Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 042
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 705
  • Paris, France
А парите така или иначе се плащат. За това, че не се усвояват и разпределят както трябва, немалка вина имат и самите хора от системата на здравеопазването.

Колкото до броя и заплатите на обслужващия персонал - български сестри отиват на запад за доста по-ниско заплащане, отколкото е стандартът там за тази професия. Дали пък по тази причина ще си позволят да държат тон на пациентите и да ги обслужват по-лошо, как мислиш?

За коя държава говориш? Познавам много бг-сестри и лекари в Англия и вземат колкото английските си колеги според ранга и специалността. За обслужването е друга тема. На запад манталитетът е друг. И не винаги обслужването е по-добро. Естествено е хора, които работят в лоши условия, без нужните материали итн да са изнервени и да не са мотивирани. Но, не разбирам защо седят като не им харесва.

# 706
Убедих се на собствен гръб, че няма "медицина на двете лекарски ръце".  
Няма, но няма и без две лекарски ръце/всъщност има, определени свери от медицината и без очи има/, но без сърце няма.
Както и при много  други професии.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 19:40 от Снежа63

# 707
Експерта е на друго мнение -лекарите са мислели бебето за живо .
Той е изумен от некомпетентността им да разпознаят дали е живо или мъртво .Аз пък съм изумена от отношението им  живото според тях бебе.

И аз го гледах този експерт по бтв.
И аз съм потресена от същото.
Туй ли са великите горнооряховски гинеколози с незнам си колко години успешна практика ?
Туй ли са моралните лекари ?

Аз обаче продължавам да не вярвам в тази експертиза и мисля, че се опитват да ни баламосват и да изкарат хем вълкът сит, хем агнето цяло.

Уморена съм ...
Светли празници, хора .

# 708
  • София-Лагера

Ами, при положение, че лекар-шеф крал органи от умрелите и ги продавал насам-натам цяла петилетка, катастрофирал пиян-залян с 2 промила, не само че не е наказан, но и го назначават за висш експерт по експертизи за убийства, явно всички има да чакаме присъди.
Каквито лекарите-експерти такава и експертизата.
Отвсякъде вони на лайна.
Великите докторчета не могат да различат живо или мъртво е бебето.
Смешници.

# 709

Да.

И политическите актьори, и феновете им в публиката - с едно и също име.
Вторите - обикновен Мюнхаузен, който се тегли  за косата, за да се издърпа до "обективната истина", дето си я е формулирал сам.
Първите - с едноименния синдром. Самоубедени страдалци, болни от "криза", които публиката "трябва да разбере", да съчувства на мъките им, които са принудени да търпят в борбата си с "болестта".

# 710

Каквито лекарите-експерти такава и експертизата.
Отвсякъде вони на лайна.
Великите докторчета не могат да различат живо или мъртво е бебето.
Смешници.

Идете да работите Вие тогава.
Явно е ,че отвътре Ви идва да сте специалист.

# 711
които публиката "трябва да разбере", да съчувства на мъките им, които са принудени да търпят в борбата си с "болестта".
Да, но и при двата случаи публиката сме ние, както и участниците.

# 712
...Да, но и при двата случаи публиката сме ние, както и участниците.

Не знам кои сте "вие". Но в цялата тема има всичко на всичко - 5-6 Мюнхаузеновци, фенове на политическите треторазрядни актьори. Останалата публика явно чака и някакви доказателства.

# 713
... Хайде да не е присъда, но поне забележка от БЛС, например, която да гласи, че такива прости, груби и немарливи лекари са срам за професията.

Ти сигурно се шегуваш? Както аз поне разбрах, единственото което може да впечатли БЛС, е нелоялност към БЛС.

За всичко останало те дружно застават на амбразурата и защитават другарчето до последен дъх - без значение какво точно е направило то. На следващия ден очакват и от него същото, разбира се.

# 714
Следя първата тема от първата страница и не се сещам за нито един фен на управляващ политик тук. Но щом семплата мисъл не е способна да роди друго обяснение за различната гледна точка - ок, така да бъде.

ПП - ето за какво отнема права БЛС - http://www.novinar.net/news/totalitarna-tcenzura-v-lekarskiia-sa … sortcomments=desc

# 715
вие вярвате ли, че ако тези лекари получаваха 3000, а не 500 щяха да различат бебето дали е живо или мъртво?

# 716
вие вярвате ли, че ако тези лекари получаваха 3000, а не 500 щяха да различат бебето дали е живо или мъртво?

При положение , че имат стаж над 30 г. какво значение има колко му е заплатата? Тези лекари са учили БЕЗПЛАТНО, за разлика от немските, френските и т.н. и не може да искат да им се плаща като на тях.

# 717
...Да, но и при двата случаи публиката сме ние, както и участниците.

Не знам кои сте "вие". Но в цялата тема има всичко на всичко - 5-6 Мюнхаузеновци, фенове на политическите треторазрядни актьори. Останалата публика явно чака и някакви доказателства.
Говорих за двата обединени поста.
Фен, не съм на никой, но да си публика или участвик, не винаги искат твоето съгласие.
В момента това правим всички.
Четем, гледаме, гадаем и накрая, някой си оплита кошницата и пак си гледаме и цъкаме и пак си оставаме в системата.

# 718
  • Paris, France

Емиииии, не. Аз лично не вярвам. И 30 000 да получаваха, все тая. Системата е лоша. Няма хора в европейска държава в 21 век, които биха търпяли това, което става в БГ. Ако тук правителството беше откраднало милиард и нещо от здравни осигуровки за да закърпи бюджета, тук щеше да има не палежи и демонстрации ами гражданска война. Ако тук нямаше лекарства за ракови болни  newsm78, Боже, даже не мога да си го помисля. Ако мене тук не ме пуснат при детето ми, докато е в болница сигурно, не журналисти, ами президента лично ще иде......;

# 719

При положение , че имат стаж над 30 г. какво значение има колко му е заплатата? Тези лекари са учили БЕЗПЛАТНО, за разлика от немските, френските и т.н. и не може да искат да им се плаща като на тях.
Това пък какво беше? Учили са "безплатно" при други условия и това значи при сегашните не трябва да получават заплата за труда им или по-малка от немските? Да, но защото живеят в страната и заплатите се определят от тукашния стандарт. За стандандарта на страната заплатите на лекарите, въобще не са малки и възможностите за частна практика са по-големи.
Лекарите са знаели, че бебето е живо и експертната комисия също, но при тези седмици това може да се интерпретира/по напред са обяснили/.
Какво да каже експерта "Бебето е било живо и.." Това ще бъде голям удар върху цялата гилдия, а така само върху този лекар. Е, в всяко стадо има и мърша.

Общи условия

Активация на акаунт