Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 954
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 825
  • в страната на чудесата
не че е за тази тема, но сега гледах рейтингите и си мисля, дали пък публиката не се е взела в ръце Simple Smile

# 826
Какви рейтинги, каква публика ? Не че поведението на медицинските лица не наподобява цирк, но там хората отиват за да се забавляват, а тук иде реч за погубен детски живот. Така и не разбрах как онези, които са убедени в невинноста им ще коментират разговорите им ? И защо самите участници в цирка не се опитаха дори да отрекат коментарите си за новороденото дете сякаш коментират неправилното съхранение на кило картофи ?

# 827
И защо самите участници в цирка не се опитаха дори да отрекат коментарите си за новороденото дете сякаш коментират неправилното съхранение на кило картофи ?
Може би защото е точно такова, т.е. 700 гр. картофи. Дори няма и кило?!

# 828
Пак ли?
Който е бил там да каже.../.../

# 829
Пак ли?
Който е бил там да каже.../.../
Никой не е бил или поне тези които са били не казват истината.

# 830
Ами те самите медицински лица си го казаха, какво да допълним повече ?

# 831
И след като никой не е бил... как се знае каква истината/и дали се казва, или се премълчава/?

Лично, аз /може и да си мисля, че моята истина е вярна/,  не желая да се принизявам до нивото на някои високопоставени личности, които си позволяват да нарушават най-важният Закон в Държавата ни - Конституцията, от най-високата трибуна, каквото е Народното събрание.
   Предпочитам, да си остана все пак Гражданин на Държава, в която има Закони, и те трябва да се спазват от всеки такъв.
   Точка. /Ако все още някой не е разбрал, точно с какво се наруши Конституцията на България, проблема си е негов/.

# 832
Вижте сега - в световната медицина няма дете оцеляло при раждане в 20-25дори гестационна седмица.
В чужбина даже не  ги реанимират по никакъв начин такива деца поради факта, че не оцеляват повече от ден-два. НО не ги и вкарват във фризера за да умрат. Ето това е проблема според мен и за това лекарите от тази болница най-отпред с шефа им - на съд.  АМАН ОТ ТАКИВА  просто нямам думи

# 833
  • Paris, France
Вижте сега - в световната медицина няма дете оцеляло при раждане в 20-25дори гестационна седмица.
В чужбина даже не  ги реанимират по никакъв начин такива деца поради факта, че не оцеляват повече от ден-два. НО не ги и вкарват във фризера за да умрат. Ето това е проблема според мен и за това лекарите от тази болница най-отпред с шефа им - на съд.  АМАН ОТ ТАКИВА  просто нямам думи

Има оцелели и даже напълно здрави такива деца. Даже във този форум пишат майки на такива. Давах линкове в предишната тема. С останалото съм съгласна.

# 834
inna-bubulina, ако някой беше проявил безразличие към живота и здравето на твоето дете, сигурна съм, че нямаше да ти пука особено чрез какви средства си научила за това.
А за това, че някои деца не ги реанимирали - не мога да повярвам, че някой ще ще гледа безучастно борещо се за живот дете и няма да си мръдне пръста за да му помогне. Ако има такива случи-толкова по-зле за тях. Значи и при тях има лекари и " лекари ".

# 835
Катюнгелче, аз се възмущавам, от това, след като всичко е Ясно, защо аджеба не се Повдига обвинение. Ей това ми е най-голямото възмущение. Сега по-ясно ли е.

ПП Прочети Конституцията, и ще разбереш в какво точно се изразява нарушаването й. Не е в четенето на еди какво си, а в заключителните думи на високопоставеното лице - "...всичко това, говори за предумишлено убийство....", заключение /присъда/, преди да е повдигнато още обвинение.

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 00:00 от inna-bubulina

# 836
  • в страната на чудесата
не бе катюнгелче, невена сто пъти каза - има установени практики. не е до лекари и лекари.
върни се и прочети нейните постове, много интересни неща пише.
няма ли да има съд за цеци? или всички трябв ада доказваме невинността си, вместо прокурорите виновността ни?
според мен това е най-големия проблем в конкретния слуай. иначе нито горноряховската болница ще подобри ресурса си, нито лекарите, чиито разговори чухме ще станат по-добри (независимо в коя институция се намират  Mr. Green) и още по-зле - едва ли нещо ще се случи в медицината въобще. но посегателството върху свободата ни е за всички...ни

# 837
...и още по-зле - едва ли нещо ще се случи в медицината въобще. но посегателството върху свободата ни е за всички...ни

А здравеопазването - само за някои?

Има два проблема - реакцията на лекарите и реакцията на МВР. И докато ми е пределно ясно, че вторият съществува, първият ме шокира повече. Животът и смъртта - особено на едно бебе - ми се струват малко по-важни неща.

И тъй както полицейщината (колкото и в широки граници да се експлоатира думата в тази тема) е потенциален проблем за всеки, така и утре същото може да се случи с твоето дете в някоя болница.

# 838
Какво значи полицейщина...  Има съмнение за някакво престъпление, основателно при това, не непременно за умишлено умъртвяване на бебе, но някакъв вид небрежност, проверява се. Ако не го бяха проверили щяхме да викаме Какво прави полицията, не си върши работата.

# 839
Какво значи полицейщина...  Има съмнение за някакво престъпление, основателно при това, не непременно за умишлено умъртвяване на бебе, но някакъв вид небрежност, проверява се. Ако не го бяха проверили щяхме да викаме Какво прави полицията, не си върши работата.

"Проверява се"... Peace  Thinking

Още едно възмущение от моя страна - "Лекари, които правите експертизата, защо точно не кажете, каква е истината"!

Общи условия

Активация на акаунт