Математически турнири - 7

• 64 204
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И шефът на въпросната учителка или там който трябва,  задължително да разбере за гафа! Абсолютно безотговорно е да си вдигне шапката и да ви провали участието. Поне да беше предала щафетата на някой.

# 556
Тя работата при нас е сложна. Децата са от различни училища и заявката беше изпратена от школата, която посещават.
Късно снощи получих информация от госпожата, че е уведомила организаторите, че децата ще са само с родителите си. Увери ни, че не трябва да носим заверени копия и заявка на магнитен носител, а трябва само да получим разпределение по стаи.
Ще се свържа с другите семейства и пак ще го мислим, но вече казахме на децата, че няма да ходят та не знам има ли смисъл.
Проблемът се появи заради промяната на датите за провеждане. Отдавна се знае, че дните около Трети март са почивни и всеки си е направил някакви планове, включително и за пътувания извън страната. Когато се подаваха първоначалните заявки никой не е предполагал, че състезанието ще бъде отложено.

# 557
  • у дома
Участието винаги има смисъл,особено когато децата са можещи,талантливи и неведнъж доказали се!Стискам палци и успех!!!  Hug  Hug  Hug

# 558
  • София и там където не се пуши
Дидева, както решите, но аз съм ходила в Бургас, според мен нямате никакъв проблем. Нещата са толкова прости. Хората там страхотни, празника е наистина хубав.

Аз съм се закахърила с тази стачка на ЖП-то, за тези които ще пътуват с това, как ще го бъде.

# 559
Сега погледнах за стачката. Пише, че на десети ще има едночасова предупредителна,а на 11-ти ще премине в безсрочна. Така че децата би трябвало да пътуват без проблем.

# 560
  • София и там където не се пуши
Ох, браво, че по телевизията преди два дни казаха март, без дата.

# 561
  • София
Момичета, на 2ра задача на олимпиадата, ако има грешка в изчисленията, но начина на решаване е верен, на някое дете да са присъдили точки?

На сина ми са я отрязали цялата задача и не събира 16 т.
Защо имах чувството, че при изчислителни грешки, задачите се зачитат за верни?

# 562
Проблемът се появи заради промяната на датите за провеждане. Отдавна се знае, че дните около Трети март са почивни и всеки си е направил някакви планове, включително и за пътувания извън страната. Когато се подаваха първоначалните заявки никой не е предполагал, че състезанието ще бъде отложено.

Точно по тази причина и организаторите трябва да са по-ларж и да покажат нестандартен подход, а не да го играят бюрократи-буквояди. И съм убедена, че ще са гъвкави. Действайте, а ние стискаме палци.

Цитат
Момичета, на 2ра задача на олимпиадата, ако има грешка в изчисленията, но начина на решаване е верен, на някое дете да са присъдили точки?

По принцип се дават точки, но има различен подход. По-често се проверява до грешката и се дават точки само за направеното до там. По-рядко се гледа принципното виждане за цялата задача и се намаляват точки само за грешката. Нямам идея как е при вас.

# 563
И аз това се чудя, честно казано. На нас са ни дали 2 т. за 2-ра задача, а Крис каза, че я е решил почти цялата, каквото и да означава "почти". При това ми я реши и вкъщи, без да поеме дъх дори.
Какъв е срокът за молбата за преразглеждане на работите? Някой знае ли?

Дидева, не си и помисляй да се отказвате от участие в ЗМС! Звучи адски абсурдно да не ви допуснат до участие. А и, сигурна съм, Макс много бързо ще се настрои пак на вълна участие... Не се отказвайте! newsm10

# 564
  • София
Търся задачи от Областният кръг на НМО за 5 клас. Успях да открия само от 2010 и 2009. Ако някой има други моля да сподели!

# 565
Дидева, не спирай. Звънни им на тези в Бургас, изложи им проблема и ще намерите решение.
Аз разказвах в какъв филм се вкарах с Коледното математическо, като пропуснах да запиша сина си в определения срок. Е, отидохме до Перник, ммммммм какво толкова. Но пък си имаме медал!!!
По този начин мисля, че стимулираме самите деца, освен това им показваме, че можем да се борим и докато има шанс - ще го правим. Това е и наша оценка за техните усилия да се готвят системно.

# 566
  • София

На сина ми са я отрязали цялата задача и не събира 16 т.
Защо имах чувството, че при изчислителни грешки, задачите се зачитат за верни?
Това явно зависи от проверяващия! Чувала съм , че при  грешка в изчисленията но верен начин на решаване се отнемат между една трета и половината от точките за дадената задача.

# 567
  • София
Вижте забележката в критериите - отнася се точно за това и при верни разсъждения, задачата се счита за вярна (след първа задача): http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/02/14/kriterii_2011.pdf
За преразглеждане на работата трябва да действате веднага, защото те вече изпращат протоколите до РИО. Ако работите и протоколите вече са изпратени, звъннете до РИО да питате. Ако имате съмнения, действайте. Децата си го заслужават, полагали са усилия.

# 568
  • София
Summer7 , забележката е само за 1ва задача.
На 2ра задача са отсъдили само 2 точки от 7, което дори не е 1/3.

Ето по техните критерии:
а) 1665 . 5 = 8325 км е пътят, изминат със самолет; 1 т.  вярно
1665 – 166 = 1499 км е пътят, изминат с влак; 1 т. вярно
1665 + 8325 + 1499 = 11 489 км е изминал пътешественикът; 1 т. получено 10 489

на б) е смятано правилно, но с 10 489 а не с 11 489

Та дали за 2 точки за верните две пресмятания и оттам нататък нищо.

Също се оказа че на 1ва задача има отнета една точка при правилно получени резултати, не знам от къде.

Не мисля че е правилно. Грешката на задача 2 е наистина малка.
Вече е и късно да преглеждаме работата му, ама те и късно казаха точките.
Хлапето е разочаровано, не иска да ходи и на курса в СМГ, там нали постоянно ги облъчват че ще кандидатстват, а той вече няма шанс заради тази олимпиада.

# 569
"Румен Грозданов" на 6ти март Simple Smile
http://omg-bg.com/

Общи условия

Активация на акаунт