Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242

• 36 249
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!От няколко дни чета постовете и много съм се надъхала.Имакар че никой не ме отрази аз все пак да се похваля.Днес след 1 ден ударен етам съм -1.500кг.Много съм щастлива  newsm44и се възхищавам на всички тук.
За тези които са любопитни ето и няколко думи за мен-преди да родя бях 85кгно по време на бременноста доста си похапнах и резултатът е на лице-112кг(не кърмя).Висока съм 173см и веднъж съм достигала заветните 71кг.
И след редица неуспешни опити попаднах в този форум.Надявам се на подкрепа от ваша страна,макар че всичко зависи от мен самата!
Поздрави на всички!!!!

# 631
  • София
ivon4eto, добре дошла и успех!!! Тук има много дами, тръгнали от 100+ и изглеждащи повече от чудесно сега. Следи темата  Peace

Tsveti-Sofia, ето ТУК е офиц. сайт на режима, на английски.

Към новите попълнения: Не се вглеждайте толкова в сваленото през 1-ва фаза, защото това може да ви демотивира при всички случаи-както да се обезверите, ако през нея не сваляте нищо, или поне не колкото повечето описват тук, така и да се разочаровате ако след стремглаво сваляне на 1-2-3-5 кг за няколко дни, след това започнете да сваляте по толкова за месец, че и за повече... Всеки организъм сваля с различна скорост, зависеща от мнооого неща. Аз напр. съм от тези, които за 7 дни ударна фаза са свалили 0.8 кг. Повечето сигурно биха се отказали още на този етап.
Моят съвет към всички е: Заредете се с много търпение и добро настроение!!!

# 632
Искам да попитам тази диета може ли да окаже неблагоприятно влияние върху зъбите по някакъв начин?

# 633
  • Пловдив
Искам да попитам тази диета може ли да окаже неблагоприятно влияние върху зъбите по някакъв начин?
Само за поражения на зъбите май все още не са ни обвинили  Laughing Всъщност като се замисля, с всекидневната консумация на калций - мляко и извара би трябвало дори да е полезна.

# 634
ето ТУК е офиц. сайт на режима, на английски.

ейй, голямо благодаря  Hug това е на човешки език вече... направих калкулатора наново оттук, вече разбирайки какво попълвам (то уж и преди го намерих преведен)... и ми показа вече нещо нормално, трябва да отслабна с 3 кг и половина, заветното тегло е 58.5 при мен, при сегашни 62  Laughing най-сетне ми се внесе мир и спокойствие в душата...

освен това калкулаторът препоръчва 2 дни ударна фаза... аз бях решила три дни, но ще се съобразя с дадената препоръка и от утре започвам да редувам ЗП/П дни... утре сутринта ще се премеря да видим какво ще отчете кантарът...

за обед си спретнах чудно филе от бяла риба залято със сосче от мляко, чесън и копър... след такъв деликатес съм готова да прегърна този режим за цял живот  Flutter

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 14:18 от ray

# 635
MuMuTy аз за 5 дена удърна свалих 6 килограма ,но нищо не ти пречи да влезеш във втора фаза и сега.
"ейй, голямо благодаря  Hug това е на човешки език вече... направих калкулатора наново оттук, вече разбирайки какво попълвам (то уж и преди го намерих преведен)... и ми показа вече нещо нормално, трябва да отслабна с 3 кг и половина, заветното тегло е 58.5 при мен, при сегашни 62  Laughing най-сетне ми се внесе мир и спокойствие в душата..."За 3,5 килограма не си заслужава да се подлагаш на режимът на Дюкан защото както знаем той може да се прилага само 1-2 пъти в животът и не се знае за напред дали няма да ти е   необходим.

МОля Ви момичета преди да започнете нещо талкова сериозно ИНФОРМИРАЙТЕ се доста добре не е шега работа да знаете.

# 636
Относно въпроса за зъбите...Откакто съм на режима,по-често се налага да си чистя зъбния камък...Споделих го преди време с някои от момичетата в темата и доколкото ми обясниха,това било следствие от честата употреба на подсладител.
Но както при всичко друго и това може би е индивидуално ! Peace

# 637
Здравейте! Надявам се, че приемате нови попълнения  Wink!

Преди около 2 години бях на режима, но не го направих докрай (изкарах само 1 и 2 фаза) Embarassed . Смъкнах доста килограми за сравнително кратко време. Сега отново искам да сваля, но се чудех дали да избера някой друг режим или да повторя пак Дюкан. Е, реших да е Дюкан (при мен изпитано проработи тогава), въпреки че четох доста неща, че не е желателно един и същи режим да се прави повторно, защото организмът имал "памет" и нямало да има ефект. Та, от днес и аз съм с вас. Умишлено не съм се теглила от много време, но утре мисля да се кача на кантара и от тогава да отчитам минусите.

Успех на всички!

# 638
  • Русе
http://mumutyyyyy.snimka.bg/other/dukan.562654

това ми показва калкулатора, обаче аз пак да попитам коя схема да избера 5/5 4/3 или 3/3

# 639
  • София
MuMuTy, аз бих тръгнала с 3/3. Ако положението стигне до сериозен застой, прим. повече от месец без движение, може да раздвижиш малко с 5/5, после пак 3/3, 2/2, 1/1... Схемите могат да се сменят, с цел "събуждане" на метаболизма. 4/3 се отрича, заради првишаването на П дните спрямо ПЗ дните-трябва да са равни.
mmg, добре дошла и успех!

За паметта, да-тялото "помни". Помни колко диети сме спазвали, колко сме го ограничавали и измъчвали, помни и колко килограма най-много сме били. Затова на много места в книгата Дюкан говори за тегло, което можем да запазим, разграничавайки го ясно от тегло, което можем да постигнем.
Затова говореше и Баба днес сутринта, когато каза, че не можем (поне не всички) да бъдем както сме били някога...
Някой апострофира, че имал приятелки, които изглеждат толкова добре колкото и преди да забременят. Да, това се случва често. Само дето е много важно кой как се е променил по време на различни събития в живота си. Има жени, които винаги са тежали прим. 50-52 до 55 кила, и по време на бременност са станали 60-65. Те без проблем могат да свалят килограмите си и да ги задържат успешно години наред. Има обаче жени, които са тежали 50-52 до 55 кг, но са влезли да раждат 70-80-90, че и повече... Ето на тях ще им е много трудно отново да станат 50 и най-вече да ги поддържат лесно и успешно, точно защото организмът "помни" и винаги ще се стреми към най-високото тегло, което човек е достигал.
Целите, които си поставяме, трябва да са реалистични, а калкулаторът е един много добър ориентир.

# 640
аз пак да попитам коя схема да избера 5/5 4/3 или 3/3

Защо не започнеш 1/1, а ако се закучат нещата в някой момент за по-дълго време, ще имаш мегдан за смяна на 2/2, 3/3, та чак до 5/5? Rolling Eyes

# 641
  • Пловдив
Колкото хора, толкова и мнения. Моето е, че MuMuTy има немалко килца за сваляне и е добре да пробва с 5/5.

# 642
  • Русе
Колкото хора, толкова и мнения.

Точно това ме притеснява, че няма две еднакви мнения и да си кажа ето с това ще започна пък да видим какво ще стане

# 643
  • Бургас
Ето на тях ще им е много трудно отново да станат 50 и най-вече да ги поддържат лесно и успешно, точно защото организмът "помни" и винаги ще се стреми към най-високото тегло, което човек е достигал.
Целите, които си поставяме, трябва да са реалистични, а калкулаторът е един много добър ориентир.

Организма "помни" теглото, което бил най-дълго време, без лишения и т.н. ... а не колко е бил най-много.

# 644
  • Пловдив
Спокойно, организма помни всичко  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт