Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 248
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 1 035
И за мене има поука от тази тема, и тя е - да си събираме парцалите и да се преселваме в София, в противен случай си събираме парцалите и се отправяме в най-близкото за полагане на същите в съответното населено място извън София... Crazy

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 19:01 от inna-bubulina

# 1 036
  • Costa Rica
А аз бих искала да прочета за конкретния случай, в който е отказано лечение в болницата в Г.О., моля, ще бъда благодарна, ако някой метне линк.

Тримата лекари от болницата в Горна Оряховица, които бяха арестувани за бебето от фризера, са били обвинени за смъртта на второ новородено момченце в АГ отделение на клиниката, съобщава от първата си страница днес в. "24 часа". Докторите Димитър Сотиров, Стефан Кочовски и Катя Гецова са обвинени на 28 февруари т.г., че заради немарливост са причинили смъртта на новородения Николай, роден със секцио от Стела Добрева на 1 юли 2009 г. "Още си спомням вечерта, когато мъжът ми се обади, за да каже, че Ники е мъртъв. Лежах сама в болничната стая, а навън небето беше черно и се раздираше от светкавици. Изведнъж плисна дъжд из ведро. "Няма го, но и Господ плаче за него", каза мъжът ми Николай. Тогава четвъртият етаж на родилното ми се стори ниско, за да се хвърля оттам", припомня си през сълзи Стела, цитирана от изданието. „Многократно родилката искала да разговаря с педиатърката от родилното д-р Гецова, но тя избягва срещата. "Криеше се и когато вдигнах шум, че няма да оставя нещата така и като изляза от отделението, ще си потърся правата, се срещнахме очи в очи. Показа ми документите за жизнените показатели на детето. Думите, които ми направиха най-силно впечатление, бяха: "Аз едно дете или го харесвам, или не". Излезе, сякаш, ако го е харесвала, е щяла да го оправи", казва Стела. Според медицинската документация родилката е изписана на 6 юли. Само че Стела напуска болницата още на 3 юли, след като предишната вечер акушерка я повикала да кърми сина си, който вече бил починал”, четем още в „24 часа”.

http://vnews.bg/news/15447

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 19:34 от Делфина фон Ю.

# 1 037
Извинявам се, но д-р Сотиров и д-р Кочовски, не са ли генеколози?
Вината в този случай е на педиатърката.
За какво се обвиняват и първите двама доктори, при положение, че те са отговорни за състоянието  на родилката, не и за състоянието на роденото дете.

Още един път извинете, но журналистите малко да си пооправят информацията /да не говорим, че в една такава, д-р Гецова беше спомената като неонатолог, а тя е педиатър/.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 19:48 от inna-bubulina

# 1 038
  • Costa Rica
Виж ся, за качеството на журналистиката не отговарям аз Mr. Green

Само мога да потвърдя "славата", която се носи за ВТ и ГО болници. Видя се, че където копнеш - смърди. Според мен, колкото повече задници бъдат наритани, толкова по-добре.

# 1 039
Извинявам се, но д-р Сотиров и д-р Кочовски, не са ли генеколози?
Вината в този случай е на педиатърката.
За какво се обвиняват и първите двама доктори, при положение, че те са отговорни за състоянието  на родилката, не и за състоянието на роденото дете.

С пълна сила това важи и за първия случай , не е техен ангажимент, обаче те разговарят за бебето ,чудят се какво да го правят ..... и т.н.

# 1 040
То хубаво, всеки иска да нарита "задниците" и е добре да бъдат наритани, но така както се представят нещата не виждам как ще бъдат наритани. Много плоско се изнася всичко /може би това, което е в действителност да не е плоско/, но така звучи от вестниците.

пп Илиана, не споря, задавам си въпроси. Във вторият случай - детето е родено живо. Гинеколозите са си свършили работата, изродили са живо дете, майката-родилка също е жива и здрава. Кой поема след това живо-роденото дете, не е ли педиатърката, а за родилката се грижат гинеколозите?  Ей богу, раждала съм, но за детето ми след раждането му се е грижела педиатърка, не лекар-гинеколог.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 20:18 от inna-bubulina

# 1 041
Делфина фон Ю, за какво ще риташ задници!? За това, че лекарите не са богове ли? Във ВТ и ГО болница смъртните случаи в АГ отделенията не са повече отколкото в други болници. И не виждам какво общо имат гинеколозите със смъртта на детето.
И не може да се сравнява АГ болницата на един 15 хил. град с АГ отделението в Токуда. Искрено съжалявам за детето, но не можем да съдим лекарите, без да знаем медицинската експертиза за причината за смъртта.
При толкова дълго чакано дете (мисля, че ставаше въпрос за 15-20 г), да избереш за раждане болница без неонатолог  и без добро медицинско оборудване ...

# 1 042
  • сред маслини и портокалов цвят

пп Илиана, не споря, задавам си въпроси. Във вторият случай - детето е родено живо. Гинеколозите са си свършили работата, изродили са живо дете, майката-родилка също е жива и здрава. Кой поема след това живо-роденото дете, не е ли педиатърката, а за родилката се грижат гинеколозите?  Ей богу, раждала съм, но за детето ми след раждането му се е грижела педиатърка, не лекар-гинеколог.

Доколкото четох, въпросната жена е следила бременността си при Сотиров. Когато са я приели е била с инфекция, може би обвиненията са, че Сотиров не си е свършил работата при проследяване на бременността.

# 1 043
  • Майничка
А аз бих искала да прочета за конкретния случай, в който е отказано лечение в болницата в Г.О., моля, ще бъда благодарна, ако някой метне линк.

Тримата лекари от болницата в Горна Оряховица, които бяха арестувани за бебето от фризера, са били обвинени за смъртта на второ новородено момченце в АГ отделение на клиниката, съобщава от първата си страница днес в. "24 часа". Докторите Димитър Сотиров, Стефан Кочовски и Катя Гецова са обвинени на 28 февруари т.г., че заради немарливост са причинили смъртта на новородения Николай, роден със секцио от Стела Добрева на 1 юли 2009 г. "Още си спомням вечерта, когато мъжът ми се обади, за да каже, че Ники е мъртъв. Лежах сама в болничната стая, а навън небето беше черно и се раздираше от светкавици. Изведнъж плисна дъжд из ведро. "Няма го, но и Господ плаче за него", каза мъжът ми Николай. Тогава четвъртият етаж на родилното ми се стори ниско, за да се хвърля оттам", припомня си през сълзи Стела, цитирана от изданието. „Многократно родилката искала да разговаря с педиатърката от родилното д-р Гецова, но тя избягва срещата. "Криеше се и когато вдигнах шум, че няма да оставя нещата така и като изляза от отделението, ще си потърся правата, се срещнахме очи в очи. Показа ми документите за жизнените показатели на детето. Думите, които ми направиха най-силно впечатление, бяха: "Аз едно дете или го харесвам, или не". Излезе, сякаш, ако го е харесвала, е щяла да го оправи", казва Стела. Според медицинската документация родилката е изписана на 6 юли. Само че Стела напуска болницата още на 3 юли, след като предишната вечер акушерка я повикала да кърми сина си, който вече бил починал”, четем още в „24 часа”.

http://vnews.bg/news/15447

Това не е отговор на моя въпрос. От текста разбирам, че г-жа Добрева е искала да разговаря с д-р Гецова, която й е отказала. Това ли е случаят, при който е отказано лечение?

# 1 044
gargamela не е това случая става въпрос за съвсем друга жена извън обсъжданите родилки.

# 1 045
  • София
http://dnes.dir.bg/news/gorna-oryahovitza-lekarski-greshki-8144046

Още две обвинения срещу лекарите. Този случай вече стана пълен фарс.

Не мога да повярвам, че в държава, която претендира да е демократична, орган като прокуратурата е готов да носи вода от 9 кладенеца, само и само да замаже грандиозния гаф на ЦЦ.

# 1 046
http://dnes.dir.bg/news/gorna-oryahovitza-lekarski-greshki-8144046

Още две обвинения срещу лекарите. Този случай вече стана пълен фарс.

Не мога да повярвам, че в държава, която претендира да е демократична, орган като прокуратурата е готов да носи вода от 9 кладенеца, само и само да замаже грандиозния гаф на ЦЦ.

За какъв гаф на ЦЦ става въпрос ,ако за изчитането на разсекретените по надлежения ред СРС-та ,няма какво да замазват .
Нали се произнесоха вече  органите.
Аз пък не мога да повярвам как и дума не пишете за трагедиите на хората в тези случаи , то Ц Ц така ви е завладял ,че за другото въобще не ви дреме.
А сетих се  ooooh! сигурно е така ,защото не сте на мястото на някоя от жените.

# 1 047
Не мисля, че е тенденциозно повдигането на обвинения, напротив, много на гнило мирише покрай тази болница и това отделение.
Дори и някой с нещо да е сбъркал при изнасянето на информацията, много от действията на тези лекари нямат разумно обяснение.

# 1 048
  • София
Гафът на ЦЦ, който във всяка нормална държава щеше да му струва поста от раз, е публичното обвиняване в престъпление, преди "органите" изобщо да са установили наличие на такова, камо ли да са повдигнали обвинение.

"Правомерно" употребените и "правомерно" разсекретените СРС оставям без коментар, не съм компетентна по СРС, макар че си имам лично мнение за практиката "подслушваме телефони на неясно основание и после четем записите от трибуната на НС".

А за трагедиите на хората какво очакваш на пиша, Илиана? Да констатирам колко е ужасно да загубиш детето си или съпругата си? Ужасно е, да, разбирам това, не съм идиот. Трагедиите се случват и дали аз ще ръсна 2 розички във форума, или не, няма да помогне на никой. Но последвалата вълна от неадекватност, гафове, търсене на теле под вола и изнасилване на човешките трагедии така, че да свършат работа на някой "компетентен орган" - ето за това си струва да пиша. Защото все повече имам чувството, че някой ме прави на идиот по казуса Горна Оряховица, и то не само мен, а целокупния български народ. И ако утре извадят още 5 случая "за преразглеждане", както е тръгнало, това ми чувство ще се затвърди още повече.

# 1 049
Да, намирисва работата с тая болница вече.. определено.
Но пък и нищо не може да оправдае и изчисти името на  дофторята  - герои от срс-тата.
Извода е следния: дофторята да си налягат парцалите и да си вършат работата. За да не бъдат оповестени и файърнати  Mr. Green  Очеизвадно е, че не може да се разчита на самосъзнанието им.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт