Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 971
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 165
Иска ми се наистина да се е родило мъртво детенцето....Но дали е така? Кой, кой ще ни каже? Тома Неверен съм аз......

# 166
Съзнанието човешко не обича да си признава, че някъде в миналото е сбъркало - предпочита да си построи цял измислен свят от доводи, само и само да потвърди първоначалната си теза  Peace
Това не може ли да се каже и за лекарите?Направили са грешка, и сега се ангажират всички да я потулят...

# 167
Как да вярвам на бг лекари?
Тази тема например виждали ли сте
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537766.0;all
А за осъден лекар в бг чували ли сте?
Гледах едно интервю с Милан Миланов от етичната комисия на БЛС, призна че за последните 2 години няма ни един осъден лекар !
(дала съм линк в предната тема по случаят)
И всичко това на фона , че сме първи по детска смъртност в Европа.
И как да им вярвам на бг лекарите за експертизата ?
Гарван гарвану око не вади.

# 168
Хърмаяни, аз мисля, че точен час не може да се каже, но при силно разложен труп. Ако бебето е живяло 24 часа след раждането, мисля, че може.
Просто, ако е мъртво родено или починало веднага за 24 часа би следвало да настъпят много промени.

# 169
Как да вярвам на бг лекари?
Тази тема например виждали ли сте
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537766.0;all
А за осъден лекар в бг чували ли сте?
Гледах едно интервю с Милан Миланов от етичната комисия на БЛС, призна че за последните 2 години няма ни един осъден лекар !

Хайде чети де, линк дадох по назад за осъден лекар. Първият резултат от Гугъл. Потърси го и сама и ще се изненадаш. Миланов не знам какво е казал, линкът ми беше за лсучай от 2010г.
Това май трбва да се впише в първия пост по темата, като отчетна:)

# 170
Ето статията, аз не съм си го изсмуквала от пръстите.
Става ясно, че днес въпросният лекар е казал тези неща. Или аз не схващам.
http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-sluchayat-bebeto-gorna … ica-7648386?nt=12

# 171
Ами ако е казано днес това от д-р Чернев, значи експертизата не е приключила. Иначе как хем ще правят изследвания в момента, хем експертизата ще е готова.

# 172
Ето го интервюто, в което се казва , че за последните 2 години няма нито един осъден лекар.
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/190577 … prestapnitsi.html
Казва го М.Миланов от етичната комисия на БЛС.
Няма друго съсловие, което така да се пази.

п.с. Нека изчакаме официалната експеритиза. Като нищо заключението ще гласи , че това бебе изобщо не е съществувало а е плод на фантазията на полицията, прокуратурата и "жалостивите кърмачки"...

# 173
Да, точно за същата статия става дума.  Да, казал ги е, но информацията в Интернет е противоречива относно участието му в експертизата. И посочените по-горе вероятности, касаят причините за започналото преждевременно раждане, а не причините за смъртта. Лекарят - патоанатом или експерт, който не е констатирал смъртта, не може да се ангажира с точен час при заключение/ аутопсия. Затова се казва, че бебето или е било мъртво още в утробата или е починало при самото раждане. То обаче започва часове преди появата на детето. Според статията - 20 часа, преди майката да извика екип на спешна помощ.

# 174
Ами ако е казано днес това от д-р Чернев, значи експертизата не е приключила. Иначе как хем ще правят изследвания в момента, хем експертизата ще е готова.

Именно.
Обаче заглавието е "Категорично потвърдено: Бебето е родено мъртво".
Също така "за него този случай е категорично изяснен".
Е как така хем предполага, хем може би, хем не е съвсем ясно, хем е категоричен?

# 175
"Хем",... заглавието едва ли си го е сложил доктора...

# 176
  • гр. Шумен
Имам странното чувство, че някои (по-емоционални) потребители се мъчат ад напъхат всеки конкретен случай в собствения си калъп "мразя лекарите" или "мразя БГ лекарите".
Lo6a mama, да разбирам ли, че ако детето ти вдигне температура, ще запалиш колата и ще го заведеш в примерно Германия на преглед?
Съгласна съм, че за причиняване на смърт поради безхаберие от страна на медици трябва да има съответното наказание. Но не преди то да бъде доказано, да им се лепи етикета "убийци", както е в конкретния случай (РАЗПЕЧАТКИТЕ от СРС-та за мен са въздух под налягане). И не всеки конкретен случай да използваме, за да плюем по гилдията.
Още един въпрос - къде в цялата тая епопея е майката на бебето. Защо семейството не повдига обвинения (като най-засегнато, предполага се, от случая).

# 177
Много странно! Или май аз нещо не разбирам?
Нали според лекарите първо беше абортивен плод - сега е бебе! Нали беше 500 гр. - сега е 700! Седмицата беше - 23, ако не се лъжа - сега е 25.  И още имаше!
Това наистина показва колко "добри специалисти" са въпросните лекари!

# 178
Пито-платено!

# 179
Lo6a mama , видях линка, прочетох темата...намерих и друга... 24 страници, пълни с имена на лекари, които са причинили смърт на деца  Cry 24 страници пълни с мъка и безнадеждност  Cry
БОЖЕЕЕ, смили се над тоя нещастен български народ  Cry
Как спят тези "лекари" и тези "съдии", които нямат сила и морал да приложат съкатия ни закон...
И тези убийци на деца ли са "нарочени" ?

Sessilly, майката и семейството са се отървали от едно нежелано дете. И ако не беше раздухан случаят, вероятно щяха да са много щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт