Професионални серии за коса - 15

• 51 383
  • 710
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
ACQUА ,  за лилавия шампоан на Лореал Проф да споделя. Той ми е любимия  Grinning. Мазен е, но при мен не омазнява корените, а само косъма е мазно хлъзгав при миене. Има в него арганово масло и маслиново олио. Абсолют рипеъра не ми се отрази така добре, този определено работи при моята гъста и суха коса.
B & C , и аз съм от групата на недолюбващите протеините. Откакто ги спрях и ползвам Джойко балсама за гъста коса, дълбокоовлажняващия, косата ми най-после се оправи.
За силиконите - без тях не мога да мина. ако не сложа косата много бързо след миене изпръхва и почва да се оплита. Една моя измислица се оказа много добро решение е, че започнах да капя 4-5 капки олио от жожоба в шишенцата серуми, които ми се струват гол силикон. Просто прекрасно ми се отразява на косата. Heart Eyes

# 406
vivi.vivi, кой балсам точно ползваш?
Аз отново реших да разгледам продуктите на Joico  Mr. Green
И ето на какво попаднах  Body Luxe Thickening Elixir  http://joico.com/products/Haircare/body-luxe/bodyluxe-thickeningelixir - продукт за коси с тънък косъм. Не съм го пробвала, но дамите, които имат тънък косъм и желаят обем, могат да го пробват.

Предполагам, че ползваш това: http://joico.com/products/Haircare/moisture-recovery/moisturerec … ery-treatmentbalm
Мисля, че точно това го нямам, но в най-скоро време ще коригирам този пропуск  Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 20:54 от B & C

# 407

Iliana__ , ти купи ли си термозащитния продукт на Joico от серията K-Pak?  newsm78 Спомням си, че ме беше питала за него, но не си спомням дали го купи или не. Аз него го пробвах 2-3 пъти и нещо не ме впечатли особено и го прибрах в тайното ми скривалище  Mr. Green

Аз съм много любопитна да разбера как се отразява пресата на Joico, но не ми се дават 165 евро за нова преса  Confused
http://www.feelunique.com/p/Joico-K-Pak-Smoothing-Balm-200ml
 Този си взех ,но ми утежнява косата има блестящи частици.
Не е лош, ще си го ползвам.
Обаче това мляко ми пристигна днес и естествено веднага го изпробвах http://www.feelunique.com/p/LOreal-Professionnel-Texture-Expert- … ow-Dry-Milk-150ml ,възхитена съм.
За използването само на тежки продукти за изтощена коса си мисля ,че в един момент ефекта ще се превърне в дефект затова и редувам .
Клише ако искаш мога да ти пратя 3 пакетчета от тези които показах .

# 408
vivi.vivi , мерси много  bouquet Simple Smile
Значи май за мен няма да е особено подходящ този шампоан така, като чета Rolling Eyes  Косата ми е суха по дължините и краищата, но там така или иначе слагам маска и разни други неща, които оправят положението. Искам да кажа, че корените са ми нормални, до скоро мислех, че са бързоомазняващи се, но след като прочетох тук във форума мнения, че коса, която се омазнява в корена за 2 дни не може да се каже, че е мазна, стигнах до извода, че ми е нормална косата /в корена/. На мен Absolut repair ми беше мазен шампоан, не ми хареса. Маската обаче много я харесах и употребих няколко кутии от нея Simple Smile
И при мен без силикони или други омазняващи също не става - точно страшно заплетена, неподредена и изпръхнала става. Затова се отказах за сега да търся маски без силикони.

Клише Hug сещам се за ластика за коса - може да пробваш с много дебел и мек лкастик да си връзваш косата като спиш, така няма да ти се отпечатва толкова на косата и да ти оставя тези чупки, за които говориш Simple Smile  Също да не я връзваш по стандартния начин /на опашка примерно/, а да наведеш главата надолу, да я навиеш като кок много високо на главата и така да нахлузиш ластика върху този кок. Ох, не знам дали въобще се разбра това, което обяснявам, но искам да кажа, че така ефекта ще е хем да не се отпечатва ластика на косата, хем не се смачква косата и има обем.

# 409
Копринена или сатенена калъфка не е ли вариант? Нали предпазва косата от мачкане и т.н.  smile3506

# 410
Iliana__ , и на мен ми утежнява косата  Confused Косата ми изглежда мазна и като да е леко мръсна  ooooh!
Не знам, пробвах с по-малко количество и имах чувството, че не предпазва много добре, а с по-голямо количество косата ми става мазна  Rolling Eyes Не ми харесва. Определено има много по-добри термозащитни продукти от този, а този много го хвалеха в един друг форум  Confused
За Joico както и за Kerastase мога да кажа, че има много хубави продукти, но и такива, които не са хубави и за сега техните термозащитни продукти не ми харесват.

Калъфката е за да не се пресушава косата през нощта.
А за ластика, аз не използвам гумени ластици. Моите са от дебелите и ако съм си била вързала косата и след това я пуснах не си личи, че ми е била вързана. Когато косата ми е суха и нееластична, тогава си личи, че е била вързана. Също и използвам продукти за изправяне, които предпазват косата от влагата и не и позволяват да се накъдря. Simple Smile
Не съм много сигурна, но според мен Клише няма нужда толкова от протеин, колкото от продукти подобряващи еластичността на косата и хубави стилизиращи продукти.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 21:12 от B & C

# 411
  • София
Аква, мила, разбрах те. Аз всъщност повече нося шноли отколкото ластици, но крайния ефект е същия, а като направя това с кока и после си пусна косата резултатът е такъв - http://www.newhairstyles2010.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/c … _jessicabiel2.JPG Не е грозно и понякога го правя умишлено, но на моята дължина предпочитам права коса, а моята по рождение уж ми е такава, но нещо й стана и на моменти е перфектно права, друг път е начупена само на 1-2 места...  Crossing Arms

Съгласна съм, че ми трябват продукти подобряващи еластичността. Аз в самото начало попитах именно за нещо такова. Но ако протеините помагат за удебеляване на косъма също ще са ми от полза (отделно от продуктите за еластичност) защото моят е наистина изключително фин.
Не разчитам на фризьорката ми за съвет защото тя работи само с продукти на Лореал. Ще ми набута това, което имат, а може да има нещо по-подходящо за мен на друга марка. Затова и питам вас  Simple Smile

# 412
Днес пробвах Deep fuel, хареса ми резултата, няма втвърдяване, поне не от първия път, в комбинация с шампоана за мазни корени и сухи краища на Керастаз, след това малко маска за коса за руса коса,непрофесионална, накрая реконструктор без отмиване и малко кристали.Усещам здравина, блясък и плътност, обем и мекота.Следващия път,дано се сдържа да е поне след две измивания, мисля след deep fuel да направя дълбоко подхранване с deep care, дали е удачно,и тя е с протеини, но я ползвам от доста време и определено омекотява  newsm78

# 413
  • в 1001-та нощ
Клише, маската на Редкен, за която питаш - също е протеинова и по-скоро ще подсили ефекта на концентрата Wink)) по-скоро можеш да я ползваш, като поддържаща после Wink)))

за хидратиране си вземи маслена маска - да е богата на масла, ако предпочиташ да изброя няколко - ще го направя - сега отивам да чета надолу мненията, че гледам - доста е писано Wink))

за термо-продукта пак после ще донапиша  Hug

# 414
  • Пловдив
Като стана въпрос за т.н. кристали, какво мислите за това http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=1396, някакви отзиви? Преди време ползвах серума за краища на абсолют рипеар...след него подобен продукт на Алфапарф, особена разлика в двете не видях, освен в цената. За това се загледах по Лакме newsm78.

# 415
  • Пловдив
Днес пробвах Deep fuel, хареса ми резултата, няма втвърдяване, поне не от първия път, в комбинация с шампоана за мазни корени и сухи краища на Керастаз, след това малко маска за коса за руса коса,непрофесионална, накрая реконструктор без отмиване и малко кристали.Усещам здравина, блясък и плътност, обем и мекота.Следващия път,дано се сдържа да е поне след две измивания, мисля след deep fuel да направя дълбоко подхранване с deep care, дали е удачно,и тя е с протеини, но я ползвам от доста време и определено омекотява  newsm78

Deep care на Лакме ли имаш предвид?

# 416
  • в 1001-та нощ
Клише, такъв фиксираш продукт  newsm78 newsm78 newsm78 - по-скоро трябва да си изпучаш косата добре със сешоара  newsm78 newsm78 newsm78 така си мисля аз

наклепването със стилизанти - държи форма на момента, но после води до по-бързо омазняване/отежняване и губене на формата, ако няма добро изпичане

като се замисля - бих препоръчала - добра термозащита и добро изпичане; може би в добавка и реконструктор без отмиване

примерно на спрей - реконструктора без отмиване на джойко - няма да отежни, но ще внесе протеин за твърдост, после термо-спрея на Чи - да пази косъма и даваш формата със сешоара - но не леко подухване, а добро изпичане - за да ти държи формата

спрейовете за обем в корените - също са вариант - и лореал имат .... но те са основно за корените

не знам дали а продължавам ?  newsm78 newsm78

# 417
  • в 1001-та нощ
относно кат протеина на редкен след като пише да се отмива, се отмива. аз не бих рискувала да оставя на косата си продукт на който изрично пише че е с отмиване.

а по повод голдуел съм много доволна от това
http://www.feelunique.com/p/Goldwell-Color-Glow-IQ-Bright-Shine- … Full-Blonde-150ml

какъв е резултатът от ползването?
колко често и как го ползваш?
 Hug Peace  bouquet

# 418
  • София
Алена, много съм боса в това отношение. Ще се радвам на всеки съвет. Както казах и преди - никакъв конкретен проблем нямам с косата си освен изключително финия косъм и трудното запазване на формата й след изсушаване. Ще се радвам да ми препоръчаш нещо за удебеляване на косъма и друго подходящо за по-дълготрайно запазване на формата след сушене. Аз доста я поизпичам когато я суша. Ползвам силна топла струя на сешоара и кръгла керамична четка за целта, суша кичур по кичур, както ме правят и в салона, но това не я задържа повече от един ден в приличен вид независимо дали съм се правила сама или съм била на фризьор Tired

# 419
Клише, аз все още не съм попадала на продукт, който видимо да удебели косъмът ми  Simple Smile
Протеиновите продукти няма да удебелят тънкият ти косъм, а само могат да го втвърдят и ако използваш често протеинови продукти има вероятност и да ти я пресушат и тогава изобщо няма да ти бъде еластична косата.
Не мога да разбера защо в тази тема непрекъснато се препоръчват реконструктори и продукти с високо съдържание на протеин. Тези продукти не са някаква панацея за всичко и си имат своето предназначение. До колкото съм разбрала се използват при коси, които са химически третирани, силно увредени и късащи се. Та ми е интересно защо първото което се препоръчва е човек да си вземе някой реконстректор?  newsm78

Клише, единственият шанс да откриеш твоите продукти, е да пробваш. Друг начин няма.
Като начало, ако искаш да спестиш пари, ти предлагам да си поръчаш мостри  и ако нещо ти хареса, то тогава да купуваш от другите.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 00:06 от B & C

Общи условия

Активация на акаунт