Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 257
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 15
  • София-Лагера
И аз не вярвам .
24 часа ,се чудят какво да го правят .
Аре стига Naughty

# 16
Бях сигурна, че експертизата ще е такава. Някой чувал ли е изобщо за експертиза, доказваща лекарска грешка?

# 17
  • Варна
Резултатът от експертизата не оправдава тези некомпетентни неандерталци, които ако! експертизата е вярна, не могат да различат мъртъв от жив човек два дена и не знаят как да рагират адекватно.
...

На същото мнение съм Peace.

# 18
И аз не вярвам на експертизата...Омръзна ми от тази безнаказаност в България  Tired За луди ли ни мислят? Те просто така са си говорили, че детето е живо, пък то не било....След няколко дена и този случай ще бъде потулен завинаги  ooooh!
П.С. Днес се навършват 9 години от трагедията пред 'Индиго' ... и там нямаше правосъдие. Наистина България е най-тъжното място на света.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 09:37 от echolalia

# 19
  • гр. Шумен
Аз пък вярвам. ПЪрво, в заключената тема имаше една потребителка Verita, която внесе доста  яснота какво точно означават кофите и т. н. но малцина си спомнят. Освен това тия СРС-та само бяха ЧЕТЕНИ, а не пуснати на запис. Има баир разлика. И накрая - твърде много се забави тая експертиза. Ако лекарите държаха да покажат лоялност към съсловието още на втората седмица щеше да бъде факт. Мисля си обаче, точно в този раздухан случай едва ли някой от тия хора ще си сложи таралеж в гащите да се прави на лоялен. Защото ще гризка дървото. Още нещо не ми стана ясно - защо лекарите в Горна Оряховица са били подслушвани. Абе има много мътилка в тая работа и то мътилка, напомняща ми на едни други времена.

# 20
Sessilly, наистина ли има значение с каква интонация са казани следните думи ?

1: То си е още живо, тъй ли?
2: Е, сега не знам в момента дали още е живо. Трябва да звъннем. Ама той сега ми позвъни к'во става с туй бебе и т. н. почна.
1: К'во ти звъни той, бе. Той защо е стоял 15 часа и не е извикал и ни поставя пред... кого да викаме сега. То ще стане голяма разправия. Колко време мина? Това са 24 часа. Точно 24 часа ние не сме са... Ами туй. То туй е необходимо и да го тъковат. Ша кажат - са го оставили да умре. То понеже не умира и сега ни викат. Майката знае, че е умряло, на всички са казали, че е умряло. Той си е виновен Лазаров. Отде накъде ще кажеш на майката, че е умряло, като то не е умряло. Той даже не е извикал неонатолог. Неонатолог няма. Никой не се е подписал. Никой не е ли гледал, бе. Дончева не знае, бе.
2: И... поне с нея да се е вързал малко. Ох, той ако е извикал, тя ще си извика. Тя няма къде, тя няма да, такова. Ей ся попаднахме в капан.
1: Абсоблютно.
2: Туй се казва цуг цванг. Когат веки ход е грешен вече.
1: Да бе.
2: Каквото и да направим.
1: Оттук питам вече. Ние още от сутринта ние нищо не можем да направиме. Той трябвало още вчера в три часа. За какво е чакал още 15 до сутринта, докато дойдохме ний? Той не се обадил на никой. Хвърлил е бебето на някакъв парцал. А па разчуе ли се, става вече страшно.

# 21
  • София
За мен лично не  е съществувало съмнение, че е мъртвородено. Обаче от тази тема няма голям смисъл. Явно всеки си държи на неговото си и експертизата е без значение, няма тежест. За мен има. Цветанов и сие съм сигурна, че биха извадили от 9 кладенеца вода, за да докажат тезата си, ала не би.
А някои хора осъждат лекарите без изобщо да разбират някои реплики (напр. давенето в кофа) и на база СРС-та, които само някой им е чел.

# 22
  • гр. Шумен
echolalia, това чу ли го или само го чете от разпечатките дето ги размахваше Цв.Цв.
Щото и жълтите парцали публикуват измислени интервюта, нали се сещаш.
БИх могла да добавя още неща - случайно ли този случай се раздуха, когато се случваха няколко важни за здравеопазването ни неща.
Първо - лекарите протестираха срещу безумията в системата.
Второ - парламентът без никакъв срам национализира резерва на здравната каса, сиреч 1,5 млрд лева от НАШИТЕ здравни вноски.
Трето - бащицата каза "предпочитам да строя магистрали, вместо да давам за здравеопазване. След 10 години ще ми благодарите" (забрави да уточни кой точно обаче ще му благодари).
Обаче екшънът с лекарите от ГОрна Оряховица припокри всичко това и то мина ей тъй, между капките.
В тоя ред на мисли да припомня един по-трагичен случай в родното здравеопазване - смъртта на  малкия Дани от ВАрна, който беше разтакаван между болниците. Там нямаше police-show обаче. МОже би защото нямаше какво да бъде покривано.
ПИсна ми да ме гъбаркат с евтини акции (помните ли малкия Пепи, и там остана много мътилка) за скатаване на далавери от всякакъв вид и сорт. Много се радвах, когато триглавата ламя беше изметена от властта (воглаве с ДПС), но сега виждам че нищо не се променя. Абсурдистан си остава Абсурдистан. Само дето навлича нови дрешки.
И пак питам - защо са били подслушвани тия лекари.

# 23
От темата има смисъл- надявам се повечко хора да не се доверяват сляпо на лекар- сред тях има некадърници както сред всички останали хора, а пък тези явно наистина са големи некадърници щом не са могли да различат живо от умряло бебе или в коя седмица е било
Случаят е точно като на малкия Дани- некадърни самозабравили се лекари
А аз се питам къде е експертизата за Дани и има ли наказани, отнети лекарски права?

# 24
  • Варна
А аз не вярвам на журналистите. Също не вярвам и на тенденциозно изнесените СРС-та.

# 25
Все ми е тая Иванчо и Марийка- нашенци вЕрват ли и в що вЕрват.
Обаче в правото си има правила, които е редно да се спазват, щото после пак народът го плаща.

Официално бе разгласена версията, че медиците са убили умишлено човек. С подобни обвинения не може да се заиграва, особено е недопустимо това от органи на власт преди повдигнато обвинение. Недопустимо е да се твори и такъв журналистически фолклор. Пишат се факти, не и правни недоказани изводи. Това е най- меко казано липса на компетентност- на органите на власт и на журналистите. За обикновения клюкар нищо не е, той си е такъв, но и от клюкините му не произхождат чак такива вреди.
Тези лекари бяха задържани публично. Бяха обвинени публично, макар и не по реда, предвиден в НПК.
Наблегна се в предходната тема, логично заключена, т.к. стана прекомерно клюкарска и дезинформационна, като за раздел "Хоби" с тема "Да си погадаем- да си поиграем", че не може в публичното пространство да се хвърлят с лека ръка обвинения и да се правят публични масовки, без съответни доказателства и основания затова.
Познайте след липсата на обвинение и още повече- осъдителна присъда дали едни хора няма да потърсят едни пари за обезщетяване на накърнена чест и достойноство?
Сега искам да питам- кой е редно да плаща музиката? Следва ли това да е отново обикновеният гражданин?
Ми той ще е, като няма кой друг.

Да припомня какво е излизало, без претенции за изчерпателност:
http://www.webcafe.bg/id_1286030474
"„Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", каза вътрешният министър Цветанов."

http://www.btv.bg/news/bulgaria/prestapnost/story/568204469-Leka … beto_da_umre.html

http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/society/article/post62728.html
Тук не мога да не запитам- От кога "подслушването" е достатъчно и относимо доказателство за извършено умишлено деяние?

Ето новината от последните дни:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=173667
"НДСВ ще изпрати в понеделник сигнал до Висшия съдебен съвет (ВСС) да се разследва кой районен съдия е разрешил подслушването на лекарите в Горна Оряховица и кой е разрешил разсекретяването на специалните разузнавателни средства (СРС), които бяха прочетени художествено от вътрешния министър Цветан Цветанов миналия петък в парламента..."

http://www.monitor.bg/article?id=272582
“Случаят с бебето от фризера, който втрещи цялата държава с циничните реплики на лекарите „ще го давим ли”, е на път да бъде разрешен. Последните данни на разследващите сочат, че момченцето е било с мозъчна смърт, когато е било родено. Поради вероятна некомпетентност или незнание горнооряховските  медици са решили, че послесмъртните потрепервания са признак на живот и са преценили, че трябва да убиват вече починалото дете. Това показват събраните до момента факти по разследването, научи „Монитор”... Засега данните сочат, че плодът е бил на 5 месеца и няколко дни и е бил с увреден черен дроб и пъпна връв. Плацентата също била деформирана…Според запознати скоро трябва да бъде готова и ДНК експертизата на пробата, взета от приятеля на Боряна, който в момента е в затвора. Ако плодът наистина е бил на 5 месеца, то тогава неговото бащинство е под въпрос, тъй като е влязъл в пандиза още през юни."
Този въпрос аз го зададох в предходната тема не съвсем сериозно.Щом обикновен гражданин се пита толкова неща, как професионалисти не си зададоха важни въпроси, преди да… действат?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=638193
“Прокуратурата ще оневини Цветанов за изнесените СРС-та”.
А, в това не се много съмнявам. Остава въпросът “Кой ще плати музиката сега?”
http://www.bphu.eu/uploads/files/2010/Cross_blanka_monitoring_BFMS_18_12_2010.doc

Сега к'во? Поне да е "небрежност"? К'ва небрежност при мъртвороден плод? Кофти цирк е. Много кофти.

Нямам против и още десетина вносни експертизи. Но нали се сещате, те също ще се платят от нашия джоб. Няма лошо, само дето изходът е твърде вероятно да е същият. Плюс исковете за обезщетение. А ще текат и лихви...

# 26
Judy и Sessilly пишат вместо мен   bouquet

# 27
Sessilly, не съм ги чула, но толкова потулени случаи има и нито един осъден лекар, че не вярвам нито на лекарите, нито на полицаите.
Дори и да допусна, че в този случай лекарите не са били виновни (т.е. СРС-тата са плод на журналистическа фантазия) все пак остават стотиците забравени деца и възрастни, станали жертва на лекарска грешка.

# 28
  • Бургас
Аз  вярвам на експертизата. 5 експерти се базират на изследвания и тестове. Ясно им е, че има шанс да се стигне до експертиза извън България. Случаят е доста известен вече и интереса е огромен. Точно тук няма да има никакви заблуди. За мен още от началото СРС бяха недостоверни и двузначни. И ми се струва по - вероятно плод в мозъчна смърт да тръпне от другото.
Сега е време да извадим 200 стр. СРС-та. и да докажем, че експертизата е грешна.
Заради Цветан Цветанов цяла България си игра на Хорейшио и др. Хаус....

# 29
  • В.Търново
Аз не вярвам на експертизата.Не съм чула лекар да обвини лекар.Колко такива потулени случаи има.....,чиито автори вярват,че във времето ще бъде забравено.В държавата ни има много корумпирани личности,вярвате ли,че тия експерти са на 100% честни и коректни..?Аз  не вярвам.Във всичко се крият интереси и всеки ги следва,на цената на една лъжа или измама.

Общи условия

Активация на акаунт