ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 293
  • 418
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Пуснах запитвания за намаления към "Просвета" за книжките и към "Чиполино" за играчки. От Чиполино ми дават чудни намаления на нещата. Кукленските работи са много хубави, особено за тия пари, Количка за кукли - комбинирана с порт бебе от 47,20 намалиха на 31. Имат и плот с инструменти, шезлонг, кошарка, комплект за почистване.
От "Марсел" взех кухнята за нашата група. Не знаех за картите. И аз набелязах доста неща там и като съберем сумата, ще пазаруваме.
"Джъмбо" ми е под офиса. Не съм му фен, но и там има неща, които стават. Топките са лекички и хубави. Те са оттам, пъзелите също.
Мисля да има и разни дървени играчки.
Детето ми обича меки играчки за театър. Май всички са така Simple Smile
Днес ще търся намаления за консумативите за изобразително изкуство.
Ако има мами на деца от първите групи, може да обсъдят и да се комбинираме.
veihaivei, не мога да пратя лс.
Здравей Simple Smile
Имам молба - можеш ли да помислиш и да направиш списък с играчки за момчета, които според теб са интересни, хубави и полезни?
Имам доста идеи за момичешки, както и за универсални от типа на пъзели, мемо, спортни.
Обаче не съм спец по коли  hahaha Щерката не си пада.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 08:11 от Simantro

# 136
  • В сънния Люлин, прибулен...
Rebeka Schlesinger, 40% уха! Айде да ни запознаете с този родител, няма да флиртуваме с него?  Joy

Simantro, ей сега ще си разчистя кошчето за ЛС  Peace
Колкото до идеи - силно съм затруднена. Ние имаме потресаващо много играчки с батерии. Взехме комплекти със зареждаеми батерии и така се случи, че се събраха и три заряди за батерии. Половинчо е поел функциите да сменя батериите.  hahaha
Колите, дори металните, обаче срещат проблем в лицето на моя син. Той намира начин да им маха гумите. Те се затъкват и махат после свободно (най-лошото, че се разменят, разпиляват и така. Отделно, че колите са тежки и небезопасни в ръцете на едно ядосано дете.
За момче, ако говорим за коли, някакъв качествен пластмасов автовоз с 4-5 колички вътре. Пак някакви превозни средства по-различни от коли - багери, камиони, някакви такива... за асортимент.
За пъзели - изцяло съм ЗА, много редим, но имат недостатък, че им се объркват частите.
Друго за момчета - тезгях с инструменти (по аналогия с кухнята) - споменавам, щото нямаме. Дървена къщичка за всички деца ще е интересна, кукли, обзавеждане
За колички за кукли нещо не съм във възторг - заемат много място и ги възприемам упорито като играчка за вънка. Играчки с вода не знам как възприемате? Има едни аква дудъл и те в по-евтини варианти. Даже имаме един... май не е нужно да обяснявам какво е?
Конструктора със средноголеми елементи на Марсел беше с 350 или 400 части. Много ми хареса и въобще поддържам идеята, че такива играчки им трябват на децата.
Ще мисля и още.
Относно избора - поне 2-3 майки на момчета и 2-3 на момиченца, ако не и повече, по желание и възможност в съботен ден е добре да се съберем, когато ще се "усвояват" събрани пари.
За книжки също много може много да се гледа и размишлява. Много държа на такива със стихчета, римувани приказки и истории с поука, но първо внимателно да се гледат, четат... какви идеи ще "фкарваме" в главите на децата... Много съм чувствителна на темата. Иначе аз сега зачитам едни хубави книжки на руски в електронен вариант за развиващи игри за нашата възраст, ще преразказвам.
Въобще в тази връзка (но се извинявам, че твърде много се отклоних), в нета има страшно много безплатно по тракерите торенти с неща за деца, които могат да се адаптират.
В потрес съм от образователните цели в държавните програми! Да броят до 3!  hahaha Много трябва да мислим! Ще се побъркам, ако се окаже, че им губим времето на децата! Всички деца са невероятно умни, отворени, възприемчиви и трябва този потенциал да се използва СЕГА!
Млъквам сега, по-късно сигурно ще имам нов изблик  hahaha  Peace

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 13:40 от veihaivei

# 137
Аз не съм била на родителската среща , някои от яслената група 2009  има ли да каже кво са разправяли.

# 138
Май няма. Вие сега не водите ли детето? В смисъл, може да питате сутрин или надвечер родителите в съблекалнята. Имайте предвид, че до 7-ми включително трябва да платите таксата за януари! и че форумът се чете от "управата" на градината и е по-добре негативни впечатления да се споделят на лични  Grinning (че то какви негативни впечатления бихме могли да имаме? то пък... и аз се изказах Laughing)

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 09:49 от veihaivei

# 139
  • София
 hahaha И аз бях в потрес, че в първа група трябва да броят до 3, да познават основните цветове и дивите животни.
Книжките на Просвета ще се договарят за цялата градина. Макар че не ми се вярва да дадат цени, по-различни от стандартните намаления на издателството - -30% за над 10 комплекта, - 24 % при над 10 броя от конкретни заглавия (както ще е при нас).

# 140
Simantro, моят син освен основните цветове знае и допълнителните, всички букви от нашата азбука, цифрите, песничката за английската азбука и над 20 емблеми на марките коли, срещани всекидневно по улиците. Въпреки че се съмнявам да извлече особено голяма полза, докато се работи по постигане на такива образователни цели, вярвам, че е там за свое добро - социализацията е най-важната му задача, а също и да стане по-самостоятелен и да се обслужва. Който иска да му налива много знания, да го прави у дома (и да кара по-леко да не се невротизира детето). Аз днес паднах от коня в движение - госпожата с кадифяна ръкавица е успяла да го накара да прибира играчки и да се облича сам - нещо, което силно ме изненада (все пак си знам чуденцето - козирог в мозъка на костите). Друга изненада - сутринта ми каза "Чао, мамо" и влезе вътре с охота и аз... какво ми оставаше да направя - просто се изнесох...  Crazy

# 141
Да те запозная, ами като не помня как изглежда, доста съм зле с физиономиите и не рядко изпадам в неловки ситуации.
В нашата група не знам как се развиват нещата кой и какво ще пазарува, още не сме събрали парите, питах госпожата дали мага да платя на нея, тя каза, че им е забранено те да събирати трябва да ги дам лично на мама-касиер, тя щяла да дойде някоя сутрин по-рано за да може да ги събере, дано да дойде да не проточваме нещата във времето, че то и доста време изгубихме.
Таксата си я платих bowuu още на 01.02 в 7.38 Grinning

# 142
Таксата си я платих bowuu още на 01.02 в 7.38 Grinning

Писах на Yanina, защото не са били на родителската среща и може да не е разбрала, че има срок  Peace За теб съм сигурна, че си безпримерно акуратна   bouquet Само дето ми създаваш затруднения по пътя към бащата с картата от Марсел  hahaha, но приемам, че не е с умисъл  Laughing

Би могло майките от другите групи (освен 1А) да оставят съобщение на техните табла за нашата тема тук и поне тези, които са регистрирани в бгмама, да се включат  Peace

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 09:59 от veihaivei

# 143
Хахаха, аз за таксата го написах специално за четящото ръководство Laughing,
иначе много правилно пъстъпваш защото ние миналия месец точно така бяхме болни и не знаех за сроковете и от градината сами ми се обадиха, че дължа такса в такъв и такъв срок и ходих специално, вече си знам дори и да сме болни до 7-8 таксите се плащат.
Колкото до другото голамо Сори  bouquet
важното е да све здрави.

# 144
И на мен днес ми се обадиха да кажат, че утре е краен срок да отида да си платя + 2 лв за вода

# 145
За таксата - или хубаво, или нищо.  Laughing

# 146
За таксата - или хубаво, или нищо.  Laughing

Директорката каза, че миналия месец сме били отличници по плащане на такси, нямам нищо против да сме номер едно и за напред!

# 147
ние в нашата група "ПЛОДЧЕТА" събрахме парите за учебниците. smile3529

# 148
най-после! а за играчките събраха ли се? Щото ние сме болни вече втора седмица, а ме интересува какво става, все пак децата по цял ден са там и е много кофти да няма с какво да играят!

# 149
В нашата група доста родители направиха волни пожертвования и купиха играчки за децата извън тези 100 лв, които събираме (на 2 пъти по 50). С голямо неудоство признавам, че не съм в списъка на тези родители, тъй като финансово имахме тежък месец. В момента в семейния бюджет имаме 0 лв до сряда, но всеки ден научавам, че някой е донесъл нещо ново и децата не скучаят. Отказах се да вземам детето ми преди 17 ч, тъй като го сварвам ненаиграло се, да съжалява, че тръгва. Чудя се още какво ще се купува при това положение.
Приятна и лежерна неделна вечер и стремително и успешно начало на новата седмица!

Общи условия

Активация на акаунт