Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 286
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Дъщеря ми има проблемна кожа.Появиха и се някакви пъпчици,които не са червени,а седят сякаш кожата се е подула,дребнички са.Какво точно представляват и как да ги премахне?
Нее-е-е-е! При такова описание никой не е в състояние да каже какво точно има дъщеря ви и как да бъде премахнато.
Най-добре е да се отиде на лекар или поне на козметик, но да се описват кожни проблеми и да се гадае е безсмислено.

# 631
Дъщеря ми има проблемна кожа.Появиха и се някакви пъпчици,които не са червени,а седят сякаш кожата се е подула,дребнички са.Какво точно представляват и как да ги премахне?
Нее-е-е-е! При такова описание никой не е в състояние да каже какво точно има дъщеря ви и как да бъде премахнато.
Най-добре е да се отиде на лекар или поне на козметик, но да се описват кожни проблеми и да се гадае е безсмислено.
ами всъщност тя беше на дерматолог и тя и изписа Iwostin
http://prikachi.com/images/101/5008101Z.jpg
само,че е снимано преди малко със светкавица и не се вижда много добре.(говоря за тези пъпчици горе на снимката)По принцип тези пъпчици се виждат при различен спектър на светлината,а тази гнойната е заради цикъл.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 21:48 от biology_

# 632
Какво на Ивостин са й изписали?
Има ли сърбеж, болезнени ли са пъпките? На колко години е? Излагала ли се е повечко на слънце напоследък?

# 633
Iwostin post-akne се казва доколкото знам.Иначе няма сърбеж,на 16 години е,използва на същата марка слънчезащитен крем фактор 50+,това е като цяло

# 634
И аз имам същия проблем с пигментните петна. По принцип кожата ми е доста светла и всяко лято ми излизат петна тук-там, но това лято е просто ужасно. ПОчти цялото ми лице е в петна. Наложи се да купувам фон дьо тен и да нанасям ежедневно, за да не изглеждам гротескно.
Преди, когато имах същия проблем, но петната ми бяха далеч по-малко, се мажех постоянно (освен зимата) с един крем на Орифлейм за избелване на петна. Имаше ефект от него макар че петната леко избеляваха, а не изчезваха напълно. Хубавото е, че докато го ползвах, нови петна не ми излизаха. Сега пак си го поръчах да видя дали ще има ефект. Ползвала съм и по-скъпи продукти, но ефект от тях не е имало.
Четох някъде из нета за една бабина рецепта да се мажат петната с ябълков оцет, но тъй като той излющва кожата, мисля да приложа тази терапия наесен и ще кажа дали има ефект.  Rolling Eyes
Друго, което си мисля е, че сега след раждането много ми се разбъркаха хормоните. Преди мислех, че петната ми излизат заради това, че кожата ми е много светла и заради това, че не се храня балансирано. Сега обаче все повече мисля, че е заради хормоните. Тъй като имам и други проблеми с кожата като пъпки, които също се бяха засилили, оплешивяване и странни периоди на цикъл, според гинеколога ми трябва да пия хормонални хапчета, но не смея понеже през бременността лицето ми се беше изчистило и нямах нито пъпки, нито други дефекти, но пък качих 23 кг.  ooooh! До скоро ги свалях, а сега дори съм -2 кг от преди да забременея и много ме е страх, ако пия такива хормонални хапчета да не кача пак 20-30 кг отгоре. Предпочитам да си стоя с петна, пъпки и без коса, но да съм слаба. Не знам дали не вървя към анорексия. Толкова много се бях уплашила с тия килограми през бременността, че направо ми стана фикс идея да съм слаба. Сега пия Геритамин и кожата ми като че ли е по-добре като цяло, поне пъпки нямам за момента, но петната си стоят и се записвам тук да следя кои продукти имат ефект.

# 635
HAPPY_QUEEN проблемите с кожата са ти заради отслабването, и при мен така се получи и таки ми обясни моята лекарка , имунитета спада , хормоните май се разбъркват....
изписа ми ЯСМИН , а гинеколожката каза по- добре  ЛИНДИНЕТ 30 , при мен излизат тук таме преди менструация после утихват и остават петна
и аз умирам от страх да не кача кила  и затова не ги взех тези противозачатъчни, но при тях проблема е по -скоро, че при всеки различни странични ефекти се появат , при някой няма изобщо проблем строго индивидуално е , малко на лотария как ще ми подействат
лекарката казва обаче че само с хормони се лекуват тези проблеми...
още се чудя и събирам отзиви кое от тези двете е по- добре?????

# 636
HAPPY_QUEEN проблемите с кожата са ти заради отслабването, и при мен така се получи и таки ми обясни моята лекарка , имунитета спада , хормоните май се разбъркват....
изписа ми ЯСМИН , а гинеколожката каза по- добре  ЛИНДИНЕТ 30 , при мен излизат тук таме преди менструация после утихват и остават петна
и аз умирам от страх да не кача кила  и затова не ги взех тези противозачатъчни, но при тях проблема е по -скоро, че при всеки различни странични ефекти се появат , при някой няма изобщо проблем строго индивидуално е , малко на лотария как ще ми подействат
лекарката казва обаче че само с хормони се лекуват тези проблеми...
още се чудя и събирам отзиви кое от тези двете е по- добре?????

Да ти изпишат противозачатъчни заради проблеми с кожата е странно за мен. Толкова ли няма препарати за решаване на козметични проблеми. Ти при гинеколог ли ходи заради петната?
Освен това няма как да получиш мнение за това кои хапчета са "по-добри" за теб. Едните съм ги пила (Линдинет) с цел предпазване от забременяване. Пих ги 1 година, през която имах редовен и оскъден цикъл, но преди него няколко дни умирах от мигрена - и то какваааа.... След като ги спрях ми се появиха кисти на яйчниците, които ми бавеха цикъла по 2 седмици (че и повече). Лекарят каза, че тези кисти (предизвикани от спирането на хормоните) ще изчезнат от само себе си за няколко цикъла време - така и стана.
За странични ефекти от ПЗ таблетки може би има отделна тема, при всички положения тези стр.ефекти не са малко и за пренебрегване. За това лично за мен е неоправдано да ги използваме с козметична цел.
Сори за спама (не беше тук мястото на мнението ми за ПЗ хапчета), но не можах да се въздържа.  Peace

# 637
Да ти изпишат противозачатъчни заради проблеми с кожата е странно за мен. Толкова ли няма препарати за решаване на козметични проблеми. Ти при гинеколог ли ходи заради петната?

Странно е за теб, защото смяташ пъпките и пигментни петна за козметичен проблем. В случая те не са козметичен проблем, а симптом на здравословен -  хормонален дисбаланс. Когато има здравословен проблем, обикновено е по-ефективно да се третира проблема, а не само отделните симптоми.

# 638

Странно е за теб, защото смяташ пъпките и пигментни петна за козметичен проблем. В случая те не са козметичен проблем, а симптом на здравословен -  хормонален дисбаланс. Когато има здравословен проблем, обикновено е по-ефективно да се третира проблема, а не само отделните симптоми.

Да бе, добре, права си, АМА точно ПЗ хапчета ли трябва да се пият заради пъпки и петна? Ваша си работа де, лично аз съм противник на ПЗ таблетки (понеже съм им сърбала попарата) и за това така мисля.

# 639
Много се колебая , защото съм ходила къде ли не заради този проблем , в форума  търсих но не намерих тема за противозачатъчни и акне , помагате ми като дискутирате този въпрос за да взема решение дали да опитам, но ме е страх после да не си натреса друго и изобщо дали ще повлияе  или като ги спра по зле ще стане

# 640
Да бе, добре, права си, АМА точно ПЗ хапчета ли трябва да се пият заради пъпки и петна? Ваша си работа де, лично аз съм противник на ПЗ таблетки (понеже съм им сърбала попарата) и за това така мисля.

А ти какво предлагаш да се пие?  Simple Smile
Жената освен проблема с кожата има и хормонални проблеми......какво би я посъветвала да направи?

# 641

А ти какво предлагаш да се пие?  Simple Smile
Жената освен проблема с кожата има и хормонални проблеми......какво би я посъветвала да направи?

Аз не съм лекар, просто сподели моите ядове с ПЗ.

Освен това

хормоните май се разбъркват....

означава, че тя не е сигурна в хормоналните си проблеми.  Така че аз първо бих си изследвала хормоните и бих премахнала съмнението относно тях Simple Smile

Между другото и аз имам тъмни петънца, които изчезват през есента и се появяват през май. То и за това съм в тая тема де   Whistling И все се каня да ида на лекар за тях и все нещо става  newsm78

По време на моята бременност имах едно доста голямо, което изчезна около 2-3 месеца след раждането. И така до миналата година, когато отново се появиха тези 2-те ....

# 642
  • Благоевград
Аз също се сдобих с петна по време на бременността. Мажа се с някакво кремче,донасят ми го от Скопие, има ефект, но лятото пак се появяват.Знам, че трябва слънчевите месеци да се мажа с фактор 50, но избягвам лятото да слагам по лицето си каквото и да е, така че си ходя с петната.

# 643
Аз също се сдобих с петна по време на бременността. Мажа се с някакво кремче,донасят ми го от Скопие, има ефект, но лятото пак се появяват.Знам, че трябва слънчевите месеци да се мажа с фактор 50, но избягвам лятото да слагам по лицето си каквото и да е, така че си ходя с петната.

Аз се мажа с фактор 50 и отгоре коректор. Без слънцезащитния не излизам  Peace

# 644
Против акне, от личен опит ви препоръчвам сребърна вода.
И евтино и ефикасно  thumbsup 2-3 лева е в аптеката. Има го и като спрей.

За есента съм си заплюла крем с Hydroquinone или / уж по-безопасния му братовчед- Alpha Arbutin.

Общи условия

Активация на акаунт