На море в Гърция - 3

• 231 144
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Олимпийската Ривиера категорично не е добро място.
Аз пък си мисля за Скиатос/Скопелос/Алонисос-без деца ,където не съм била,някой да има отзиви и да даде препоръка?

Параход отговаря на всичко за островите!  Hug  Нали и аз я питах по-назад в темата за по-далечните острови, виж на стр.11 и на предишните в темата, има споделени отзиви за Спорадските острови (постове на Параход и Asioula).

Лекси, и аз търсих със самолет да е пътуването, ето какво ми обясни Параход по този въпрос:

Little Wingels, благодаря за доверието Simple Smile Има и доста други момичета в темата, които могат да ти бъдат полезни с информация, често са полезни и на мен.
Ето малко разсъждения по въпроса ти. "По островите" е доста по-скъпо от споменатите от теб Тасос и Вурвуру. Детето е малко за сериозен път, а и върви в комплект с обемен багаж Simple Smile
Моето е горе-долу на същата възраст и аз лично за последен път ходих до Цикладите в края на бременността си през 2008... (и му хвърлих яко повръщане на ферибота...) Така че, ако държиш на остров, бих предложила Корфу или Скиатос, с кола.
Не са чак толкова по-далеч от местата, където сте ходили, с малко организация си става. И двете са близо до сушата и фериботът не е много по-дълъг от този до Тасос. И двата са зелени, средно големи, не са много планински и със сравнително развита инфраструктура. По-южните острови една голяма част са си "лунен пейзаж" и често много стръмни градове - плюс че ако ходите в активния сезон, е ужасно претъпкано и скъпо.

Иначе за Циклади, Додеканези и други по-далечни е горе-долу следната схема: самолет до Атина - имаше много удобен сутрешен полет на Aegean на приемливи цени, който вече го няма (предполагам има на Olympic), после пресичане на цяла Атина с метро или обиколен автобус до Пирея, от Пирея ферибот за островите. Другият вариант е прекачване на друг самолет на атинското летище. Някои острови, обаче, нямат летища. И излиза по-скъпо така, а и аз обичам пътуване по море.
Пресичането на града с малко дете и багажи оБаче ми звучи като сбъднат кошмар Simple Smile

Иначе, Крит е някакво място за пакетни почивки и е супер топло морето, то нищо чудно и чартъри да има лятото от бг до там.

Ето няколко примерни предложения за остров Крит със самолет, 7 нощувки на база полупансион, в 3-звезден хотел за м.юни цената е около 700 евро на човек и не включва летищни такси 85 евро на човек: http://www.geyatours.com/02/403-42-30/holidays_GR/hotel.html?hid … 8035&oid=8002
Ето всички предложения за Крит:  http://www.geyatours.com/02/403-42-30/holidays_GR/view.html?oid=8002 - пише, че има полети всеки ден без събота и неделя
Цените за деца са по запитване, пише, някой знае ли как се таксуват децата в такива оферти, 50% от цената за възрастен или повече?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 16:54 от Little wingels

# 301
А, ето че се появи директен полет София-Ираклио! Отивам да ровя дали е сезонно предложение, или го има и сега...

Децата стандартно се таксуват така:
до 1.99 години - безплатно, плюс летищни такси
2-12 години - 50% от билета, летищни такси
Но предполагам някои авиокомпании работят по собствени условия.

Кари2, по-назад в темата сме писали някои неща за Скиатос & сие.

Лекси, момичета, всъщност Тасос е по-близо от долната част на Ситония. Според http://www.viamichelin.com/ - София-Торони 432 км, София-Кавала (през Илинден) - 308 км. За някои части от острова е по-удачно да се хване ферибот от Кавала, който спира в Скала Принос, отколкото от Керамоти (който спира в Лименас).

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 16:47 от Параход

# 302
  • Beyond the Frontiers
Това са си редовните полети с прекачване, за това пише, че са изчислени в икономична класа.
За децата зависи изключително много от авиокомпанията и тарифата - дори в хотела да е безплатно.

Сега ги проверих като полети примерно юни месец цена на билета 191 евро и за възрастен и за дете от 2 до 12, таксите са 78,79 за възрастен, 72,79 за дете - т.е. няма отстъпка голяма.

# 303
  • София
[Иначе, Крит е някакво място за пакетни почивки и е супер топло морето, то нищо чудно и чартъри да има лятото от бг до там.
[/quote]

Ето няколко примерни предложения за остров Крит със самолет на база полупансион, в 3-звезден хотел за м.юни цената е около 700 евро на човек и не включва летищни такси 85 евро на човек: http://www.geyatours.com/02/403-42-30/holidays_GR/hotel.html?hid … 8035&oid=8002
Ето всички предложения за Крит:  http://www.geyatours.com/02/403-42-30/holidays_GR/view.html?oid=8002 - пише, че има полети всеки ден без събота и неделя
Цените за деца са по запитване, пише, някой знае ли как се таксуват децата в такива оферти, 50% от цената за възрастен или повече?
[/quote]
Само, че тези предложения за Крит са за 2009г.

# 304
Това са си редовните полети с прекачване, за това пише, че са изчислени в икономична класа.

Много си бърза   bouquet, ама пфу... с 2-годишно не се прекачвам, ако ще пари да ми дават... Крит за май е добре, и за началото на октомври е добре, лятото е ужасна жега!

Иначе да довърша, за тези, които не искат да пътуват дълго. Най-близкият ПЛАЖ до София е Орфанио, което е в района на Аспровалта. Минава се през Илинден. Плажът е хубав и голям, и морето е плитко. Но, не знам как стоят нещата с настаняването - едва ли добре. От района на Аспровалта-Ставрос-Олимпиада въобще не съм очарована (всъщност това е единственото място в Гърция, което като цяло не ми е харесало).

# 305
  • София
оферти за Крит
Чета ви отдавна Hug

# 306
  • София
Тези са чартъри, но са за 2010г. Thinking

# 307
Само, че тези предложения за Крит са за 2009г.

вярно! хич не погледнах датите!
що ли висят в интернет толкова стари предложения  newsm78

но инфото на Galactic за сам.билети със сигурност е актуално, лет.такси малко под 80 евро

# 308
Те таксите са си толкоз, ама покрай тия галимации с араби и горива, самолетните билети са бая поскъпнали от 2009 насам...

# 309
  • Beyond the Frontiers
Ива ме подсети. Наистина имаше някакви самолетни програми миналата година.
Чартър в момента има пуснат за Санторини за Великден. Един самолет вече е напълнен, в момента е договорен втори. Може и да пуснат лятото при интерес, но не се знае за сега.

Информацията, която написах е за полет юни месец на редовните авиолинии през Атина. Цена, по която може да се резервира.

# 310
Тези са чартъри, но са за 2010г. Thinking

да, полетите не са актуализирани, но цените в офертите са за лято 2011

# 311
....Лекси, момичета, всъщност Тасос е по-близо от долната част на Ситония. Според http://www.viamichelin.com/ - София-Торони 432 км, София-Кавала (през Илинден) - 308 км. За някои части от острова е по-удачно да се хване ферибот от Кавала, който спира в Скала Принос, отколкото от Керамоти (който спира в Лименас).
Параход както винаги е точна  Wink тъкмо преди малко говорех с мъжа ми за разстоянието и той ми се смееше къде съм сметнала тия 350 км до Торони...ама аз пусто нали все по чичко Гугъл се водя  hahaha Мишелина определено е по-добрия ориентир за разстояние  Peace

Иначе на по-дълги разстояние с малко дете самолета е най-удачен вариант, но за съжаление почивката доста се оскъпява и не винаги се получава номера  Cry

# 312
  • София
Знаех си, че съм виждала някъде чартъри до Крит за 2011г.  ooooh!
http://www.astralholidays.bg/pochivki/program/46/country/20/reso … transport/44.html
Ако не откриете някоя баба да дойде с вас, за да ползвате намалението (или нямате желание),  мисля, че има възможност да се доплати и да се ползва от по-млади хора. Само, че е за края на септември и октомври месец.

# 313
  • с/у ОколоМръсТното
Олимпийската Ривиера категорично не е добро място.

това пък защо?
Аз го харесвам мястото. Има малко камъни в началото на морето, после си е ОК.
Плажове големи, никаква навалица и най-вече: лесно се пътува до там. Все по магистрала...
http://atom.snimka.bg/family/h-l-olympian-bay.289356 в този комплекс бяхме преди години.

Лекси, смело мога да ти препоръчам Олимпийската ривиера. Има няколко селца (Лептокария, Паралия Катерини, Дион, Литохоро и т.н) които с нищо не отстъпват на курортни места подобни на нашите Китен, Обзор и подобни.
За 2ч. си на границата с Гърция и за около час и нещо стигаш до тези места.
Само не разбирам, защо искаш да си с автобус? Аз без кола и с деца на никъде не тръгвам.

# 314
Някой има ли впечатления от хотел Посиди Парадайс 3* в Посиди, Касандра, Халкидики?

Общи условия

Активация на акаунт