ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 286
  • 418
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря  за отговорите !
jenia.stoykova , звъня по-няколко пъти ,но явно все ги уцелвам заети .. Sad утре ще пробвам пак или ще натоваря малките и ще се помъча да ида до там ..няма на кой да ги оставя,не ми се щеше да ги мъкна ,но ако не разбера до утре наобяд ,няма да чакам повече.
penda11n , Благодаря Ви  за имейла сега ще им пиша дано отговорят до утре .. а дали трябва да уточнявам име или нещо друго за децата в имейла,за да ми дадат информация..?
nosferata , ще съм много благодарна ако успеете да хвърлите един поглед какви са списъците /най-вероятно са тези за прием,но все пак../  ; а до колко часа всъщност може да се влезе в двора т.е. да се видят списъците поне /дори и администрацията да си е отишла/  ?До 19ч или до по-рано?Предполагам до колкото часа могат да се вземат най-късно децата от родителите..това до колко езнаете ли ?В страницата на градината в информационната система няма работно време Sad . Ако е до 19ч ,ме устройва перфектно да ида утре и да видя без да разкарвам до другия край на София малките Sad
nosferata ,ще чакам с нетърпение да се върнете  Hug

# 361
Погледнах, наистина са списъците с децата, приети в яслена "А" и "Б" група- има няколко дати с преием по 4-5 деца. Ако искате, пишете на "лични" имета на детенцето ви и утре ще погледна кога трябва да го заведете за първи път. Иначе градината работи до 19 ч., но има охрана и през нощта, така че дори да отидете малко по-късно, мисля, че няма да има проблем да погледнете. Ние днес имахне внезапни лични дела, така че се извинявам за закъснението.

# 362
Погледнах, наистина са списъците с децата, приети в яслена "А" и "Б" група- има няколко дати с преием по 4-5 деца. Ако искате, пишете на "лични" имета на детенцето ви и утре ще погледна кога трябва да го заведете за първи път. Иначе градината работи до 19 ч., но има охрана и през нощта, така че дори да отидете малко по-късно, мисля, че няма да има проблем да погледнете. Ние днес имахне внезапни лични дела, така че се извинявам за закъснението.

Благодаря ви много..аз и без това сега сколасах да вляза Simple Smile ,сега ще ви напиша имената на лични Simple Smile.

# 363
Здравейте, тази сутрин заведох детето след дългата ваканция и  много приятно установих, че вече всичко си е както преди. ooooh!

# 364
ох,това допълнително ме притеснява..и без това съм в стрес тези дни ,че дойде време да тръгваме Sad ..ако имаме и допълнителни проблеми и неразбирателства с персонала..незнам как ще я караме Sad

# 365
Ние пък сме в нова група, с непозната госпожа, но леля Дани си я знаем от лятото, така че не са съвсем непознати всички лица. Моят вече свикна с промените и не се впечатлява от новостите, надявам се да не се разстрои или уплаши. Дано и тези госпожи ги възприеме като "моята си госпожа", както беше и преди. Едни други работи много ме притесниха, но ще видим как ще се развият във времето...

# 366
Има ли родители, чиито деца посещават група "Облаче"?

# 367
Моето дете е в група "Корабче". Съвсем скоро разбрах, че 5 деца от група "Облаче" набор 2006 г. са пренасочени към нашата група "Корабче". Децата в "Корабче са набор 2007, а има и 2008. Сега са събрани три набора и съответно поне две възрастови групи. Това е много неприятно са всички, тъй като интересите на децата от различните възрастови групи са различни и съответно много по-лесно се стига до конфликтни ситуации.
Освен това по този начин бройката на децата се увеличава до над 30. Съгласно Наредба № 7, регламентираща проя на децата в групите на детските градини, максимално допустимата бройка е 22, с мъзможност за увеличение в размер на 10 на 100, т.е. до 24 броя.
Според мен е физически невъзможно за един човек да се справя с 30 4годишни и по-малки деца. така се влошава качеството на полаганите за децата ни грижи.
Освен това в групата има 25 легла. Не виждам къде ще спят останалите или ще се разчита на това, че винаги ще има болни деца и групата няма да е пълна. Обикновено си пожелаваме здраве, а не болест.
А децата от група "Облаче" през миналата година бяха ІІра група, сега пак са ІІ, това значи ли, че ще повтарят учебния материал...а кога ли ще минат предучилищните групи и как ще тръгнат на училище?!?

# 368
  • София
При нас (2А) има доста по-малки деца. Даже родители бяха загрижени, че изостават от другите, защото не могат много неща. Те дърпат като цяло групата назад и отнемат повече време на учителките. И от тази гледна точка смесването е неприемливо.
Доколкото знам, нормативи не се спазват заради многото чакащи, но пък наистина това носи риск за децата.
И имам критика относно пълното затъмнение по отношение на обявяване на списъци и набори, което само по себе си буди въпроси. Скоро ще попитамзащо е така Peace

# 369
Проблемът с многото чакащи наистина е много сериозен, но би следвало деца да се приемат въпреки всички правила и на всяка цена. Сигурна съм, че на никой родител не му е все едно при какви условия ще бъде отглеждано детето му. Ако обстановката и средата не са благоприятни, то по-добре децата да не са приети, отколкото да са.
В крайна сметка това място, което имаме в градината сме си го изстрадали, така че не е редно сега да ни влошават обстановката и да предизвикват безпокойство у децата и родителите.
Казвам изстрадали, защото когато моето дете навърши една година и аз трябваше да се върна на работа, бяхме на сто и.... място по опашките на чакащите. Тогава се принудих в продължение на 1 година да плащам на детегледачка. Когато навършихме 2 години ситуацията в ИСОДОГ беше абсолютно същата. Наложи се да посещаваме самостоятелна ясла, намираща се чак в кв. Толстой.
Излишно е да казвам как в студ и сняг се води дете толкова далеч и как човек след това успява да отиде на работа.
Чак когато навършихме три години и благодарение на бонус точката, която ни даде въпросната ясла, ни приеха в детска градина. След две години кандидатстване и хиляди трудности през това време успяхме да намерим своето място в детска градина и не мисля, че заслужаваме да се отнасят с нас по този неуважителен начин, защото нямало места в детските градини. Ние нямаме вина за това и съответно не трябва ние да сме потърпевши от това.

# 370
В "Облаче" сега са 3-та група. Има и 4-та- "Плодчета". И по списък децата са 29. Това с наредбата го забрави, никой не спазва един куп наредби и правилници. Нали не мислиш, че при такава липса на места в детските градини някой ще ти гледа наредби! Има ли възможност, пълним до санитарния максимум.

# 371
Цитат
В "Облаче" сега са 3-та група. Има и 4-та- "Плодчета". И по списък децата са 29. Това с наредбата го забрави, никой не спазва един куп наредби и правилници. Нали не мислиш, че при такава липса на места в детските градини някой ще ти гледа наредби! Има ли възможност, пълним до санитарния максимум.
А защо тогава има деца от облаче, които са набор 2006 и са прехвърлени при нас във втора група?
Лошото е, че минаваме и саниталния максимум.

# 372
Защо има деца от "Облаче" при вас не знам, може да се поинтересуваш при директорката, но не мисля, че ще има полза. При нас са 29 по списък, както казах малко по-горе. А за санитарния максимум- много градини работят с по 36 деца в група, заради липса на достатъчно сгради, а и персонал. BTW, персоналът също е проблем, по-скоро липсата на такъв в нашата градина, не забелязвате ли...  Thinking

# 373
  • В сънния Люлин, прибулен...
Женя Стойкова, не е възможно в тази прекрасна градина при това невероятно мъдро управление и след такава яростна и предана защита да се чувстваш ощетена! Не е справедливо! Не е човешко!
Животът наистина е парадоксален.

# 374
Мъдро, мъдро, ... newsm78
За едни може, за други- едва ли...

Общи условия

Активация на акаунт