128 Американски коледни подаръка и еднo малко sipirumi-че

• 30 548
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Не мисля, че е само 10% от пълната стойност...

Да, ама е. Wink

# 661
# 662
това с процентите на билетите и дали се плаща или не след 2 год навършени зависи от авиолинията. С Бритиш се плащат уж 10% но и почти пълните летищни такси и билета бебешкия си идва 25% от този за възрастни. С Луфтханза - без летищни такси (инфото е от мое време, може да има промени).
а по въпроса на Стейси, голямата част от авиолиниите специфично казват, че ако детето навършва 2 преди края на втория полет, се плаща пълният билет за над 2 год дете. Може и да има изключения, но е по-скоро правило. Паспорта не се ли вкарва при чекиране онлайн задължително? То пак си зависи от авиолинията де...  Thinking

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 01:16 от Лeни

# 663
По повод на таксите към инфант билет се сетих нещо интересно от преди две години. Бяхме резервирали билети за двама възрастни и едно бебе, но не знам защо, за него не ни бяха взели пари и съответно и билет не бяхме получили, но кой ти гледа. Разбрахме деня преди полета и аз беж до летището да ми издадат билет. Та поради някакви незнайни тяхни правила не платихме такси за билета и така сумата излезна много по малка, май дадохме само 80-100 за бебешкия билет.

# 664
  • USA
Сега гледах цените на билетите, амо доста са скъпи, особенно ако кацаме в Бургас Sad, а пък мен много ме е страх да пътувам София-Бургас, предния път чак се разревах по пътя.
А за Стейси- добре, че споменахте, да не да се минем, че не е и малка разликата.

А някой купувал ли е билети от Бг? Моята съседка каза, че от там излизали по-евтино newsm78.

# 665
  • Чикаго / София
Момичета, опитах се да пратя wire transfer на сметката на съпругата, но от моята банка изискват адрес на получателя и адрес на нейната банка. Тези данни липсват. Ако някой има опит с банките да каже как да преодолея проблема.
Опитвам се да се свържа с разпространителите на писмото в интернет, засега безуспешно.

А на мен банката ми иска и е-мейл. Може ли и на мен някой да прати адрес и е-мейл на лични, моля!

# 666
А някой купувал ли е билети от Бг? Моята съседка каза, че от там излизали по-евтино newsm78.

По-евтини са, ако билетът ти е България-САЩ-България, обратното определено от тук имат повече варианти и билетите са по-евтини.

Лени, мен са ме изчаквали и на големи летища, но полетът беше със същата компания и имаше достатъчно хора на него да го задържат. Закъсняхме с 30 мин, и докато отидем до гейта, втория полет излетя с около час по-късно.
(едно късно след SNL-ско включване  Grinning)

# 667
Маймунче, от сайта на Луфтханза:

Infants who turn two during the journey will require their own seat; a child fare will be charged for the relevant leg of the journey.

Другите авиокомпании- партньори или не, предполагам имат същите изисквания. Аз не бих рискувала Peace.

За закъснелите полети -на френското летище ни чакаха с микробус и направо ни закараха до самолета за Бостън, бяхме поне 10-на човека от същият полет.

МВК, извинявай, забравих вчера да ти отговоря за шампоаните, ще ти пиша утре на лични.

соу уот, видях племенника Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 08:14 от benson10

# 668
Ние тази година се уредихме с евтини билети до БГ ще летим на 31 март и се връщаме на 28 април - цена $736 на човек. Супер доволна Laughing

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 19:38 от MVK

# 669
  • The QC to be!!!
Въх MVK тази цена си е найстина супер. Но за лятото много са вдигнали цените. Едно време аз пътувах с еднопосочен билет (със студентско намаление) до щатите и беше $160. Разбира се имах мн. голям престой, мисля, че беше 8 часа, и това вкл. всички такси. А сега, даже само таксите в 1 посока за през 'сезона' са по високи!  Tired Веднага след 9-11 вдигнаха таксите ужасно, и от какъв зор? Поне за щатските летища мерките за сигурност не са по различни от преди това (или поне това което аз съм видяла). В Европа определено след това ги засилиха и имат мн. повече служители на летищата според мойте наблюдения за 1 и също летище. Приятни ви ваканции на всички.  Peace

# 670
За информация само с Еър Франс и Делта се плаща само 10% без летищни такси за деца до 2 години.
За вътрешните полети до сега не сме плащали нищо.

# 671
А 'бенефитът' да живееш на вакейшън дестинейшън (какъвто е Маями за много европейци) е, че няма 'нисък сезон' и билети под $1000 -  Tired  От моят опит с тукашната дестинация, разлика в цента на БГ-УСА-БГ или УСА-БГ-УСА билетите няма.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 01:18 от Лeни

# 672
А 'бенефитът' да живееш на вакейшън дестинейшън (какъвто е Маями за много европейци) е, че няма 'нисък сезон' и билети под $1000 -  Tired  От моят опит с тукашната дестинация, разлика в цента на БГ-УСА-БГ или УСА-БГ-УСА билетите няма.

Лени, а от НЙ да не би да имаше разлика?

# 673
И тук - Петьо да обиколи света и да изкачи много върхове с тези тичащи крачета  Heart Eyes

Бейби - не съм я правила аз не за друго, а защото анестезиологът не ми вярваше, че мога да държа камера и ръцете ми бяха в абокати и подобни Wink иначе бих се надигнала с отворен корем за да снимам зад паравана без съмнение, но бих направила далеч по-пикантен кадър  Mr. Green В случая "изрежисирах ММ", защото с Анджи имаме почти същата снимка в същата операционна със същата оперираща и исках да се повтори гледната точка и увековечи момента...

Агент, интересно ми е Гелето като видя бебето как реагира?

Е, So What  Grinning как да реагира, като велика драма куийн реагира!
(първо скочи върху  мама с два крака и се гушна, после каза "ооооо, бебчо! Анджи бебчо" със американо-китайски акцент, което прави американското възклицание драстично смешно; нацелува го и него по ушите и кълките; каза, да му махна пъпа; а после бръкна в нощницата, извади "ци..та" и нареди "бебо папа мами цици" и се настани да гледа, облегната на майчино рамо - романтично до безобразие  Wink)

Истината е, че е ревнива като котка и не допуска до бебето и мен нито баща си, нито баба си и прави истерии, когато го докосне някой друг освен мен и нея и крещи "Бебо Анджи, бебе мама", "Ю - гоу ъуей!"  и подобни ендиърмънтс; опитва дали бибата на бебето не е отровна, преди да му я бутне в устата, а снощи (първата вечер на беб вкъщи) не разреши да го сложа в криба, а настоя да е до мен на семейната спалня + нея... и изгони баща си, който се разсърди  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

... циркът е пълен...

ПС Това е широко разпространено заблуждение, при което се смесват понятия от астрологията и астрономията, които имат вредния навик да назовават с еднакви имена различни феномени и редовно някой, който не е проф в нито едната област прави някое "сензационно изказване"... ако някой толкова сериозно се заинтересува гугъл е насреща...
"Съществува разлика между понятията зодиакален знак и зодиакално съзвездие. Астролозите боравят със зодикалните знаци, като всеки зодиакален знак отговаря на 30 градусова дъга от 360 градусова идеална окръжност, която в астрологията замества еклиптиката. В тази окръжност астролозите поставят 12 фундаментални зодиакални знака, толкова колкото са календарните месеци в годината. На практика обаче, Слънцето преминава физически през 13 зодиакални съзвездия /звездни констелации/, сред които е и Змиеносец, разположено между Скорпион и Стрелец. Пространствени размери на съзвездията за наблюдател от Земята не са еднакви и не съответстват пряко на зодикалните знаци. На практика във всяко от тях, Слънцето визуално изминава различно разстояние и преминава за различен брой дни. Така например Змиеносец е третото по големина еклиптично съзвездие. Важно е да се отбележи разликата, че астрологията борави със зодиакалните знаци, а астрономите - със зодиакалните съзвездия." етц...

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 22:32 от Agent Provocateur

# 674
Ох, ще умра от смях с Анджи  Heart Eyes. Агент, пак добре, че на теб ти дава да пипаш бебето. Дъщерята на приятелка беше наредила на майка си да не пипа сестричката, ами да си роди нейно си бебе  newsm78 Laughing

Аз едно време дойдох с двупосочен до уест коуст от $600, еех  Crazy. Не съм летяла лятото никога, а сега брат ми реши да се жени и зълва ми реши да завършва точно в пиковия сезон  Mr. Green Crossing Arms, свят ми се завива само като гледам цените  Rolling Eyes

И мен са ме чакали по летищата, че и с автобусче са ме карали по пистата до самолета, но брат ми мисля че 6 или 7 пъти си е изпускал връзката на ШДГ. Накрая изучи Париж достатъчно добре и спря да пътува с АФ  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт