Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242

• 36 282
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив

УДАРЕН ЕТАП: - ускоряване на метаболизма
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни. Списъкът им е даден по – долу.
Времетраенето на УДАРНИЯ ЕТАП: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е 1-3-5 дни. За отслабване повече от 20 кг или след многократни и неуспешни диети, след консултация с лекар,  ударната фаза може да се увеличи на 7, дори 10 дни, при изричното условие да се пие вода непрекъснато.

awesome79, не искам да съм рязка, но когато човек започва нещо би трябвало поне минимално да се запознае с него. В случая за Дюкан това е книгата. За тези, които нямат толкова много време има първи пост на темата, където всичко е синтезирано и се чете за няколко минути. Все пак всеки може да си "даде труда" поне за това. Желателно е и да се прочете темата, в която се пише в момента - няколко страници е. На предната страница имаше същият въпрос за времетраенето на ударната фаза и то от човек, който има да сваля повече от 40 килограма. Можеше да видиш и това.
Освен това и аз да кажа, при този проблем с бъбреците, който имаш е задължително да се консултираш с лекар за този режим.  Протеините много натоварват бъбреците и може да е опасно за теб. Така че е наложително да говориш с лекар за него. Ако Дюкан не е подходящ ще трябва да се насочиш към друг режим, здравето винаги е на първо място.

Ами това е, знам, че написаното няма да се хареса, но ... Успех на всички начинаещи!   bouquet

# 601
Blagodaria za pojelanieto!
Iskam da popitam samo kakvo kolichestvo mliako na den moga da priema? Drugoto, koeto me interesuva e kolko:)

# 602
  • Зеленият рай в сърцето на България
Blagodaria za pojelanieto!
Iskam da popitam samo kakvo kolichestvo mliako na den moga da priema? Drugoto, koeto me interesuva e kolko:)

Цитат
VIII. Обезмаслени млечни продукти - имат ограничение до 1 кг дневно!!!
кисело мляко 0,1%, извара и сирене Excuisa FitLine 0,2%
Важно: В България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал, затова не са позволени в първа и втора фаза!!!!!

Прясно мляко до 250мл на ден

# 603
Blagodaria frozenInside,

az prochetoh knigata i pochti vsichki temi ot foruma, no tova sym go propusnala. Shte dokladvam kak se spraviam kato novak skoro  Simple Smile. Do vtornik sam na 1-va faza / 7 dni / i sled tova preminavam vav 2-ra.

# 604
 #Crazy #Crazy #Crazy Maлее,7 дни ударна фаза.7 дни без зеленчук.Аз нямам думи вече  ooooh!.Абе ,момичета ,що се тормозите ,нали не мислите че ще си свалите килцата от 7 или 10 дни ударна фаза .Килограми ,които сте трупали не за ден-два .Защо се изтезавате самички?Наказвате ли се?Извинявам се ,че съм рязка ама тия дни само такива постове ми попадат.Не се тормозете,ударната фаза е колкото да се събуди метаболизма ,да подскажете на организма си какво му предстои ,но ударната фаза не е важната.По-важни са дните със зеленчуци и също така редуването на П и ПЗ дни.Също водата и триците сутрин.Правят се 3 най-много 5 дни ударна и след това са ПЗ дните до постигане на желаните кг ,които трябва да са съобразени с калкулатора ,иначе в трета и четвърта фаза ще ви е трудно ,както при мен .По калкулатор ми излязоха 69кг,аз се старая да поддържам 61 максимум 63кг.Просто ми е комфортно с тях,но ми коства много запазването им.От август месец съм в четвърта и още не мога да си открия ритъма,но не се отказвам.Много се движа,ходя на танцова.Всъщност винаги съм правила нещо или коремни,колело,фитнес,гимнастика в домашни условия,само в дните с протеини не спортувах ,защото се чувствах леко неадекватна.Но в ПЗ дните нямах проблеми и сега е така.
Някой питаше за млякото ,аз си купувам 2%,само такова ям и съм добре.Другото ми идва много рядко и не ми харесва.
Танте,много се радвам че не си се отчаяла и готвиш ли готвиш  Joy.Ще се случат ,само не брой дните и си карай спокойно.
Heart Eyes
Аз днес леко я позабравих водата ама пък що вървене извървях  #Crazy гроги съм ,след малко отивам да гушвам възглавницата ,като гледам време ми е. Party

# 605
Лелееееее, изядохте ме с парцалите, това изобщо не го очаквах...
Аз вече съжалявам, че питах.

Ще намеря време да прочета книгата и ще си отговоря на всички въпроси, нямам нужда от това да бъда обиждана и обсъждана все едно съм направила нещо кой - знае - какво:)
Извинявайте за тъпите въпроси и изобщо изинявайте, че ви обезпокоих с постовете си, ще изтрия всички предни такива Peace

Успех с отслабването!

# 606
Ne si riazka tonny bg, a prosto tova e mnenieto ti Simple Smile
V knigata pishe, che ako imate da svaliate 30 i poveche kg praviat 7-10 dni udaren rejim. Az imam 31 kg za svaliane i zatova reshih da napravia 7 dneven. Niamam problem da izdarja, no ne obicham mnogo meso i zatova si hapvam iajca i mliako osnovno i shunka. Az sashto proverih kalkulatora i toi mi opredeli 56 kg, a az gonia 53 kg. / tolkova biah predi da rodia /. Tova e ot men, leka nosht Simple Smile

# 607
Лелееееее, изядохте ме с парцалите, това изобщо не го очаквах...
Аз вече съжалявам, че питах.

Ще намеря време да прочета книгата и ще си отговоря на всички въпроси, нямам нужда от това да бъда обиждана и обсъждана все едно съм направила нещо кой - знае - какво:)
Извинявайте за тъпите въпроси и изобщо изинявайте, че ви обезпокоих с постовете си, ще изтрия всички предни такива Peace

Успех с отслабването!

Изобщо не съм имала за цел да те изяждам с парцалите.Казах това ,което и преди мен много от момичетата казаха ,че е излишно да се правят повече от 5 дни ударна фаза.И го правя точно ,защото съм откровена.Не съм имала и наймалкото намерение да обидя някого.Това че ти така си го разбрала ,си е твой проблем.Нали питаш,ами ето -отговарям.Айде мир.Вече ще прескачам такива постове,защото като си кажа мнението ,излиза че обиждам.Ами както си решиш ,само после не вини режима . Peace

# 608
tonnny_bg не съм прочела изобщо какво си писала ти...нито съм се засегнала от това, което ти си написала, нито съм те цитирала теб, за да се палиш и да ме цитираш.
Четох друг пост и от него се ядосах.
Понякога не е въпросът какво казваш, а как го казваш.
Няколко момичета с опит ми дадоха тяхното мнение, съвсем добронамерено и нормално.
В крайна сметка нали тези форуми са за  въпроси и споделяне, явно тук няма място за новаци.
Нямам намерение повече да се извинявам.

# 609
  • София :(
          Ха добра ви вечер  Hug
     Нещо пряко сили пиша и сигурно ще си проличи, но просто не се стърпях. Няма да се обръщам поименно тази вечер, противно на навика ми, просто ще кажа - режима се развива във времето и ако преди две години се препоръчваше за повече килограми да се правят 7-10 ударни дни, сега самият Дюкан препоръчва да не се правят повече от 5 дни първа фаза и за се редуват във втора 1/1 или най- много 3/3. Нашата любима и изпитана 4П/3ПЗ я отхвърля безпрекословно, което не пречи все още да има момичета, които се придържат към нея и да имат добри резултати. Другото, което исках да кажа - след ударната фаза се започва с ПЗ, независимо от схемата, която избирате, иначе се получава безумие. И за млякото - аз си хапвам основно 2% Clever, най- си ми харесва и това е. И още много неща искам да ви кажа, но се стряхувм, че ще прозвучи объркано и дребнаво, а не това имам за цел..., но ще пробвам. Първо - това не е диета от днас за утре, това е режим, който ако искаме да има ефект, трябва да се приеме като обет по-сериозен от "докато смърта ни раздели" - целта му е да промени навиците и отношението на дебелия човак към храната и храненето, да ни научи да наблюдаваме и слушаме телата си, да се научим да контролираме поривите си да облекчим емоционалните си терзания с храна, при това не каква да е храна, а с "празни" калории от какви ли не боклуци, да ни научи да мислим... Прави ми впечатление, че тези, започнали Дюкан заради идеята да са манекени на Освиенцим след година - две с връщат тук или с крайно негативно отношение или с повече килограми за сваляне от тези, с коита са ни казали "Здравейте" за първи път, или другата крайност - лутали се из безброй деити и мъчения, качвали, сваляли, стигат до този режим с идеята, че това е някаква панацея, но не се замислят какво си причиняват с всички диети и режими, на които се подлагат, а в книгата го пише - не е препоръчително да се прави каквато и да е диета повече от два пъти в живота, при това не да се повтаря всяка започвана и зарязвана диета по два пъти, а да се прави диета изобщо, защото при всеки процес на отслабване в телата ни се случват неща, за които дори и не подозираме и които, колкото и да не ни се вярва, ни вредят, точно за това Доктора се е погрижил да ни покаже начина, чрез който да не ни се налата да се връщаме отново и отново към началото на режима, но... успеха на начинанието зависи само и единствено от нас самите  и има достатъчно примери за това как се правят нещата и ... как се провалят...
          Хайде стига толкова съм словоблудствала, пожелавам ви лека, мека, палава, розова и РЕЖИМНА вечер  Hug Hug Hug

# 610
Здравейте момичета!
Поради ред причини трябва да пия Оргаметрил.Някоя от вас пила ли го е и как се връзва с режима.Досега масовото мнение е че се задържа вода от него, а не знам как да процедирам - да си се наливам ли с вода или не.Не знам дали си внушавам но ми се струва че вече съм подпухнала....да не говорим колко съм гладна...
И ако майка му стара кача някое нило благодарение на хормони.....ставам мъж.... Crazy

# 611
първият ден от ударния ми етап е към своя край...

не ми беше трудно да пия много вода, просто защото непрекъснато ми се пиеше  Thinking

този режим  е моят режим, щом мога да пия кафето си с мляко... това е нещото, заради което ставам сутрин от сън   food010

имах и изпитание, бяхме тази вечер на пицария  Crazy мили боже, все едно да пуснеш лисица в кокошарник, така се чувствах... но мотивацията ми е адски силна и беше подобаващо почерпена с пилешка пържола и шишче на скара...

имам едно въпросче: има ли някакви времеви интервали между отделните хранения, които трябва да се спазват... прочетох, че не бива две храненения да са на повече от 4 часа едно от друго, а може ли по-нагъсто да се похапва? благодаря  Hug

# 612
Не се извинявай ,но не се и засягай.Просто приеми думите като приятелски съвет.Даже и да не са били адресирани точно към мен,никой от нас няма за цел да обиди новите ,напротив,опитваме се да бъдем максимално полезни по простата причина ,че се е случвало да идват момичета ,които на своя глава почват да си правят експерименти с организма си,а това не е добре. newsm78
Дюкан не е шега.И не е режим като останалите.

Ето Мименсита го е казала-сериозна работа си е.Затова реагираме остро понякога ,но не с цел да ви обидим ,а с цел да ви предпазим.Ако не знаем какво ви се случва,няма да реагираме,но след като споделяте ,се чувстваме длъжни да си кажем и не приемайте думите ни за обидни.Никога не сме имали такива намерения.Казвам го от позицията на почти 2 годишна дюканка (февруари ще станат 2г) ,а има момичета ,които са с къде-къде по-голям стаж от мен.Да не казвам пък Вещи колко има ,че може и да спестя малко  Hug.Затова слушайте съветите на препатилите ,на миналите по този път.Да,хубаво е да прочетете и книгата ,но се вслушвайте и в съветите на по-старите.И няма да имате проблеми. Hug

monnnn,аз съм пила оргаметрил ама само 5 дни .Не забелязах кой знае какви покачвания,бях тогава във втора фаза .След време си отидоха,беше си вода.Ти колко време имаш да го пиеш? newsm78

ray,с този режим във 2 фаза се яде винаги когато ти се яде,но само режимни храни т.е. разрешениете.Няма ограничения за количество на порциите или брой хранения. Heart Eyes
Ако можеш и 5 пъти на ден яж ,ако можеш и през 2 часа яж.Както решиш. Heart Eyes

# 613

ray,с този режим във 2 фаза се яде винаги когато ти се яде,но само режимни храни т.е. разрешениете.Няма ограничения за количество на порциите или брой хранения. Heart Eyes
Ако можеш и 5 пъти на ден яж ,ако можеш и през 2 часа яж.Както решиш. Heart Eyes

благодаря  Peace а за първа фаза това важи ли?

# 614
ray цитат от първата страница намерен след 30-секундно търсене.

Цитат
Особено важни препоръки:

5. Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударния и Смесения етап, освен упоменатите. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа е най–добре.

Общи условия

Активация на акаунт