Питане за шевовете при раждане

• 5 727
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
За шевовете мисля, че доста зависи от количеството и качеството на упойката! На мен втория път уж ми бяха сложили някаква упойка, обаче шиенето беше ужасяващо, после разбрах, че в тази болница купували някаква евтина упойка, която изобщо не хващала!
За бръсненето-задължително си го направи у вас, да не те дерат в болницата!
За клизмата-безболезнена е, но и безмислена, а съм чела, че в определени случаи е и противопоказна!

# 31
Докато си топла не болят шевовете...Не ги мисли ти тях......Може и въобще да не ти се наложи.....Така че предварително не се вкарвай в никакви филми. С 3 от ражданията са ме шили - 2 пъти с локална упойка за 2-3 шева, 1 път без упойка, но бях топла-топла, а и шевовете бяха само 2 и минаха много бързо......

Клизмата е необходимо зло, бръсненето....ами зависи.....Ако не им хареса как е направено - може и да повторят.....

Леко раждане!

# 32
  • по света
На фона на раждането емоционално и физически,това е много малка грижа, а и не е задължително.Три пъти съм раждала и трите пъти ме и шиха без упойка,неприятно е.После е по тежко защото болят и дърпат,но и това минава.Клизмата е неприятна, а тоалета задължително си направи ти.
Спокойно,леко раждане и най-важното прекрасно бебче!

# 33
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Аз също имах шевове, както вътрешни така и външни. Шиха ме с пълна упойка и този ''прекрасен'' момент го проспах  Mr. Green  Whistling Иначе усетих първите бодвания преди съвсем да подейства упойката. Чувството не е много приятно, но на фона на цялото и изтръпнало от раждането тяло, се преживява!  Peace
Не се настройвай предварително за каквото и да е. Знай,че при всеки нещата протичат различно! Peace
Успех и леко и безпроблмно раждане!  Hug

# 34
  • София; Дружбето
Имам н-вътрешни и 3 външни шева. След раждането към епидуралната ми биха и лидокаин, така че шиенето беше само досадно. Нищо не усетих, само гледах докторът как борави с инструментите.

# 35
  • София
Правиха ми епизотомия. Имах и епидорална упойка, но като почнаха да ме шият ме болеше много и за това ми хакнаха пълна упойка. Нищо не усетих само си спомням някакви готини цветове. Естествено нямаше и никаква болка. После обаче......... Това се забравя точно за няколко дена. Тъйче споко не е страшно.

# 36
  • Pb
Раждането го изкарах без викове, някак не ми идваше от вътре, нямах потребност да го правя, обаче за шевовете като отворих една гърляга  Laughing, едвам ги изтраях. Пожелавам ти да не се налага и това да ти минава през главата, вярно че може да си от късметлиите, които не ги боли, но все пак никак не е приятно усещането.

# 37
  • в Надежда-та
Много се шашкаш.
Боли, но не е болка за умиране.

# 38
Може да не се наложи да те шият, ако си достатъчно еластична. Аз раждах естествено близначки, пък нямам нито един шев, да не говорим за втория път, когато според лекаря ми го изстрелях направо. Mr. Green

А бърснене и клизма дори не са ми споменавали, но аз раждах в Париж първия път и в Лондон втория, а знам, че при вас има някакви старовремски обичаи, за това и сега ще се въздържа от раждане в Родината.

# 39
  • Пловдив
Пожелавам ти да не се налага и това да ти минава през главата, вярно че може да си от късметлиите, които не ги боли, но все пак никак не е приятно усещането.

Благодаря, дано шевове не се налагат.
Не знам кои са тия късметлии, дето не ги боли,  чак пък такава разлика в прага на болката при жените...

# 40
. раждах естествено и ме шиха. не разбрах, че ме шият, защото не изпитвах болка, по-скоро не си давах сметка, че я изпитвам. по някое време докторът се присети и ми биха нещо обезболяващо.
. ако се наложи шиене, важно е и последващата терапия - искай да ти предпишат някое лекарство / мазило.

# 41
Раждането го изкарах без викове, някак не ми идваше от вътре, нямах потребност да го правя, обаче за шевовете като отворих една гърляга  Laughing, едвам ги изтраях. Пожелавам ти да не се налага и това да ти минава през главата, вярно че може да си от късметлиите, които не ги боли, но все пак никак не е приятно усещането.
Joy Crazy Същата история беше и при мен! Но поне бяха само по 2-3 боцвания! Ама пък тъкмо си родила и си толкова щастлива и горда, че го изтърпяваш! Не го мисли сега това!

# 42
Леко раждане! С първото раждане не усетих нищо от шиенето, бяха ми сложили месна упойка, с второто обаче си беше гадничко. Но изобщо не е толкова страшно или нетърпимо, а и на фона на няколко часа раждане, това е дреболия (на мен така ми се стори) А при теб всичко може да мине (дай боже) безпроблемно и неусетно. Има много майки, които и раждането не ги я боляло.

# 43
  • до една звездичка
Здравейте, вълнува ме един въпрос, защото бих искала, живот и здраве, да раждам естествено.
Четейки майките как описват ражданията си, често споменават за шевове, но звучи като нещо там между другото, сякаш най-обикновеното нещо...А аз се чудя не боли ли всъщност шиенето ??? Представям си го нещо ужасно, някаква остра болка, така ли е ? И как така шият без упойка ?

Laughing И за мен бе нещо между другото, след преживяването на контракциите, направо си бе като почивка на плажа... Crazy

Имам и вътрешни и външни. Сложиха ми месна упойка. А подръпване усещах дълго време след като родих, но това е бял кахър.

# 44
И аз се надявах да нямам шевове, но освен, че имах и вътрешни, и външи, ме ши един стажант, дето не знам как ме заши, ама доктора идва, гледа и вика: "Добре де, това сега харесва ли ти? Я го махни тоя крив шев и направи 2 хубави" и той го махна и направи 2 нови... Ами мнооого ме болеше, въпреки че бях с местна упойка. А дезинфекцията дето ми я направиха включваше поливане с една жълта, мноооогоо щишеща течност, приличаща на олио, поливат отвън. А след това с един гоолям тампон добре напоен с йод те обтриват отвътре. И както бях цялата охлузена, че моя малчуган не искаше да излиза, направо ми прилоша от болките. Само дето това нямаше кой да ми го каже преди да родя и да го преживея. Точно защото всички ти казват "не го мисли", не го мисли, ама като ти се случи и не знаеш какво точно се случва ти идва да избягаш, а пък не можеш! А за ледената вода- какво да ти кажа, аз се мих с такава месец след като родих, а се къпах с хладка вода, защото от топлото боли още повече.

За клизмата наистина е нужно зло, което, за моя изненада, изобщо не боляло Crazy .

Дано не ти се налага да те шият, така е най-добре! Hug

Общи условия

Активация на акаунт