Раждане вкъщи 7

• 62 933
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 900
  • София
...
Има и случаи когато бебето тегли пъпната връв при движенията си и дествително може да пострада (падат тоновети и може да се наложи спешно секцио, за да бъде спасено). Това обаче, както се досещаш, не са случайни събитя!!! Задай си въпросът защо една душа, която е избрала земния път, ще иска да го прекъсне по такъв начин. Отговорите са много, ти ще знаеш най-точните.
Всичко, което е необходимо е любов  Hug

ето
май за това писах преди
бебешката душа искала сама да се обеси
гениално и хуманно написано

#Crazy
И какво съветва многоуважаемата Мег в такъв случай? Да се примирим ли с желанието на бебето да прекъсне пътя  Confused

Значи аз не падам от Марс, запозната съм с повечето духовни учения за личния избор, любовта и т.н. Съществува основно мнение по тези насоки, скъпа Мег, и това е, че всяка сила, всяка съвременна наука и достижение е дадена по милостта Божия и с цел доброто на хората. Това са открития, които Бог е допуснал в съвременния живот НЕ с цел да ни навреди и следователно трябва да бягаме от тях като дявол от тамян. Отричането на тези достижения (в случая спешно секцио) е абсолютно сектантско и противоречи на всяко духовно учение, включително и на християнството!

# 901
ми честно да ви кажа-2 деца съм родила-(секцио) за протокола и никой не ме е принуждавал да е така-малко преди да родя си поговорих надълго и нашироко с лекарката ми ,защо ми препоръ4ва секцио и понеже преди това бях категори4но за нормално раждане-седнах,помислих и реших,4е не си заслужава риска-било той и минимален за бебето ми! и изявление от рода"ми то и в болницата можеше да по4ине" са направо глупави,защото ДА-може и там да се случи,но риска е доста по-малък-то и ако умееш да плуваш може да се удавиш,но шанса ти за живот е много по-голям от ако не си плувец нали?
и да условията в болниците са кофти-говоря за материалната база,но и двата пъти в 2 държавни болници(едната от които най-оплюваната Бургаска") съм срещнала само добро отношение от страна на лекари и персонал!знам колко е важно да не се прекъсва връзката на бебето с майката,да ти го сложат на гърдите веднага като се роди,да го гушкаш постоянно и не мисля4е това е непостижимо в нашите болници-просто трябва да го изискваш и да настояваш да го получиш(вторият път ми казаха ,4е ще ми донесат бебето след 48 4аса-така били правилата Rolling Eyes-да ама не-забраних да му се дава адаптирано мляко и самоняколко 4аса след операцията се ка4их няколко етажа по-горе в отделението с бебетата и настоях 4е съм добре да се грижа за детето си и го искам при мен-е-полу4их си го-никой не ме нахока или изгони-да не говорим,4е в4астните болници бебето си е винаги при майката!пиша всичко това,защото прочетох доста крайни изказвания за болниците и родилните отделения и ако ги про4ете жена,на която й предстои раждане-като нищо да реши да си остане у дома!!!

# 902
Идея нямам за какво истрито говориш, аз не съм трила нищо от никъде. И да според закона, всичко е законно. Не е незаконно домашното раждане, нито е незаконно да окуражиш някой да извърши законно действие.

Не е незаконно да скачаш. Незаконно ли е да окуражиш слепец да скочи от покрива на блока?

1. жената не е била освидетелствана като некомпетенента, нито е била или сляпа и никой не я накарал насила да прави каквото ид а е било.

2. Тя като медицинско лице е имала поглед върху нешата и рисковете.

3. НЕ Е НЕЗАКОННО ДА ОКУРАЖИШ НЯКОЙ, ДА ВЪРШИ ЗАКОННИ ДЕЙСТВИЕ, ЗА КОИТО Е НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛЕН КАКВО ВКЛЮЧВАТ И КАКВИ РИСКОВЕ НОСЯТ.

Ако и сега не разбираш, нямам какво да добавя.

# 903
  • София
Преди поне 10 страници попитах спят ли спокойно виртуалните дули, но никой не ми отговори... Къде и защо се покриха? Искаме становище, да чуем тяхното мнение. Нали няма от какво да се срамуват?

Горката ти! много те мъчи тоя въпрос.
Да ти кажа под секрет, че със сигурно не потъркват доволно ръце като теб.
Доволна ли си вече? Сега заминавай с Диването на площада да чакате.

Ти си болен! Кой би потривал ръце при смърт на бебе? Аз далеч не звуча като някой, който счита тази смърт за неизбежна невинна жертва в полза на Голямата Цел....

# 904
.... Най-добре е някои хора да сис спомнят, че същеструваше такова нещо като морал и да започнат да поставят пациентите си, над алчността си. Ако е възможно, разбира се.

това важи с пълна сила и за вас тук
отговорността трябва да е взаимна и двупосочна
а вие се покрихте като мишки

сега слушах интервюто с Мег по Дарик
представиха я като (пиша по памет) - нежа и ефирна дама
тя си беше в чудесно настроение
а онова бебенце го няма

# 905

#Crazy
И какво съветва многоуважаемата Мег в такъв случай? Да се примирим ли с желанието на бебето да прекъсне пътя  Confused

Значи аз не падам от Марс, запозната съм с повечето духовни учения за личния избор, любовта и т.н. Съществува основно мнение по тези насоки, скъпа Мег, и това е, че всяка сила, всяка съвременна наука и достижение е дадена по милостта Божия и с цел доброто на хората. Това са открития, които Бог е допуснал в съвременния живот НЕ с цел да ни навреди и следователно трябва да бягаме от тях като дявол от тамян. Отричането на тези достижения (в случая спешно секцио) е абсолютно сектантско и противоречи на всяко духовно учение, включително и на християнството!

Няма да заставам на ничия страна в този философски спор, само ще кажа, че употребата на думата "сектантско" показва дълбоко вкорененото мислене, че всяко нещо, което не е main stream, не е според 'светата католическа църква' е 'секта' достойна за убиване с камъни и изгаряне на клада. Секта не е обидна дума, тя означава 'част'. Това  че някой избира  да мисли по начин, който не е характерен за мнозинството не го прави нито глупав, нито значи че греши. Впрочем именно на такова 'сектантско' мислене дължим целия напредък и прогрес на човечеството.

# 906

Това ли е тукашната Мег - Миглена Делчева?
Намерила си ниша жената, хляба и маслото.

Преди поне 10 страници попитах спят ли спокойно виртуалните дули, но никой не ми отговори... Къде и защо се покриха? Искаме становище, да чуем тяхното мнение. Нали няма от какво да се срамуват?

Те не се срамуват. Те се страхуват.

# 907
.... Най-добре е някои хора да сис спомнят, че същеструваше такова нещо като морал и да започнат да поставят пациентите си, над алчността си. Ако е възможно, разбира се.

това важи с пълна сила и за вас тук
отговорността трябва да е взаимна и двупосочна
а вие се покрихте като мишки

сега слушах интервюто с Мег по Дарик
представиха я като (пиша по памет) - нежа и ефирна дама
тя си беше в чудесно настроение
а онова бебенце го няма

Кои сме НИЕ, дето се покриваме? Аз не изглежда да съм се 'покрила', нали? Няма никакви разнопосочни вини, има избор, който е ЗАКОНЕН, и има възможни последствия, някои от които трагични, и които могат да се случат и в болница и извън нея. Не те виждам да пишеш за трагедията на бебетата загинали в болници заради лекарско безхаберие и грешки, защо така?

# 908
  • Куциндрел
...
Но агитацията към него може и да стане наказуема, ако се приеме, че тя води до опасни последици за човешкия живот.

Прескачаш термин, лекар те предупреждава, че има разни рискове, ти решаваш да родиш у дома, детето ти умира и това е ОК?  Shocked По кои морално-етични или законови норми, бе, хора?!

Юристи няма ли в тая тема?  Rolling Eyes
Не съм казала, че морално е ОК, просто разсъждавам. Примери за раждане извън болница има, заради закъснение на линейка и т.н. Казвам, че няма как всичко под общ знаменател да се сложи. Но може да се прокара закон с/у агитаторите.

# 909
  • София
...
Но агитацията към него може и да стане наказуема, ако се приеме, че тя води до опасни последици за човешкия живот.

Прескачаш термин, лекар те предупреждава, че има разни рискове, ти решаваш да родиш у дома, детето ти умира и това е ОК?  Shocked По кои морално-етични или законови норми, бе, хора?!

Юристи няма ли в тая тема?  Rolling Eyes
Не съм казала, че морално е ОК, просто разсъждавам. Примери за раждане извън болница има, заради закъснение на линейка и т.н. Казвам, че няма как всичко под общ знаменател да се сложи. Но може да се прокара закон с/у агитаторите.

Използвах част от тезата ти, за да я доразвия. Инак съм съгласна. Wink

Става дума за лекомисленото поемане на риск, а не за грешка. Едно е лекарската грешка, друго е заради съществуващите такива да се поемат други рискове, водещи до смърт. Никой не отрича лекарските грешки, не преиначавайте твърденията!

Жената не е била поставена в условия да избира лекарска грешка или убийство с домашно раждане! Поела е излишен риск с лош край.

# 910
ми честно да ви кажа-2 деца съм родила-(секцио) за протокола и никой не ме е принуждавал да е така-малко преди да родя си поговорих надълго и нашироко с лекарката ми ,защо ми препоръ4ва секцио и понеже преди това бях категори4но за нормално раждане-седнах,помислих и реших,4е не си заслужава риска-било той и минимален за бебето ми! и изявление от рода"ми то и в болницата можеше да по4ине" са направо глупави,защото ДА-може и там да се случи,но риска е доста по-малък-то и ако умееш да плуваш може да се удавиш,но шанса ти за живот е много по-голям от ако не си плувец нали?
и да условията в болниците са кофти-говоря за материалната база,но и двата пъти в 2 държавни болници(едната от които най-оплюваната Бургаска") съм срещнала само добро отношение от страна на лекари и персонал!знам колко е важно да не се прекъсва връзката на бебето с майката,да ти го сложат на гърдите веднага като се роди,да го гушкаш постоянно и не мисля4е това е непостижимо в нашите болници-просто трябва да го изискваш и да настояваш да го получиш(вторият път ми казаха ,4е ще ми донесат бебето след 48 4аса-така били правилата Rolling Eyes-да ама не-забраних да му се дава адаптирано мляко и самоняколко 4аса след операцията се ка4их няколко етажа по-горе в отделението с бебетата и настоях 4е съм добре да се грижа за детето си и го искам при мен-е-полу4их си го-никой не ме нахока или изгони-да не говорим,4е в4астните болници бебето си е винаги при майката!пиша всичко това,защото прочетох доста крайни изказвания за болниците и родилните отделения и ако ги про4ете жена,на която й предстои раждане-като нищо да реши да си остане у дома!!!

Ми не, рискът  от домашно раждане не е по-голям от този в болница, а тъкмо наобратно. Световната статистика показва, недвусмослено, че домашното раждане е по-нискорисково за бебета и майки. Това, че нас тук са ни промили мозъците и са ни убедили, че е обратното е с финансови цели. Не си прави илюзии, че медико-фармацевтичната индустрия поставя твоя интерес над този на джоба си.

Радвам се, че си имала добър опит при твоите раждания, но това не се отнася до всяка жена, и има много жени, които са жертви на лошо отношение, злоупотреби и изнудване-надявам се  да не отричаш това, защото има хиляди разкази на жени, в които можеш да прочетеш как е било. Именно поради това, тази жена е направила изборът си. И не забравяй, че тя е раждала! Т.е изборът и е базиран и на нейните лични преживявания, не само на четене.

# 911
3. НЕ Е НЕЗАКОННО ДА ОКУРАЖИШ НЯКОЙ, ДА ВЪРШИ ЗАКОННИ ДЕЙСТВИЕ, ЗА КОИТО Е НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛЕН КАКВО ВКЛЮЧВАТ И КАКВИ РИСКОВЕ НОСЯТ.

А НЕКОЙ КАЗА ЛИ НА ТАЗИ ГОСПОЖА ДА ИДЕ В БОЛНИЦА ИЛИ Я ОКУРАЖИХА ДА НАТИСКА КЪЛКИТЕ ВКЪЩИ? НЕКОЙ КАЗА ЛИ НА ТАЗИ ГОСПОЖА, КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ. ОБЯСНИ ЛИ Ѝ, ЧЕ МОЖЕ ДА НАСТЪПИ СМЪРТ?

Или как беше, то детето само е решило да прекъсне живота си. И затова така.

Едно дете умря. Едно бебе. Малко, невинно същество, което никога няма да узнае що е ласка. Заради едната глупост. Заради страха от абокат. Заради такива като вас. Не по-малко убийци сте от майката.

П.П. Ти раждала ли си!?

# 912
От твоето мнение и от прочетеното в старите теми за домашното раждане, се убеждавам, че вие не искате асистирано домажно раждане Искате да си раждате сами, спазвайки всички ритуали. Тогава защо развявате мнимия си лозунг за узаконяване на асисираното домашно раждане?
Съжалявам,че съм те оставила с такова убеждение."Ние",обаче не сме "ние",аз съм аз.

Никой в нищо не ме е убеждавал.Нито някой ми е намеквал,че не поемам риск.Освен това никога не съм изключвала болницата като евентуален вариант.
Не всички жени,които се готвят за домашно раждане го реализират.Ние се радваме и на техния опит,защото са наши приятелки.Както те,така и тези,които искат да са информирани и им харесва да им вдъхваме кураж,но са решили да раждат в болница-има такива с прекрасни раждания,за които знам.

# 913
Не те виждам да пишеш за трагедията на бебетата загинали в болници заради лекарско безхаберие и грешки, защо така?

А да започнем да пишем за спасените бебета, от лекари, в болници. Каква ли е статистиката. Колко бебета са живи, затова, че им е даден ШАНС, някой да се бори за техния живот.

# 914
Световна спасителко  Mr. Green ,едва ли ти ще си тази,която ще повлияе на някой взел вече решение,от каквото и да е естество.
Защо не си гледате работата и да оставите всеки да направи сам своя избор.
Но това е типично българската черта,да си завираме носа там където не ни е работа.За това няма да се оправи България и след сто години. Tired
Всеки е компетентен и много "знае",а ако погледна твоя живот сигурно е пълна каша,ама като не можеш да се справиш с него,дай да "оправяме" другите.

Общи условия

Активация на акаунт