Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 135
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 300
Предполагам, че за лекарите, извършили експертизата, репутацията на няколко техни колеги е в пъти по-важна от някакво си там недоносче, което е имало потенциални шансове да стане човек. Не вярвам на тази експертиза.
Гарван гарвану око не вади или както казва майка ми - всички пърдят в едно гърне, извинете за цинизма.

# 301
Мишона, правосъдието е съответно на закона. Наказанието, предвидено в НК за това престъпление беше лишаване от свобода до 5 години, преди измененията през април тази година. До един момент - 2006 г., при чисто съдебно минало, делата са приключвали по административен ред - с глоба. И то напълно законно.

Добре, Хармаяни, виждам, че си информирана.
Сега остава да ми кажеш ти би ли приела пари от убиец.
И тези адвокати, които са в парламента и които правят законно убийството срещу глоба имат ли мотиви за да променят така закона? Аз ще ти отговоря - затова в нашата държава всеки може а убие всеки - защото ще плати 33 000 лв. и щепродължи да убива. А убиването се услажда....

Холограма, твоите инсинуации и привидения на заговори просто са изтъркани вече. Както и да го въртиш - лекарите в първите дни от ужасяващия случай също не можеха да повярват, че ще се измъкнат безнаказано, но - ето - в цикъл сме вече...заговор има срещу тях, Цветанов сам си го е измислил и цялото МВР е срещу лекарите - глупости на търкалета. Изкажи се по-сериозно, ако обичаш.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 09:48 от Мишона

# 302
  • Costa Rica
АКО бебето действително е родено мъртво, какъв е смисълът на цялата операция по покриването на задниците докторски. Хмммммм newsm78?
Мъртво бебе = отива на боклука, оформят документи и т.н. по протокола - няма драма. Ама не, ден след това те се опитват да замажат нещо. Въпросът е КАКВО?

# 303
АКО бебето действително е родено мъртво, какъв е смисълът на цялата операция по покриването на задниците докторски. Хмммммм newsm78?
Мъртво бебе = отива на боклука, оформят документи и т.н. по протокола - няма драма. Ама не, ден след това те се опитват да замажат нещо. Въпросът е КАКВО?

То ще излезе на яве - Ако се предяви обвинение, разбира се. Може пък тогава да ни стане ясно, и да се окаже, че НЕ Е ТОВА, за което тука едва ли не се хващаме за косите.

И Убийци да са, това нещо НАЙ-НАКРАЯ се установява, и то от Съда, не от нас, не от Цецо, не от Мецо...

А ако не се предяви обвинение, тогава?

# 304

Май в медицината не са толкова прости нещата.

# 305
Какво? Живо бебе, разбира се. Няма какво друго. Окам и най-простото решение.

# 306
  • Costa Rica

Даммм, не е просто да си мъртъв, когато си жив Mr. Green

Точно Окам ми беше на езика.

# 307
  • гр. Шумен
Предполагам, че за лекарите, извършили експертизата, репутацията на няколко техни колеги е в пъти по-важна от някакво си там недоносче, което е имало потенциални шансове да стане човек. Не вярвам на тази експертиза.
Гарван гарвану око не вади или както казва майка ми - всички пърдят в едно гърне, извинете за цинизма.
Да, обаче на лекарите, извършили експертизата, собствената им репутация е в пъти по-важна от репутацията на колегите им(сори, ама лафа - "ти си ми мил, ама аз съм си по-мил" не е случаен и хич не е маловажен).  А те знаят, че ги гледат под лупа и че могат да назначат алтернативна експертиза от чужбина. КОй нормален човек ще си заложи главата? Освен това не оневиняват колегите си, констатират, че са мърлячи (мърлячи, а не убийци).
А иначе на всички скептици ви се чудя - не вярвате на експертизата, обаче безрезервно вярвате на разни хартийки размахвани от Цвък-Цвък. ПОне аудиозапис да бяха пуснали, зер вече са нарушили закона с огласяване на СРС-та. Щото то печатния текст тъй лесно се наглася както ти изнася... (що народ се изреди в индианска нишка да го обяснява, ама едно си баба знае, него си бае).

# 308
Ина, аз не виждам тук да сме се хванали за косите, нито някой да е 100% сигурен в нещо.
Напротив доста по умерени сме от политиците...
Майки сме, нормално да приемем присърце случай с дете.
Чувстваме, мислим, чудим се, вълнуваме се, не вярваме, притесняваме се, надяваме се, но категорични присъди не раздаваме.( освен мадам сотирова,  дето оправда лекарите без никакви доказателства)
Относно съдът..., ти вярваш ли например, че братя Галеви са невинни ?

# 309
  • Costa Rica
Освен това не оневиняват колегите си, констатират, че са мърлячи (мърлячи, а не убийци).
И аз в това вярвам. Само че в тяхната професия мърляч=убиец, за съжаление.

# 310

Е, може и да не са толкова прости, ама пак сигурно се вижда дали някой е мъртъв или жив... Действително, че могат да се интерпретира различно всяко едно нещо, ако човек има желание, съфорумци юристи вече са обърнали внимание на това.. Само не и на факта, че ако бебето просто е било мъртво такива разговори нямаше да има..
   Много ми е странно поведението на лекарите, освен ако просто се обясни с ужас пред извършена грешка и паническо желание някак да се покрие. Бебето е било нежелано, майката явно няма претенции...  детето е било и увредено... общо взето на никой не му пука.

# 311
Да, обаче на лекарите, извършили експертизата, собствената им репутация е в пъти по-важна от репутацията на колегите им(сори, ама лафа - "ти си ми мил, ама аз съм си по-мил" не е случаен и хич не е маловажен).  А те знаят, че ги гледат под лупа и че могат да назначат алтернативна експертиза от чужбина. КОй нормален човек ще си заложи главата? Освен това не оневиняват колегите си, констатират, че са мърлячи (мърлячи, а не убийци).
А по случаят Балнейски, как така не са мислили за репутацията си, че съдебно медицинските експертизи по случаят напълно си противоречат?
http://www.btv.bg/videos/novini/video/1006204488-Belneyski__prot … tizi_231_min.html
Що да им вярвам сега ?

# 312
Ина, аз не виждам тук да сме се хванали за косите, нито някой да е 100% сигурен в нещо.
Напротив доста по умерени сме от политиците...
Майки сме, нормално да приемем присърце случай с дете.
Чувстваме, мислим, чудим се, вълнуваме се, не вярваме, притесняваме се, надяваме се, но категорични присъди не раздаваме.( освен мадам сотирова,  дето оправда лекарите без никакви доказателства)
Относно съдът..., ти вярваш ли например, че братя Галеви са невинни ?

А, какво е това, хем не сме лекари, хем не вярваме на лекарски експертизи.
             Вярваме, или по-точно интерпретираме, както на нас ни е по душа, нещо прочето /ама точно какво е в действителност, един Господ знае, или един Цецко знае/.

Не вярвам, че братя Галеви са невинни, ама не съда е виновен, а онези, които не са предоставили нужните доказателства, ха познай кои са те? Много смешно, да не кажа трагично ми звучат приказки сладки от рода "Ние ги хващаме, те ги пускат"

ПП. Поправям се Спорим /не сме се хванали за косите/.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 10:26 от inna-bubulina

# 313
 Sessilly, защо считаш, че лекарите в чужбина се различават от тези в България и те няма да потвърдят българската експертиза?
Считате ли, че някоя експертиза от чужбина ще се подпише под друго заключение?
Аз попитах вчера, дали знае някой за регламентиран % медицинска грешка?

# 314
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Sessilly, защо считаш, че лекарите в чужбина се различават от тези в България и те няма да потвърдят българската експертиза?Считате ли, че някоя експертиза от чужбина ще се подпише под друго заключение?
Аз попитах вчера, дали знае някой за регламентиран % медицинска грешка?

Т.е лекарите са маскари навсякъде? Т.е щом е лекар, то той е убиец, мърляч, лъжец и т.н. красиви епитети?

Интересно, повечето от вас вече са наясно с присъдата си и нямат нужда от повече доказателства. Не, те нямат нужда от никакви. Защо тогава продължавате да спорите?

Общи условия

Активация на акаунт