Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 401
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
За подаръци не съм мислила, но тортата и при нас най-вероятно ще е с Мики Маус - много му се радва.  Crazy

Хайде и ние към феновете на Мики Маус. Simple Smile И нашата торта май ще е такава! Много му се кефи!

# 511
За подаръци не съм мислила, но тортата и при нас най-вероятно ще е с Мики Маус - много му се радва.  Crazy

Хайде и ние към феновете на Мики Маус. Simple Smile И нашата торта май ще е такава! Много му се кефи!
Нашата май ще е с  Crazy frog - е откача туй дете като я види тая жаба, ако може по цял ден ще я гледа #Crazy
И ние да се наредим на опашката за биби, памперси и неговорене. Алек използва само думите, които е използвал и преди половин година, в това отношение няма почти никакво развитие. Не му спира устата по цял ден, но какво си ломоти само той си знае Flutter. Една от малкото нови думи, които е научил е биби - по цял ден, ако бибата му не е в устата само това вика...Със свалянето на памперса сме още по-назад - не иска да седи на гърне, нито на тоалетна, ако може и по цял ден да ходи с акото на дупето няма да му е проблем - мрази да му сменяме памперса ooooh!. Когато е решил да прави нещо по никакъв начин не мога да му отвлека вниманието и тръшкането и извиването на мос е неминуемо...
Днес реших, че спирам АМто (той и без това кога го пие, кога - не) и очудващо за мен имах голям успех с шишето с киселото мляко - изпи го цялото.
Иначе тази седмица със сигурност ми потвърдиха, че няма място за мен тук в Плевен в моята банка, поради което след като ми изтече майчинството пускам платения отпуск, пък дано през това врмее да излезе нещо...Хубавото е че мъжът ми най-после почна постоянна работа - работи вече 2 седмици и почти не го виждаме. Алек ще го пускаме на ясла след рдто му, в понеделник отивам да го записвам.
За подаръци вече виждам, че говорите - ние също ще купим колело без педали, мислим и такава седалка, която Вероники е показала (мерси за което), пък дано му стане интересно и му дойде желанието....
Относно кулинарните вкусотийки - вчера изпекох първите си мъфини със сладко от боровинки - супер лесна рецепта - за 15 мин ги забърках и след още 20 бяха изпечени - мъфини със сладко от боровинки. Толкова много ги харесахме, че се разграбиха като топъл хляб - днес вече и трошичка не беше останало от тях. А какво стана някой направи ли блог, където да си събираме рецепти?
Всички болнички и ранени бързо да се оправят, Шу lovekiss за теб и Яна, силни момичета сте вие Hug

# 512
И Марти бръщолеви по цял ден, но нищо не се разбира! Понякога има попадения - наскоро ми донесе книжка и каза "четеш" - направо се разтопих! Иначе сигурно 20ина думи има в речника, не повече!
В детската си е екстра, вече се хранел съвсем сам и чат пат ми го извеждат със същите дрехи, т.е. не си е излял нещо отгоре си!
С памперса никакви напредъци няма, не ще и за 10 сек. да седи нито на гърне, нито на тоалетна - никъде! Но гърнетата ги влачи и използва за столчета Simple Smile!
Иначе понеже от яслата ги извеждат редовно в двора - това му е излизането - после като се приберем на обяд се помотаме в квартала 1 час; той спи от 3 до 5 часа и после е късно!

Като подарък на Марти за РД му взехме този ролер - не се сещам дали ви го показвах вече!
http://www.big.de/de/produkte/big_bikes/details.shtml?sArtNr=800004150

# 513
  • София
 Шу, Яна наистина заслужава един страхотен празник за рождения си ден. Успех и кураж за това, което предстои!
 Нашата торта беше с Шрек  ooooh! Е не можах да им го избия от главите. Все още продължава да им е любим герой, макар че лека полека отстъпва позиции на по-приемливите за мен Поко йо , Мечо пух, Майстор Мани, агент Осо, Мики маус и др. Ами то няма и как да е иначе като са гледали о/о 100-ина пъти Блатната Коледа и почти по толкова 1-ва и 2-ра част. 3-та и четвърта се оказаха много кървави за тях. Особено една  сцена в третата, където му режеха ноктите на Шрек с циркуляр докарваше Дани до рев.
 За гърнето и ние сме до под кривата. Аз умишлено задържам положението. Имаше момент, когато и двама започнаха да си ги искат без аз да съм полагала някакви усилия в тази насока, освен обяснението, какво е гърне и за какво служи. Но след като на два пъти се наложи да ги гоня почти час, за да им обуя гащите реших да задържа процеса докато стане поне по- топло.

# 514
  • София
 Като си говорим за гърнета и думички, днес как съм се смяла... Нашият като го сложи баща му на гърне и той пишне три капки, баща му казва "малко, но от сърце". И днес седна той на гърнето и ми го носи по едно време. Обикновено вика "баву тетуу- браво на детето" или уведомява, че е направил "ату-пиш". Днес, обаче, ме гледа умно и "ма-о-те". Аз решавам, че ми говори за мляко и кафе, защото те са "мао" и "те", а то било "малко, но от сърце". Grinning Grinning Grinning Иначе и той вика "баби", вместо "бати". Понякога го казва правилно, но си е свикнал с "баби". Абе, много са сладки!

# 515
Мънки, искрено ме разсмя с "малко, но от сърце"  Laughing София така ме разиграва винаги като я сложа да спи, опаковам я в чувала и след малко се почва "ако" (което значи и пиш) през 15 мин. Обикновено пуска по няколко капки, колкото да не е без хич.Но и дума да не става да не я сложа на гърнето, голямо тръшкане е, ако откажа.
Вили, дай рецептата за тия мъфини, щом са толкова лесни и бързи!........поправям се, видях, че си я дала във фейса, от там ще я взема! София също по цял ден си търси бибата и ако не и е в устата само повтаря "биба".Поне се успокоих, че не сме само ние  Mr. Green
Знаете ли, че и аз съм голям фен на колелетата без педали, ама май са доста скъпички?Имате ли представа колко горе-долу вървят...много ги харесвам( за разлика от разни акумулаторни коли), ама се чудя дали си струва да се дават толкова пари и колко време ще го ползва(май поне до 4-5 г. биха могли?)И дали не са още малки за тях  newsm78  
Рила, и за тази тротинетка се зачудих дали не са малки още за нея?

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 00:33 от *Nikita*

# 516
Никита не сте сами, определено ooooh!. Само му говорим, че е голям мъж вече, че никой не ходи с биба, че децата ще му се смеят и тем подобни, но хич и не ни отразява. Даже вече се е научил - знае къде ги слагам и си мести стола за хранене до кухненския плот, качва се на стола и си я взима. А елате да видите шоу, ако набара и две - почва да смуче едната, след малко я сменя с другата и така...даже една нощ и насън го е правил - голяма грешка беше това, а и не можех да взема едната, защото при всеки опит той почваше да пищи smile3504

За колелото аз мисля да видя в Тойса, но понеже там се изхитриха и повечето спряха да ги доставят в най лошия случай роднините ще се групираме и ще вземем едно Пуки от тук. По-добре един подарък, но хубав, отколкото много дето хич не ги отразява. Мисля че все пак имаше едно колело, което струваше в Тойса не повече от 40 лв. А на Алек ще му хареса със сигурност - той умира за такива работи - елате да го видите как си кара колата - все едно е на рали Laughing Иначе на останалите ще има кажа дрешки за следващия сезон или парички Rolling Eyes

Мънки снощи като те четох мъжа ми скочи да види какво става - направо така се разсмях, че щях да падна от дивана. Толкова са сладки като говорят така, аз и затова нямам търпение да почнем да се разбираме с Алек Heart Eyes

Бодливка и аз чакам отзиви от имуностимуланта, особено в частта с прояждането, че това ни е голяма мъка. Алек е на приливи и отливи - 2-3 дена го гоня с лъжицата, защото ако зависи от него по цял ден няма да се сети нищо да хапне. А от вчера (да не чуе дявола) яде като разпран. Елате да го видите как сега нагъва филия сух хляб, набаран от масата (препечен, почти на сухар) и макарони със сирене Whistling. Направо...нали и на дължина се издължава - онзи ден бяхме на гости семейно и така се случи, че вечерта се задържахме и Алек беше изкъпан, заедно с момченцето там (той е на година и половина) и майка му се стресна как му се броят ребрата на нашия. Знам че от отдавна трябва да е минал момента с притесняването от некачването на килца, ама той моя толкова фин върви, че...има ли други момченца, които да тежат само 11,600?

# 517
И аз скоро си мислих за ролер, докато ги гледах в един магазин за играчки, но там бяха за от 3+ години и не се замислих сериозно. Дори и за РД да не ѝ вземем, може би на лято ще и купим, тогава ще е почти на 2 и половина и може би ще може да си  контролира движенията... Иначе колелото с педали и родителски контрол вече си го кара сама из къщи, само ме кара да я слагам и свалям, че още ѝ идва малко височко.

Вили, и аз гледах твоите мъфини и тези дни ще правя, ама не знам дали ще са малинови, че тук трудно ще намеря.

Ето сега да покажа какво сътворих снощи за вечеря. Малко неугледна стана палачинковата торта, ама пък здравословна(палачинките ги правих с овесени трици и сложих настърган морков повечко, както и от домашната майонеза, та...) и вкусна. Wink

# 518
  • София
 Есме, нищо ново при вас, ама внесе настроение в темата с изказа си Hug Хайде и останалите, дето само четат да се включват по-често  Peace

Нинче, каква е тая работа. Ще ви уморят. Аз не бих издържала така, честно. Не защото работата ме плаши, а поради х.факта, че искам да имам повече време за демейството (и главно за децата  Embarassed). Преди няколко години не ми пукаше кога и по колко ще работя, но като родих Ники коренно се промених.

vily_st, на мен тези килограми си ми изглеждат нормално  newsm78. Тео и той е толкова (горе-долу), но пък е нисък и на мен даже ми идва дебеличък.

*Nikita*, има колела, които са от 2г. възраст и децата се справят с тях. Колко време ще се ползва зависи главно от ръста на детето (май). Повярвай ми, не са малки за такъв тип колела. Доколкото разбирам от текста под това клипче, госпожичката е на 21 месеца, а се справя чудесно. Като задобреят се придвижват ето така  Mr. Green
 Аз най-вероятно ще купя това Puky, защото другите ще му дойдат високи на Тео. Това би могло да се ползва по-дълго и е с помпащи гуми, но ме съмнява, че ще му е високо и ще може да го кара чак догодина. щеше да е добре да може детето да ги пробва някъде, но поне аз не знам магазин, в който да ги има нагледно. В Мисто са на склад и ти го дават в кашон, а сглобени май нямат, за да се видят.
 Преди от Тойс-а можеше да се вземе и за около 80лв. на Hudora и Kettler, но вече не ги доставят до тук. С дървено не ми се рискува, защото четох някъде за едно, което се счупило на две, а иначе ми харесват.
 Всъщност poli+ може да даде инфо от първа ръка, стига да иска  Wink

SZA, каква тротинетка си избрала за Ники?

Докато разглеждах колелата в Мисто видях и клипче за седалката за тоалетна и вече мога със сигурност да кажа, че височината не се регулира. Явно за някое друго подобно съм гледала преди, че я има тази екстра.

Ние вчера играхме на снега с ...... кофички и лопатки - голям кеф! Отстрани може и да сме изглеждали смешно, но на децата им беше много забавно.

Тони, засрами се, причини ми обилно слюноотделяне с твоята торта. Аз, като правя палачинки разбивам отделно белтъците от останалите продукти и накрая ги смесвам и не стават тежки, а едни такива пухкави мммм.... Кажи рецептата за твоите. Отивам сега да потърся нещо за хапване.

P.S. Две предложения за театър на страхотни цени Театромания на половин цена и "Черна Комедия" в Младежкия театър за 6лв.

# 519
Рила, и за тази тротинетка се зачудих дали не са малки още за нея?

Специално този ролер е за 1 1/2+ и много му се зарадвах! С 4 колела, изключително стабилен!
Понеже Марти не загря много как се отбутваш с крак, в смисъл, че се отбутва веднъж и очаква нещото да продължи да возуи  Mr. Green! За сега той застава прав, а аз го бутам по гръбчето и така обикаляме и си е съвсем стабилен даже така! Завива си съвсем лесно и не се бута никъде - добре е измислена играчката!
Единственото, което ме притеснява е, че е пластмасов и колелата са такива - дали ще издържи пролетта на асфалта? Но за апартамент е просто идеален!

Тони, тъкмо се връщам от водна аеробика, гладна, гладна и щях да припадна при вида на тортата - направоооо, много апетитно!

# 520
Вероники, аз също съм харесала това Пуки за Ники и ще му го купим (надявам се със събрани от РД пари Simple Smile), но вероятно чак пролетта, за да не седи по ъглите докато дойде време за излизане (той в момента пердаши яко из апартамента с малкото Пуки Вутч, но то все пак е доста по-малко). Иначе съм харесала и се колебая между две тротинетки - тази на Пуки и тази на Микро. И двете са много стабилни, Микрото е доста по-лека, но пък е пластмасова, а Пукито ми изглежда по-лесна за управление и е от стабилни материали, та още се чудя. Вероятно ще добавим и каска към подаръка...

Никита, освен Пуки, и Микро имат колела без педали и изглеждат много подходящи за управление от малко дете и сякаш развиват по-добре баланса, а и са по-леки от Пуки (но са двойно по-скъпи, но пък се ползват по-дълго).

Тони, тортата изглежда страхотно. Какво сложи между пластовете?

# 521
SZA, линковете на Микрото не мога да ги видя. Дали е проблем само при мен?! newsm78

Иначе между пластовете на тортата сложих: настърган морков, настъргани яйца, бланширани гъби, шунка, едно сирене като кремата у нас, настърган ементал, магданоз, кисели краставички и овкусих майонезата с парченца лимон и магданоз. Маслините ме домързя да ги режа и ги сложих само отгоре.

Вероник, аз правя от тези тричавите палачинки (1 яйце, 100 гр. овесени трици и 3-4 лъжици кисело мляко и малко сода за хляб) - много добре ми действат на перисталтиката, но този път ги направих 50/50 брашно с трици и прясно мляко с 2 яйца, като ги разбих белтъците отделно. И пак станаха хубави. Peace

Рила, ми аз щото сега не съм на диета, та си правя някакви неща, които ми се ядат, ама не прекалявам де... Wink

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 12:46 от Tony_st

# 522
SZA, линковете на Микрото не мога да ги видя. Дали е проблем само при мен?! newsm78

Ами явно го класира като спам (то този форум почна да класира като спам всичко, да му се не види)- Сайтът е www точка trotinetki точка com Simple Smile

Тортата звучи много вкусно с пълнежа, ще взема да я пробвам събота и неделя.

# 523

Ами явно го класира като спам (то този форум почна да класира като спам всичко, да му се не види)- Сайтът е www точка trotinetki точка com Simple Smile

Не знам за спама, ама тия висящи салами ми бъркат в душата!

# 524
  • София

Не знам за спама, ама тия висящи салами ми бъркат в душата!
Аз първия път помислих кренвиршите за аватар  hahaha

SZA, аз питах за тротинетките, за да видя към кои марки си се ориентирала, защото ние ще купуваме нова на Ники. Той иска с две колела вече и аз бях решила да му взимам Puky, но пък много добри отзиви четох и за micro и започнах да се колебая. За отвратителните н итротоари май Puky-то е по подходящо - високопроходима ми изглежда  Wink

Rilа, гумите наистина са от огромно значение за "возията" на превозното средство. Щом са пластмасови ще е много друсащо и тропащо на повечето настилки.
 Ники точно затова се дразни на сегашната си тротинетка, че не вози гладко.

Това дулсе де лече златно бе  ooooh! То няколко торти ще си направи човек за толкоз пари

Общи условия

Активация на акаунт