Египет - тема 5!!!

• 49 346
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Бакшишите за по-хубава стая са ~5$ сложени в паспорта при настаняване Wink или пък ако решите да пробвате първо с късмета си може и след това да ги предложите при искането на смяна на стаята - и в двата случая пари досега не са ми върнали Grinning Специално за Alf Leila - сестра ми беше там и им бяха дали много долнопробна стая, след което  10$ ако не греша променили доста нещата, оказало се че има и доста по прилични стаи в хотела.  В по-класните хотели обаче така или иначе стаите са хубави, просто понякога са по-отдалечени от ресторанта и басейните да речем. За почистване оставях по 1$, но веднъж обърках нещо сметките и оставих местни пари, които се равняваха на ~5$ банята ни беше заредена с всичко по 5 бр Grinning, леглата с разни фигурки, а хотела беше висок клас, най-хубавия в който сме били в Шарм. Февруари месец за Египет не е от най-добрите според мен, топло е обаче като задуха един вятър  си е направо студено /така беше в Шарм края на февруари/, разбира се с глобалното затопляне климата навсякъде всяка година се променя. За мен най-хубавия месец за Египет /Шарм е октомври Wink

# 31
Faima, благодаря ти за подробната информация, която си ни предоставила   bouquet Хубаво е, когато освен на Интернет, може да се разчита и на лични препоръки  Heart Eyes Ще разгледам предложените от теб варианти и със сигурност ще имам още въпроси  Laughing Сега се сещам само да те попитам кои са традиционните египетски ястия, които непременно трябва да бъдат опитани и/или които ти препоръчваш?  Blush Ще е интересно да се опита класиката на местната кухня, а колкото до европейската - нея си я имаме и тук, така че лично за мен е за предпочитане да се експериментира с нещо ново и различно  Hug

mi6i, мерси и на теб за информацията Simple Smile Още не съм решила дали да сложа сумата в паспорта при настаняване или само ако не сме доволни от стаята си, но така или иначе сумата е символична, така че няма какво да му умувам толкова  Joy Относно времето - чета доста противоречиви мнения за февруари и вече съвсем се обърках Sad Не че е възможно да се предвиди въобще имайки предвид какво става с времето навсякъде напоследък  Laughing А какво значи все пак "става студено"? За някои 20 градуса е студено, а за други - 5  ooooh!

tania67, много интересни снимки си показала  Hug Формите са причудливи и определено правят впечатление  Mr. Green

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 21:00 от Малечка-Палечка

# 32
Фаима, привет  Hug
Само да кажа, че точно в  един от тези кораби се натресохме на почти единствения (от всички опитани от мен) ресторанти в Египет с ужасно посредствена храна на колосална цена. За съжаление не му запомних името (а трябваше), но май беше нещо италианско. Така, че и там трябва да се внимава. Peace
"Студеното" усещане идва от разликата в дневната и вечерната температура - сутрин в 10 примерно напича яко, а към 3-4 следобед излиза вятър и охлажда положението. До -5 не се стига, така че не е толкова страшно. През февруари от Европа човек така или иначе тръгва с яке, ботуши и т.н. В краен случай просто си ги облича/обува там и е готов.  Peace
Кайро Тауър нали я ремонтираха 2008, кога свариха да го занемарят ресторанта newsm78 Не, че е невъзможно, особено там, но все пак... Confused

# 33
Old Sport, попаднах на много отзиви за ресторантите в някои от тези кораби - също негативни  Tired В същото време предупреждават за изключително високите цени спрямо изключително ниско качество  Crazy Ако някой все пак е бил в такъв, който си заслужава, моля да го препоръча  Peace А за Кайро Тауър - нямах представа кога е ремонтирана, но на доста места пишеше за това, което сподели и Фаима - неоправдано високи цени спрямо качеството Sad
Колкото до температурите - ще се става явно рано-рано, за да се хване слънцето  Joy Така или иначе повечето екскурзии са в ранни зори  Laughing
Имам още едно въпросче към всички - посещавали ли сте екскурзията до Израел със самолет от Хургада? Ако да, бихте ли споделили какво сте успели да видите и друга важна информация?  Heart Eyes

# 34
  • Egypt
Олди, да, сетих се, че бе беше разказвала за това преживяване.
Ремонтирали са, но според мен само кулата, не самия ресторант. Аз предпочитам да я гледам от дистанция, много е красива с тия светлини, но от близо се губи, понеже е огромна.
Така, за кухнята...  вече почти две години живея тук, а още не съм опитала и половината от нещата им. Задължително трябва да се опита Ом Али, махалабия, кунафа- това са десерти, от месото- за любителите на екзотиката- пълнени гълъби; риба на скара, кофта, кубе,  шауарма, изобщо всичкото месо е хубаво, лозови сърмички, зелеви сърмички (нямат общо с нашите), пълнени бели или черни патладжанчета (махши), макарони бешамел, пълнени чревца, самбусек.
Още линкове с ресторанти и мнения:
http://www.cairo360.com/category/restaurants/?gclid=CNTi1p_O-6UCFURe4wodU3o94Q
http://www.cairo360.com/article/restaurants/1280/cairo-restauran … -eat-in-december/
http://travel.yahoo.com/p-travelguide-2758949-cairo_restaurants- … Gx5EgC3CS6KweFWoL

# 35

Моя син се катери на всички камили там.Само жирафа не успя да изкачи... Laughing

# 36
Faima, а какви са ориентировъчните цени на напитките в ресторантите, които си препоръчала (имам предвид в по-класните)?  Rolling Eyes Въпросът ми звучи твърде общо - извинявам се за което  ooooh! Чудя се дали не е по-добре вариант с вечеря в препоръчания от теб местен ресторант Абу Шакра, след което да се отиде за няколко питиета в бара към някой от чуждестранните вериги хотели newsm78

# 37
  • София
Специално за Alf Leila - сестра ми беше там и им бяха дали много долнопробна стая, след което  10$ ако не греша променили доста нещата, оказало се че има и доста по прилични стаи в хотела.

И при нас беше същата тарифа, но си я платихме веднага след пристигането, т.е. не съм виждала другите стаи  Simple Smile

Танче, страхотни фигурки са ви направили  hahaha Много изобретателни и чевръсти камериери сте имали  Laughing

Bee. , ездача-катерач е много готин  Sunglasses

# 38
Специално за Alf Leila - сестра ми беше там и им бяха дали много долнопробна стая, след което  10$ ако не греша променили доста нещата, оказало се че има и доста по прилични стаи в хотела.

И при нас беше същата тарифа, но си я платихме веднага след пристигането, т.е. не съм виждала другите стаи  Simple Smile

Излиза, че вече са се научили и при всяко положение ще очакват да получат сумата  Crazy Защо тогава да се мъчим до следващата сутрин и пак да местим куфарите  Joy

# 39
  • София

Излиза, че вече са се научили и при всяко положение ще очакват да получат сумата  Crazy Защо тогава да се мъчим до следващата сутрин и пак да местим куфарите  Joy
Абсолютно! На нас още на рецепцията преди да ни дадат ключа, ни заявиха - Тен доларс фор гуд рум  Mr. Green

# 40
Абсолютно! На нас още на рецепцията преди да ни дадат ключа, ни заявиха - Тен доларс фор гуд рум  Mr. Green

А за 20 $ в "президентски апартамент" ли ще настаняват?  Joy Иначе извън кръга на шегата ми се струва малко крайно самите те да го заявяват - по принцип съм твърдо ЗА бакшиши за персонала във всяка сфера, но не и когато ти натякват....Както и да е - никой няма да си развали почивката за такава сума Simple Smile

# 41
  • София
Права си, съгласна съм, че трябва да има бакшиши, но не изпросени. Обаче в този хотел това е тарифата. Даже се учудвам, че не са я искали при настаняването, а чак на другия ден  Laughing

# 42
Права си, съгласна съм, че трябва да има бакшиши, но не изпросени. Обаче в този хотел това е тарифата. Даже се учудвам, че не са я искали при настаняването, а чак на другия ден  Laughing

Може би се разчита на психологическия ефект - след като си прекарал една нощ в неприятна стая, може да си готов и повече да дадеш, за да не се върнеш обратно в нея  Joy Надявам се, че не обиждаме никого с иронията - не бих искала да звуча така  Hug Именно, защото уважавам труда и на персонала, не протестирам по друг начин, освен с шеги   Embarassed hahaha

# 43
И ние до сега не сме оставали разочаровани от стаите  Grinning Всеки път когато правим резервация изискването ни е едно - стаята да е на поне втори етаж.
На първата ни почивка бяхме приятно изненадани от стаята, та даже на 2-3 пъти ходихме до рецепцията да питаме дали няма грешка  Joy То всъщност не беше стая, а апартамент - спалня, баня, кухненски бокс, хол с трапезария, две тераси. Всичко беше много просторно. И ние баламите си мислим, че след като сме резервирали стая, а те ни дават ап. ще ни накарат накрая нещо да доплащаме. Тогава бяхме за 2 седмици и не ни се мислеше колко биха ни изръсили.... Някъде след 4-я ден се поотпуснахме.
Втория път когато ходихме ни настаниха в стая която се водила лукс, но беше на първи етаж. Поговорихме си малко с младежа на рецепцията, че сме искали да е на втори етаж. Той ни убеждаваше, че едва ли не стаята в която сме в момента е една от най-най. Тук е мястото да кажа, че няколко месеца преди това от сайта на Хилтън раздаваха златни карти при заявка.  Mr. Green Та показваме му картата и веднага се намери една прекрасна стая на първа линия  Grinning
И третия път се оказа, че са ни настанили в хубава стая. Понеже балкона беше твърде малък поискахме да разгледаме и други стаи. След като пообиколихме 4-5 установихме, че нашата си е най-хубава.  Grinning

# 44
Хайде цоп и аз в темата. Old Sport, оформила си я блестящо!  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт