Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 247
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 1 050
Flip, съгласна с теб. Явно искат да изкарат лекарите по-черни и от дявола. Ето фактите според местната преса.
http://www.borbabg.com/?action=news&news=10759

# 1 051
Flip хем не си компетентна ,хем пък си убедена ,че има закононарушение пък и знаеш каква ще е реакцията в "нормална " държава .За капак на всичко ти знаеш ,че лекарите от ГО са невинни и чисти като утринна роса и това са просто едни трагедии ,за които виновни няма.
Как смеят гадните хора пациенти загубили деца и близки  и разследващи да им нарушават комфорта само и само да угодят на ЦЦ  ooooh!
Сигурно звездите и говорят.

# 1 052
Добре, Илиана, а на теб не ти ли се струва странно да си работят тихо и кротко по 15-20 години, и ни випъл, ни стон, и сега изведнъж тая лавина от обвинения?
И съм убедена, че такъв ръст бележи само тази болница .

# 1 053
Гафът на ЦЦ, който във всяка нормална държава щеше да му струва поста от раз, е публичното обвиняване в престъпление, преди "органите" изобщо да са установили наличие на такова, камо ли да са повдигнали обвинение.

"Правомерно" употребените и "правомерно" разсекретените СРС оставям без коментар, не съм компетентна по СРС, макар че си имам лично мнение за практиката "подслушваме телефони на неясно основание и после четем записите от трибуната на НС".

А за трагедиите на хората какво очакваш на пиша, Илиана? Да констатирам колко е ужасно да загубиш детето си или съпругата си? Ужасно е, да, разбирам това, не съм идиот. Трагедиите се случват и дали аз ще ръсна 2 розички във форума, или не, няма да помогне на никой. Но последвалата вълна от неадекватност, гафове, търсене на теле под вола и изнасилване на човешките трагедии така, че да свършат работа на някой "компетентен орган" - ето за това си струва да пиша. Защото все повече имам чувството, че някой ме прави на идиот по казуса Горна Оряховица, и то не само мен, а целокупния български народ. И ако утре извадят още 5 случая "за преразглеждане", както е тръгнало, това ми чувство ще се затвърди още повече.

Флип, няма смисъл... Peace

# 1 054
Добре, Илиана, а на теб не ти ли се струва странно да си работят тихо и кротко по 15-20 години, и ни випъл, ни стон, и сега изведнъж тая лавина от обвинения?
Да ,това е някаква огромна конспирация на прокуратура ,граждани и правителство с/у тази болница и с/у тези лекари.
Не ми се струва странно в случай на смърт да има разследване ,струва ми се нормално.
Нито харесвам ЦЦ ,нито пък имам негативно мнение за лекарската гилдия даже напротив попадала съм само на свестни такива.

# 1 055
  • София
Iliana, никога и никъде в тази тема не съм твърдяла, че лекарите са невинни! Аз не знам дали са невинни. Твърдя, че никой няма право да ги нарече виновни, освен съда. Това не означава, че съм убедена на 100 % в тяхната невинност за нито един от случаите, в които ги обвиняват. Както и ти не знаеш на 100 % дали са виновни.

Когато говоря за поредицата безумни и неадекватни действия на прокуратурата, аз не твърдя, че тя обвинява неоснователно лекарите. Твърдя, че е идиотско тези производства да се образуват сега, след като се даде такава гласност на първия случай. Защото ако лекарите са виновни за тези трагедии, значи прокуратурата признава, че преди 2 години се е чесала незнайно къде, претупала е разследванията си и не си е свършила работата, а го прави сега - под обществения натиск. А пък ако лекарите са невинни, значи се размахват стари дела и се организира лов на вещици в опит да се замаже скандала, който предизвика ЦЦ с пълната си некомпетентност. И в двата случая органът, който би трябвало да се грижи за законността, ни хвърля прах в очите и замазва собствените си пропуски. Не мога да преценя кой от вариантите е по-зле. И двата са зле. Много.

За моята компетентност си прави изводи, каквито ти е удобно, не ми дреме. Достатъчно компетентна съм да знам, че ЦЦ наруши Конституцията. Това е единственият факт, който е наистина, на 100 % известен и реален по този случай, затова мога да го коментирам спокойно.

И да, във всяка една "нормална" държава нито един човек, бил той министър или не, не може да обвини публично друг в углавно престъпление без съд и присъда и да не понесе последствия за това. А когато го прави министър, това е скандал - огромен политически скандал. Само тук това минава между другото, без последствия, без санкции.

# 1 056
Моят гинеколог тук беше осъден, след един инцидент с една жена, която (първа) се развика. След като се разчу се обадиха и други потърпевши и т.н. Така че според мен не е изключено хора, които са преживяли някаква драма в тази болница да се 'обадят', след като са разбрали за случаят с бебето, да искат изясняване и т.н.

# 1 057
Flip ти написа ,че не си компетентна по СРС-та  не съм изказвала мое мнение ,защото аз нямам такова за теб.
Центъра за вас в тези събития е ЦЦ за мен са лекарите и хората .Това е разликата, мен ме интересува дали тези лекари са направили всичко по силите си за да спасят пациентите си ,а вас ви интересува ЦЦ.

# 1 058
Повече от 15-20 години, Рокс, повече.

Но няма значение, важното е конят да е зелен.
Абсолютно в момента лекарите опират пешкира, нали знаете, когато атовете се ритат....

# 1 059
Чета и не мога да повярвам, че за някои хора най-важната личност в тази много тъжна история е Цветан Цветанов  Tired

Те имали професионална деформация и съжалявали за този грозен разговор  Twisted Evil
http://www.btv.bg/story/568204469-Lekarite_ot_Gorna_Oryahovitsa_ … beto_da_umre.html

# 1 060
Това вече прилича на развален телефон. Момичето е отишло на преглед във ВТ, за да й издадат болничен за 1 месец - раждането и после лекуването вкъщи.
Естествено, че лекарят с право е отказал. Нито е техен пациент, нито имат право да издават болничен за минало събитие, с което нямат нищо общо.

Това откъде го знаеш, можеш ли да споделиш? Защото никъде не чух да става въпрос за болничен, а само и единствено за преглед и то в частен кабинет.

# 1 061
  • Costa Rica
Това вече прилича на развален телефон. Момичето е отишло на преглед във ВТ, за да й издадат болничен за 1 месец - раждането и после лекуването вкъщи.
Естествено, че лекарят с право е отказал. Нито е техен пациент, нито имат право да издават болничен за минало събитие, с което нямат нищо общо.

Това откъде го знаеш, можеш ли да споделиш? Защото никъде не чух да става въпрос за болничен, а само и единствено за преглед и то в частен кабинет.

Не компютри, а компоти ooooh!
Писах преди - не болничен, а извинителна бележка. Мацката е ученичка - кви болнични, кви пет лева ooooh!  Преглед, и то в частен кабинет, никой не е луд да откаже. Останалото са измислици.
Откъде се знае - ами град колкото носна кърпичка, да кихнеш и всички разбират Wink

Флип, разбирам професионалните ти притеснения, но пък и ти разбери средностатистическия човечец. Съдебната система е толкова срината като авторитет, че линчуването ни изглежда логично и справедливо и поне създава илюзията, че някой си върши работата.

# 1 062
Дано следващите, които ще бъдат линчувани, да не сте вие или ваши близки, само ви желая.
След такова на кой какво му "изглеждало" за вас не би имало значение, както и какво в действителност е положението.

# 1 063
Всъщност проблема е именно че не се знае какво е положението, не мислите ли
И че ни липсва механизма за доказване и предотвратяване

# 1 064
Е, хайде сега, липсвали механизми за доказване. Какво им е на механизмите? Имаме следователи, или както там се наричат вече, имаме закони, имаме експерти, в т.ч. няма пречка и да се използват международни. Всичко си имаме в това отношение, друг е проблемът- че колелата за да се въртят, не трябва да се пъха прът между тях.

Общи условия

Активация на акаунт