Раждане вкъщи 7

• 63 412
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 120
37-годишна роди недоносено бебе у дома без лекарска помощ
За случая е уведомен отделът за Закрила на детето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=747366

Вкъщи ще си роди жената, няма да го ражда в болница, за да се чудят да го давят ли, кво да го правят...  Sick

# 121
  • ул. "Мечтание"
Тъпото е, че в случая може да си отнесе кофти последствия. Sad

Като знам какви са "необходимите грижи" които полагат за него и  Sick #2gunfire

# 122
Интересно на какво основание е образувано дознание.

# 123
   Звучи като съобщение за престъпление.  Sick Нали са отишли да потърсят помощ хората, какво лошо са сторили?! Може и да не е било така планирано, все пак. Ама че...

# 124
  • ул. "Мечтание"
Аз останах с впечатлението, че е било непланирано.  Rolling Eyes

# 125
Не знам с какво има да се занимава полицията в случая. Пеждевременно нарждане на толкова малко бебе може да случи толкова бързо, че да няма време и съседа да дойде, камо ли "бърза" помощ да се таралянка два часа от най-близкия град....
Майката е потърсила лекаска помощ и оттам нататък нещата са тръгнали по каналния ред. Не агитирам никого, но за някои неща е по-добре да не се търси медицинка помощ, ако чевек не я желае...
Не виждам какъв е проблема тука, нито за МВР, нито за о-л Закрила на детето. Какво да направят? Да осъдят майка му задето го е родила по-рано?!?!
И планирано да е било домашното неасистирано раждане, това не е нещо наказуемо от закона, напротив, съвсем узаконено си е, в смисъл, че имя ясни запродеби какво се прави и то опират до лекар само в документалната част...
И да не е оживяло детето при раждането, това пак не е престъпление; бебета не оживяват ежедневно в АГ отделенията при раждане с всичкита медицинска "помощ", но никой не сезира о-л Закрила на детето и полицията, а в някои случаи си е точно за тях работа...

# 126
  • София
Да... на мен ми звучи, все едно аборт са решили да правят....

# 127
  • ул. "Мечтание"
Имам чувството, че цялата статия пусната по този начин е провокация. Предвид че пускат линк към Габровския случай... започва да ми мирише с тия медийни изпълнения напоследък!  Thinking

# 128
Офанзивата е по повод деня на родилната помощ Wink
Сифийската и Варненската група обаче подобаващо отбелязахме 8-ми януари - Бабинден Simple Smile

# 129
  • ул. "Мечтание"
Верно, че е утре! Бях забравила.

# 130
Послучай Бабинден едно страхотно домашно раждане на близнаци и към него линкове с готина информация Simple Smile

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/01/20/domashno-rajdane-na-bliznaci/

# 131
Фата, съвсем случайно преди няколко дни попаднах на една тема в Circle of Mums (приложение за Фейсбук), в която една бременна с близнаци питаше останалите близнашки мами кой освен мъжете им е присъствал на раждането. Притесненията й бяха, че докато тя ражда второто бебе, някой ще трябва да е там, за да гушка първото. А тя самата чувствала, че мъжът трябва да е до нея и да й помага в родилния процес. Жената беше получила доста отговори от американски майки, които й обясняваха как са се справили с помощта на акушерка или друга жена, която не само да се погрижи за бебето, но и да помогне после с почистването на къщата. Всички отговори звучаха напълно естествени, без някой да показва учудване от избора й да роди вкъщи. Имаше и такива, които й препоръчваха болнична помощ, но без да я охулват и заплашват.

Явно в някои държави по белия свят 1) домашното раждане не се смята за лудост; 2) да си бременна с близнаци не се смята за болест Simple Smile

Всъщност, я чакайте, сега ще изровя и самата тема!

# 132
Явно в някои държави по белия свят 1) домашното раждане не се смята за лудост; 2) да си бременна с близнаци не се смята за болест Simple Smile

И 3) знаят, че ражда родилката, а не акушер-гинеколога...  Peace

# 133
Ето я и темата:

Delivery Helper?

# 134
Eй, момичета, много хубави линкове за днешния ден сте дали!!!   bouquet  bouquet  bouquet

В държави където демокрацията не е от вчера, а робството не е било повече от половината време на съществуване на държавата, уважението към свободата на човек по отношение на личността му и дома му значително надминава родния махленски маталитет всеки да си вре носа където не му е раота и да коментира неща, които съвсем не го засягат. Къде ще си ражда човек децата си единствено негова работа; коментарите са излишни...

Общи условия

Активация на акаунт