На море в Гърция - 3

• 231 097
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
pontes  - много ми допадна това местенце , което си показала . Ще драсна един мейл на хората да се поинтересувам за края на юни има ли свободни места  Peace
Какви са цените , нещо не можах да ги видя в сайта  Rolling Eyes

# 421
Муцуна, за протокола, аз съм единствената дотук, която ти е отговорила изобщо нещо свързано с твоето питане.  Много съжалявам, че не съм ти помогнала и че тази тема, моите постове и форумът като цяло не отговарят на твоите изисквания и очаквания. 

Ali&Meli, изобщо не е задължително всеки да става редовен потребител някъде. И без това повечето хора просто "минават" през темите, за да ги ползват като справочник на принципа "аз питам, вие отговаряте".  Simple Smile Няма лошо.

pontes,...размечтах се пак като си припомних Ситония...безброй райски кътчета, заливи и лагуни с изумрудено зелена вода и безкрайни празни плажове.  Heart Eyes Разкажи ми, моля те,  малко повече за островните ви навици, къде сте ходили, водили ли сте детето по острови, как и по кое време на годината пътувате, такива неща.   

# 422
Pontes  Peace
Много харесвам Лагониси! Намеркала съм си една друга къща, беше последно 80 евро на нощ за юни... малко скъпичко идва, но ще видим. Малко гледки оттам
Също ще изслушам с удоволствие и твоя разказ за Пилио Grinning
Не знам много за плажовете около Волос - когато бяхме през лятото, акцентът беше Скиатос, а сега по съвсем естествени причини не сме слизали на плаж Grinning

Verolina,
имам някъде координати на една такава къща, в която съм отсядала навремето, но ми се струва, че се води Аспровалта... аз нещо не правя много разлика къде свършва градчето и започва Неа Врасна, за това разграничение научих тук във форума, след като бях почивала там Simple Smile Тиха и с двор е, на 30-40 м от плажа, но са мнооого семпли условията... наистина много. Съответно и цената бе ниска. Честно казано, тогава не съм я избирала, попаднах случайно покрай приятели. Ако те интересува все пак, ще потърся визитката.

Момичета, хайде да смекчим тона, все пак сме тук, за да си бъдем от полза и да се забавляваме с морски планове Simple Smile Честно казано обаче, и мен ме понякога дразни малко нежеланието да се чете - най-малкото, непрекъснато се задава въпросът "на еди-коя си дата ще става ли за плаж", еми в случая беше отговорено 2 поста по-назад! 2 поста, не 2 страници! Simple Smile
Освен това, дали ще става за плаж, може да отговори само Минчо Празников.
И съм се къпала в Созопол на 24 май, и съм пуквала от студ на Санторини на същите дати... такива работи Grinning

# 423
  • София
Little wingels, пътувам из Гърция от около 12 години, на континента и в Пелопонес почти няма местенце, където да не съм била, а островите - около 15 съм посетила, но искам още Simple Smile) Така че за какво да разкажа, ако нещо по конкретно те интересува, някое местенце, питай Simple Smile Иначе детето не ни е проблем, той издържа на пътуване, последните години ходихме на Халкидики, защото канехме мойте родители, ате не искат да пътуват много Wink

Нел, има три типа настаняване - 100, 80 и 50 квадрата. Ние за голям мезонет, 5 човека, в най-скъпия сезон август Confused плащахме около 100 евро. Предполагам, че по-малките, през юни примерно ще са на доста добра цена, но пак казвам, по-скъпо е от студио, но е и много по-хубаво.

Параход, тогава ще разкажа скоро, била съм в Пилио през зимата и през лятото, а и напролет - винаги е прекрасно Simple Smile А за плажовете ще напиша допълнително, със снимки. Иначе моята сватба беше на Скиатос преди 3 години и за мен това ще си остане островът на любовта Simple Smile
Сега видях линка, който си дала - когато резервирах се чудех между Лагониси Бей и тези студия Еос, бяха ми двата останали фаворити Simple Smile
И за времето да се изкажа - Параход е права, май месец детето и баща му си влизат в морето, а септември на моята сватба такъв дъжд и студ беше, че никой не можеше да повярва:) Божа работа.

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 11:35 от pontes

# 424
И за Пелопонес, моля, като имаш пет минути!  Sunglasses

# 425
pontes, много красиво...
Тихите и спокойни заливи на Ситония са най-подходящи за ранно плажуване.
Докато по западните брегове на Йонийските острови винаги има течения, в някои заливи
водата е студена дори през август.
Когато ходим по острови /не само гръцки/ винаги си носим къси неопрени, при по-дълъг престой
във водата / за шнорхелинг, риболов с харпун и др./ са много полезни, най-вече през май и юни.

# 426
pontes - много ти благодаря   bouquet
Не държа да е евтино , просто много ми хареса и може би ще се насочим натам  Peace
Как се казва точно градчето / или каквото е там / , мисля че с навигацията ще се оправим , ама да му задам някакво име все пак  Rolling Eyes

# 427
Днес получих на майла си оферти за Гърция от Екватор и цените изглеждат добри.
Ще дам линковете, на някои може и да са му полезни:
- хотел Halkidiki Royal - http://ekvator.bg/?p=119&utm_source=MailingList-ekvator& … n=Ekvator+-+start
-  хотел Village Mare - http://ekvator.bg/?p=139&utm_source=MailingList-ekvator& … n=Ekvator+-+start
- хотел  Portes palace - http://ekvator.bg/?p=80&utm_source=MailingList-ekvator&u … n=Ekvator+-+start
 Peace

# 428
  • София
Ето от мен обещаният разказ за Пилио Simple Smile
Пилио (или Пелион от старогръцки - по името на Пелей, митичния цар, бащата на Ахил) е планина в югоизточната част на Тесалия, Гърция. Както казах, едно прекрасно място. Стига се до Волос и от там има два начина – или нагоре през Макриница към планината или се продължава по крайбрежието и се обикаля цялата планина покрай морето. И двата маршрута са уникално красиви, но и с много завои. Ето една карта за да си представите крайбрежието – има закътани плажове от вътрешната страна, в залива и доста по-бурни, стръмни  и ветровити от северната страна (но само ако духат августовските мелтеми):  http://maps.google.bg/maps?f=q&source=s_q&hl=bg&geoc … &t=h&z=11
След проби и на двата варианта, аз съм за външните плажове. Ако хване вятър през август е лошо, много духа, но може да се ходи от вътрешната страна. Ако не духа е рай, защото е по-хладно. Морето е стръмно, но не сме имали проблем с детето. Водата е уникално чиста, заради много течения и топла!  Ние спахме тук http://www.aeolos.com.gr/gr/accommodation.html - райско кътче се оказа, защото си наехме две самостоятелни къщички, отделени от комплекса и сред разкошна поляна, жив човек не видяхме там, слизахме до морето по едни стъпала, само за нас. Ето, качих малко снимки да си създадете представа:
http://pontes.snimka.bg/sea/pilion.581702.22894289
Плажът ни беше огромен и не особено романтичен, нооо в радиус 5-10 минути с кола (през завоите) има такива плажчета, че не вярваш на очите си. Има за всички вкусове – с дървета и без, с пясък, с камъчета (любимите на детето), със заведение и пусти. Най-известен и живописен е Милопотамос, чудесен е наистина, но е малък и се пълни с хора, което не е добре http://www.greecephotos.gr/gallery/displayimage.php?album=111&pos=14

Нел, мястото е Вурвуру, всъщност се завива вляво малко преди да стигнеш Вурвуру, но то е най-близкото населено място.

# 429
  • София

Това местенце наистина изглежда страхотно. Аз също го гледах миналата година, но така и не ме огря. Но тази година съм се заинатила, че ще почиваме в Гърция и даже пратих запитване за оферта.

# 430

Скъпи Мами,
Нека бъдем Дами.Намирам назидателният тон за  напълно неуместен в темата  за почивки в любимата ни Гърция.Нека бъдем полезни един на друг .

pontes , не крия че клоня това лято към Пилио и /или Скорпиос, и постът ти ми е повече от  полезен.За Хоревто чух от фирмени  партньори също добри думи,така че още малко инфо за заведения, забавления вечер ще ми е от полза.
Сега за ЕОС-някой беше почивал там от форума и не пропуснах миналата година да го видя.На самият път от Никити към Вурвуру  вляво  има табелка -чудесно местенце,красива гледка,добри условия.Видя ми се обаче малко повече като за  меден месец и отдалечено от цивилизацията-доктор, заведения,магазини.
За Неа Врасна-2008/2009 се дискутираше в темата  за Аспровалта мисля-Параход правилно е написала "мнооого семпли условията... наистина много"-къщи са всъщност,нови повечето, евтини,но освен да се разходиш  вечер по алеята до Аспровалта,няма какво да се случи.Аз съм динамичен тип човек и след като го разгледах,реших да не оставаме-просто не е моето място.
Апелирам към позитивност и взаимопомощ,нека си подарим поредното чудесно лято в Гърция и си помогнем,за да го осъществим.

# 431

pontes , не крия че клоня това лято към Пилио и /или Скорпиос, и постът ти ми е повече от  полезен.

Kari2, Частният остров Скорпио ли имаш предвид?
Миналото лято бяхме там, корабчето ни остави да плуваме в определен залив и беше достъпен само малък пясъчен плаж за обществено ползване.
Ето го:

# 432
А не, мисля, че е печатна грешка и Скиатос се има предвид Simple Smile

Може би твоят ник е в основата на лапсуса  Sunglasses

# 433
Здравейте!
Миналата година бяхме на о. Тасос, но макар да беше началото на септември, на плажа игла не можеше да падне, при това напълно сериозно! Иначе бяхме в приятни къщички, нашата специално със страхотна гледка, на цена от 25 евро на нощувка.

Тази година искам по-спокойно местенце и по-близко, защото ще сме компания от мами, баби и деца този път. Ако някой може да препоръча нещо конкретно, ще съм благодарна!

Също така искам да попитам дали от 1 август цените в Гърция скачат като на нашето Черноморие?

bouquet  bouquet  bouquet

# 434
На повечето места от 20 юли започва периодът с най-високи цени, до около 25 август.

Общи условия

Активация на акаунт