Отговори
# 540
  • Варна
Кло, при мен пише че ще има превод на 20/01.
Гледам си сменила линийката си  Mr. Green Нали се кърмите още, коя диета почна? Успех  Mr. Green
За ваните в стаите - само 2 от двойните стаи са с вани и Мимето и Лулу вече ги резервираха Mr. Green Където има една приказка - който превари, той завари Mr. Green

# 541
  • София

По този повод да попитам тези с ПИК в Справка за социално осигуряване - актуално състояние
имате ли попълнени графи за декември, защото аз нямам  newsm78

Кло, аз имам попълнена графа за декември...

Весс, да оздравявате бързо!!!!

Кикче, и тук Честит рожден ден! Много-много здраве ти желая, много любов и прекрасни мигове!

за срещата аз съм по-скоро за май месец, но и юни ще дойдем!
Хихихихих , егати тортата си избасала Simple Smile))))

Ми това ще да е, днес ще си легна рано щото снощи Пламена се будеше на всеки гаден кръгъл час, и понеже се плюнчи като боксер когато е видял разгонена женска  Mr. Green, та картинката ми е ясна, скоро ще имаме зъбато попълнение.

Лека ви нощ!

# 542
Кло, при мен пише че ще има превод на 20/01.
Гледам си сменила линийката си  Mr. Green Нали се кърмите още, коя диета почна? Успех  Mr. Green
Аха смених я, че е много голяма и не мога да сложа и двете с тази с кг. Почнах диетата на Стелито Система 60 и за сега съм доволна. Втора седмица и 5 кг. назад  Peace Simple Smile
Продължаваме да се кърмим, но тя системата позволява за това иначе не бих се хванала на хорото Simple Smile
Лоша работа аз нямам осигуровки за декември за сега и много ме притеснява тази работа  newsm78

# 543
  • Варна
Кло, за паричките. Понеже много се забавиха и аз звъннах първо на счетоводството ни. Оказа се, че трябва първо фирмата да плати осигуровките /ние ги платихме на 7ми януари/ и после счетоводството да предаде някакъв регистър в НОИ /направили са го на 10ти януари/.  И тогава вече НОИ обработвали данните. Ако фирмата ти е забавила плащането на осигуровките или пък предаването на този регистър, затова ти се бавят паричките.

# 544
Neya, мерси за коментара относно комплексите. Hug

Кло, проверявай в сайта, ама за 2010, нали така? И на мен сега ми излезе превод за утре.

# 545
[center]Добро утро Simple Smile
[/center]

Кло, за паричките. Понеже много се забавиха и аз звъннах първо на счетоводството ни. Оказа се, че трябва първо фирмата да плати осигуровките /ние ги платихме на 7ми януари/ и после счетоводството да предаде някакъв регистър в НОИ /направили са го на 10ти януари/.  И тогава вече НОИ обработвали данните. Ако фирмата ти е забавила плащането на осигуровките или пък предаването на този регистър, затова ти се бавят паричките.
Да това го знам, но се чудя дали моята не ме е "освободила" от работа без да ми каже  newsm78 Гледам има обява че си търси човек за мястото ми ...
Но ако е така защо не ми е казала, и възможно ли е да го направи без мое знание? И без да ме уведоми  newsm78

# 546
  • София
Привет.

Ина днес няма температура....дано продължи така, че се измъчи миличката  Praynig

Нямам майчинство още и ще звъня вече в НОИ. Досега си писах със счетоводителката и нищо не разбрах.

И аз мога да се похваля с първите си 4 свалени кила...още много има, но си е начало.

... Не ми вдигат в НОИ...нещо бесните ме хващат. НЕ мога да разбера защо 2 от колежките са взели майчинство, а аз и още една не сме!!????

# 547
  • София
Такааааа....разговарях с НОИ. Ето какво ми каза жената:

Не ми е подадена декларация № 1 образец, която е за доходите за месец декември. Тоест след като се платят осигуровките за преден месец, се подава тази декларация в регистъра и системата автоматично пуска парите. Отговора от счетоводителката ми беше, че по принцип по закон е така, но досега винаги съм взимала пари, без да са чакали тази декларация, явно е така през първата година от майчинството. Сигурно сега ще я чакат тази декларация всеки месец, защото повечето майки се връщат на работа през втората година...
Тоест ще взема пари явно в друг живот  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Тепърва другата седмица ще плащат осигуровките, и т.н. и т.н.

# 548
  • София
Кло, няма как да те е освободила от работа, без да разбереш  Wink Освен всичко друго, не забравяй, че имаш защита от кодекса като майка на дете под 3 год., което прави освобождаването ти почти невъзможно  Wink Най-вероятно ти търсят заместник, но "по заместване".

Хубав ден! И дано НОИ бързо да се издължат на всички Wink

# 549
  • София
Е, те Крумова и Лулу може и да ни поканят на вана, пък..... Mr. Green

# 550
Здравейте!

И аз нямам превод от НОИ. И мойто счетоводство е едно  ooooh!... Търся си работа!

Искам тук да похваля Кло - много е точна! И как сваля кг - евалата и правя!

Ние няма да слагаме ваксината сега, първо заради грипната епидемия, второ защото живот и здраве ще пътуваме (нали ми започват очните другия месец) и не искаме реакции на 60 км от София... Да е живот и здраве, ще я сложим!

Иначе повечето от вас видяха вчера как се забавлява моя син... Като го видях нарисуван лошо ми стана  ooooh! Ама да ми е жив и здрав!

Хайде гуш от нас!  Hug

# 551
Мале мацетааааа-абе нема проблем някой ако пририта за ваната!!!!!!!!!!!!!!За мен е най-важно да хваща бебефона, от там на татък......няма грижа другото!!! Grinning Grinning Grinning

Кикеее-ква е тая торта бе мацко!!!!!!!!!!!!!

# 552
Цитат
Тоест ще взема пари явно в друг живот          Тепърва другата седмица ще плащат осигуровките, и т.н. и т.н.
Това важи май и за мен  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil лошото е че аз нямам връзка със счетоводиталката ни и го караме през шефката, а както вече знаете тя е една ...
Сега трябва пак да се обаждам за да искам отново бележка за доходите за 12 месец (детските), че подадох документите, но ми искат и за декември дохода които както знаете е 0 от фирмата  ooooh!
Цитат
Искам тук да похваля Кло - много е точна! И как сваля кг - евалата и правя!
хехех, нека стигнем края и тогава да се хвалим, че ако зацикля кво ще правя  ooooh! за сега нещата вървят перфектно... усещам че и дрехите ми са по широки в областта на ханша  Flutter

# 553
Аз като веща в осигуряването/рабтя в НАП Mr. Green/няколко пъти сам се изказвала по този въпрос....Не вярвайте на счетоводителките,намират си оправдания за несвършената си работа,за всичко си има срокове и неподаването на документи в срок,води до наказателни актове.

Декл обр1 се подава до 20 число на следващия месец ,независимо дали са платени или не осигуровки.Водеща е декл. обр.6 ,където се отбелязва осигуровките платени или са начислени и кога .

Кло,стига да решат,винаги могат да ти прекратят тр договор,независимо дали си м айчинство или не.Има хиляди начини и вратички,напр. прекратяват ти договора поради съкращаване на щата,а след седмица назначават друг човек....Дано не  е така.

# 554
Цитат
Декл обр1 се подава до 20 число на следващия месец ,независимо дали са платени или не осигуровки.Водеща е декл. обр.6 ,където се отбелязва осигуровките платени или са начислени и кога .
Кати това означава ли че днес е последния срок и утре фирмата ако не е внесла осигуровките ще бъде санкционирана?
Т.е. утре може и да видим в справката месец 12 с момичетата  newsm78 ако естествено шефовете са хванали последния "влак" ...

Общи условия

Активация на акаунт