На море в Гърция - 3

• 230 932
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Параход е права за Тасос, там е като на село, но с море.
Рал, виж това:
http://www.makryammos-hotel.gr/home/
но имай предвид, че в никакъв случай не е луксозно, а обикновено, но с много хубава природа, страхотен плаж с много ситен бял пясък, сравнително добра кухня, и е затворен комплекс. Много е удобно за семейство с малки деца, не погледнах ти как си. В същото време е на 5 мин. от столицата, така че, може да се разхождате и там вечер. HB e. Ако искаш подробности, питай, септ 2009 бях там.

# 31
Параход е права за Тасос, там е като на село, но с море.
Рал, виж това:
http://www.makryammos-hotel.gr/home/
но имай предвид, че в никакъв случай не е луксозно, а обикновено, но с много хубава природа, страхотен плаж с много ситен бял пясък, сравнително добра кухня, и е затворен комплекс. Много е удобно за семейство с малки деца, не погледнах ти как си. В същото време е на 5 мин. от столицата, така че, може да се разхождате и там вечер. HB e. Ако искаш подробности, питай, септ 2009 бях там.

Изглежда супер. Има ли места около басейна? Как стои въпроса с шезлонгите около басейна и плажа? Трябва ли да си носим плажни кърпи или там има? Наоколо има ли разни селца? Много обичаме натуралната кухня в кръчмичките.
Аз не търся супер лукс. Важното е да е добре обзаведено, уютно, удобно и чисто. Не сме решили още дали ще ходим с детето. Ние ходим и на по-диви места без особен лукс, но с природа и спокойствие.

# 32
  • София
Басейнът не е огромен, нищо особено, но май имаше места, ние ползвахме само плажа, защото наистина е много хубав, а и дъщеря ми много се забавлява с пясъка, както и спеше там в количка, затова за басейна много не мога да кажа. Със сигурност не е като басейните на Сани, а просто един квадратен басейн. Шезлонги на плажа има много, плащаше се май 6 евро на ден за 2 шезлонга и чадър, не са ти включени в цената. Плажни кърпи си вземете, няма там, само такива за банята. То е точно на края на столицата, която си е като голямо село, но с 2-3 главни улички, главно с ресторантчета и сергии. Ние бяхме в бунгало сюпириър, препоръчвам ти ги, защото комплекса е на склон, и другите бунгала са по-далеч от плажа и ресторанта/кафето, трябва да се изкачвате по баира нагоре. Имаше зоопарк с елени/или сърни, както и свободно се разхождат пауни по тревните площи. Не е лукс, по моему отговаря на 3 звезди бунгалото, но с всичко необходимо, нашето беше с голяма спалня и още 2 легла за децата, които са едно над друго със стълбичка. Според мен е повече за семейство с деца, защото има доста такива, и ако сте сами, може и да не ви се получи романтиката с пищящи деца наоколо. Simple Smile

# 33
  • зад парка
Морето през зимата

Сунио, Храма на Посейдон

Атина, Марина Флисвос
Ирландия

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:21 от InaDot

# 34
Инче,
къде е?
Аз планирам края на февруари някакво към Крит или Пелопонес, където ще е поне двайсетина градуса... но не съм решила още, а и трябва да е подходящо за детето.

Олга, накрая ще ме зарибиш с тоя Макриамос, егати Simple Smile Три пъти съм била на Тасос и не съм ходила дори да го видя - но така сладко разказваш, че...

# 35
  • зад парка
Инче,
къде е?
Аз планирам края на февруари някакво към Крит или Пелопонес, където ще е поне двайсетина градуса... но не съм решила още, а и трябва да е подходящо за детето.

Атина

# 36
На Кефалония ми хареса великолепния Миртос бийч, от там са някои кадри в "Капитан Корели" Wink:

Още градчетата Фискардо и Асос:

Любимият ми плаж на остров Лефкада: Agiofili

И разбира се умопомрачителния Navagio на остров Закинтос:

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:42 от scorpios

# 37
Малко зима и от мен, по-натам и лято ще има, кат му дойде времето Simple Smile
Скорпиос, това второто с бугенвилиите...  Heart Eyes

# 38
  • София
...........
Олга, накрая ще ме зарибиш с тоя Макриамос, егати Simple Smile Три пъти съм била на Тасос и не съм ходила дори да го видя - но така сладко разказваш, че...
Grinning Не е нещо невероятно, но според мен е от най-приятните места на Тасос.

# 39
Ехааа, с тези хубави снимки...направо открихте сезона. Grinning
Въпреки, че навън е зимно и студено, може да се каже, че в душата ми е топло и лятно.

Благодаря на всички за споделеното. Hug
За сега в едно съм сигурна: Не ми се ходи на о. Тасос.
Когато набележа дестинация, ще имам и повече въпроси.  bouquet

# 40
Параход, би ли ме ориентирала за най-впечатляващите места на Скиатос и Скопелос, и на кой остров да отделим повече време,
че това лято идва и техния ред...

# 41
Да се включа с мнение само. Била съм на почти 80 на сто от гръцките острови. За мен, лично, по-хубав от Скиатос няма. Лефкада и Кефалония не ми харесват особено. Има умопомрачаващи плажове, но нищо друго, а и на тях почти никога не можеш да се къпеш, защото вълните са огромни. За снимки става. Навсякъде има хубави места и навсякъде е различно, за всеки има по нещо. За мен лично, по-хубав от плажа Кукунариес на Скиатос и атмосферата на градчето на острова, няма засега. На Крит още не съм ходила, така че не гарантирам, че там няма да има нещо, което да ме впечатли повече. Ако някой се интересува от гръцки сайтове за резервации мога да дам по-късно. Но и буукинг ком има доста.

# 42
Скорпиос,
вероятно е по-добре за база да изберете Скиатос. По-жизнен е и има повече неща за правене там. Скопелос е доста по-див и най-хубавото му е супер запазената природа (е и храната е добра, но кръчмите не са много). Иначе всички фериботи обслужват последователно трите Спорадски о-ва - Скиатос, Скопелос, Алонисос, като се пътува примерно още половин час до всеки следващ. На Алонисос не съм била.

Както вече писах по-горе в едно мнение, споделям мнението на Асиула, че Кукунариес е най-хубавият островен плаж в Гърция. Сега да не се юрнете всички там!!!  Twisted Evil (Обаче съм фен на Цикладите и не мога да кажа, че Скиатос ми е любимият остров. Въпреки това много ми хареса и бих се върнала там - но няма да е скоро, защото релефът и инфраструктурата не са най-подходящите за деца.)
Има само един град - т. нар. Скиатос сити  Grinning, който извън сезона примерно 500 жители. Южният бряг на острова е опасан с хотели и пр. туристически построения. Кукунариес е в югозападната част, пътува се по цялата дължина на острова, ако си в столицата, но така или иначе разстоянието не е голямо. Пътят е с доста завои и лудо каращи гърци, и изключително много пътни огледала, сложени за коригиране на недостатъчна видимост Simple Smile, защото островът е планински.
Ние бяхме в студио Аеридес над столицата (на около 2 км с кола, но не е за ходене пеша всеки ден), от което имаше приказна гледка към града, пристанището и даже към летището Grinning (има летище, което обслужва чартърни сезонни полети 1-2 пъти на ден, но от България е неизползваемо).
Стига се много лесно от България - от околовръстното на Солун се продължава в посока Лариса и Атина и се отбива за Волос, като от Волос се хваща ферибот. Той пътува около 2.5 часа и 1.5, ако е хидрофойл (но в тези не може да се качва кола, а само пътници). Горещо препоръчвам и района на Волос, особено нагоре към планината (полуостров Пилио се казва), има такива невероятни селца, просто не е истина.
Във Волос, както ще видите, цените са около 3 пъти по-ниски от тези в Скиатос, ако седнете в крайбрежна таверна. Като цяло островът е скъпичък - не повече от повечето други егейски острови, но доста по-скъпо от Халкидики и Тасос, примерно; особено след това кризисно лято, в което започнаха да начисляват ДДС на туристическите услуги.
В Скиатос има доста хубави пешеходни маршрути - пътечки през борови гори, манастир на върха и се слиза до някои от каменистите плажове от другата страна. Приятен за разглеждане е и градът, също е построен на склон и си е бая баир Simple Smile
Иначе пясъчните заливи са в южната и югозападната част. Препоръчвам да се види Лалария, това е един каменен плаж, който се стига само с туристическо корабче, но в активния сезон може да има твърде много туристи и корабчета Simple Smile това му е недостатъкът.
Това се сещам като начало. По-нататък ако имаш други въпроси, ще се опитам пак да помогна Simple Smile

Asioula, за Крит не си загубила много, освен старата Ханя и май клисурата Самария, която аз лично още не съм успяла да видя (щото трябва задължително да се иде през лятото, иначе сняг, вода и пр.)
За град с атмосфера препоръчвам Ермуполи на Сирос и Мегисти Simple Smile Обаче може и да си ги виждала, на всеки сърцето ляга на различно място, предополагам.

За резервации - като изключим буукинг ком, където също съм намирала доста приятни места, винаги търся по името на конкретния остров и из неговите сайтове. Като бяхме без дете, доста съм ходила и без резервация, винаги се намира на място (важи за юни и септември, обаче)

# 43
И аз да се включа в темата - отдавна ми се иска да отидем в Гърция,но досега не се навивхме,заради децата.
Най-много ме притеснява дългия път и това дали ще случим на хотел. Доколкото съм чела тук гръцкия ол инклузив не е нещо особено,но ние не сме претенциозни. Интересно ми е все пак дали има разлика между нашия и гръцкия. Нямаме възможност за скъпи хотели като Сани.
И преди бях питала за възможност до 1000 лв. с деца в слаб сезон ,но не знам много английски.Ако може да ме насочите към добра агенция,където да следя за цени?

# 44
Доколкото съм чела тук гръцкия ол инклузив не е нещо особено,но ние не сме претенциозни.
Миналата година бяхме тук:
http://www.aquisresorts.com/hotels/corfu/sandybeach

Олинклузива наистина не беше нещо особено. Голяма блъсканица в ресторанта и не толкова разнообразна храна, но дет се вика гладни не останахме.
Мога да сравня олинклузива с Албена и смело да заява, че на Албена/хотел Лагуна Гардън, преди 4 години/ храната беше много по-добра и разнообразна. Но пък нашето черноморие има много повече други недостатъци и не бих стъпила на море в България в близките години, да не кажа никога. Mr. Green.

За това тази година задължително в Гърция ще резервирам изхранване тип HB или само закуска.
Виж, за Сани бийч клуб...храната е перфектна, но и парите си ги бива.

П.П. о. Скиатос много ми хареса. Благодаря за споделеното.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт