Нашите приятели или тези на родителите ни??

• 4 927
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
Ами, както е известно, "който плаща - той поръчва музиката"...

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 20:44 от Ulia

# 31
  • София, център
За мен беше въпрос на чест на сватбата ни да присъстват най-близките приятели на нашите.

Аз съм израстнала с тези хора и нямаше нищо по-естествено от това да присъстват и на сватбата ми.

# 32
  • Пловдив
За мен беше въпрос на чест на сватбата ни да присъстват най-близките приятели на нашите.
Аз съм израстнала с тези хора и нямаше нищо по-естествено от това да присъстват и на сватбата ми.

Ти си израснала с тях, но ако си ги виждала само 2-3 пъти като малка, дали ще мислиш същото ?

# 33
  • София, център

Ти си израснала с тях, но ако си ги виждала само 2-3 пъти като малка, дали ще мислиш същото ?

Аз мисля, че доста ясно съм се изразила, пишейки от първо лице единствено число.

# 34
  • с/у ОколоМръсТното

но ако си ги виждала само 2-3 пъти като малка, дали ще мислиш същото ?

ми имаше такива люде на нашата сватба. Голям праз, важното е да е весело за всички.
Държиш се почтително и уважително с тях, все пак са приятели на родителите ти.

# 35
  • Пловдив

Аз мисля, че доста ясно съм се изразила, пишейки от първо лице единствено число.

Да, но в такъв случай не върви да сравняваме с теб, защото не си точно по темата.
Тези "приятели", които семействата не са виждали от години- на едните им е неудобно да не ги поканят (случайно да не се обидят), а на ответните им е неудобно да откажат (същата причина). А всъщност и 2те страни биха предпочели обратното.

# 36
  • Стара Загора
Малко предистория-приятелка ще се омъжва в идната година ....
Приятелката ми се ядоса, но категорично отказа да вмъкмва или вади когото и да било, още повече, че посочените от майката "ненужни гости" са роднини на жениха.

Е? Какво мислите?

Какво има да се мисли? който плаща, той поръчва музиката, са казали старите хора. Ако приятелката ти сама поема разходите от сватбата, да кани който си иска. Но ми се струва, че тук случая не е такъв.

За младоженците ще е по-добре да поканят само техни приятели, някоя отделна вечер. Ще се забавляват с приятелите си, тъй като на самата сватба, така или иначе няма да има време да им обърнат достатъчно внимание.

# 37
В този случай младоженецът плаща. Не тя, не родитлетие, а той с пари, които той е събирал с години.

# 38
  • София, център

Да, но в такъв случай не върви да сравняваме с теб, защото не си точно по темата.
Тези "приятели", които семействата не са виждали от години- на едните им е неудобно да не ги поканят (случайно да не се обидят), а на ответните им е неудобно да откажат (същата причина). А всъщност и 2те страни биха предпочели обратното.

Абе светла, кой те кара да се сравняваш с мене не можах да разбера само. Ти сама се сравняваш, а после ми обясняваш какво вървяво и какво не....

# 39
  • София
Свекър ми, само и само да не плати и един лев на сватбата ни, не си покани братята и сестрите, та какво остава за приятели. Защото тогава ние с мъжът ми, току що завършили студенти,си я плащахме сами. Така че и аз съм на принципа - който плаща сватбата е в правото си да има някаква дума за гостите. В случая на авторката е ясно, че местата са ограничени и младоженецът, който плаща сватбата, ще трябва да се лиши от свои приятели, за сметка на такива на тъщата. Е, не знам кой би приел подобно изнудване. Тук не виждам въобще възможност за какъвто и да е компромис.

# 40
В моя случай-някои от приятелите на родителите ми са и мои приятели, бих ги поканила на сватбата си, но по мое усмотрение. Ако майка ми посочи-този и този, ще стане сериозен скандал.

# 41
В този случай - само родителите !
Който иска да кани роднини до сребърна лийния,колеги и приятели,
нека бъде така щедър и от към финанси !

# 42
  • София
баси сметките  Shocked две порции повече, не били дали пари родителите  Crazy
Да ви имам отношенията. Какво ви пречи да поканите някого, с когото родителите ще могат да си кажат някоя дума и да се чувстват на място, защото с вашите приятели едва ли ще си общуват пълноценно. Към никого конкретно не се обръщам, плямпам си ей така...

# 43
  • Бургас
В този случай - само родителите !
Който иска да кани роднини до сребърна лийния,колеги и приятели,
нека бъде така щедър и от към финанси !
Това изказване определено ми хареса. Peace
баси сметките  Shocked две порции повече, не били дали пари родителите  Crazy
Да ви имам отношенията. Какво ви пречи да поканите някого, с когото родителите ще могат да си кажат някоя дума и да се чувстват на място, защото с вашите приятели едва ли ще си общуват пълноценно. Към никого конкретно не се обръщам, плямпам си ей така...
Ами пречи им на хората явно.Първо,защото още3-4 човека са си към 150 лв допълнително,а не всички хора могат да ги отделят,защото всичко им е точно пресметнато по техния джоб.Второ,когато някой налага грубо мнението си обикновено не постига желания резултат.И трето какъв е смисъла да се канят далечни приятели на родителите ти,които не са се виждали от години?И със сигурност ще има с кого да си кажат някоя приказка..Все пак там ще са по-близките роднини.. Peace Но всеки приема нещата по различен начин.Аз лично,ако мога ди си го позволя бих ги поканила,но въпреки това разбирам защо пък това бъдещо семейство не иска да го направи.

# 44
  • София
Кое им пречи точно? За да се стигне до такива преки конфликти за две чинии на масата явно отдавна са му изтървали края. И двете страни, даже и четирите в случая. Ми да говорят нормално, че не разполагат баш със 150 лви и ако може, да се помогне малко. Ама не. Самостоятелни да са. Ни така, ни онака. Важното е всички да се скарат в послединя момент и едно хубаво събитие да се съсипе. РодиТЕЛЕтата пък сливи ли са имали в устата да предложат по-раничко и да питат може ли, да помогнат финансово, ако не може... ooooh! Голяма гадост и много пресметливост.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт