Раждане вкъщи 7

• 63 421
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 390
  • Куциндрел
Болницата е за болни хора. Какво място има там една здрава родилка с нормална бременност???

Ние се подготвяхме за нашето домашно раждане 3 месеца. Наложи се да превеждам купища материали, защото в България няма абсолютно никаква информация за желаещите да родят у дома. Акушерът, който помолихме да присъства си поиска 800 лв. за визитата и решихме да минем без него.
След раждането, в АГ-то, където отидохме да регистрираме новороденото, се държаха с нас като с престъпници. За тях всички, които искат да родят извън институцията им са престъпници.

Съвсем друго би било, ако домашното раждане е официално регламентирано и подпомагано от държавата.
Ти пак си повтаряш едно и също, всеки от тук знае историята ти и за "експиримента" Сами.
Вземи отношение към конкретния случай, не да се правиш на ударен? Постъпи мъжката кво ми дрънчиш за теб и твоя случай, знаем всички?!?
Факта е - нормална бременност - мъртво дете, съвет от докторите - има риск.

# 391

Ти намираш ли за демократично да се отнеме изконното право на жените да раждат по най-естествения начин и с минимум намеса?  Shocked

Демократично? Намирам много неща за недемократични, но изключително полезни, когато става дума за защита на детското здраве, живот и развитие.

Много майки считат в правото си да пратят децата си да просят, проституират, работят във вредни условия или да ги спрат от училище. Смятам, че за обществото и за децата е по-добре да се ограничи свободата на тези жени - колкото и да е недемократично.

Същото, което щеше да търси в болницата, дори и бебето й да беше живо...  Tired  Що не мислиш с главата си, преди да се заяждаш...  Rolling Eyes

Не се заяждам, питам те - какво търси в болницата с детето? След като там са "лошите", които убиват бебета? Защо самата тя се е съгласила да бъде настанена в болницата - видях, че я бяха снимали в болнична стая в Тина Киркова.

Да, бременността не е болестно състояние. Просто е специфично състояние с повишен риск за неприятности. Затова е добре раждането да се наблюдава от специалист, който да може да предотврати част от тях.

Между другото, винаги съм се питала - какво прави майката вкъщи при усукана около врата пъпна връв - едно истински неболестно състояние, което не е толкова рядко.

Аз самата съм била така и лекарите са предприели спешно секцио - като са ме извадили полумъртва. Можете ли да ми кажете какво щеше да се случи с мен, ако се раждах само с майка си и баща си у нас? Не се заяждам, просто питам.

# 392
Болницата е за болни хора. Какво място има там една здрава родилка с нормална бременност???

Ние се подготвяхме за нашето домашно раждане 3 месеца. Наложи се да превеждам купища материали, защото в България няма абсолютно никаква информация за желаещите да родят у дома. Акушерът, който помолихме да присъства си поиска 800 лв. за визитата и решихме да минем без него.
След раждането, в АГ-то, където отидохме да регистрираме новороденото, се държаха с нас като с престъпници. За тях всички, които искат да родят извън институцията им са престъпници.

Съвсем друго би било, ако домашното раждане е официално регламентирано и подпомагано от държавата.
Ти пак си повтаряш едно и също, всеки от тук знае историята ти и за "експиримента" Сами.
Вземи отношение към конкретния случай, не да се правиш на ударен? Постъпи мъжката кво ми дрънчиш за теб и твоя случай, знаем всички?!?

Ами риск има.  Риск има да родиш у дома, риск има и да катастрофираш на път за болницата. Това си е част от живота.

Аз се прекланям пред жената, решила да не се отдаде на страховете и решила да роди у дома, въпреки, че на такива в България все още се гледа като на престъпници.

Няма нищо нередно и ненормално да се роди мъртво дете. Моят брат се е родил в АГ в София, съвсем нормално, едро и... посиняло мъртво бебе. Лекарите го удушили при ваденето. За тези случаи никога не се чува...

# 393
  • Под кленовите дървета
Престанете да нападате Цеца, ДжейПи и всички, които имат смелостта да ви попитам право куме в очи, защо никъде в 7 теми не сте писали за опастността от смъртен случай при раждане НЕАСИСТИРАНо в домашни условия.

Людмил гледали са ви и са се отнасяли с вас като с престъпници, защото неасистираното раждане у дома по свое желание не е законно (поправи ме, ако греша) и вие сте рискували живота на родилката и на детето. Когато и АКо се узакони - никой няма да ви гледа така. А за лекарски грешки се чува, не е като да не се чува в последните месеци.

stelt77 аз твое умно, аргументирано изказване не видях. Когато ви се зададе въпрос, вие не отговаряте, а давате примери с Аг-тата и вадите безумни статистики, опитвайки се да отклоните въпросите ни. Това заобикаляне обаче не ми остава нескрито. Не видях някой да излезе и да каже "Да, има опастност, този случай е показателен ние носим отговорност като група, която подтикна колебаеща се жена към неасистирано раждане". Апропо, ти наистина колко пъти си родила у дома?

# 394
Лекарите го удушили при ваденето.

О, да - с голи ръце го удушили, ей така за удоволствие. Така правят в болниците...

Тъжното е, че за глупостта на подобни драскачи вече се плаща с детски живот.

# 395

Риск има, никой не го отрича, но също и в болниците. Какво ще кажеш за варненското АГ, в което само за тази година има вече 9 смъртни случая на новородени? Имало е лекари-професионалисти, родилките са били под наблюдение, използвани са всички възможности, за да се спасят децата, но уви - въпреки това безуспешно.

Едва ли някой може да твърди, че дори и в болница да беше протекло, реждането щеше да завърши по друг начин. А и проблемът, който се обсъжда в момента, не е този. Говорим за ненужния допълнителен риск, който се налага да поемат бременните, избрали да родят у дома. И конкретно - за нежеланието на държавните институции да регламентират домашното раждане и произтичащите от това промени в системата на здравеопазването.

Ти намираш ли за демократично да се отнеме изконното право на жените да раждат по най-естествения начин и с минимум намеса?  Shocked

Демократично? Намирам много неща за недемократични, но изключително полезни, когато става дума за защита на детското здраве, живот и развитие.

Много майки считат в правото си да пратят децата си да просят, проституират, работят във вредни условия или да ги спрат от училище. Смятам, че за обществото и за децата е по-добре да се ограничи свободата на тези жени - колкото и да е недемократично.

Аз пък намирам, че всеки има право на избор, и особено когато става въпрос за живота и здравето му. Информиран и съзнателно направен. Обществото тук няма нищо общо, нито е в правото си да решава вместо другите. Какво ТИ намираш за полезно има значение единствено за теб. Не забравяй, че доста от раждащите у дома напоследък, са високо образовани и интелигентни. Но дори и малцинствата не бива да бъдат третирани по тои начин, защото това е проява на дискриминация. Още повече, че тоталитарните методи водят единствено до агресия и намиране на вратички в законите. Затова смятам, че законодателството трябва да се съобрази и да е насочено към промяна на предпоставките, които пораждат проблемите, а не да се опитва да влияе върху крайния резултат, когато той е нагативен. Защото, докато не се премахнат причините, той ще е един и същ..

# 396
  • София
Цитат
Всеки сам решава и живее според изборите си.

Бях се зарекла да не пиша по тази тема, обаче това изречение ми избоде очите.

Да всеки сам решава - ЗА СЕБЕ СИ. Не за детето си, което е отделна личност. Рискувай си твоя живот, нямаш право да рискуваш живота на детето си.

И да - подкрепям да има домашно раждане, но уредено по законов път и в присъствието на акушерка или лекар.

Но това, което се случва в момента не е нито законно, нито разумно, нито отговорно.

В болниците има лекари, които не могат да бъдат наречени така - да, факт е. Но когато се случи такова нещо в болница всички плюят, скачат, викат, търсят отговорност.
Сега защо никой не търси отговорност от тази, която би трябвало да я носи? И от тези, които морално са я подкрепили в това безумно решение?

# 397

О, да - с голи ръце го удушили, ей така за удоволствие. Така правят в болниците...

Не, с чаршаф. Пристяга ли я през корема...

# 398

Тъй ли мислиш? Казваш, в болниците не убиват бебетата умишлено, само по домовете го правят...  Thinking  Що пишете идиотщини се чудя... Риск има навсякъде, бебето можеше да умре и в болница, но тогава нямаше да се зъбите в тази тема, а щяхте да вдигате рамене, че така му било писано и лекарите не били виновни... Людмил ти е отговорил какво е търсила майката в болницата с бебето си...

jasmin_veni, а ти колко пъти си родила у дома?  Stop  Ти ще носиш ли лична отговорност, ако родя следващото си дете в болница и то умре (и аз барабар с него)? Остави ми телефона си, да знае съпругът ми и първото ми дете от кого да търсят отговорност и кого да обвинят за смъртта ми...

nana77, кой търси отговорност на лекарите, когато линейката закъснее и бебето се роди у дома не по вина на родителите? На кого търсите отговорност, ако бебето се роди по път за болницата в такси, щото имало задръствания? Хайде стига смешки... И след като смятате, че животът на бебето е по-важен от този на майката, защо лекарите спасяват първо майката, а после бебето, ако нещо се обърка?

# 399
Цитат
Всеки сам решава и живее според изборите си.

Бях се зарекла да не пиша по тази тема, обаче това изречение ми избоде очите.

Да всеки сам решава - ЗА СЕБЕ СИ. Не за детето си, което е отделна личност. Рискувай си твоя живот, нямаш право да рискуваш живота на детето си.
Точно заради детето ние решаваме да родим у дома. Причините са много - рязането на пъпната връв секунди след раждането и лишаването на мозъка му от кислород, ваксините (за които никой не те пита), родилната травма (отделяне от майката, манипулации, бездушието на околните), захраване с изкуствено мляко (за което пак никой не те пита) и последващи алергии от това и т.н.

# 400

В болниците има лекари, които не могат да бъдат наречени така - да, факт е. Но когато се случи такова нещо в болница всички плюят, скачат, викат, търсят отговорност.

Цитирай моля поне един осъден лекар в България за лекарска грешка.
Определено някои тук пишат само да се намират на приказка. ooooh!

# 401

Аз пък намирам, че всеки има право на избор, и особено когато става въпрос за живота и здравето му. Информиран и съзнателно направен. Обществото тук няма нищо общо, нито е в правото си да решава вместо другите.

Напротив - обществото има много общо. "Демократично" значи "решено от народа" - а не значи "както на всеки му харесва".

Някой ще ми разкаже ли за пъпната връв все пак?

# 402
# 403
  • София

Цитирай моля поне един осъден лекар в България за лекарска грешка.
Определено някои тук пишат само да се намират на приказка. ooooh!

1. Окръжният съд в Русе призна за виновни двама лекари за причиняване по непредпазливост на смъртта на пациент.  - 3 февруари 2010

2. Лекар от Спешна помощ в Попово бе осъден заради причиняване на смърт на пациент поради немарливо свършена работа. Това съобщи окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров, цитиран от "Фокус".  - 1 февруари 2011

3. Осъдиха лекар, причинил смърт по непредпазливост - 29 май 2010

4. Внесоха обвинителен акт срещу лекари за смъртта на 2-годишния Дани - април 2011

# 404

Ти четеш ли или само пишеш?

Между другото, винаги съм се питала - какво прави майката вкъщи при усукана около врата пъпна връв - едно истински неболестно състояние, което не е толкова рядко.

Аз самата съм била така и лекарите са предприели спешно секцио - като са ме извадили полумъртва. Можете ли да ми кажете какво щеше да се случи с мен, ако се раждах само с майка си и баща си у нас? Не се заяждам, просто питам.

Общи условия

Активация на акаунт