Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242

• 36 245
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ето на тях ще им е много трудно отново да станат 50 и най-вече да ги поддържат лесно и успешно, точно защото организмът "помни" и винаги ще се стреми към най-високото тегло, което човек е достигал.
Целите, които си поставяме, трябва да са реалистични, а калкулаторът е един много добър ориентир.

Организма "помни" теглото, което бил най-дълго време, без лишения и т.н. ... а не колко е бил най-много.

*Sesil*, изказвайки се в тази тема, се ръководя предимно от прочетеното в книгата, защото това е всъщност наръчника на режима. А там пише това (стр. 103): "Представете си жена, висока 1.60 м, която един-единствен ден през живота си е тежала 100кг. Абсолютно невъзможно е тази жена да задъжи теглото си на 52кг, както препоръчват някои теоретични таблици. Биологичната памет на организма й завинаги ще запази спомена за максималното й тегло. Да й се предложи да постигне и запази тегло от 70кг. изглежда много по-реалистично и желателно, при изричното условие да се чувства добре с това тегло."

Що се отнася до теглото, което човек е бил най-дълго време-то е теглото, което най-лесно можем да поддържаме без значителни ограничения/лишения.  Peace

# 646
  • UK
Искам да попитам тази диета може ли да окаже неблагоприятно влияние върху зъбите по някакъв начин?
Само за поражения на зъбите май все още не са ни обвинили  Laughing Всъщност като се замисля, с всекидневната консумация на калций - мляко и извара би трябвало дори да е полезна.
  Вещи, само да уточня, че в изварата практически няма калций. Той се намира в млякото под формата на белтъчно-солеви комлекс, наречен калциев казеинат. При направата на сиренето казеинът(съответно и калцият) остават в него + мазнините, а в суроватката остават другите протеини на млякото - албумин и глобулин. От суроватката, както знаем, се прави изварата - богата на тези 2 протеина, но бедна на мазнини и калций. Peace

# 647
Момичета, благодаря Ви от сърце за изказаното мнение за моите рецепти. Страшно сте мили, когато мога ще ги обновявам и допълвам. Много Ви обичам Heart Eyes. Пропуснала съм много празници и поводи, затова за всички, чиито поводи съм пропуснала:

Живи, здрави и щастливи с любимите ми лалета Heart Eyes!

ПП ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ!
Момичета, четете внимателно, обмисляйте, анализирайте и питайте, разбира се, че трябва и да питате, но лаишкото и неинформирано питане винаги си личи, не се дразнете и обиждайте, просто си поставете за цел да се информирате, все пак правите нещата за себе си и трябва да сте наясно, УСПЕХ Peace Hug!!!

# 648
  • Пловдив
Искам да попитам тази диета може ли да окаже неблагоприятно влияние върху зъбите по някакъв начин?
Само за поражения на зъбите май все още не са ни обвинили  Laughing Всъщност като се замисля, с всекидневната консумация на калций - мляко и извара би трябвало дори да е полезна.
 Вещи, само да уточня, че в изварата практически няма калций. Той се намира в млякото под формата на белтъчно-солеви комлекс, наречен калциев казеинат. При направата на сиренето казеинът(съответно и калцият) остават в него + мазнините, а в суроватката остават другите протеини на млякото - албумин и глобулин. От суроватката, както знаем, се прави изварата - богата на тези 2 протеина, но бедна на мазнини и калций. Peace
Възможно е, не съм запозната, чувала съм само, че в млякото и млечните има калций, затова го казах. Лично аз вече не съм сигурна от какво се прави изварата. Домашна знам - като се пресече млякото, но тази от магазините като гледам няма нищо общо с нея.

# 649
Zdraveite otnovo!

desitka* mnogo blagodaria za internet stranicata  Simple Smile

ivon4eto i mmq dobre doshli i uspeshen rejim ot men Simple Smile

# 650
Цвети-София, първо Добре дошла и от мен Hug!
Въпроса ми е, защо не ползваш кирилизатор, извинявам се, ако си споменала в някои от предходните странички Blush!

# 651
Tumba lumba  blagodaria za posreshtaneto Simple Smile

Pisha na latinica, zashtoto sam na gosti pri roditelite si s beboka i na tozi laptop ima problem s kirilicata. Na men sashto ne mi e udobno, no skoro se vrashtam v Sf i shte si publikuvam kirilica. Simple Smile

# 652
desitka* абе този сайт изисква ли регистрация?

# 653
  • София
ivon4eto, да, даваш E-mail адрес, като отдлу отбележи дали искап да ти пращат рази съобщения на ел. поща.

Tsveti-Sofia, сайтът има вграден кирилизатор, който можеш да ползваш. Избери си BDS  или BP и пиши съгласно правилата  Peace Бутонът за смяна се намира в горния десен ъгъл, на края на меню-бара, точно след Новини/Калкулатор......Архив/Правила/Помощ.

# 654
  • В сърцето на любимите мъже!
Ето на тях ще им е много трудно отново да станат 50 и най-вече да ги поддържат лесно и успешно, точно защото организмът "помни" и винаги ще се стреми към най-високото тегло, което човек е достигал.
Целите, които си поставяме, трябва да са реалистични, а калкулаторът е един много добър ориентир.

Организма "помни" теглото, което бил най-дълго време, без лишения и т.н. ... а не колко е бил най-много.

*Sesil*, изказвайки се в тази тема, се ръководя предимно от прочетеното в книгата, защото това е всъщност наръчника на режима. А там пише това (стр. 103): "Представете си жена, висока 1.60 м, която един-единствен ден през живота си е тежала 100кг. Абсолютно невъзможно е тази жена да задъжи теглото си на 52кг, както препоръчват някои теоретични таблици. Биологичната памет на организма й завинаги ще запази спомена за максималното й тегло. Да й се предложи да постигне и запази тегло от 70кг. изглежда много по-реалистично и желателно, при изричното условие да се чувства добре с това тегло."

Що се отнася до теглото, което човек е бил най-дълго време-то е теглото, което най-лесно можем да поддържаме без значителни ограничения/лишения.  Peace

Аз отскоро разписвам тук, но някои ме знаят и знаят, че не съм нова Дюканка, даже напротив, мисля, че съм много опитна не само с Дюкан, но и с експериментите с тялото и с диетите като цяло.
Точно в този абзац съм склонна да не се съглася с д-р Пиер Дюкан, макар че аз лично много си го обичам. Аз съм привърженичка на тезата, че начинът на живот определя килограмите и навиците.
Преди да забременя, с години тежах 93-95 кила. Общо взето в разумния си живот, т.е. след 18 години си се помня толкова с едно две леки изключения след драстични диети. По това време все гледах да не ям, не закусвах и много често не обядвах, не ядях с дни и после преяждах и изобщо не виждах начин, по който мога да отслабна, защото едва ли не пълнеех от въздуха.
Като забременях, качих точно 40 кила и влязох да раждам на 133 кг. След това с много усилия и спорт стигнах до към 109. И тогава чух за Дюкан, много се съпротивлявах на крайностите на този режим, но като прочетох книгата, се влюбих. Не за друго, не че е магичен този режим, а защото видях в него начин да изляза от омагьосания кръг, в който се бях забила и да променя навиците си. Свалих общо 31 кила и станах 78 кг. Ще призная, че в спазването на трета и четвърта фаза не съм била много стриктна, но повече от година запазих килограмите без дори да мисля за това, хранех се както ми дойде, но вече се бях понаучила как да се храня, просто бях свикнала да ям редовно и да избягвам сладкото. Т.е. аз вече без трудности задържах тегло, което никога не съм имала и то след като бях достигнала 133 кг.
Ще кажете, че все пак съм качила... така е, първо смених работата и седнах в офиса, при положение, че преди това се движех много (смених навиците). От тук трайно качих 3 кг. След това в рамките на два месеца се вманиачих да правя сладки и кексове и питки и да ги опитвам и то доста си давах зор да хапвам... имам предвид, че даже не ми идваше отвътре да ям и да се тъпча и малко насила качих... Но съм убедена, че дори сега да не бях минала да режима, а просто да бях спряла сладкото, щях да се върна на старото ниво.

Много се разпрострях, но исках да кажа, че НАВИЦИТЕ определят на колко килограма ще се задържите. Ако развалите много навиците, тогава ще качите, но ако достигните ниски килограми с едни навици и запазите тези навици, ще запазите и килограмите.

# 655
Привет бамбини!
Имам една питанка! Днес от Метро си взех пакетчета "Стевия Lux"
http://www.tzvetelina.com/bilki/stevia.html
Пакетчетата са по 1,2 гр. всяко. Прочетох, че: "Едно пликче е напълно достатъчно за да подслади чаша чай, сок или мляко, а за чаша кафе то дори може да е в повече. Продуктът може да се използва за поръсване на плодове, кремове, сладкиши и др. както и да се използва за приготвяне на сладки изделия., в домашни и промишлени условия. "
Та, въпросът ми е, ползвал ли го е някой? Става ли за термична обработка? И може ли някой да ми го сравни със захарта като доза, в смисъл - 1 ч.л. захар, на колко такива 1,2-грамови пликчета се равнява приблизително? Питам, `щото ми се ще като преритам нетърпимо за сладко, да си направя някакви тричави курабийки с него. А избрах Стевия, защото не е със синтетичен , а е от растителен произход. Знам ли и аз вече, четох, четох , па си рекох - да е по-малкото зло!
.

# 656
  • София
(не)Обикновена, Стевията е натурален подсладител-извлек от растение. За сладостта-най-добре да си пробваш, защото всеки си има разлини възприятия за сладко, а и различните форми са с различна концентрация. Аз позлвам на същата фирма, но съм си взимала течна и на таблетки. С една таблетка си подслаждам прим. 250 мл. прясно мляко с нес, но за 1 кофичка кис. мляко и 4 не ми стигат...

Iggiberry явно и тук, както за всяко нещо, си има индивидуални особености, спор няма. При мен пък стремежът към максималното тегло е изразен, наблюдавам се отдавна- и аз за съжаление съм с дълъг стаж в дюканстването (2 години ще станат идната седмица), а диетите като цяло май са ми спътник през целия ми съзнателен живот  Confused
Поздравления за постигнатите резултати и успех и за напред!!!

# 657
Един бърз въпрос в Метро днес за пръв път видях сладолед ZERO на Mr.Sweet моля кажете режимен ли е ? Дано не е коментирано но в последната тема не видях нищо а отскоро съм на режима и не можах да изчета всичко. Много пишете беее  Joy  love001

# 658
Благодаря desitka*  Grinning

много ми улесни публикациите. Нали съм нова и още се запознавам с форума / никога не съм писала във форум до сега /.

# 659
Един бърз въпрос в Метро днес за пръв път видях сладолед ZERO на Mr.Sweet моля кажете режимен ли е ? Дано не е коментирано но в последната тема не видях нищо а отскоро съм на режима и не можах да изчета всичко. Много пишете беее  Joy  love001

Режимен е, но внимавай....не прекалявай...то, аз и да искам не мога, че финансово не изтрайвам и добре, че иначе.... Laughing Laughing Laughing , само сАлдолед щях да ям....Искам да кажа сладоледа бива, но го ползвай за разкош, дори и да имаш възможност за всекидневен прием, не прекалявай.... Peace Hug ... Бъди на принципа - "По малко, ама по сладко!" Peace

Общи условия

Активация на акаунт