Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 049
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 240
Холограмадори няма да те чета, нищо хипотетично няма да си представям .
Ей ,така хипотетично лекарите си казват ,че ако ги хванат ще ги обвинят в предумишлено убийство .
Смяташ ,че са нямали нещо по интересно за правене и са си звънели да се шегуват за мъртвородено бебе .
Голяма фантазия трябва да имам за си представя ей така хипотетично оправдание за всичко казано от тях.Много изпуснати запетайки има явно .Трябва да си много мислящ за да "схванеш" 
А целя разговор чула ли си?
Поводът за разговора знаеш ли го?
Друго какво е говорено ?

# 241
  • Бургас
Ей ,така хипотетично лекарите си казват ,че ако ги хванат ще ги обвинят в предумишлено убийство .
Смяташ ,че са нямали нещо по интересно за правене и са си звънели да се шегуват за мъртвородено бебе .
Голяма фантазия трябва да имам за си представя ей така хипотетично оправдание за всичко казано от тях.Много изпуснати запетайки има явно .Трябва да си много мислящ за да "схванеш" 
А как успяваш хипотетично да си помислиш, че е било родено живо и са го убили?Пак голяма фантазия трябва.
Темата пак става....

# 242
  • гр. Шумен
...
Цветанов заслужава да го махнат, само защото изчете СРС без да има други доказателства. Сега го гледах по НОВА. Да са си направили изводи хората...кой си ти, че даваш на другарски съд? Ми той буквално се изплю на правосъдието. Браво на министъра.
И аз го гледах, но по БНТ. Страшно става, когато един човек или един екип реши, че разбира от всичко. ТА и наш Цецко сега се прави на експерт по АГ. А хората, които са изготвили експертизата пасат патки! А те, както беше споменато, знаят много добре какъв огън им пари под задните части и че експертизата в чужбина е абсолютно възможна.
Всъщност в правителството има АГ-специалист. НО той след като отрони "Срам ме е", мълчи като комунист на разпит.

# 243
  • Бургас
Аз така и не разбрах....Прокуратурата докато разследва и докато се обработваха СРС и ги четоха, дали е имала консултанти с медицинско образование?

# 244
от днес.бг
тъй като затвориха предишната тема заради твърде напредналата дискусия, затова бих искала да видя докъде ще стигне тази...
дали не е време артистичният ни министър на вътрешните работи да поднесе поне малко яснота в действията си, ако не и нещо като извинение? или събираме рейтинг, а?

Ти като медицинско лице разбира се,че ще защитиш колегите си,това си го доказвала неколкократно.

# 245
А как успяваш хипотетично да си помислиш, че е било родено живо и са го убили?Пак голяма фантазия трябва.
Темата пак става....
Ами и грам фантазия не ми трябва като се каже за едно бебе ,че е  живо ,здраво ,жизнено да си представя ,че е така .
Нито пък ако някой каже ,че ще го обвинят в предумишлено убийство ако го хванат да си представя ,че е извършил нещо нередно.
Със сигурност на вас ви е нужно въображение и то доста ако приемем ,че разговорите са действителни да оправдаете лекарите .

# 246
Илиана, не мога да те накарам насила да си представяш и друга хипотеза, освен твоите собствени хипотетични мисли за убийци.

Аз лично допускам, че както могат да не са убийци, така могат и да са. Но докато първото е по презумпция, за второто ми трябват доказателства. Чак тогава ще мога да го твърдя.
Докато нямаш доказателства, че един човек е престъпник, нарушаваш закона ти, ако го твърдиш. Разбираш ли?

Аз мисля, че полицията има още доказателства и ще ги представи пред съда. Затова ще изчакам и този момент, преди да си правя заключения.

# 247
  • София
Аз така и не разбрах....Прокуратурата докато разследва и докато се обработваха СРС и ги четоха, дали е имала консултанти с медицинско образование?

Sesana, не знам дали е имало, но не е и нужно, поне от гледна точка на закона. Експертизи се възлагат, когато се иска строго професионално становище - при това без да има дори минимална възможност за субективност при изпълнение на задачите от експертизата. Не е професионално, а и няма тежест в съда, друг лекар да коментира как би тълкувал телефонни разговори.

Експертиза по СРС-та може да е... Дали са достоверни записите, дали гласовете съвпадат, дали е правилно разчетена всяка дума, дали може да се изолира част от фоновия шум, дали има презаписи, наслагвания и т.н.

Отговорност на обвинението, т.е. на прокуратурата (не на вътрешния министър, подчертавам) е да обедини изводите от всяка експертиза и от всички показания и доказателства, и на тази база да изгради стабилно обвинение - мотив, възможност, доказателства и за двете; доказателства, уличаващи конкретно обвиняемите, в конкретните действия; доказателства относно наличието на умисъл или обратното... Това вече е правна работа, при това трудна и сериозна.

Една експертиза, едни СРС, един свидетел не решава нищо... Особено в този случай.

# 248

Защо са й? Те нали били гледали "Д-р Хаус", наясно са с медицината - теория и практика!

# 249
  • Бургас

Защо са й? Те нали били гледали "Д-р Хаус", наясно са с медицината - теория и практика!
Е как за какво и са? Нали ще тълкуват СРС на лекари по медицински случай. Глупаво е да го правиш без човек от сферата. Ако са го тълкували по съвест и други знания.....значи са .. ох ще си го спестя.

# 250
  • София
Въпрос към поддръжничките на тезата за предумишлено убийство - Какъв е мотивът за убийството? Thinking

# 251
Сезана недей, не си го спестявай... просто, ако искаш може и извън стаята да си го изречеш, но само срещу един /не слагай и тука всички под един знаменател/.

# 252
Опит за шега Stop Неудачен явно.
Просто не се сдържах, спомних си как един от въпросните доктори се жалваше - като се опитал да обясни нещо на следователите, те му казали: "Аааа, лъжеш, в "Д-р Хаус" не стават така нещата"...

# 253
Холограма, заключения си правим само върху изнесените факти и изказванията на лекарите.
Случая трябва да се изясни, тъй ката неизясняването му ще има още по-големи последствия.
Това, че всеки съди спрямо себе си е просто вярно, но значи, че има и едните и другите лекари.
Никой няма да повярва, че просто всичко е идеално, че всичко е направено по книга, но се случи, въпреки, че има и такива случаи.
Аз да попитам, няма ли и процент лекарска грешка, при такива ситуации, например, както при военните?

# 254
Въпрос към поддръжничките на тезата за предумишлено убийство - Какъв е мотивът за убийството? Thinking
В предумишлено убийство казва единия лекар на другия ,че ще ги обвинят ако ги хванат ,не е моя теза.

Общи условия

Активация на акаунт