Раждане вкъщи 7

• 62 907
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Добре. Да приемем, че не съм много умна. Моля те, обясни ми как би утешила майката, дето можеше да има живо бебе в момента? Какво вие, мислещите, ще и кажете?  Rolling Eyes Да опитаме така, м?

A ти как би я утешила? Като оглозгаш остатъците от малкото оцеляло от нея след тази случка ли?

Ако беше прочела малко по-назад, сигурно щеше да срещнеш, че нито една хипотетична ситуация няма предизвестен край, това не ти е теория на вероятностите. Но ти не си тук нито да четеш, нито да се интересуваш, нито да съчувстваш, а да обвиняваш, заклеймяваш и съдиш според твоите разбирания. За щастие не си на нужната позиция и е редно да разбереш, че твоето мнение не е миродавно. Дано си дадеш сметка какво си пишеш сама..

Никого не бих се наела да утешавам, защото а) утеха няма и б) отговорност нося само за себе си, друг не съм подвеждала, та да ми тежи на съвестта утехата му (за разлика от вас!).

Дори една майка от четящите да се е отказала от кървав експеримент с домашно раждане при тези (отсъстващи) условия в България, има смисъл от участието ми тук! Както и на другите по-балансирани участници в темата!

Дали стана ясно сега?

# 886
  • София
Извинявам се за нахлуването в темата, но искам да попитам - в крайна сметка има ли сезирани или самосезирани органи, които да разследват виртуалните помагачи от сайта на Родилница? Мисля, че не е никакъв проблем да се възстановят информационните масиви и хората, които са подстрекавали към непотърсване на квалифицирана помощ, да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Да кажа също така, че много харесвам този подфорум и съм получавала много ценни съвети тук, но тази тема винаги съм пропускала. И е имало защо, както се оказва.
Болни мозъци, които си играят на Господ с живота на другите (под другите имам предвид и неродените бебета). Дори туземците и жените от третия свят по време на раждане са заобиколени от 1-2 възрастни опитни жени, които имат функцията на акушерки.

И съм съгласна с изказаното мнение, че практикуваното тук неасистирано домашно раждане опорочава и отдалечава иначе добрата идея за асистирано такова, практикувано в редица европейски държави.

Ако приятелка ти помаха с ръка от отсрещния тротроар и те подкани да дойдеш про нея, ти тръгнеш но по пътя те сгази кола, твоята приятелка трябва ли да я подведат под съдебна отговорност? Не може да има вина някой, който те подкрепя в твоето желание да извършиш законно действие. Ако те подкепя в това да извършиш незаконно действие, то това е друго, но раждането у дома е напълно законно и никой не може да бъде съден за това, че е го е избрал или за това, че го е подкрепил и окуражил. Раждането може да завърши зле и в болница. по твоята логика, ако на една майка и почине бебето в болница, значи приятелките и които са я окуражили да ражда в болница, трябва да бъдат съдени.

Чак не мога да повярвам що за нагло бягане от отговорност демонстрирате.
Доказано е, че преносването е животозастрашаващо и за бебето, и за майката, въпреки това окуражавате жената да си стои вкъщи при тези условия и после - изборът бил нейн? Да, нейн е, но вие имате участие в нейното вземане на решение. На това действие му се вика юридически подбуда, подстрекаване и т.н., не съм юрист, но със сигурност има за какво да се отговаря законово.
А и ако нямате вина, ако са ви чисти съвестите - защо изтрихте всичко?!

# 887
# 888

Не говоря за законно, а за морално. Законите се променят. Ако забранят неасистираното раждане у дома изрично (което като нищо ще стане след този случай) - това в твоите очи ще го направи автоматично лошо ли?
[/quote]

Законът няма да се промени, защото би влязъл в противоречие със законите на ЕС и с хартата за правата на човека.  Забраната на неаситираното раждане противоречи не само на закона, а и на морала. Забраната за оказване на помощ на жена, раждаща в дома си също противоречи на морала и е време законът да навакса пропуснатото и да влезе в съответствие с европейското законодателство и да бъдат обучени специалисти за оказване на помощ при раждане у дома.

# 889
...
Има и случаи когато бебето тегли пъпната връв при движенията си и дествително може да пострада (падат тоновети и може да се наложи спешно секцио, за да бъде спасено). Това обаче, както се досещаш, не са случайни събитя!!! Задай си въпросът защо една душа, която е избрала земния път, ще иска да го прекъсне по такъв начин. Отговорите са много, ти ще знаеш най-точните.
Всичко, което е необходимо е любов  Hug

ето
май за това писах преди
бебешката душа искала сама да се обеси
гениално и хуманно написано

# 890

Чак не мога да повярвам що за нагло бягане от отговорност демонстрирате.
Доказано е, че преносването е животозастрашаващо и за бебето, и за майката, въпреки това окуражавате жената да си стои вкъщи при тези условия и после - изборът бил нейн? Да, нейн е, но вие имате участие в нейното вземане на решение. На това действие му се вика юридически подбуда, подстрекаване и т.н., не съм юрист, но със сигурност има за какво да се отговаря законово.
А и ако нямате вина, ако са ви чисти съвестите - защо изтрихте всичко?!

Идея нямам за какво изтрито говориш, аз не съм трила нищо от никъде. И да според закона, всичко е законно. Не е незаконно домашното раждане, нито е незаконно да окуражиш някой да извърши законно действие.

# 891
  • София
Преди поне 10 страници попитах спят ли спокойно виртуалните дули, но никой не ми отговори... Къде и защо се покриха? Искаме становище, да чуем тяхното мнение. Нали няма от какво да се срамуват?

# 892

Проблемът според мен, е че много майки биват "предупредени" че еди какво си, с цел да бъдат принудени да се съгласят на нещо, което не е в полза на тях, а на безсъвестен лекар.

Т.е. ти проповядваш абсолютно недоверие, към който и да е лекар - така ли да те разбирам?

Не съществува лекар, на когото можеш да се довериш и всички са безсъвестни, неморални касапи, които си гледат само работното време?

Поради това, предполагам, е най-добре да няма болници и лекари изобщо?

# 893
Идея нямам за какво истрито говориш, аз не съм трила нищо от никъде. И да според закона, всичко е законно. Не е незаконно домашното раждане, нито е незаконно да окуражиш някой да извърши законно действие.

Не е незаконно да скачаш. Незаконно ли е да окуражиш слепец да скочи от покрива на блока?

# 894
  • София
Идея нямам за какво истрито говориш, аз не съм трила нищо от никъде. И да според закона, всичко е законно. Не е незаконно домашното раждане, нито е незаконно да окуражиш някой да извърши законно действие.

Не е незаконно да скачаш. Незаконно ли е да окуражиш слепец да скочи от покрива на блока?

Дано поне с тази визуализация вдянат къде е тяхното участие!

# 895
Не придавайте чак толкова важност на това къде ще родиш-по-важно е как ще протече живота на едно дете след това.И ако си му спестил първите мигове от живота среща с болничен персонал,то после го очакват срещи и конфликти с най-различни житейски случки.
Пък ако си толкова начетен с раждането и имаш определени предпочитания могат да се обсъдят спокойно по-рано-то това предполага познаване на мeханизма как да си поискаш и да получиш желаното Peace.И дали лекарят ти ще е в отпуск няма значение-моят също беше в отпуск,информацията с желанията ми беше сведена до пресонала на избраната болница-елелментарно е!

persimon ,запознай се  със законите  в ЕУ и виж какво следва,ако ситуацията се окъка по този начин в една европейска държава-отнемане на родителски права и пандиз.И тук се случват такива раждания-да,една си беше посадила в саксия 7 деца преди години!

# 896

Не говоря за законно, а за морално. Законите се променят. Ако забранят неасистираното раждане у дома изрично (което като нищо ще стане след този случай) - това в твоите очи ще го направи автоматично лошо ли?

Законът няма да се промени, защото би влязъл в противоречие със законите на ЕС и с хартата за правата на човека.  Забраната на неаситираното раждане противоречи не само на закона, а и на морала. Забраната за оказване на помощ на жена, раждаща в дома си също противоречи на морала и е време законът да навакса пропуснатото и да влезе в съответствие с европейското законодателство и да бъдат обучени специалисти за оказване на помощ при раждане у дома.

а защо ми се върти един спомен, че май в Канада беше, една такава естествена мама след починало първо бебе беше вкарана принудително в родилното и принудително и бе направено секцио, защото имаше опасения, че пак от инат и криворазбрани естествени мании нямало да отиде навреме до болницата при започнала родова дейност

значи излиза, че една демократична държава има инструменти, с които да намали риска за бебето на такава родилка, решила на всяка цена да бъде естествена, даже ако трябва да плати в живота на детето си

# 897
Преди поне 10 страници попитах спят ли спокойно виртуалните дули, но никой не ми отговори... Къде и защо се покриха? Искаме становище, да чуем тяхното мнение. Нали няма от какво да се срамуват?

Горката ти! много те мъчи тоя въпрос.
Да ти кажа под секрет, че със сигурно не потъркват доволно ръце като теб.
Доволна ли си вече? Сега заминавай с Диването на площада да чакате.

# 898
  • София

Дано поне с тази визуализация вдянат къде е тяхното участие!
Няма шанс. Никакъв.

# 899

Проблемът според мен, е че много майки биват "предупредени" че еди какво си, с цел да бъдат принудени да се съгласят на нещо, което не е в полза на тях, а на безсъвестен лекар.

Т.е. ти проповядваш абсолютно недоверие, към който и да е лекар - така ли да те разбирам?

Не съществува лекар, на когото можеш да се довериш и всички са безсъвестни, неморални касапи, които си гледат само работното време?

Поради това, предполагам, е най-добре да няма болници и лекари изобщо?

Не проповядвам недоверие. Лекарите сами са си издействали това положение, чрез собственеите си действия. Аз имам доверие на един-двама близки приятели и роднини-лекари, които знам че не ме лъжат. Иначе подлагам на съмнение всяка дума, която казват, защото са ме лъгали в очите, че имам нужда от определена скъпа хирургическа процедура, и като им кажа, че знам, започват  да мънкат. Най-добре е някои хора да сис спомнят, че същеструваше такова нещо като морал и да започнат да поставят пациентите си, над алчността си. Ако е възможно, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт