Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 262
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 390
"Райчинов обаче изказа недоумение от факта, че по време на четенето на записаните със СРС разговори по телефона между лекарите липсва една съществена част от изречението:

"И какво да правим сега.......да му дадем да яде и да пие ли?!"

Според шефа на Лекарския съюз цитатът е бил прочетен от вътрешния министър в парламента с многоточие, а са били спестени казаните думи от лекарите "при Апгар 0" - на мястото на многоточието. Напълно възможно е така, с многоточие, да са написали текста за министъра служителите, които са дешифрирали записите."

Не знам за вас, но за мен това мнооого променя смисъла.
И е илюстрация на неоспоримия факт, че всеки трябва да гледа своята работа, и да не се прави на компетентен в чужди области. Просто си представям ченгетата, прослушващи записа, за които словосъчетанието "Апгар 0" звучи на китайски, и естествено, вместо да го запишат, слагат на негово място точки. И на ЦЦ тези точки му идват дюшеш като самопризнание /щото и той се има за компетентен и отде да знае човекът, че и живородено толкова недоносено не може да яде и пие/.

В тази връзка един тест - Знаете ли какво означава казаното от лекари за бебе "Май трябва да го метнем във фурната"? Чувала съм го не в България... Дали трябваше да си помисля, че искат да ми опекат детето? Simple Smile

# 391
а са били спестени казаните думи от лекарите "при Апгар 0" - на мястото на многоточието.
]
"при Апгар 0","при Апгар 1""при Апгар 2"
Какво е? Как е определено?

Боже мили, и на това ниво разговаряме.  Ми вижте в интернет какво е Апгар.

# 392
"Райчинов обаче изказа недоумение от факта, че по време на четенето на записаните със СРС разговори по телефона между лекарите липсва една съществена част от изречението:

Според шефа на Лекарския съюз цитатът е бил прочетен от вътрешния министър в парламента с многоточие, а са били спестени казаните думи от лекарите "при Апгар 0" - на мястото на многоточието. Напълно възможно е така, с многоточие, да са написали текста за министъра служителите, които са дешифрирали записите."

И е илюстрация на неоспоримия факт, че всеки трябва да гледа своята работа, и да не се прави на компетентен в чужди области. Просто си представям ченгетата, прослушващи записа, за които словосъчетанието "Апгар 0" звучи на китайски, и естествено, вместо да го запишат, слагат на негово място точки. И на ЦЦ тези точки му идват дюшеш като самопризнание /щото и той се има за компетентен и отде да знае човекът, че и живородено толкова недоносено не може да яде и пие/.

В тази връзка един тест - Знаете ли какво означава казаното от лекари за бебе "Май трябва да го метнем във фурната"? Чувала съм го не в България... Дали трябваше да си помисля, че искат да ми опекат детето? Simple Smile
Аз продължавам да се чудя какво означава -живо ,здраво ,жизнено  казано за мъртвородено бебе. И защо гинеколози са се занимавали да обсъждат състоянието на мъртвородено бебе.

# 393
verita, изводът ти е произволен  Simple Smile Нали в тази тема не се допуска, че е възможно нещо да промени смисъла на вече оповестените СРС. Те са категорични. Mr. Green

# 394

Аз продължавам да се чудя какво означава -живо ,здраво ,жизнено  казано за мъртвородено бебе. И защо гинеколози са се занимавали да обсъждат състоянието на мъртвородено бебе.

Ами не знаем там какви многоточия има и какво има казано на тяхно място...

# 395

Ако пък и сложим думите на мястото на всички многоточия, може и да излезе вярна лекарската експертиза.

Опс, писали сме заедно verita  Hug

# 396
Нещо практично: в темата има поне 5-6 потребители, които са убедени, че лекарите на са "умишлено умъртвявали" /въпиющото/ никого, така че, мили дами, можете да послужите вместо адвокати на тези лекари и така ще се спестят пари, а в същото време ще имате възможност да покажете красноречието си в житейска ситуация.
Нещо поетично: животът си върви и с нашите и с чуждите думи си отлита минута след минута, а хлъзгавината е от нечии мръсни обуща, извинете.
Нещо неприлично: Цветанов веднага да пусне записите в НАр събранието - така ще се види по-пълно съдържанието на разговора, тъй като ви е известно сигурно, че 20% от информацията в четен текст пристига с интонацията и тембъра на гласа.

Жози, наистина ли смяташ, че Федералният съд на САЩ и провинциалният Горнооряховски съд имат нещо общо...хаха, наивитет на самолет. И казусът и ситуацията са много различини, едното е смърт поради немърливост, а другото е политическа борба на живот и смърт.

Искам да питам майките, които са раждали при тези лекари: платихте ли си допълнително, нерегламентирано, момичета, или не? И ако "да", то защо? Благодаря!

# 397
Бъркаш отново реда. За пореден път. Вече съм сигурна, че е нарочно, но не ми пречи. Презумпцията е невиновност, а установяването на умишленото деяние следва да се направи от друг. Друг трябва да е красноречив и да издири доказателства и мотиви. Това е ясно и децата ми.

# 398
  • София
Мишона, аз не видях някой да е убеден, че лекарите не са умъртвявали умишлено бебето. Никой не е писал или казал подобно нещо. А твоите постове стават все по-заядливи и все по-лични. За какво се бориш, не ми е ясно, но няма да е зле да престанеш със свободните съчинения - темата би трябвало да е дискусионна.

Джуди, не се хаби, презумпцията за невинност я обсъждахме вече, но никой не разбра. Може би защото тя е нещо, което всеки иска за себе си, но че я дължи и на другите - не се сеща.

# 399
Да де, нали затуй си позволих да вметна изречение № 3.

# 400
Защо ли никой от "убедените, че лекарите не са умишлено умъртвили" не отрича категорично вината им, а всички мислят, че и за тях важи презумпцията за невиновност? И че работата на ченгетата не е да обвиняват някого, а да събират доказателства /ама не левашки изфабрикувани, щото това намирисва на сталинизъм/.

За сметка на това лагерът на убедените в предумишленото убийство е безапелационно сигурен, че щом някой е лекар, той е виновен не само до, но и след доказване на противното. Пример - сигурни са, че при нова експертиза в чужбина и лекарите там ще излъжат, само защото са лекари. Жалко, ако това е нивото ни...

# 401
  • Канада
Отново  прибързани реакции. Никой нормален гражданин няма да повярва на тази "експертиза". Вече не, не и този пореден път. Колко други подобни експертни "експертизи" "доказваха" пред съда, че нашите престъпници са най-болните  милите, докато те пиеха по кръчмите и дори спортуваха активно ! Припомнете си и случаят "Сестрите Белнейски". Там един експерт дори се самоуби след втората, обратна на първата оценка, и двете лекарските "експертизи" ги приеха за достоверни без да мигнат!A сега  кажете, за кое новородено тогава тези "лекари" половин ден по-късно се чудят как да го утрепят, след като САМИТЕ ТЕ ТВЪРДЯТ, че било все още живо?  Прочетете пак всички материали по скандала. МИ ТЕ САМИТЕ ДОКТОРИ СИ ПРИЗНАХА ЗА ЗАПИСАНИТЕ РАЗГОВОРИ , дори си оправдаваха цинизма с  професионален жаргон!!

# 402
Да, Джуди, не се хаби.
Първо: презумпцията за невинност я разбирам много добре по следния начин: невинното бебе е мъртво, без никой да се е погрижил за него. Хиляди невинни бебета умират, да. Обаче точно това бебенце е било оставето да умре в кофа с биологични отпадъци.
Второ: това, че месиш децата си в работата си много говори за теб и възможностите ти.

Флип, добре, обърнах ти внимание. Само да кажа, че имам право на мнение, както и ти - нито повече, нито по-малко, така че усмири се и не ме обиждай. Явно красноречието ти издиша и това те кара да преминеш към обидите, трябва да се поупражняваш още.
Не дължа на никого нищо, най-малкото пък презумпция за невинност. Аз слушах много добре това, което прочете Цветанов в Парламента и даже пуснах тема, че сричаше. Бях много възмутена, а то са оказа, че имало защо да срича. Слушах напрегнато и много вниматело. От прочетеното стана ясно, че лекари са обсъждали как да направят така, че оживяло бебе да умре - слагали са го във фризер, оставили са го 24 часа без обдишване, даже не са му измерили теглото, а не са и попълнени никакви документи за случая. Е?

# 403
  • София

Не дължа на никого нещо, най-малкото презумпция за невинност.

Напротив, слънце - дължиш.

# 404
Т.е. Мишон, ти слуша ЦЦ, чу го как срича, но ти трябваше да пуснеш тема, за да разбереш защо?

Общи условия

Активация на акаунт