Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 080
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 600
Повече от всичко на света искам да можех да прегърна това бебе. Мило дете, където и да си, каквото и да си преживяло, прегръщам те.
И подкрепям мнението, че трябва да има камери следящи поведението на лекарите, тъй като се е случвало лекар да прави рентген на 3 годишният ми син с цигара в устата.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 13:36 от катюнгелче

# 601

Абе, бабешки въпроси. Не ми обръщайте внимание.

Моля те, Бабилия, въпроси! Какви въпроси?! Просто са го хвърлили в кофата, после са го сложили във фризера,

Разбра ли, Бабилия.  Въпреки че се разбра, че кофата не е това , което си мислим. Ние си знаем едно.  И освен от политика и футбол, ние разбираме всичко и от медицина.

# 602
И камери, и здрави искове.
Когато хората се научат, че за една погрешна дума могат да загубят работа и пари, тогава всичко ще си дойде на мястото. Етърва ми е мед. сестра в очно отделение, побъркали са се, само и само някой недовиждащ да не се сурне от стола в чакалнята, че после плащат, разпитват кой е бил на смяна, защо се е случило, после сигурно имат и процедурни наказания. Свекър ми падна от легълцето в рентгена ( той не си е самодостатъчен и това беше написано с големи думи и казано), но пренебрегнато. Сега ще плащат и ще се разправят с компаниите. Още няколко такива инцидента и застраховките им кой знае какви върхове ще ударят.
Ако тази случка беше станала в нашата болница, има престъпление или не, само емоционалните щети в/у майката от безумните думи/и действия на персонала щяха да им струват много пари.
А ако знам, че бебето ми е захвърлено 'мърдащо' в 'изливната стаичка" тежко им и горко.
И точната дума  е точно изроди. Той си гледал филм, ама ходил да го гледа дали още мърда, пък Снежка ту го вади, ту го прибира от фризера.  Егаси.. изродите.

# 603
След постта на Nevena Virolan , направо се ужасих.
Това бебе, наистина е било уникат /ако в публикуваното има нещо истина/.
Да, Рокси в тоалетната и банята няма камери. Там вече е личното ти пространство.

# 604
В първоначалните новини също казаха, че е било захвърлено в кофа. И е напълно възможно да е преместено във фризер след това. И появилите се след това мнения на медицински персонал, че конвулсии може да има часове след смъртта звучаха меко казано оправдателно.

# 605
Виж какво, Хърмаяни, слушах много добре какво се прочете в Народното събрание. И прочетеното е единственото със сигурност, което е излязло до момента. Реакцията на лекарите, замесени в този ужас са другото, което имаме като факт - всички изказвания бяха противоречиви и самите лекари се опитваха да прехвърлят вината върху майката - щото била неомъжена, не желаела детето, било от циганин...Това са фактите, които са ни известни на всички тук - всичко останало са догадки, включително и текстът на "експертизата".
Айде съвземете се вече - знам, че не ви се ще, не ви се ще бебето да е било оставено да умре...знам. Обаче други са доказателствата.

Катюнгелче, аз в предната тема написах, че е можело поне в топла пеленка да го завият и на някое неизползваемо креватче до прозорец да го сложат, че да си отиде в мир, но тука маса хора ми се присмяха, че емоционална съм била и съм си измисляла филми...

Бабата на моя свекър се е родила под кило...бабуващата майка я увила в стара платнена риза после в една вълнена престилка и я сложили върху керемида под огнището, където сушат дървата за огрев. Баба Веста е починала на 95 години, имала две деца, които е отгледала...

# 606
Разбра ли, Бабилия.  Въпреки че се разбра, че кофата не е това , което си мислим. Ние си знаем едно.  И освен от политика и футбол, ние разбираме всичко и от медицина.

Трещице, кофата за биологичен отпадък си е кофа за биологичен отпадък. Само крайно невъзпитани хора се намесват в диалог на трети лица, а освен това говорят за себе си в множествено число...или и нещо друго има?Не ме интересува.

# 607
  • Канада
. Тези "експерти" изготвят експертизите на всички болни арестанти които след това се освобождават от ареста и излизат на свобода- Маргини, Барети, Сумисти, очите. . .  В СРС-то недвусмислено се чува как лекарите говорят за живо дете и се чудят " в кофа ли да го давят или да го замразят в фризера" , ако детето е живо защо ще правят такива коментари? Това не мога да си обясня- самите лекари казват че детето било живо, на тях ли да вярвам или на "експертите" ? СРС-то е изслушано от комисия и от самите лекари и никой не го е оспорил. Експертизата  не е достоверна, бих се доверилa само на независима чуждестранна експертиза, нашите лекари са също толкова корумпирани колкото и съдиите ни.

# 608

Катюнгелче, аз в предната тема написах, че е можело поне в топла пеленка да го завият и на някое неизползваемо креватче до прозорец да го сложат, че да си отиде в мир, но тука маса хора ми се присмяха, че емоционална съм била и съм си измисляла филми...

Ами сигурно защото не става дума за тяхното 700 грамово бебе.
Това е някакво парче месо, за което дори няма водена документация, ту е на кантар, ту е в изливна стаичка, после сцените с фризера. Няма час на смъртта, няма процедура, повиване, морга.. Има кофи, фризери и биологични отпадъци. Чудесно помня, как директора на тази болница каза по ТВ, че колегите му били 'улисани в работата си', и са го забравили да го преведат където трябва. Другият пък казва, че си прекъсвал филма, за да ходи да гледа дали още мърда. Това е филм да, но на ужасите.

# 609
В СРС-то недвусмислено се чува как лекарите говорят за живо дете и се чудят " в кофа ли да го давят или да го замразят в фризера" , ако детето е живо защо ще правят такива коментари?
Защото може да им е било платено да се отърват от него. Или просто защото са изроди.

# 610

Трещице, кофата за биологичен отпадък си е кофа за биологичен отпадък. Само крайно невъзпитани хора се намесват в диалог на трети лица, а освен това говорят за себе си в множествено число...или и нещо друго има?Не ме интересува.

Нали казаха, че кофата е начина да се съживи новородено.

# 611
Нали казаха, че кофата е начина да се съживи новородено.
Кой го е казал ?

# 612
Бебето сега ли е измерено 700гр.? Те бебетета не спадат ли на тегло около 200 гр.?
Просто вече се съмнявам дали това бебе е било 700 гр. и дали е било в 25 седмица.

# 613
Ако тази случка беше станала в нашата болница, има престъпление или не, само емоционалните щети в/у майката от безумните думи/и действия на персонала щяха да им струват много пари.
А ако знам, че бебето ми е захвърлено 'мърдащо' в 'изливната стаичка" тежко им и горко.
Изцяло подкрепям това. Трябва да има обезщетения за емоционалните вреди, причинени от неспазване на етичните правила и установените процедури. Дори при липса на престъпление.

Именно Мишона. Съжалявам за острия тон, не мога да остана безмълвна, когато някой забранява да мисленето, нарича го инсинуация, излага своята версия и разпорежда на всички да я приемат. Защото била от ясна по-ясна. Ами ако за теб е вече ясно, за мен не е. И се аргументирах достатъчно обстойно защо. А във въпросите на Бабиля има много голям резон. Отговорът има значение не само за крайния изход от трагедията. Ти имаш своето мнение, аз моето. Затова и коментираме тук. Но аз не се опитвам да ти забраня да мислиш и да отстояваш позицията си.
И да, признавам - действително ми се иска бебето да не е оставено да умре, но обикновено желанията ми не влияят на обективната ми преценка.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 17:32 от Хърмаяни

# 614
Трещице, това го каза някой във форума, а в прочетеното от народното събрание стана ясно, че бебето е сложено първоначално в кофата с биологичен отпадък, като чак на 8 час след раждането санитарка вижда, че то е живо и решава да го сложи във фризера. Друга го вади от там и отново го слага в кофата - това го е казал по телефона единия лекар на другия.

Общи условия

Активация на акаунт