Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 328
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 1 020
Обеща, че ще спреш, обаче пак излъга.
Как не те беше срам да обвиняваш друг човек в лъжа?

ПП - цитирала си две различни мнения и мислиш, че е едно?
Съжалявам, но явно си с твърде ограничени интелектуални възможности, както вече е коректно да се казва.

# 1 021
Обеща, че ще спреш, обаче пак излъга.
Как не те беше срам да обвиняваш друг човек в лъжа?

ПП - цитирала си две различни мнения и мислиш, че е едно?
Съжалявам, но явно си с твърде ограничени интелектуални възможности, както вече е коректно да се казва.
Мнението, което съм цитирала наистина е различно.  PeaceГрешката е моя, но е факт, че ти твърдиш, че кълна, което е пълен абсурд! Спирам веднага Peace
ПС-Ако продължиш да ми отговаряш, няма как да очакваш да спра обаче..

# 1 022
Аз вече знам, че лъжеш, така че не е проблем и да продължиш да пишеш. Все пак вредиш на своята кауза, не на чужда. Но беше интересно как точно лъжец ще тръгне да скача толкова ентусиазирано и да сочи с пръст друг, когото обвинява в лъжа.
Има поука и от тази тема.

# 1 023
Аз вече знам, че лъжеш, така че не е проблем и да продължиш да пишеш. Все пак вредиш на своята кауза, не на чужда. Но беше интересно как точно лъжец ще тръгне да скача толкова ентусиазирано и да сочи с пръст друг, когото обвинява в лъжа.
Има поука и от тази тема.
Аз си признах грешката, че съм се объркала, но ти не си призна твоята, че НЕ СЪМ КАЗАЛА, ПРОКЛИНАМ ТИ ДЕТЕТО, а от нейните постове за детето, бъдещ лекар  и постовете за боя и пиянството в лекарския кабинет и това , че нямали прова да изгонят  човек, който ги бие и казах, че щом за нея това е така, ОК,  да и се случи щом мисли, че е права. На чужд гръб и сто тояги са малко, но кагото си го представите да се случва на някой близък се променят нещата..?! Peace

# 1 024

Аз си признах грешката, че съм се объркала, но ти не си призна твоята, че НЕ СЪМ КАЗАЛА, ПРОКЛИНАМ ТИ ДЕТЕТО, а от нейните постове за детето, бъдещ лекар  и постовете за боя и пиянството в лекарския кабинет и това , че нямали прова да изгонят  човек, който ги бие и казах, че щом за нея това е така, ОК,  да и се случи щом мисли, че е права. На чужд гръб и сто тояги са малко, но кагото си го представите да се случва на някой близък се променят нещата..?! Peace

Сега, ти можеш ли да четеш?
Съсредоточи се:

и постовете за боя и пиянството в лекарския кабинет и това , че нямали прова да изгонят  човек, който ги бие

това, което казах е:

Цитат
Ако има мотив да ме върне, поради някаква причина и да ми откаже преглед, това е абсолютен изолиран казус, който е неоспорим, наприемр, ако се появя пияна, или тръгна да го бия , което  се ДОКУМЕНТИРА по съответният РЕД.

казвам точно обратното на това, което твърдиш, че съм казала, а именно, че има НЕОСПОРИМИ случаи в които може да се изгони пациент....

за детето ( което аз нямам, но все пак ти благодаря, че му пожела хубаво бъдеще на бит доктор с ограничена майка, като мен  казах:

Цитат
Ако моето дете реши да става лекар, аз ще съм най-щастливата майка на света, защото смятам, че това е най-великата професия на света и ще продължи фамилна традиция.

Това е. Кой кълнеш ти си знаеш,  аз разбрах само, че си доста изнервена, обиждаш лично и не можеш да анализираш текст. Което разбира се не е мой проблем, аз нямам нужда да подчертавам мнението си в червено, за да бъде забелязано.

Зз в тази тема се 'боря' само повече хора да разберат, че от процедури и ред, контрол и санкции има само полза здравеопазването.

# 1 025
Подчертала съм в червено какво си казала, факт е, че ми преписа думи, които не съм си и помисляла дори, не съм и писала. Не знам повече какво да ти кажа. Ако искаш и те влече, ходи пий, бий, пък да проверим какво и в какъв ред ще се случи. Казваш, че нямат право да те изгонят дори и да биеш, а трябва да те озаптят. Е, не е така, както вече написах- само при спешни случаи. Нямам какво друго да кажа. Confused
За изнервянето през монитора не знам как разбра? Предполагам както тя реши, че кълна без да правя подобно нещо, по същата логика..

# 1 026
Ако искаш и те влече, ходи пий, бий, пък да проверим какво и в какъв ред ще се случи. Казваш, че нямат право да те изгонят дори и да биеш, а трябва да те озаптят.

абе ти нормална ли си?  ooooh!

Цитат
Аз дори да реша да го бия той е длъжен първо да опита да ме озапти

# 1 027
  • SA
10 c's , ако си адекватна и решиш по една , или друга причина да биеш лекар, при когото си отишла за преглед, никой не е ДЛЪЖЕН да опитва да те озаптява. Извиква се охрана и оттам нататък вече те си се занимават с теб. Пак подчертавам, че това не важи за спешни случаи, нито за пациенти, които са неадекватни, поради прием на алкохол, дрога, отравяния и психични отклонения.

# 1 028
Камелот! Дали ще извика охраната, или как ще се  опита да успокои пациент,  каквото и да става, това изобщо не го коментирам, човекът насреща е пациент, никъде не съм казала дали е адекватен, или не, кой знае какви нюанси и в това има, но той  може да има нужда от помощ Разбира се, че си длъжен преди да му покажеш вратата да направиш всичко възможно да разбереш, да реагираш ти адекватно и ако са изчерпани вариантите да го изгониш.
МНОГО ЯСНО, че има случаи , в които да изгониш човек е единствената опция.
След което да напишеш защо се е наложило това, за да се знае, че си постъпил по правилата, а не си постъпил своеволно.
ТИ поне разбра ли ме сега?

# 1 029
И ако се върнем към темата - с какво са виновни лекарите от Великотърновската болница, че са отказали издаването на болничен/или бележка/ на Боряна. Като по закон, това може да се издаде само от лекуващия лекар /за болничен/ или от личния лекар/за извинителна бележка/. Нали всички искаме да се спазват законите?

# 1 030
И ако се върнем към темата - с какво са виновни лекарите от Великотърновската болница, че са отказали издаването на болничен/или бележка/ на Боряна. Като по закон, това може да се издаде само от лекуващия лекар /за болничен/ или от личния лекар/за извинителна бележка/. Нали всички искаме да се спазват законите?

Добре, нали стана ясно, че объркахме двете момичета в един момент  ( поне аз!).
Ако са постъпили по закон с тия бележки, няма проблем.
Проблем е, ако от болницата 'й заявят', че не е уелкъм в болницата,  щото ги е критикувала  по телевизията  Simple Smile

ох оттеглям се:))

# 1 031
Подчертала съм в червено какво си казала, факт е, че ми преписа думи...

"Преписвам" и "приписвам" са различни думи, означават различни неща. Вземи наистина да поотвориш някой речник, че от такива неграмотни постове качеството на форума пада още по-отчайващо.

# 1 032
  • SA
10 c's , отлично те разбирам, както се надявам и ти да си ме разбрала.
Никъде не съм твърдяла, че лекарят не трябва да се държи адекватно. Просто посочих, че той има законното право да откаже преглед в определени случаи, които описах няколко пъти вече.
За конкретния случай, който тук се коментира - никой от нас не е присъствал лично, за да види какво точно се е случило и кой как се е държал. И пак ще кажа- когато пациент няма доверие на лекуващия го лекар и се съмнява в способностите му, за всички е по-уместно той да бъде лекуван от друг лекар, спечелил доверието и уважението му.

# 1 033
  • Майничка
Лекарят има право да откаже да лекува пациент, освен ако е дежурен в Бърза помощ, спешен кабинет или болнично отделение. Дори ЛЛ има право да откаже пациент, като депозира заявление в РЗОК, че има непреодолими пречки да работи с него и го е приканил да избере нов ЛЛ.

Що се отнася до специалистите, направлението, което издава ЛЛ не се отнася за конкретен такъв (за разлика от положението в Италия, според примера на 10 c`s) и пациентът може да избере кой да го прегледа, респективно - специалистът да го отклони към друг колега.

Inna-bubulina, по казуса за болницата във В.Т. се беше изказала Делфина фон Ю.

А аз бих искала да прочета за конкретния случай, в който е отказано лечение в болницата в Г.О., моля, ще бъда благодарна, ако някой метне линк.

# 1 034
  • София

Вече взехте от пръстите си да изсмуквате аргументи...
Че то в Токуда има 2 кувьоза, там сигурно чоп хвърлят чие злато по-напред да мине ..
Била ли си там? Аз съм била и имат една от най- добре оборудваните неонатологии в страната. В някои отношения е най- добрата. Не разбирам защо са спорта и спора мнозина са готови да пишат всякакви, ще ме прощавате, глупости.
само на едно единствено място.

и колко кувьоза имат в неонатологията?

Отделението е в тясна връзка с всички останали клинични звена на многопрофилната болница и може да осигурява помощ на всички нуждаещи се новородени деца 24 часа в денощието, 365 дни в годината. Отделението разполага с 20 легла, 8 от които са в сектор за интензивно наблюдение и терапия. На разположение на пациентите е и диагностичен кабинет.

•качествена първична реанимация на здрави и високорискови новородени
•апаратна вентилация
•прилагане на сърфактант при тежка дихателна недостатъчност
•проследяване на развитието на централната нервна система
•късно проследяване и лечение на преждевременно родени деца с модерни методи за диагностика - ЯМР, компютърна томография, аргонова лазер терапия
•разработена е уникална за страната скринингова програма за бебета
програма за ранна диагностика на вродена глухота при всички новородени деца

Още подробности тук:
=
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/110/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D0%BD … D0%B3%D0%B8%D1%8F

Общи условия

Активация на акаунт