Подсъзнанието може всичко 34 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 77 667
  • 714
  •   1
Отговори
# 90
За алтернативното дишане, което обсъждате, преди много време Свами Шивамурти на една лекция беше дала да се диша 4х4х4х4 - вдишва се като се брои до четири, задържа се със запушени ноздри пак на 4, издишване на 4 и пак задържане на 4. И после пак вдишване, задържане, издишване, задържане и т.н...
.
Но тогава тя каза, че като за начало това било най-добре и било най-универсално.
Точно това е квадратното дишане, което го има линка ,който пусна miniеmousе .Действа много успокояващо и е съчетано с други видове дишане,ако си го пропусналаІ виж го определено си заслужава.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Света, благодаря, погледнах линка, комплексът, който е даден изглежда отпускащ, ще го пробвам. Simple Smile Индиецът обаче диша, без да си запушва носа, само спазва определен ритъм. Което си е супер, защото може да се прави незабелязано по всяко време. Simple Smile
Аз имах предвид алтернативното дишане, за което беше споменал Вокс - едната ноздра се запушва с палец, диша се през другата, запушват се и двете с палец и показалец, задържа се, маха се показалеца, издишва се през другата, запушват се двете и се задържа  и се коментираше колко дълго да се диша. В някои книги пише да се 7х7х7, в други 7х3х7, виждала съм и 12х6х3, 4х3х4х3 най-различни варианти, пробвах всичките, но ми е най-добре с 4х4х4х4.

# 91
Alexa,извинявай мила,ама си запушва носът първо лявата ноздра после дясната и много добре обеснява процесът,който протича.Първо прави диафрагмено дишане,после отпускане на мускулите,после дишане през ноздрите със запушване на носа и накрая квадратното дишане. 3 мин.трае цялото упражнение ,обяснява кое защо го прави и това съчетани между видовете е супер,нещо което не знаех и ми се струва много полезно.  

# 92
има различни техники с дишане, чел съм даже за 16:64:32 такта, но дори за мен това може да е напрягащо, аз съм пуснал тритактова с 3 формули, мисля че е по-лесна и по-достъпна, а с формулите и по-силна. - като времето за вдишване, задържане и издишване е съответстващо на времето нужно за произнасяне на формулите мислено.

# 93
На мен ми хареса ,защото освен че са съчетани няколко вида дишане изобщо не е  напрягащо.Леко и бързо е.
Alexa,сега те разбрах-имаш предвид,че при квадратното дишане не си запушва носът.Така е моя грешка. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 20:26 от Sweta

# 94
Момичета, силния период всяка година по едно и също време ли е? Благодаря

# 95
  • Universe
До стр. 4-та от настоящата тема - всичко е на 1-ва стр. вече.
Събирайте линкове от 5-та нататък Hug

Благодаря Ви за разбирането и за хубавите думи, обичам Ви Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Момичета, силния период всяка година по едно и също време ли е? Благодаря

Да /става въпрос по Жан Спилър, нали/  Peace

# 96
Подчини коня на дишането
Умът е стопанина на петте чувства
 Той е глава в жилището на тялото
Яздейки на кон той отива към определената цел
Умело управлява коня,
слабият отхвърля настрани
Този кон е диханието Прана.

Контрол над вдишване и издишване

Велик е Джива,
той има два коня
но не знае как да ги управлява.
Ако великият Гуру даде своето благословение,
конете ще станат послушни.

Контрола над дишането активизира тялото

Този кон лети по-бързо от птица
Ако конят е обуздан, то той дарува наслаждение
много повече, отколкото виното.
Той придава сила, изгонва ленноста
Истинно така, ние говорим,
мъдрият да услуша

Контролът над дишането принася жизнен нектар

Позволи на праната да се слее с Ума
и заедно те ще се успокоят
Така няма да има за тях повече нито раждане, нито смърт
Затова, учи се да направляваш диханието
В потоци, редувайки левия и десния
След това ще вкусиш ти нектара на живота... Heart Eyes

Тирумандирам от Сидхар Тирумулар(тамилски сидх)

# 97
Sweta, благодаря за хубавите думи, но за съжаление няма да имам възможност да се заема отново с оформянето на темата... А и наистина е хубаво и полезно да има промяна в енергиите  Grinning
Разбира се, винаги съм на разположение да помагам с каквото мога  Simple Smile

След като Вокс не се наема (между другото, поздравления за аватара този път  Wink) мисля, че Бела беше изразила също готовност и желание  Hug

# 98
 mijjjka,съжалявам някак си теб си те представях.
Хубаво е да се промени енергията,но е и хубаво да се запази излъчването на темата,което си е неповторимо. 

# 99
След като Вокс не се наема (между другото, поздравления за аватара този път  Wink) мисля, че Бела беше изразила също готовност и желание  Hug
и Klemy...тя каза,че има и време Hug
Vox  bouquet

# 100
Някой ще пише ли писма до Кармичното ръководство? Аз писах лятото и сега пак ще пиша. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455899.msg13536782#msg13536782

Също ще си направя и това посрещане на Духа на Коледа, което всъщност доста съвпада с това, което правя така или иначе - още едно доказателство за мен лично, че преди много години човечеството е имало едни учители.  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455899.msg13535124#msg13535124

# 101
  • Tам през Атлантическия океан
На мен ми хареса ,защото освен че са съчетани няколко вида дишане изобщо не е  напрягащо.Леко и бързо е.
Alexa,сега те разбрах-имаш предвид,че при квадратното дишане не си запушва носът.Така е моя грешка. Heart Eyes

За мен е противоестествено да се запушва носа  Wink по какъвто и да е начин , иначе от време оно се знае че естественото/правилно дишане е вдишване през носа - издишване през устата  Wink

Темата да не се превърне сега в тема за "Правилно дишане"  Grinning

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 21:05 от Desss

# 102
Темата да не се превърне сега в тема за "Правилно дишане"  Grinning
hahaha

Не че и аз още вчера не пробвах техниката за дишане, дадена от Вокс.
Първо щях да се самоубия, но като нацелих точният ритъм на поемане, задържане и изпускане на въздух, нещата си дойдоха по местата. Така се отплеснах да дишам, че го правих един филм време. Crazy

Благодарности към Лени за положения труд! Heart Eyes Hug
На Мишето също! Heart Eyes

В темата се усеща хармония повече от всякога. Hug
Даже и Вокс пише дъъълги постове. Завалията, и него го хармонизирахме с точилките. Joy

# 103
Desss,с това мое изречeние просто уточних нещо,което бях пропуснала в поста на Аlexa.
А иначе права си,но за малко да се запуши може не е вредно.    

# 104
  • Universe
Който и да прави темата и аз съм насреща с безкористна помощ Peace

В темата се усеща хармония повече от всякога. Hug
Даже и Вокс пише дъъълги постове.

Общи условия

Активация на акаунт