Раждане вкъщи 7

• 62 714
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 330
Meg! благодаря ти. Как мога да се свържа с тези групи? По-удобно ми е да пътувам до София.

Пиши на Меги ЛС. Peace

А точно щях да кажа, че на ЛС минавам  Grinning

# 331
http://www.monitor.bg/article?id=290129
"Това е деветият смъртен случай на новородено в АГ болницата от началото на годината"  Shocked
Това е само в едно АГ! А колко ли новородени умират във останалите в страната?

Ако само едно дете умре при ДОМАШНО раждане медиите ще проглушат ушите на хората колко опасно е домашното раждане.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 13:54 от Людмил

# 332
Проблемите в нашите болници са одавна известни на всички тук. И не случайно избират вече над 30 българки избраха неасистирано да си родят вкъщи пред това да отидат в болница. Просто раждането в болница далеч не е сигурно и безопасно събите, за приятно и удовлестворяващо пък още по-малко може да се говори.
Защо се очудват, че дете с проблеми с дишаното, разделено от майка си избира да не продължи в този свят?! Хората не са автомобили, и съвсем не опира просто до "изправяне на джанти и подмяна на маркучи"  Tired

# 333
http://www.monitor.bg/article?id=290129
"Това е деветият смъртен случай на новородено в АГ болницата от началото на годината"  Shocked
Това е само в едно АГ! А колко ли новородени умират във останалите в страната?

Ако само едно дете умре при ДОМАШНО раждане медиите ще проглушат ушите на хората колко опасно е домашното раждане.
Срамното е как се потулват.
Наскоро научих за смъртта на дъщерята на познат доктор по време на планирано секцио.Майка на 2 деца,която се подлага на рутинното ре-секцио.
Операцията се прави в частна болница.Срещу добри пари.

# 334
Срамното е как се потулват.
Напротив, не се потулват.
С тези случаи тръбят, колко е опасно раждането и затова трябва да се ражда в болница. И е така! Опасно е! ...ама откъде идва опасността, нещо хората не искат да се замислят. Дали е опасно раждането или болничното пребиваване....  Rolling Eyes

# 335
Потулват, потулват.. И страх се опитват да всяват - опасно било.  Whistling
Бременните по принцип се третират като контингент на болниците, сякаш не са нормални, здрави жени, с естествени физиологични функции..

Ако някои бременни имат проблеми, не означава непременно, че бремеността и раждането са опасни. Или, понеже имаме шофьорски книжки, да се смятаме за потенциални жертви на пътя и контингент на Пирогов?  Rolling Eyes

# 336
Или, понеже имаме шофьорски книжки, да се смятаме за потенциални жертви на пътя и контингент на Пирогов?  Rolling Eyes
Aз един ден сметнах, само на база статистики, че е много по-голям шанса родилката да загине в пътна катастрофа на път за болницата, отколкото ако остане и роди у дома...

# 337
Или, понеже имаме шофьорски книжки, да се смятаме за потенциални жертви на пътя и контингент на Пирогов?  Rolling Eyes
Aз един ден сметнах, само на база статистики, че е много по-голям шанса родилката да загине в пътна катастрофа на път за болницата, отколкото ако остане и роди у дома...

Това е интересна статистика. Можеш ли да я пуснеш?

# 338
Стига бе.Да ти умре бебето по време на раждане е едно,ама да умре майката,защото нещо се объркало.На "рутинната операция",дето на мен ми обясняваха че не била кой знае какво и как трябвало и аз да си направя ресекцио,щото било опасно да се ражда нормално...

Да не говорим,че майките поголовно плащат пари на частни болници,където лекарите явно нямат кой знае каква практика само и само,за да се ДЪРЖАТ ДОБРЕ с тях.Тоест да не им викат и да не ги ругаят.

Плащат.За да родят. ooooh!

# 339
Стига бе.Да ти умре бебето по време на раждане е едно,ама да умре майката,защото нещо се объркало.На "рутинната операция",дето на мен ми обясняваха че не била кой знае какво и как трябвало и аз да си направя ресекцио,щото било опасно да се ражда нормално...

Да не говорим,че майките поголовно плащат пари на частни болници,където лекарите явно нямат кой знае каква практика само и само,за да се ДЪРЖАТ ДОБРЕ с тях.Тоест да не им викат и да не ги ругаят.

Плащат.За да родят. ooooh!
Ако сега се разрази една медийна кампания колко опасно нещо е зачатието и по вестниците всеки ден пишат за родители умрели по време на секс, бас ловя, че след година-две болниците ще се напълнят със семейни двойки, които ще искат да зачеват децата си на сигурно и безопасно място. В ЗГ (Зачатъчно-Гинекологично) отделение към болницата, на специална стойка-магаре, включени към мониторинг система, под ярко луминисцентно осветление и бдителните погледи на екип асистиращи лекари.  Цена - 150 лв. на акт, има и пакетни промоции на 300 лв.  Издава се акт за акт Grinning Grinning Grinning

Е тогава съвсем ще я втасаме - домашният неасистиран секс ще бъде обявен за незаконен и опасен  Joy Joy

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 10:13 от Людмил

# 340
Да. Или домашното неасистирано хранене, щото има опасност от задавяне.

# 341
Майтапа на страна, но като ви чета последните постове и коментираните случаи ми настръхва космото Twisted Evil
Тук май липсват някои домашни бебенца  Rolling Eyes

# 342
Знаете ли, отново се връщам на сайта http://homebirth.beinsa.info
Номер едно е на Google, напишеш ли "раждане", той е най-отгоре. Вероятно много млади жени, които ще раждат посещават страницата, защото има над 200 посещения дневно. Най-търсената комбинация е "раждане видео"

Може ли някой да напише едно кратко обръщение към тези посетители, което да сложа най-отгоре. За правото на жената да роди у дома, колко по-добре е да роди естествено, а не да бъде третирана в болницата като някаква бездушна машина за раждане.

Между другото, да ви издам тайната - в момента превеждам филма "Раждане с оргазъм - добре пазената тайна". Вече съм на средата.

# 343
Людмил ,браво, ще имаш още посещения  Peace

раждането е кулминацията в секс. живот на жената и е хубаво тази кулминация да не е операция Wink

# 344
  • Варна
Черната статистика стартира... Flowers Rose Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт