Нашите приятели или тези на родителите ни??

• 4 923
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
За мен беше въпрос на чест на сватбата ни да присъстват най-близките приятели на нашите.
Аз съм израстнала с тези хора и нямаше нищо по-естествено от това да присъстват и на сватбата ми.

Ти си израснала с тях, но ако си ги виждала само 2-3 пъти като малка, дали ще мислиш същото ?
Аз мисля, че доста ясно съм се изразила, пишейки от първо лице единствено число.

Да, но в такъв случай не върви да сравняваме с теб, защото не си точно по темата.
Тези "приятели", които семействата не са виждали от години- на едните им е неудобно да не ги поканят (случайно да не се обидят), а на ответните им е неудобно да откажат (същата причина). А всъщност и 2те страни биха предпочели обратното.

Абе светла, кой те кара да се сравняваш с мене не можах да разбера само. Ти сама се сравняваш, а после ми обясняваш какво вървяво и какво не....

"....израстнала с тези хора" в твоя случай не е по темата, за която говорим тук, и няма смисъл даването на пример. По-спокойно де, аман от обидчивост, не реагирай като настъпана, защото нищо не съм казала, с което да те засегна.

# 46
От тук се почва една идилия - после свекърите лоши, мама и тати не помагат. Защо ли?

# 47
Първо, само майката на булката настоява за тези няколко човека, второ, гостите са преброени и тя предложи де се изключат роднини на младоженеца, който плаща всичко, трето, те не искат пари не за да са самостоятелни, а защото младоженецът е сабрал достатъчно, четвърто не в парите е въпросът, а в това, че не искат непознати лица на сватбата си, а майката ги иска само за да се похвали, в това е убедена булката, а и майката се налага по много грозен начин.

# 48
  • Бургас
Първо, само майката на булката настоява за тези няколко човека, второ, гостите са преброени и тя предложи де се изключат роднини на младоженеца, който плаща всичко, трето, те не искат пари не за да са самостоятелни, а защото младоженецът е сабрал достатъчно, четвърто не в парите е въпросът, а в това, че не искат непознати лица на сватбата си, а майката ги иска само за да се похвали, в това е убедена булката, а и майката се налага по много грозен начин.
В такъв случай няма място за каквито и да било компромиси!Наистина доста грозна се налага..Почти съм сигурна,че ако беше се отнесла по друг начин можеше и да ги поканят..Аз например дори и да не искам да има хора,които не познавам,ако майка ми ме помоли и видя,че е важно за нея ,бих ги поканила..А това с изключването на гости на младоженеца,който плаща сватбата пък е върха.. Crazy Какво стана иначе?Ще ги канят ли или не?И майката настоява ли още?

# 49
За мен подобно налагане, а и изобщо подобен начин на мислене са недопустими. Но пък това далеч не е най-лошият случай. Бившият ми свекър, освен за куп никому непознати гости настояваше и кумовете ни да са синът и снахата на неговите кумове  ooooh!

# 50
Елфчето,не съм съгласна !
Ако тези хора са много скъпи на майка ти - да ги кани на нейни тържества !
Когато се прави сватба има две роди и много съображения !
И нека така да не започва живота на младите !

# 51
  • Пловдив

Не е ли нагло, ако плаща зетят, тя да изключва негови гости, а да добавя свои ?

# 52
Освен,че е нагло е и просташко!
Казала съм на синът ми,че когато настъпи този момент -
няма да се разсърдя дори ако не ме покани.
Мисля,че отдавна сватбите не се правят на "мегдана и с цяло село".

# 53
Какво стана иначе?Ще ги канят ли или не?И майката настоява ли още?

Ами младоженецът каза, че може да добави още гости заради тъща си, но приятелката ми и баща и казаха да не и обръща внимание и те ще говорят с нея пак. Самият баща на приятелката ми дори не ги помни много добре тези хора, а и е напълно съгласен с дъщеря си.
Понеже гледам засегнахте кумуването, и тъй като ние ще сме кумуве, мамчето на булката пак имаше претенции към това-понеже мъжът ми е французин и не е покръстен по нашите правила, а е католик и тя каза, че той не можел да влиза в църква, щяло да е на лош късмет, Господ щял да ни накаже..... Но да не продължавам. Честно казано бащата на булката е този, когото най-много съжалявам, защото е женен за това чудовище.

# 54
За мен подобно налагане, а и изобщо подобен начин на мислене са недопустими. Но пък това далеч не е най-лошият случай. Бившият ми свекър, освен за куп никому непознати гости настояваше и кумовете ни да са синът и снахата на неговите кумове  ooooh!

Това си е отколешна традиция. 

# 55
  • София
..... и тъй като ние ще сме кумуве, мамчето на булката пак имаше претенции към това-понеже мъжът ми е французин и не е покръстен по нашите правила, а е католик и тя каза, че той не можел да влиза в църква, щяло да е на лош късмет, Господ щял да ни накаже.....

#Crazy Таз' жена не е сама hahaha

Какво значи покръстен ?! човекът е кръстен, християнин е, те чужденците сключват православен брак...
Мъж ми е кръстен от румънски свещеник, признава му се "документа" от бг-църквата, като не е ясно къде е това кръщелното. Когато кумувахме приеха на юнашко доверие, че е кръстен, както казва той ""Най-големия Шеф" знае, че съм кръстен"

Е, как ще ги покръстят неверниците/друговерците, ако не могат да стъпват в църква  newsm78
Между другото имам познат мюсюлманин, на когото не бе забранено да стъпва в църкава. Бе впечатлен от присъствието си на църковна сватба и се беше пазарил с попа може ли да го ожени, но без да му сменя вярата  hahaha

# 56
  • Бургас
Когато се прави сватба има две роди и много съображения !
И нека така да не започва живота на младите !
Е,аз вече казах,че нещата са много комплексни..Казах,че ако не ме затруднява финансово,ако не правя малка сватба,ако хората са ми приятни и т.н бих ги поканила..Нищо не ми коства все пак..Но ти също си права,просто всичко зависи от дадените обстоятелства. Peace

# 57
  • София
..... и тъй като ние ще сме кумуве, мамчето на булката пак имаше претенции към това-понеже мъжът ми е французин и не е покръстен по нашите правила, а е католик и тя каза, че той не можел да влиза в църква, щяло да е на лош късмет, Господ щял да ни накаже.....
Това вече хвърля малко по-различна светлина върху личността на въпросната жена.  Mr. Green Баща ми също е французин и представи си - не ми донесе лош късмет в църквата... hahaha

# 58
Зависи койплаща за всичко ако младоженците си поемат финансовата част би трябвало тяхно да е решението за гостите пък другите ако искат да се сърдят. Ако родителите плащат мисля,че е редно да се съобразят с тях.

ooooh!

Кое пък му е редното? Ако толкова искат сватба, за кого я правят в крайна сметка...

# 59
Явно я правят за себе си
Някакви измислени табута и надскачане на масрафа!

Общи условия

Активация на акаунт