Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 311
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 60
BirdsFlu , и къде ще си отнесем разсъжденята... До урната, за да пуснем поредната бюлетина  ooooh! За да дойдат пак същите морални управници...

Да не би да предпочиташ Станишев,този измамник...или Доган,както стана преди време...или може би Костов,заради който всички пенсионери днес взимат смешните 100-150лв. пенсия??????
НЕ превръщайте темата в политическа, моля.
(въпреки че , на практика, първоначалният замисъл за цялата тази латиносапунка е точно такъв)

# 61
Глупостта е all around  Confused Хора, мислете за Коледа, поне да не вредите.

# 62
BirdsFlu , и къде ще си отнесем разсъжденята... До урната, за да пуснем поредната бюлетина  ooooh! За да дойдат пак същите морални управници...

Да не би да предпочиташ Станишев,този измамник...или Доган,както стана преди време...или може би Костов,заради който всички пенсионери днес взимат смешните 100-150лв. пенсия??????
Не, никой не предпочитам... Ама все някой е там - на върха- и разиграва народа  Wink
Не се и опитвам да политизирам темата...нямам достатъчно години зад гърба и спомени, за да правя реални равносметки.

# 63
То се очакваше експертизата да покаже това. Българските лекари се защитават. Нищо ново под слънцето.
Аз ще повярвам само на независима експертиза от чужбина!

# 64

Ами отговорът не е в урната, а в ясните правила. В тази отровна политическа среда и Ганди и Мандела биха се провалили. Не ни е работата само да пускаме бюлетини, а да искаме и отстояваме базовите правила на правова държава, така че да ни е все едно кой седи най-отпред.

# 65
Колкото вносните съдии оправиха БГ футбола, толкова и вносните експертизи ще оправят бг медицината. Ама добре, вярвайте.

# 66

Ами отговорът не е в урната, а в ясните правила. В тази отровна политическа среда и Ганди и Мандела биха се провалили. Не ни е работата само да пускаме бюлетини, а да искаме и отстояваме базовите правила на правова държава, така че да ни е все едно кой седи най-отпред.
А, така !
И аз това се опитвам да кажа, без значение кой е на върха, правосъдието не действа. И определено не се радва на обществено доверие.

# 67
Не сме извън темата Judy...Всичките стотици (сигурно хиляди) случаи на беззаконие обезверяват народа.
Нищо няма да се направи и по този случай, медиите ще ни залеят със сладникави Коледни репортажчета, а от НГ всички ще са забравили.
Някъде под новината прочето коментар, че може следващата експертиза да докаже, че момичето изобщо не е раждало...Някой ще се очуди ли? В България - страната на неограничените възможности Simple Smile

Не по темата. Ставийски не е аналог на обсъждането тук.
Точно беззаконие е когато за едно и също нещо се санкционират различни хора по различен начин или в противоречие с написаното в закона.
По новините и любимите ми И. и М. /Сульо и Пульо върши по- нагледно работа/ могат да правят всякакви коментари, включително, че някой е родственик с Годзила. Не ми се  обсъждат клюкини, обаче, аз не съм Марийка.

BirdsFlu , обществото е инертен организъм и никога няма да престане да се лови.

# 68
  • Пловдив
Трето - бащицата каза "предпочитам да строя магистрали, вместо да давам за здравеопазване. След 10 години ще ми благодарите" (забрави да уточни кой точно обаче ще му благодари).
Как кой бе!!!! Който е оживял! Естествен отбор!

# 69
То се очакваше експертизата да покаже това. Българските лекари се защитават. Нищо ново под слънцето.
И ще я плати кой? newsm78

# 70
Ако експертизата е вярно, Ц.Ц. трябва да си подаде оставката.
Дори и това да стане, един министър срещу здравната ни система.
Повечето хора, както и аз не вярвам на лекарите, полицията и правосъдието, но без тях не можем и всяко презкачане на допустими граници трябва да бъде наказано.
Този случай, за пореден път направи държавата ни и всички нас за "сеир", нещо което се е използвало от древни времена за отвличане на вниманието от наболелите проблеми и съответно винаги има изкупителни жертви.
И това какво решава? Нищо.

# 71

Да, а чуждестранните са високоморални, не работят за пари , а за чест и винаги са прави.

Не е ли рано за избори?  Или ще ги правим предсрочно?

# 72

А, така !
И аз това се опитвам да кажа, без значение кой е на върха, правосъдието не действа. И определено не се радва на обществено доверие.

Аз пък друго казвах. Как тогава се радват на обществено доверие хора, които системно и открито нарушават основни правила като Цветанов и Борисов? Явно хората не искат правила, а месия.
А ти имаш ли по-добра идея от правосъдието? Тричленки? Комитети? Личната преценка на Цветанов?

# 73
  • София
...а да искаме и отстояваме базовите правила на правова държава, така че да ни е все едно кой седи най-отпред.

Кинче, то въпросът е по-скоро как ги отстояваме. Защото за доста хора истериите в БГМамма са висша форма на отстояване на правата. Ако експертизата покаже обратното, не й вярваме. И пак си спамим, пардон, отстояваме си правата  Laughing

Темата дали и защо правосъдието не се радва на обществено доверие заслужава не отделна тема, а цял подфорум, echolalia.

- Само че, след като изпълнителнята власт и медиите превърнаха двама лекари в убийци без съд и присъда, не ти ли е хрумвало да се замислиш, че може би изпълнителната власт и медиите лекинко влияят и на възгледите ти върху правосъдието?

- И че това не е проблем само на това правителство, а и на всички преди него?

- Мислила ли си защо на изпълнителната власт в България й е толкова неудобно да има силна съдебна власт?

- А хрумвало ли ти е, че законодателната власт, която създава закони, и изпълнителната власт, която следи за спазването им, могат доста лесно да извият ръцете на споменатата съдебна власт така, че да парализират дейността й и с помощта на четвъртата власт - медиите, да създадат удобната обществена нагласа, че съдът е този, който не заслужава общественото доверие?

- Усещаш ли как си леко изманипулирана да не вярваш на една експертиза, но да вярваш да 3 листа разпечатки, които някой е размахал пред обичайната тълпа алчни журналисти?

Увлякох се малко, но нейсе. Малко храна за размисъл, може някой да види по-далеч от носа си.

# 74

Леле, какви гръмки възвания.
Доверието в правосъдието не е "започнало" да се разрушава отсега, а си е порок на т.наречената от теб "демокрация" поне от десет години насам.
Нито пък и някой го "руши" отвън това доверие - самите магистрати са най-ефикасните му рушители.

Колкото до експертизата по темата - изобщо не и вярвам.

Ето така се разрушава държава. И така се създава авторитарност. Винаги започва от разрушаване на доверието в правосъдието.

Общи условия

Активация на акаунт