Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 209
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 420
т.е. експертизата не може категорично да докаже дали детето  е родено мъртво?

# 421
 Зариха ни с противоречива информация. Confused
Обаче го твърдяха.... вчера в едно от интервютата.

# 422
Ех, Рокси, не са от на бай Киро тез пуканки, дето ги нагъваш.... Laughing присядат.

И така...живо ли е било или е било мъртво бебенцето? Ще се "докаже" с "доказателствената съвкупност".

# 423
Не може да се твърди категорично от морфологичното изследване, но най-вероятно е имало и други изследвания. Преди т.4 има още три, след нея - не се знае колко.

# 424
Обичайно точките с отговори в  експертизата следват поставените въпроси при възлагането й. Аз не съм виждала документа, с който са я възложили, нито какви въпроси са формулирани там. Тази информация на час по лъжичка определено е дразнеща, не знам как я мислят тая работа с този обществен цирк.

Мишон, стига смесва нещата, омръзва вече. Доказателствената съвкупност ще предопредели последващите действия на прокуратурата, а не дали бебето е било живородено.

# 425
  • Плевен
Аз честно казано, още в началото писах, че е трудно да се докаже такова нещо. Толкова рано родено дете няма как да диша само. След като се роди то не диша, докато не се обдиша, не се интубира, не се включи на апарат, който диша вместо него и не се постави сърфактант, които да предодврати слепването на алвеолите в дроба. Който го е виждал знае.
Точно за това и в регламентите за този вид дейност пише, че на детето се оказва помощ независимо дали е родено живо или мъртво.

# 426
  • София
Странно, защо д-р Чернев лично заяви, че е категоричен - бебето се родило мъртво? Или от прокуратурата във Велико Търново пускат само избрани късчета информация, или и експертите, барабар с всички останали органи, ни взеха за мезе.

Днес в 18.00 ЦЦ щял пак да се обяснява в Народното събрание, Костов пък поискал да се прочете публично експертизата... Дано поне експертизата да я прочетат без многоточията  Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 15:33 от Flip

# 427
Хаха, Рокси, нали ти написа, че било най-лесното нещо да се види дали бебето е било живо при раждането, дали е имало въздух в дробовете /даже го сравни с удавянето и водата в дробовете...
От този файл Излиза, че в дробовете на бебето е имало въздух.

# 428
Ами нали и аз това казвам. Имало е въздух, сега ще потърся публикацията още от предната тема, в която беше писано за частичното раздуване на дроба.
Да кажат пълния текст на експертизата, да видим.

пп. ето го първото от Гугъл http://www.e-79.com/?news_id=30080 - По информация на “Труд” експертизата била открила, че има частично раздуване на единия дроб на плода. А това се случва, когато докторите са извършвали реанимационни действия.

от седми декември е, доста са резултатите. Т.е. това се знае отдавна.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 15:36 от Рокси

# 429
Flip, Окръжна прокуратура - Велико Търново, няма прокуратура в Горна Оряховица ...

Надали случайно подчертават именно точка 4.

# 430
  • София
Ох, да, моя грешка, пиша я по инерция тая Горна Оряховица (на всичкото отгоре имам проект с едно сдружение там, та от 1 седмица само Оряховица ми е в главата...) Коригирам се  Peace

# 431
Мдаа, тази сутрин по телефона д-р Чернев, каза, че експертизата е пратена на 20 декмеври.
От Великотърновската прокуратура, заявили, че такава /в окончателен вид/ все още не е пристигнала. С магаре от 20 до 22 декември да беше тръгнала тази експертиза, все да беше стигнала от София до В.Търново.
     И хоп.. сега вече имаме точка 4... да не би само тази точка да е стигнала във В.Търново?

# 432
Същото е и с лекарите с под десетина години стаж, особено новозавършилите - 3000 лв. струва най-слабата специланост и то, ако ходиш на практика при съответното светило. Приемът, пък, става на родовообщинен принцип и, разбира се, ако си понаписал нещо на самия изпит....Готино...и достъпно. Кой е крив? Този, дето яде баницата или този, дето му я дава?

Може ли малко конкретика, че имам личен интерес?

# 433
Аз честно казано, още в началото писах, че е трудно да се докаже такова нещо. Толкова рано родено дете няма как да диша само. След като се роди то не диша, докато не се обдиша, не се интубира, не се включи на апарат, който диша вместо него и не се постави сърфактант, които да предодврати слепването на алвеолите в дроба. Който го е виждал знае.
Точно за това и в регламентите за този вид дейност пише, че на детето се оказва помощ независимо дали е родено живо или мъртво.

Цитирам това, което е казала Stanislava_, защото мисля, че е много на място в случая. При това тя знае за какво говори - доколкото помня, детето й също е родено в 26 г.с.

Искам да вметна по отношение на мненията, че трябва да оставим институциите да си вършат работата и да разчитаме, че ще разкрият истината. Не виждам как СРС-тата ще са верни и едновременно с това, бебето ще е мъртвородено и без шансове. Единственото обяснение е, че цялото отделение в болницата е мислело мъртво бебе за живо едно денонощие.

Т.е. или МВР лъжат, вадейки фрази от контекста и модифицирайки други, или експертизата от вещите лица е грешна, или лекарите в ГО са крещящо некомпетентни (което ми се струва невероятно все пак).

Та - как да си избера на коя "институция" да вярвам - защото едната лъже? И цялата ситуация силно компрометира лично моето доверие в способността им да разкрият истината.

# 434
Прокуратурата пояснява, че експертизата не изключва възможността бебето да е било живо. Цецо щял да говори по случая днес пак в НС. Проф. Миланов поставя диагноза на  Цецо - друга степен на централно мозъчно заболяване.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3494491

Общи условия

Активация на акаунт