Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 025
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 720
Цитат
Това пък какво беше? Учили са "безплатно" при други условия и това значи при сегашните не трябва да получават заплата за труда им или по-малка от немските?
Точно това означава. Навсякъде по света здравните услуги са толкова скъпи заради цената на самото образование.

# 721
  • София
Хайде, намеси се и таткото - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=719585
Може и да съм много мнителна или безчувствена, но ми се струва, че основната идея е да се изкопчи някой лев.

# 722
Eй, като започнете с такива обобщения.
Преди години имаше тема от съфорумка за раждането й в Англия - за тоталната липса на отношение, компетентност и грижа. И пироговските лекари оправящи после бакиите им. Косите ти се изправят от ужас.
И разкази как се чака за ехография или скенер с месеци...
Лично познавам хора от друга хвалена страна, които джи-пи-то не праща при специалист, щото така е преценил, нищо, че явно не може да разбере какво му е, положението се влошана, а осигуровките добри... Или след "прекрасна" операция на третия ден изписаният влиза отново  в болницата с инфекция...

Струва ви се идеално отстрани, но като си на място, не е чак толкова.
А и както някой много точно коментира в началото, медицината не е точна наука. Понякога става, понякога не. При едни и същи лекари, при еднакво положени усилия, при еднакво отношение, изходът често е различен..

Тези лекари са учили БЕЗПЛАТНО, за разлика от немските, френските и т.н. и не може да искат да им се плаща като на тях.
Това пък що беше!?
А и нали във Франция и Германия беше безплатно виШУто, к'ва стана тя сега?

# 723
Може и да съм много мнителна или безчувствена, но ми се струва, че основната идея е да се изкопчи някой лев.

Стига бе. Ей на това му се вика "точен математик"...

# 724
В затвора е попаднал на хора.

# 725
В затвора е попаднал на хора.

и станал човек/Вапцаров/ или греша?

# 726

Позна по снимката ли?

# 727
  • София
Ще стане човек, ако намали пиенето и си оправи зъбите.  Mr. Green
Междудругото не е ли подсъден секса с  16-годишна?
jp - между редовете на текста.

# 728
И защо да не иска пари, не е морално ли?

# 729
Laughing Въпросът беше за хората.

ПП
Може да не уточняваш и тях, все пак те първи се изказаха по случая.

Междудругото не е ли подсъден секса с  16-годишна?
Всички цигани от Лясковец ще ти обяснят, че не е.

ПП
Сега някой "управляващ политик" трябва да излезе в народното събрание с прочувствена реч за нов наклон на темата - етнически. Има хляб и в тоз наклон.

# 730
  • София
И защо да не иска пари, не е морално ли?
Искането на обезщетение е право, което се полага по закон.
Личните мотиви могат да се характеризират като морални или не.

# 731
Между другото, си мислех за обясненията на доцента тази сутрин - как бебето се движело 24 часа поради т.нар. "спинални импулси", а всъщност било в мозъчна смърт. Това го карало да се движи и да прави опити за вдишвания. Някой дали може да ми припомни дали дишането се контролира от гръбначния мозък при хората?

jp - между редовете на текста.

И какво намери там по-точно?

# 732
  • Paris, France
Междудругото не е ли подсъден секса с  16-годишна?

Не. Ако беше, половин България да беше осъдена  hahaha. И тук не е.

Аз вече нищо не разбирам.
Цитат
Бебето на Боряна се задушило в утробата й
Как се задушило, нали не диша в утробата? Това от тук:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=717445

В същата статия пише, че
Цитат
Най-вероятно инфекция в организма на майката, но изследванията продължават. Взети са всички необходими проби.

Смъртта на бебето може да е настъпила както преди раждането, така и по време на самото раждане. Това в крайна сметка няма значение, защото плодът е бил силно увреден и е нямал шансове да живее. Потрепванията са били рефлекси, които нямат нищо общо с живота. Инфекцията, увредила плода, вероятно се дължи на това, че момичето не е ходило на нито един преглед.

Как досега не са разбрали каква инфекция има????????? Мина почти месец, предостатъчен за лабораторни анализи. Какво му е увреденото????

Тук пък се удавило в утробата, и това според експерт!!!!!!!! Всички фетуси "дишат" околоплодна вода, само този се удавил в нея!!!!!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=718942

# 733
Между другото, си мислех за обясненията на доцента тази сутрин - как бебето се движело 24 часа поради т.нар. "спинални импулси", а всъщност било в мозъчна смърт. Това го карало да се движи и да прави опити за вдишвания. Някой дали може да ми припомни дали дишането се контролира от гръбначния мозък при хората?

Дишането се контролира, т.е. инициира се от мозъчния ствол ( pons), част от централната нервна система.

# 734
  • Paris, France

Опитвало е да диша. Получавало е някъкъв кислород (все пак е имало един разтворен дроб, макар и почти нефункциониращ. Опитайте да си запушите носа с 2 пръста и да вдишвате! Погледнете си гърдите и ще видите, че мърдат. Ако никакъв кислород не е получавало, няма как да прави тези движения 24 часа. За мозъка ще замълча, защото зная, че е сложно и че не всичко е обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт