Панадол или нурофен ?

• 73 803
  • 179
  •   1
Отговори
# 90
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ползвам Нурофен, защото в Панадола има парабени...Не, че Нурофена е много щадящ детския организъм, но все пак...

# 91
В къщи съм заредена с Панадол, Нурофен, Хексалгин, Ефералган /свещички/. След като дъщеря ми вдигна 40 градуса преди 2 седмици, педиатърката ми разясни подробно за тези лекарства.

Панадола е значително по - слабо от Нурофена. При нужда двете могат да се редуват през 4 часа. Ефералгана се редува само с Нурофен. Хексалгина се дава в краен случай, при много висока температура.
Тъкмо щах да пиша че зависи в каква ситуация ще ги ползвам, ама тоя пост покрива 99 % от моето мнение  Mr. Green Само ще добавя, че понякога добавям панадол в началото на някоя настинка, като видя, че почва да киха и се опитва да се сополяви. По някога ми помага да пресеча нещата навреме. Иначе за висока температура НИЕТ, дет се вика  Mr. Green

# 92
  • София
Ползвам Нурофен, защото в Панадола има парабени...Не, че Нурофена е много щадящ детския организъм, но все пак...

на калпола не пише да има.

# 93
Аз съм давала 1-2 пъти Панадол. Не знаех, че има парабени  Rolling Eyes

# 94

на калпола не пише да има.

Лично не съм чела опаковката, но знам, че съдържа Е 122, който предизвиква алергии и астматични пристъпи. Имаше и още нещо, но не съм запомнила. Когато ни биха ваксините педиатърката ни каза изрично да не му давам Панадол. Не обясни защо, но предполагам е затова.

# 95
  • София
Може, никога не съм ползвала точно панадол, пиша за калпола, защото него ползвам, също е парацетамол и няма нито Е нещо  си нито нещо си парабен в него.
Просто го написах като парацетамолова алтернатива, на нурофена.

За алергии всяко лекарство само по себе си също може...и към нурофен и към парацетамол и към аналгин и т.н. не само към помощните в-ва. Така че със или без Е все тая...алергия все може да се предизвика...

# 96
Може, никога не съм ползвала точно панадол, пиша за калпола, защото него ползвам, също е парацетамол и няма нито Е нещо  си нито нещо си парабен в него.
Просто го написах като парацетамолова алтернатива, на нурофена.

За алергии всяко лекарство само по себе си също може...и към нурофен и към парацетамол и към аналгин и т.н. не само към помощните в-ва. Така че със или без Е все тая...алергия все може да се предизвика...

Извини ме, не съм те разбрала. И, да, така е за алергиите, но като знам, че в съдържанието присъства нещо "криво", гледам да го махам от аптечката...пък другото Божа работа

# 97
  • София
Панадола ми е за мнооого краен случай!
Давам Нурофен, ако се наложи да редувам тогава включвам Панадол.

# 98
Ползвам Нурофен. Peace
Лятото бяхме в инфекциозното, понеже лепнахме летния вирус с разтройството Sad и там даваха на сина ми сироп Тайлол.Видя ми се ефикасен и все се каня като ми свърши Нурофена да си го закупя.

# 99
  • София
По-доволна съм от Нурофена- много бързо сваля температурата и действието му е по-дълго Peace

# 100
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А някой пробвал ли е Умкалор? На мен кумата ми каза, че го давала на нейния син, разбрах само, че е билково, но дали сваля температура?  newsm78

# 101
  • Mediterraneo
Ползвам Нурофен. Peace
Лятото бяхме в инфекциозното, понеже лепнахме летния вирус с разтройството Sad и там даваха на сина ми сироп Тайлол.Видя ми се ефикасен и все се каня като ми свърши Нурофена да си го закупя.

Тайлол е парацетамол пак. Аз вече спрях да купувам оцветените и овкусени сиропи с парацетамол, купувам обикновен парацетамол. Най- малкото е по- евтин от останалите.

# 102
  • София
А някой пробвал ли е Умкалор? На мен кумата ми каза, че го давала на нейния син, разбрах само, че е билково, но дали сваля температура?  newsm78

1. Какво представлява Умкалор и за какво се използва?

Лекарствена група

За лечение на кашлица и простудни заболявания

Показания

Остри бронхити, остри синузити

няма нищо общо с Т.

# 103
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аха, ясно за умкалора.
А обикновенния парацетамол как го давате? Стрит ли? И как се предценя точната доза?  newsm78  Има много логика, поне за мен, в това което Тарталета казва  Peace

Аз също пия чист парацетамол, изобщо не съм им фен на тайлоли и други тем подобни, но бях се замислила, че може да се дава и на дете.

# 104
  • София
предполагам има предвид чист парацетамолен сироп(по болниците такъв има), т.е. без цвят, ароматизатори и т.н.
http://apteka.framar.bg/16001646/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86% … 125-%D0%BC%D0%BB- вероятно е този

Общи условия

Активация на акаунт