загубих най-скъпото ми човече

• 21 605
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Parvo se izvinqvam za pisaneto po tozi nachin,no sam s edin gaden laptop i nemoga da go opravq.
Momicheta iskam da vi zadam vaprosi ako moje?
Razgovarqte li si majete si za vashite angelcheta?
Majete vi razbirat li psihicheskoto vi sastoqnie?
Podkrepqt li vi v tova izpitanie?
I po kakav nachin vi pomagat da preodoleete zagubata?
Zadavam tezi vaprosi zashtoto ili AZ ne sam v red ili moqt maj s kogoto v momenta sme razdeleni zashtoto az ne izdarjah i si tragnah.Tragnah si zashtoto toi reshi da vzeme plemenika da go gledame edin den bez da me popita dori dali sam saglasna,da ne govorim za tova kak shte se chuvstvam,vecherta se skarahme i toi mi kaza che rano ili kasno trqbva da zabravq EMKO,koeto nqma kak da stane,zamerih ga sas solnicata i go popitah za tezi godini otkakto sme zaedno kakvo e poluchil ot men a toi otgovori EDNO DETE,popitah drugo-otgovori NE. I az si tragnah pomognete mi da razbera pravilno li sam postapila MOLQ VI?

# 61
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравей Галя. Лично за мен...ДА! Правилно си постъпила. При нас след дни се навършват 17 години от момента в който изгубихме едното си дете. Вярно е, че избягвахме темата през всичките тези години, но не защото на някой му е безразлично, а защото и на двамата страшно много ни е мъчно. А за малкият трябваше да бъде подсигурено спокойствие, за да расте. Макар, че израстна ходейки с нас по гробища. Моят мъж изживява все още много тежко загубата на детето ни. Ум не ми побира, как мъжът ти е могъл да ти каже такива тежки думи. Да забравиш? Това не е счупен предмет. Пък понякога и за предмет боли. Това е душичка, която е била жива, която ти си носила девет месеца до сърцето си. Не мога да го оправдая нито за миг. Да кажа, че е бил в състояние на афект или нещо такова. Не. Този човек не заслужава близостта ти. Забрави го. Прегръщам те. HugУспех.

# 62
  • Варна
Здравей, Галя! Не съм била в твоята ситуация, макар че също изгубихме бебето си по време на бременността.. Не мога да кажа дали си постъпила правилно. Но при всички случаи мъжът ти не е постъпил редно. Първо как може да доведе племеника ти без да те пита!?!?.. А и как може да каже, че трябва да забравиш Емко!?!?!?!?!?! Та той е твое дете. Каквото и да се случи в живота ти в бъдеще ( от сърце ти пожелавам да откриеш щастие и да си върнеш някой ден усмивката), никога няма да забравиш детенцето си.. Някой път и аз не знам как разсъждават мъжете.. Възможно е да го е казал просто , защото го боли и му е мъчно за теб. Не го оправдавам, но просто мъжете някой път не чувстват нещата като нас, а и да ги чувстват не могат да ги изразят.. Виждам това и в моя съпруг. Когато заговоря за нашето изгубено бебе, виждам как му е неловко и не знае какво да каже и какво да направи. Но аз знам, че ме обича и по свой начин тъгува и се опитвам да не му се сърдя, че не реагира така, както аз очаквам.. или че при първия удобен случай сменя темата..
Не знам дали ти помогнах с моите разсъждения.. Ти знаеш добре каква е връзката ви, колко е силна и какъв е мъжа ти.. Сега си много ранима и тъжна и може би не трябва да прибързваш да вземаш кардинални решения..
Прегръщам те и дано вземеш правилното за теб решение.. Hug Hug Hug

# 63
  • Разград
Мила, Галя, не знам дали си постъпила правилно, но мъжът ти как може да ти каже такива неща.
След загубата на близначетата ни ние говорихме и плачехме заедно - вечер, седнали, сами със своята огромна болка. Имахме много тежки моменти, но ги преодоляхме заедно. Аз избухвах и исках да си отида, но той не ме пусна, а ми казваше всеки път - Ти си всичко за мен!
И аз останах и сега имаме дащеричка, но когато сме сами, вечер, понякога се питаме какви щяха да са момченцата ни и ни е тъжно, но сме един до друг.
Опитай се да разговаряш с него, защото ако сега не говорите не знам кога.
Миличка, много съжалявам за твоята свидна рожбичка. Искрено се надявам да успеете да продължите напред със съпруга ти, защото нашите деца ги няма, но ние трябва да продължим. А с годините болката не намалява, но се научаваме да живеем с нея. Затова дано с времето болката да ви сплоти, а не да ви раздели. Пожелавам ти го от сърце.  Hug Peace Hug
За малката невинна душичка Емко!  Praynig Praynig Flowers Rose Flowers Rose

# 64
Благодаря за милите думи.И аз си мисля че е редно той да е до мен и да ми дава сили,да ме разбира дори и да не говорим често за Емко,но уви ето на вече цяла седмица сме разделени и дори не се е обадил да чуе как съм.За мен това е тъжно и само в този форум намирам нужната подкрепа и разбиране донякъде.Аз няма да забравя детето си никога.

# 65
'соня игнатова' не мога да ти пратя ЛС.  Миличка много ти благодаря за милите думи и подкрепата в този така труден момент за мен.Вече писах че тук намирам нужната ми подкрепа,а с мъжа ми вече цяла седмица сме разделени и да ти кажа честно колкото повече време минава толкова по ядосана съм му и не мога и не искам да го разбера.Да може би страда и той но това да ми каже да си забравя детето за мен е недопустимо пък кои каквото иска да си мисля.Дано не ти досаждам но имам нуждата да споделям как се чувствам в този момент.ако и ти искаш да споделиш нещо с мен аз съм насреща винаги.И отново ти благодаря за подкрепата.

# 66
здравей, Галя, сигурно вече си ги чувала тези думи, но все пак. Такова нещастие е най-тежкото  изпитание за семейството - връзката или става още по-силна, или се разпада и хората се разделят. Не знам при вас как ще се получи (за сега сте разделени, но...).За съжаление моето мнение е, че няма да продължите заедно - имам в предвид какво ти е казал, а също и че не те е потърсил през тази седмица. Също така мисля, че при вас варианта е да се разделите.
Ще ти кажа как е при нас: на кратко(аз съм писала тук преди нашата история) изгубихме момиченце на 5год. не от болест, а нещастен случай - падна от високо и баща й я намери долу. Винаги, когато ме види че не съм добре ме прегръща и ме успокоява.Винаги е до мен и си казваме, че пак ще имаме детенце. Нашата връзка стана бетон!
Зависи от човека, а не от това че е мъж. Не му прави чест да ти каже, че от теб е получил само едно дете, а къде оставаш ти, която си била до него и в хубаво и в лошо!!!!!
Понякога е по-добре да продължиш сам, отколкото да живееш насила с някого!
Прегръщам те и искам да бъдеш оптимист, че отново ще имаш радостни моменти!

# 67
ДНЕС станаха 4 месеца от както го няма моето най-скъпо и обичано човече.
Тъжно ми е,Плаче ми се много,
Мълчание.
Избухващо мълчание.
Изпепеляваща гробовна тишина.
И нито звук, ни дума - наказание
за премиерната ми суета.

Суетност, да.
За себе си поисках.
Не беше много - само поглед мил,
с две думи нежни. Толкова ми липсват,
за тях луната даже бих свалил.

Пред теб стоях.
И молех за надежда,
за мъничко човешка топлина.
Ала поисках много. Да, така изглежда
по мълчаливата студенина.

Какво по-малко от това да искам?
Какво по-малко от една ръка,
която във ръка да стискам,
за да не чувствам тази самота?

А имах нужда.
Нужда от подкрепа
във този миг, без смисъл за борба
и тази мисъл, явно тъй нелепа,
ръката ми протегна от ръба.

Прости ми мили!
Знам. Не е присъщо
за хляб да моли старият хлебар.
Не бягам, не. Отново съм си в къщи.
И ще чакам да съм с теб.
ЗА ТЕБ МИЛО МОЕ.
НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ЗАБРАВЯ.
НЯМА ДА СПРА ДА ТЕ ОБИчАМ.
ДАНО ДА СИ НА НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО И ДА НЕ ТЕ БОЛИ.
МАМА ВИНАГИ щЕ ТЕ ПОМНИ И МИСЛИ ЗА ТЕБ.
 mamma mamma Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose mamma mamma

# 68
  • Варна
Галя, разплака ме. smile3518 smile3518 smile3518
 Flowers Rose Flowers Rose - за твоето малко момченце.. дано е светло на душата му..

# 69
Галя,останах безмълвна и ще поплача с теб... cry cryтолкова силни и истински думи... spoko
За Емко  Flowers Rose Flowers Rose

# 70
Така минават дните..........тъжно е и страшно е.  Иаз се моля да са добре и да си идват от време на реме при нас Praynig Cry За децата ни Praynig Praynig Praynig Cry Cry Cry

# 71
Галя, плача с теб, разбира се, че никога няма да го забравиш, някакси човек се научава да живее с болката, как - не знам.........
За Емко  Flowers Rose Flowers Rose

# 72
Мила Галя, за твоито мъничко детенце  Flowers Rose Flowers Rose

# 73
  • Талант на 2012,2013 г.
Мила Галя...Със теб съм. Hug

За малкото ангелче Емко:

# 74
Не се ядосвай за мъжа ти,не го заслужава.Не може да иска от теб да забравиш детето си,което си носила в себе си и ти се късало от сърцето ти.Ще те излъжа,ако ти кажа че с времето ще намалее мъката ти,не е така!Боли още повече,защото осъзнаваш колко е жестоко и непоправимо това,боли от спомена за тях,боли ужасно много!!!Моля се да са добре там,където са сега и често да идват в съня ни!Бъди силна,защото ще имаш нужда от това Hug

Общи условия

Активация на акаунт