Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Болезнено ли е шиенето след раждане?
Какви са процедурите по време на раждане и мога ли да откажа?
Какви са преживяванията с шевовете след епизиотомия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Болезнено ли е шиенето след раждане?
Шиенето след раждане може да бъде болезнено, но обикновено се облекчава с анестезия. Много хора споделят, че не изпитват значителна болка по време на шиене поради изтръпване от раждането. Някои са имали както вътрешни, така и външни шевове, но не са почувствали болка поради упойката. Важно е да запомните, че това е индивидуален опит и възстановяването обикновено е бързо с намаляваща болка.
-
Какви са процедурите по време на раждане и мога ли да откажа?
По време на раждането болниците обикновено извършват процедури като бръснене, клизми, промивки и дезинфекция. Някои може да се избегнат - например бръсненето, ако сте се обезкосмили предварително. Клизмите могат да бъдат неприятни за някои, но е важно да обсъдите това с медицинския екип. Промивките и дезинфекцията също са често срещани, но спецификата може да варира. От решаващо значение е да проучите процедурите в избраната от вас болница и да съобщите предпочитанията си на екипа.
-
Какви са преживяванията с шевовете след епизиотомия?
Опитът с шевовете след епизиотомия варира. Някои хора съобщават за тънки, почти невидими белези, докато други споменават по-големи белези. Размерът и външният вид на белезите зависят от фактори като вида на разреза, типa кожа и уменията на лекаря. Важно е да запомните, че това е индивидуален опит и резултатите могат да варират значително.
Ще чуеш сигурно различни мнения, но ще ти кажа при мен как беше. Като цяло съм с добри спомени от раждането си...имах доста вътрешни и външни шевове ( бебо беше едричък) и ми направиха епизиотомия...мога да кажа, че не болеше особено много. Първо ми биха упойка и се усещаше съвсем леко иглата...но след раждането и без това всичко ти е изтръпнало, че не се усеща почти нищо. Не го мисли сега! Лека бременност и леко раждане
Не го мисли, това ще ти е последната грижа при раждането