Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 667
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Неонатолозите нищо не са казали, тъй като петното се появи 1 м. след раждането, респ. изписването. Педиатърът каза че не му прилича на пигментно петно, а на нещо временно, което ще се махне и даде направл. за кожен. Кожният каза че е пигментно петно и каза само крем против слънце.

# 241
...защото има едни "майчини петна",с които се раждат бебоците. Щом всичко е било проследено от неонатолог и педиатър и от дерматолог -супер ! Успех  и дано много скоро се освободите от това петънце  Heart Eyes  bouquet

# 242
на 18 години съм и преди 2 години спрях да ходя , понеже три години редовно ходих на козметик за почистване на лице в момента имам ужасни петна които не личат единствено с фдт. Моля за съвет някои ако има или се е справил с  такъв проблем  ooooh!

# 243
  • През девет планини в десета...
на 18 години съм и преди 2 години спрях да ходя , понеже три години редовно ходих на козметик за почистване на лице в момента имам ужасни петна които не личат единствено с фдт. Моля за съвет някои ако има или се е справил с  такъв проблем  ooooh!
Петна от какво? От пъпки или кафяви петна от слънце?

# 244
от стискането на черните точки ..

# 245
Нямам време да прочета всичко по темата, така набързо да попитам какво първо нанасяте избелващият крем АХРОАКТИВ МАКС или избелващият  лусион? Въобще как ги използвате?
Благодаря!

# 246
запис да следя Peace
Имам ужасни пигментни петна по цялото лице  Rolling Eyes И от акне, и от слънце, и от бременността  Rolling Eyes

# 247
"sisiposh, много неподходящ крем си си избрала. Този крем не е подходящ за този сезон. Рискуваш да влошиш проблемът ти с петната. Продуктите с гликолова киселина са противопоказни през лятото.
От къде си взимате тези кремчета и защо не ви предупреждават при продажбата за опасностите свързани с  използването на подобни кремове през лятото?  Mad Не всеки знае какво може и какво не, но човекът, който ви продава крема е редно да ви предупреди. "

Ами тя ме предупреди да го ползвам със слънцезащитния крем и аз мислех, че така няма проблем от влошаване...?! Не знам, много ме е страх да не се появят още.Аз имам 4-5 петънца на едната буза. Като по-малка, след като ми излезе първата пъпка пак така се бях шашнала и в опит да я премахна, се появиха още мнооого Simple Smile А преди ден-два като се бях прибрала вкъщи за 24-ти Май много бързах и излязох в жаркото слънце на разходка без слънцезащитен крем. Та след това ми се стори, че имам някакви нови петънца, но си казах, че си внушавам, все пак един ден... Макар че идея си нямате в Добрич каква жега и какво слънце беше!

# 248
пробвайте тази маска:1 чаена лъжичка индийско орехче и 1 чаена лъжичка мед.пробвайте и споделете  как е при вас. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 249
  • Пловдив
пробвайте тази маска:1 чаена лъжичка индийско орехче и 1 чаена лъжичка мед.пробвайте и споделете  как е при вас. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yNkdy01Oao0 … rce=www.google.bg

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3Ph5UCJ-4_8 … rce=www.google.bg newsm78
това не пречи и лятото да го пробваме

# 250
Здравейте хора, аз рядко успявам да се включа, но виждам, че са изникнали още момичета с петна. На мен ми станах белези на лицето от некадърни козметички. Личи си ноктите къде са си вряли в лицето буквално. Това вече повече от 5 години не се маха, няма и да се махне. Плюс това козметичката не е решение!!! Последния дерматолог, при който ходих го каза най-правилно - Акнето е хормонален проблем! Той трябва да се лекува вътрешно, не само външно. Аз съм измазала тонове козметика и съм изпила още толкова хапчета, някои, от които бяха и с доста странични ефекти и отровни - говоря за Изотретиноина.  Най-добре е - гинеколог и хормонални изследвания! Моите хормони бяха в норма, но имам поликистозни яйчници, така че и тези две неща не са сто процента сигурни, но все пак е стъпка. Преди като излизах слагах крем против пъпки, крем с фактор, коректор, фдт и пудра!!! Можете да си представите за какво иде реч.  В последно време правя маска с нийм, амла, синя и бяла глина и ми се отразява страхотно. Абсоюлтно натурални са нещата и ми допадат 100 пъти повече от скъпата козметика за проблемна кожа, която предлагат. Дерматолозите си знаят едно и също- измиващ крем, дневен с фактор и нощен .... едно и също!!!

Също да споделя, че аз не си мажа крема с фактор на всеки час, ами го слагам един път като излизам и толкова. В къщи не стоя с крем  Rolling Eyes  Ползвам на Авен 25+ или 30+ даже и това не знам ... Да не говоря, че още си доизхабявам крема с гликоловата киселина ... Така че не е толквоа фатално според мен немазането или пропускането. От един път няма да стане фала. Зимата пък изобщо не слагам крем с фактор, ами само хидратиращ. Тогава обикновено си правя и билковите пилинги... и пак не са ми се появили петната.

Също да споделя какво наблюдавам! Когато ми избие пъпка (говоря за голяма червена подкожна пъпка) обикновено седи със седмици и псоле ми остава още толкова голямо червено петно. Когато обаче мажа пъпката с тоя крем с киселината и петно не остава. Скоро идва голямото слънце де и срока на крема свършва та ще го приключа за съжаление, но пък редовно използвам етерично масло от чаено дърво, което също горещо препорръчвам!!!

Пиша ви ги тези неща, защото можете да си грабнете някоя идейка. Аз имам акне от повече от 10 години, имала съм и стафилококова инфекция месеци наред, после и хормонално акне с подкожни пъпки и говоря от личен опит! За това съм я и създала тази тема, за да може да си помагаме за тези проблеми Simple Smile Hug

# 251
Според мен трябва да се прави разлика между петна от пъпки и пигментните петна, които се появяват при по-възрастните дами.Един човек може да им петна от пъпки, но кожата му да не е чувствителна към слънцето. Тези хора ако си решат проблема с пъпките и кожата им се обнови, те няма да имат петна, но другите ще трябва цял живот да се борят с петната.
Аз пъпки няма, но кожата ми е светла и склона към образуване на петна. При мен използването на избелващи продукти през лятото и неизползването на слънчезащитни кремове е фатално.
Моят съвет е да не рискувате и да не използвате избелващи продукти през лятото независимо от това от какво са ви петната. Риск винаги има, а последствията биха могли да бъдат доста неприятни.
Ако човек има 1-2 пъпки би могъл да отиде на козметик или да си ги лекува сам, но ако става въпрос за акне трябва да се отиде задължително на лекар.

# 252
  • През девет планини в десета...
Напълно съм съгласна с това изказване.
Имам един друг въпрос - какво става с петната от автобронзантите / аз имам този http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRR8nWhpPdpuYErKr5U-51mq … eKlgYriX&t=1/ Дали няма да си личат по-малко на фона на целия тен?  Thinking Някой пробвал ли е?

# 253
Според мен трябва да се прави разлика между петна от пъпки и пигментните петна, които се появяват при по-възрастните дами.

Ако човек има 1-2 пъпки би могъл да отиде на козметик или да си ги лекува сам, но ако става въпрос за акне трябва да се отиде задължително на лекар.

Съгласна. Аз самата съм борила петънца и белези от пъпки, докато майка ми има пигментни петна, които започнаха да се образуват при минимално излагане на слънце след като навлезе в менопаузата и хормоналните нива се разбесняха. Естествено, за да е толкова фото чувствителна кожата не е нужно да си в менопауза, просто аз този случай наблюдавам пряко, при някой хора просто кожата  такава по рождение. Ако аз забравя да сложа фактор и изляза, няма да има сериозно влошаване от 1-2 пъти, но ако майка ми не сложи фактор, дори в облачен ден, дори веднъж, петната автоматично потъмняват и се уголемяват. Просто става въпрос за различен тип петна.

За борещите пъпки, да, пъпките могат да са и хормонален проблем, но не задължително. По неизвестна за мен причина масово дерматолозите в България лекуват всяко акне като  класическо Акне Вулгарис, т.е. с добра хигиена и антибиотични кремчете и лосиончета, рядко се сещат да пуснат хормонални изследвания. Акне е дума, с която в речта обобщаваме няколко заболявания, които имат един общ външен симптом - пъпки. Но заболяванията могат да са различни, и всяко изисква различен курс на лечение, за това е важно да се започне с посещение при дерматолог, който ще пусне хормони, ще направи микробиологичен тест на секрет от пъпката и ще се установи какво е заболяването преди да се почне курса на лечение, вместо да се изписват стандартни неща.

Между другото, ако се съмнявате дали акнето ви е хормонално - то често се характеризира с дълбоки подкожни цистични пъпки, които стоят като болезнена, зачервена подутинка няколко дена преди да избият, и при изстискване/спукване секрета не е събран изцяло във върха, а излиза от дълбочината на пъпката.

Мартина, да , поскриват се.

# 254
Много хубава тема, за съжаление нямам възможност да изчета цялата, за това моля за съвет.
Какъв крем е добър за ползване срещу пигменти петна засилващи се през летния сезон /останали такива след бременност преди години/.
Всяко лято използвам избелващ крем на Орифлейм срещу петна, както и серума към него с защитен фактор 20 - но няма кой знае какъв ефект.
Спомням си, че по време на бременност се мажех с един обикновен крем "Архомин" и от него бяха изчезнали /крема не миришеше хубаво/ и още един "Кокона" май беше. От тогава са минали 6 години, но всяко лято леко си се появяват петната на местата където са се появявали по време на бременността.

Ще съм благодарна да препоръчайте хубав крем!   bouquet
/Съжалявам, но темата е доста обемиста и нямам възможност да я изчета цялата/

Общи условия

Активация на акаунт