иначе ......

гладна съм, лошо ....
а отначало като излапах млякото и ябълките, бях дори подута  Thinking
ма така ще е, ся ще повтаряме мантрата - щом съм гладна, значи слабея  Mr. Green

окончателно днес си дотроших кантара, който освен, че беше механичен, беше и доволно старичък, но нямах оплаквания как мереше
ама днес сина ми незнайно как се изхитри да пусне вътре една ню ню играчка и докато я извадя, му видях  сметката .....
мда, нов ще се купува
ама се каня да почакам до края на месеца ......поне като стъпна на него, да му се зарадвам  hahaha (дай Боже)

# 542
  Привет ви момичета! Аз не бях на никой режим до сега, все се каня да мина на системата и хоп тръшна някой вирус..от няколко дни не вечерях след 18ч и се чувствам чудесно. Спрях и хаповете и сиропите и се завръщам. Мерките ще са веднъж седмично. Имах си разни проблеми менструални, нещо хормоните май играят и в понеделник съм на лекар да видим какво е положението.От Коледа насам все съм подута и отекла.

Стеле, Жасмин прекрасни постижения!Много ви се радвам на всички за старанието.  bouquet

Ванче, драго ми е да те засека май и ти скоро си започнала. Hug
Прокли, на тебе също се зарадвах много. Успех ти желая Hug

Жанета, успех миличка и на теб с новата цел. Знам че ще я постигнеш Hug Heart Eyes

Отчета ми за днес :
з. сандвичи със салам, мандарина
о. овчарска салата, малко кебапче
в.чай знам че не е никак добре, просто ще се пръсна нямам никакъв апетит, много ми е надут корема. От утре ще съм по-старателна с вечерята.

Мляко с нес
, радвам се че още продължаваш да даваш така хубави съвети Hug

Проклииии, пий един чай гарантирам че помага при глад
Peace

# 543
Кашарелче Heart Eyes,и на мен ми е много драго да те засека тук. И Прокли също.  Heart Eyes

Приятна вечер ,момичета. Hug

# 544
Аз преди няколко дни гледах кантари по амазоните и мислех да си поръчам този:
http://www.amazon.de/gp/product/B0046REGEE/ref=ord_cart_shr?ie=U … ;m=A3JWKAKR8XB7XF
Фирмата е много добра, немска, а цените в България са тройни.  Peace

Колкото до вечеря 2 абълки с кисело мляко - това не е вечеря. Трябваше да хапнеш още нещо - котидж сирене, извара, други плодове, малко повече калорийки. Бе момичета, яжте максимално близо до реалния живот - нали няма до края му да вечеряте кисело мляко с 2 ябълки? Аз поне не се виждам в тази роля...
А като си се ограничавал и ял съвсем малко, свалиш килата, постигнеш си целта и започнеш да ядеш нормално, какво ще се случи?  Mr. Green  Лека-полека пак наобратно...

# 545
Жасмин а как виждаш моята вечеря?Това са 2 средно големи ябълки,3 мандаринки 1 киви 1 плочка сирене и кис.мляко.Като ги направих стана  една плодова огромна салата.
Питам,защото при мен  първия път не вървяха изобщо  добре нещата.Може би тялото ми не беше свикнал на такъв режим и след 2 м. почивка дано тръгне  надолу.
Но никога не съм яла 1 ябълка или само кис.мляко.
Полагам всичко от себе си тоя път да се получи.почти съм навлязла в системата.Ето вечерях и  не съм гладна,защото и плодове да ям с млечни пак не огладнявам.Ям засищато!И то в 18 ч. вече съм гладна.
Взех се в ръце и  с гимнастика и пиенето на вода/заради целулита/
Просто вярвам ,че този път нещо ще стане-незнам защо но тоя път си вярвам!Почти вече не ми се яде сладко и сутрин.А лятото както съм писала  в менютата винаги  е присъствало нещо сладко.Е и сега похапвам но не така често.Предпочитам  плочка черен шоколад.Но за утре  съм си обещала тиквенник.Правих тази вечер.Не съм го пробвала и няяма , а утре на закуска!

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 20:00 от Джижи

# 546
Джиджи, като има сиренце, е по-друго. Аз самата на ябълки и кисело мляко не бих издържала.
Извара, котидж, прясно мляко или кисело плюс плодове е по-добре.
Затова твоята вечеря ми харесва повече.  Peace
Аз самата плодове и млечни рядко ям за вечеря, защото плодовата захар си е все пак захар, а тя ми възбужда апетита. Вечер ям предимно месо, риба, зеленчуци, ориз. Примерно, салата (мешана примерно) и спанак с ориз е по-добре от кисело мляко и 2 ябълки, поне за мен.  Simple Smile

Ето малко снимки от системната среща: http://pistoletcheto.snimka.bg/other/sistema-minus-60.549278.22028806
парола: 1010

В албума има снимки и от предишни срещи у дома: http://pistoletcheto.snimka.bg/other/sistema-minus-60.549278.22029251
да видите, че не хапем, може още някой, освен Мая и Гери да се престраши да дойде на следващата среща.  Hug

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 20:14 от Анонимен

# 547
Здравейте момичета!!!Виждам,че срещата е минала много добре.Искаше ми се да се включа,но малко късно разбрах и неможах да се организирам.Следващият път обаче се надявам да се включа,а и да имам и със свалени килограми да се похваля Simple Smile Наистина съм много впечатлена от вашите постижения!!! Hug

# 548
Здравейте момичета,
Ето ме и мен, от два дни не съм писала ама ...нямаше как. Много съм нова при вас но на следващата ви среща ми се иска много да дойда. Та така аз преди две вечери вечерях домашен суджук, но явно беше много солен и на другия ден + 1. Да видим във вторник като стане 1 седмичка какъв ще е резултат Определено се чувствам добре за друго не знам. Опитавм се да ви изчитам поне дори и да не пиша за да се ориентирам за грешки и за идейки за хапване. Моето меню днес:
з: пачре торта с кафе
о: руло от кайма с кашкавал и яйчна салата по книгата с рецептите - мнооого вкусно;
в: кисело мляко (0.1%) + 3 мандаринки+3 кивита+ 2/3 помело - дали не прекалих с вечерята не знам, но определено в 10 издивявам от глад... СЕга си пийвам чай
Може ли на мен паролата за албумечто със снимките пък и аз ще кача мои, но моите са обратни  - преди две години 65 сега 97, бях 111 преди да родя Simple Smile
Хубава вечер

# 549
Може ли на мен паролата за албумечто със снимките

1010 е паролата, аз съм я написала  Hug

# 550
Добро утро, дами   bouquet

Каш, ти си се завърнала  Hug
дано хормоните ти са наред  Peace
снощи пих кафе и вода - чаят за мен е като изварата, пия го на умиране едва ли не, но с вода ще спасяваме положението, няма как

Жасмин, не че сте длъжни да ме четете, ама аз по-назад съм написала защо вечерям мляко с плодове
не щото си правя криви сметки да заслабна за отрицателно време, ами защото в тоя сезон това ми е най-лесно
имам предвид, че след вечеря от месо или варени яйца, огладнявам точно толкова бързо, колкото и след вечеря мляко и плод, друг може да се засища, но аз - не. Освен това адски ми се прияжда сладко - това е винаги след белтъчини ....
извара не понасям, Господ е  свидетел, опитах - не мога да я ям и отказвам да се тормозя, а саламуреното сирене някак все още не съм го приела съвсем за системно за вечеря, въпреки че маслеността му едва ли е над 5%, като знам какво продават по магазините ....
кафяв ориз не обичам, парниковите зеленчуци дето продават сега - също
така че ми остават млякото и плодовете
а, да, и ръжените сухари с по 50 гр кашкавал или сирене, ама аз и сухари не ям  hahaha
като се постопли времето, смятам да си хапвам и салатки, и тогава и сиренце ще слагам на шопската, и зеленчуци може да си задушавам и т.н.
пиша си менютата тук точно за да ме поправите ако сбъркам, а и за да си споделям с някой дето е на същия хал, но все пак нямам намерение всеки ден да се оправдавам защо съм яла това или онова, при положение, че е написано черно на бяло като системно

хубав ден на всички   bouquet

# 551
добро утро и от мен  Hug успешна нова седмица на всички

Отчет за седмицата - 1,100, доволна съм, знам, че няма да върви все така, но......

Проклетница, хапвай каквото ти се яде, свали книгата с рецептите и виж вечерите какви са там, все ще си харесаш нещо различно от плодове и мляко.

# 552
Добро утро, момичета!

Проклетница, моя грешка е, че давам непоискани съвети. Звучиш ми обидено, а целта ми в никакъв случай не е била такава. Наистина, всеки организъм е различен и не може да се обобщава така. Това, че аз не бих се нахранила от ябълка с мляко, не значи, че за друг това не е достатъчно. Важното е кантарът да върви надолу.  

Сиси как ме амбицира с нейната табличка за свалените килограми, снощи до 12 часа съм й чела менютата за май и юни. Тя е закусвала доста по-стабилно от мен, тортички, кексове, хляб с масло, но вечерите й са поне 2 пъти по-малки и нискокалорични от моите. Явно значи си е до организъм, защото и при двете ни системата е подействала доста ефикасно.

Тези дни ще взема да изчета темите от началото, стана ми интересно - има хора, които никога не съм виждала тук.

Хайде и едно кафе за събуждане:

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 08:31 от Анонимен

# 553
Добро утро, красиви момичета!

Разгледах албума със снимки с голямо удоволствие! Благодаря, че споделихте с нас хубавите емоции!  Heart Eyes Много сте хубави всички и наистина, както казах и преди - просто греете! Hug Май освен Жасмин, другите не ги познах кой кой е, но важното е, че се вижда колко ви е било хубаво заедно и че сте прекарали весело и приятно.
Дано имате много още такива срещи, защото знам колко зареждащо и мотивиращо действа на човек да се събере с хора, които мислят като него и го разбират!  bouquet

Проклетница, сигурна съм, че едва ли някой е коментирал менюто ти с цел да те укори или накара да се чувстваш зле. Напълно съм съгласна с тебе, че най-важното е в крайна сметка човек да намери това, което на него му е вкусно и го кара да се чувства добре, а не да се придържа към определеното от друг за "полезно"...  Peace И аз самата не мога например да ям за закуска торта, баница, вафли и т.н., защото просто организма ми не го одобрява, но има други, на които им е добре с това. Естествено, че аз ще си подбирам нещата, които ям (като се съобразявам с ограниченията разбира се Wink) и ако коментирам менютата си тука - то е защото знам ,че ако греша в нещо, винаги ще получа помощ от момичетата с повече опит в случая.

И последно - съвсем "непрофесионало мнение" - мисля си, че вечеря от плодове и кисело мляко си е екстра, лека и здравословна, щом тялото ти се чувства добре след това. Hug

Жаси, а нали в книгата, а и изобщо идеята на тази система е, че храненията трябва да са горе-долу равностойни... Ако закусваш с баница и тутманик, торта, кекс, а след това вечеряш с две парчета диня и кисело мляко... май не е много равностойно. Това го пиша само защото разсъждавам за себе си - ако организма поеме толкова много калории и въглехидрати сутринта, а вечерта - почети нищо, дали няма да се получи пък малко изопачаване смисъла на тази система? Мисля си, че е по-добре храненто да е балансирано и без драстични натъпквания сутрин и глад вечер, ама това си е мое разсъждение де, моля никой да не се обижда и засяга! Praynig Hug

Сега да си кажа и моето меню за днес:
з. 2 ръжени корички, препечени с кайма и кашкавал, часа кафе с мляко
о. от снощния ориз със зеленчуци и зелена салата, може и малко пилешка шунка, някакъв плод
в. салата от печени чушки с кисело мляко и котидж чийз

И да се отчета - днес е петия ден откакто започнах да се храня по тази система и имам -0,600кг.
Предполагам, че е можело и маааалко повече да са, но две вечери не успях с вечерята преди 18.00 и вечерях малко по-късно, но винаги съм се старала да е режимно и не съм си позволила нищо непозволено.
Благодаря ви за помощтта момичета и съм щастлива, че ви открих! Hug

Хубав и усмихнат ден ви пожелавам!

# 554
  • Варна
Момичета привет и успешна нова седмица. Да ви кажа и аз съм като Проклетница след вечеря с месо огладнявам повече отколкото с мляко и нещо си. Понеже обичайно вечерям в 18.30 от днес вариантите с мляко ще са предпочитани защото мога да си ги ям на работа. Така ще спазя часа. Иначе днес си обух един панталон който беше по мен преди месец сега ми е леееко тесен. Затова ще пиша тук менюто си да коригирате и мен. Явно нещо бъркам. То аз си знам какво е-почивните дни като излезем забравям за системата Embarassed Но това е веднъж седмично. За днес
З- две филии с масло, и сладко, 1 бонбон, кафе.
О- Ориз със свинско, 2 мандарини. Ориза е бланширан.
В- Мляко с 2 мандарини

Общи условия

Активация на акаунт