Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 272
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 945
mama otilia,коя си ти и каква си ти,че да съдиш???

Като Господ се изявява, не виждаш ли.

Отилийо, вземи спри с глупостите си, моля те.
Няма такъв идиотизъм като твоя, честно.
Дай да избиваме бебетата на безперспективни родители, а?
Колко пък ти си образована и способна като родител никой не знае, ама ти си убедена за другите.
Вземи поне си скрий снимката от аватара, че още по-противна ми ставаш.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 10:21 от sunny day

# 946
mama otilia, ти прочете ли всъщност новината? Обвинението е за друго дете, родено през 2009 г. Случаят, заради който е открита темата няма развитие. А коментарите в момента са за 39 годишна жена.

# 947
Заради подобни разсъждения хората си отиват по нелеп начин. Ако беше моето дете, щях да ги вдигна във въздуха за неадекватното им и подсъдно поведение, и те много добре щяха да го осъзнават и да си свършат работата, за която са там! Но понеже едно дете, щото майката си е точно такова, не е имало шанса да се роди и образова, обществото я анатемосва завинаги като незаслужаваща и нямаща "права" на деца, на медицинска грижа, на какво още? Има необразовани, онеправдани, беззъби, тъпи и затъпяли от беднотия и недоимък хора, но точно ние, имащите, знаещите и можещите трябва да им помогнем, а не да ги оставяме и подминаваме с погнуса и отвращение просто защото не са имали шанс в живота. Аз в очите на майката видях нещо, което не бях виждала от сто години в обкръжението си. Искреност. Да, може да е всякаква, но беше болезнено искрена с очите си, колко хора  могат днес да се похвалят с подобна ценност? Аман, от хора като теб, mama otilia, живей си приказно подредения и стойностен живот и се моли никога да не попаднеш от другата страна, защото хора с твоето мислене може и да не ти помогнат!
Съжалявам, рядко си позволявам да пиша подобни неща, които не са по дадена тема, но нямаше как! Съгласна, че това беше най-гнусното нещо, което съм чела в тоя форум. И не, денят ми няма да е прекрасен именно заради хора като теб!

# 948
Още в началото на темата се прокрадна мисълта, че тези "специалисти" не за първи път оставят новородено на умре. Иначе откъде този гьонсурат, откъде този опит....
Тук имаше майки, които са раждали при един от въпросните лекари...платили са си и те, горките, за да получат човешко отношение.
Излиза, че ако си платиш, детето ти ще живее, ако не си платиш - ще бъде оставено да умре.
Това е зверство и тези лекари не бива никога повече да пратикуват, никога повече!

# 949
  • София-Лагера
Цитат
Вземи поне си скрий снимката от аватара, че още по-противна ми ставаш
Да,и на мен това ми хрумна.

# 950
Имам чувството, че този случай се превръща в папката Лохнес за медиите, и в някаква кауза за ЦвЦв § обкръжение. Мине се не мине месец и се изтръска някой нов 'факт;, съшит с бели конци. Я че бебето на Боряна било розово и плачело, я това ново 'убийство'. Гадно ми е за цялата история и за страните, замесени в нея, но два пъти по гадно ми е за хорските реакции.
А мама отилиа я оставете, тя вече си извоюва име във форума. Ако няма номинации тая година, ще бъде жалко, може да отнесе безапелационно конкуренцията поне в 3 категории.

# 951
Тая Отиля е абсолютно хахо, заклевам се!!!  Sick
Страшно зло и бездушно същество!

# 952
Няколко са такива като нея. В началото и към средата на темата за малко да "убедят" народа, че е добре децата с увреждания да бъдат оставени без глижи да умират, за да не се разхищават средства и да не "страдат" самите деца.
Заклевам се и аз, че това "нещо" ми е и на мен адски противно.

# 953
.....че е съвсем нормално бебетата да бъдат оставени  да умрат  и тези изпаднали хора не заслужават вниманието ти остава доза съмнение дали и ти заслужаваш да си майка.

Еееех, ако майка се ставаше по заслуги! Не е нормално бебета да се остават да умрат, но при крайно бедните хора е често срещано:

http://www.monitor.bg/article?id=282078

И не е лекарска грешка в случая. Бедните бременни са изключително рискова група навсякъде по света. Ето, от същия брой - тежко болна бременна криела бременността си. За щастие, засега бебетата са добре и тя е оживяла (макар, че едва ли ще може да отгледа децата).

http://www.monitor.bg/article?id=282089

Пак от същия брой, още статии за здравеопазването в БГ, което ме кара да се замисля дали това лято да си идем:

http://www.monitor.bg/article?id=282090

http://www.monitor.bg/article?id=282091

http://www.monitor.bg/article?id=282092

http://www.monitor.bg/article?id=282093

Идилия.
Именно, съгласан съм.  Peace При бедните и необразовани хора обикновено липсва елементарна информираност относно бременността, следене на бременността , прегледи, както и липса на условия за протичане на нормална и спокойна бременност. Много често такава бременност завършва трагично или се ражда дете с увреждания. А за случая от 2009 година не ми е ясно защо се появява чак сега.. всъщност подозирам, че някой има интерес от това.  Peace
Не знам някакви си хора от форум как могат да станат съдници и да кажат , че лекарите са виновни или че не са.  Утре и за Вас могат да напишат в медиите нещо, то автоматично ли се превръща в истина?  Flutter Не подозирате ли , че това може би обслужва нечии интереси или има някаква друга истина?

# 954
Случая не се появява сега. Просто сега е приключило разследването. И двата случая нямат нищо общо, общи са участниците.

# 955
Случая не се появява сега. Просто сега е приключило разследването. И двата случая нямат нищо общо, общи са участниците.
Това от медиите ли го разбра  Whistling Не бъде толкова лековерни, утре може твоето дете да стане лекар, да е неудобен на някого и да пишат по медиите, че едва ли не е виновен и за глобалното затопляне..и за всички останали беди на този свят. Не е правилно да се съди само по нещо написано в медиите.  Peace Аз не мога да си позволя да съдя хора за постъпки, с които не съм лично запозната от първа ръка.  Peace Всичко това би могло да обслужва нечий интерес. Лекари има всякакви- и прифесионалисти, и непрофесионалисти.. така във всяка една професия- има и некадърни, има и кадърни хора. Но си представете, че вашето дете един ден стане лекар. То ли ще е виновно за всички болести, смъртност, които сполетяват неизбежно хората? Ако за него един ден напишат нещо подобно, то дали ще се превърне автоматично в истина? Има си рискови групи, има си нелечими заболявания, има си хора, които няма елементарни условия и информация за това какво изобщо е бременност и как протича тя, какво е необходимо.. и т.н. и т.н. По това какво било написано или казано в медиите, не би трябвало някой да си позволява да съди или оневинява хора. Не е морално, не е правилно.  Peace

# 956
Абсолютно никого не съдя, нито анализирам, нито предполагам. Факт- лекарите са обвинени за смъртта на бебето на Стела Добревска.

# 957
За човек, поклонник на грознотата ми се струва, че си е в реда на нещата да бъде емоционален инвалид.  Tired

# 958
Лично на мен сериозно ми писна от рефрена " хора всякакви", особено, когато става въпрос за лекари. Аз като отивам в болница не искам да мисля дали ще попадна на добрият тип хора и лекари.
Ако нямам зъби и пари, не искам някой да ме преценява имам ли или нямам право да съществувам аз, или бебето ми, а искам да си върши работата.
Да, има разследване, има институции, които ще разберат и ще решат случилото се, очевидно тук просто си говорим в/у някои елементи изнесени в медиите ( къде другъде?).
Но всички знаем, че в българското здравеопазване вероятността да попаднеш на някой, който освен, че не знае какво прави, не познава правилата и е  обсебен и от характерния за  българския медик морален цинизъм в отношение към пациенти ( и съответно работа) е огромна. И да даваме примери как 'това се случва навсякъде", у нас проблемът е, че изчезнал основния елемент във връзката лекар-пациент. Доверието.

# 959
Абсолютно никого не съдя, нито анализирам, нито предполагам. Факт- лекарите са обвинени за смъртта на бебето на Стела Добревска.
Оки. Ти си знаеш. Казах каквото мисля. За мен не всеки обвинен е виновен.  Peace Невинен е до доказване на противното. Форумното съдийство не е правилно. Както казах- утре всеки един от тези форумни съдии или пък децата им, може да бъде обвинен в нещо или оплют в медиите.  

Общи условия

Активация на акаунт