Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 672
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
mle4ko, ти наистина ли подновяваш всеки ден на 2 часа?  Shocked
Пробвай тогава с 100+ и го подновявай на всеки час..........шегувам се, извини ме  Blush
За съжаление в момента единственото което може да се прави е използването на защитни кремове.   Sad  Confused
Избягвай слънцето до колкото е възможно. Може да помислиш и за шапка с периферия или чадърче.  Grinning
Съчувствам ти и те разбирам  Hug
На есен с нова песен ще започнем отново с борбата срещу петната, а до тогава можем да пием коприва и да си слагаме слънцезащитни кремове.
А домашната маската с краставица не е ли добър вариант?   newsm78

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 01:02 от B & C

# 226
Момичета,извинявам се че така нахалтвам в темата,но я видях и просто искам да споделя нещо с вас:
Аз нямам пигментация,петна само някоя друга пъпчица ми излиза от време на време,но попаднах на едно откритие- Д-р Нийм Комплекс- това са хапченца ,изцяло билкови,приготвени по аювердична рецепта.Те действат като мощен пречистател на черния дроб и елиминират токсините от тялото безвредно,също така действат и при пигментация на кожата.Има  достатъщно инфо в мрежата.Не искам да прозвучи като реклама,но аз ги пич от 1 месец и наистина кожата ми страшно се избистри,в смисъл тенът и.Давам и сайт:
http://www.ayurvedabulgaria.com/products/dr-neem-complex.html

# 227
Надявам се да съм била полезна!  Simple Smile

# 228
  • Бургас
mle4ko, ти наистина ли подновяваш всеки ден на 2 часа?  Shocked
Пробвай тогава с 100+ и го подновявай на всеки час..........шегувам се, извини ме  Blush
Избягвай слънцето до колкото е възможно. Може да помислиш и за шапка с периферия или чадърче.  Grinning
А домашната маската с краставица не е ли добър вариант?   newsm78

Да, подновявам го, ако не на 2, то поне на 3 часа, естествено като съм навън. На плаж съм под чадър, въпреки че съм намазана. Шапка с периферия и чадърче ... като чукна 60-така ще помисля и върху това предложение  Laughing А на маска с краставица май не вярвам много  Crossing Arms Поръчах един комплекс на AVON за заличаване на петна. Дано има резултат  Thinking

# 229
Взех си за петната крем "biotrade  MELABEL CREAM при хиперпигментации, ексфолиращ избелващ крем за всеки тип кожа" Simple Smile взех си на същата марка и слънцезащитет крем с фактор 50. мажа се вече известно време (около седмица) и чакам резултати. Като го нанасям щипе мъничко там, където кожата е по-тънка, което ме кара да вярвам, че действа  Grinning Та... за петната още не знам каква работа ще свърши, но забелязвам, че не ми излизат пъпки вече, а комедоните ми просто се изпариха! Никога ама НИКОГА не съм имала така свити пори! Така че съм много доволна и ще продължавам с него, препоръчвам го Simple Smile

# 230
Дъщеря ми е на 15 години и има доста петна от акне.Та разбира се,на нея и е много болно поради тази причина,защото някак си и самата и кожа става по-тъмна
защото тук има много продукти бих искала да ви помоля да ми кажете някаква рецепти(опитвахме много кремчета и други) които ще и помогнат
Благодаря ви

# 231
Да, подновявам го, ако не на 2, то поне на 3 часа, естествено като съм навън.
Шапка с периферия и чадърче ... като чукна 60-така ще помисля и върху това предложение   

Ето къде грешиш, трябва да го подновяваш и когато не си навън. Естествено ако  прекарваш деня в някое мазе, без достъп на дневна светлина, то не ти трябва да подновяваш, но в противен случай, ако не искаш да рискуваш и да ти се появяват петна е хубаво да подновяваш.
Ето още една причина да харесвам Clarins....той е с 8 часова защита и не се налага честото му подновяване. Аз се мажа с него веднъж на ден или най-много два пъти.  Grinning
А за шапките и чадърите....да, не всеки би тръгнал с чадърче, но за шапката не виждам никакъв проблем. С чадърчета през лятото съм виждала китайки  Mr. Green

Аз не виждам нищо бабешко в тези две снимки и не мисля, че трябва да чакам докато стана на 60 години за да си купя шапка.  Simple Smile

biology_ , ако имах акне и бях на 15, щях да отида на лекар. Ако първият лекар не ми помогне, ще отида при втори, ако трябва и при трети, докато не ми се реши проблемът.

sisiposh, много неподходящ крем си си избрала. Този крем не е подходящ за този сезон. Рискуваш да влошиш проблемът ти с петната. Продуктите с гликолова киселина са противопоказни през лятото.
От къде си взимате тези кремчета и защо не ви предупреждават при продажбата за опасностите свързани с  използването на подобни кремове през лятото?  Close Не всеки знае какво може и какво не, но човекът, който ви продава крема е редно да ви предупреди.

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 04:12 от B & C

# 232
  • Бургас
B&C, много ти благодаря за отговорите, но не мисля, че като съм 8 ч. на работа, в стая с нормална светлина, без да влизат слънчеви лъчи пряко върху лицето ми, трябва да си слагам слънцезащитен крем на 2 ч.  Crazy , плюс това, че освен крем имам фон дьо тен, отгоре и грим  Whistling Колкото до шапките, шегувах се, разбира се за комбинацията шапка с чадърче, а като тази червената от снимката - имам точно същата, синя, но не мога да си позволя да ходя с нея на работа, тя си е шапка за отпускарски разходки и плаж. Пиши кой точно на Кларинс крем ползваш  Wink С поздрав от мен   bouquet

# 233

biology_ , ако имах акне и бях на 15, щях да отида на лекар. Ако първият лекар не ми помогне, ще отида при втори, ако трябва и при трети, докато не ми се реши проблемът.

а козметик няма ли да помогне? Rolling Eyes

# 234
mle4ko, ти не си съгласна с мен, а аз с теб, но хубавото е, че всеки сам решава какво да прави.  Wink
Нито аз съм единствената, която смята, че трябва да подновяваш и по време на рабата и нито ти си единствената, която е на мнение, че не е нужно, но петната ти са факт.
Кремът който си поставяш всяка сутрин преди ФДТ, не защитава кожата ти цял ден.
Какъв ФДТ ползваш?
Когато си тръгваш от работа подновяваш ли защитата?
За шапките, които показах съм съгласна с теб, но мога да ти намеря и по-елегантни варианти, които би могла да носиш всеки ден.  Simple Smile
Продуктът на Clarins съм го показала в темата поне два пъти. Казва се UV PLUS Ecran Multi Protection SPF 40

biology_ , възможно е....не знам. Аз като начало бих се консултирала с лекар, но нищо не пречи да се отиде и да се направи консултация и с козметик.
Аз не съм много компетентна по въпросите с акнето, защото никога не съм имала акне, но брат ми имаше едни период в който имаше доста пъпки по гърба и отиде на лекар, който му предписа някакво кремче с антибиотик и пъпките му изчезнаха. След това не е имал повече подобни проблеми, но всичко това е много индивидуално.
През лятото не се правят избелващи или заличаващи белезите процедури и сега е важно за детенцето ти да се спре появата на нови пъпки, а проблемът с петната и белезите е решим.
Със сигурност не ви е лесно, но аз съм сигурна, че всичко ще се оправи.

# 235

а козметик няма ли да помогне? Rolling Eyes

Като си счупиш крака, продавачката в магазина за обувки може ли да ти помогне?
Акне е една дума, с която хората в речта обозначават козметичното проявление на няколко много различни здравословни проблема  - може да е акне вулгарис, което се причинява от бактерия, или може да е хормонално акне, породено от сериозен хормонален дисбаланс който може да доведе до други сериозни проявления, като например образуване на кисти, ако не се хване и лекува навреме а може дори да е стрептококова инфекция, която също нелекувана може да доведе до стерилитет например. ТРябва да се провери при лекар първо какво точно е акнето, и тогава да се лекува адекватно. Така се спестява много време , защото например не се мъчиш да лекуваш хормонален проблем с антибиотик, и на детето ще се спестят неприятни емоции и белези.  Особено ако остават дупчици след пъпките - петната се оправят за 3 месеца лечение обикновено, скъпо, но действа, но дупчиците - много , много по-трудно и в пъти по-скъпо, ако въобще се заличат.

mle4ko, в тази стая светлината от лампи ли е, или естествена? Ако е естествена, да, имаш нужда от фактор, дори и да не е пряка слънчева, отразената естествена има същите качества. Затова фактор се носи и през зимата, и когато е облачно. Не е въпрос на лични предпочитания, а научен факт.
АКо носиш грим, може да подновяваш фактора с пудра с фактор отгоре.

# 236
  • Бургас
MissNellie , благодаря за отзивчивостта, но повярвай ми, наясно съм, че слънчевата светлина се пропуска зад стъклените прозорци, както и това, че зимата също трябва да се ползва слънцезащитен фактор. До сега успявах в борбата с петната, но какво да направя като се наложи цял ден да бъда изложена на слънце, без да мога да си подновя крема  Rolling Eyes /бях в отпуска, не на работа/ Сега искам да махна петната, ама май ще изчакам до есента  Crazy
B & C , ползвам фон дьо тен с фактор 25, а преди да се покажа навън, за да си тръгвам или  през обедната почивка, задължително половин, един час преди това пак се мацам... Tired

# 237
Привет,
не съм запозната с темите и методите.
Причината да се включа в темата е че имам момченце на почти два месеца. Има големичко пигментно петно на бузката /тип мляко с кафе /, голямо е колкото отпечатък от палец. Петънцето се появи на първия месец от раждането. Ходихме на дерматолог-разбира се-слънцезащитен крем. И нищо друго на този етап, не че смятам че е нужно.
Искам да бъда разбрана правилно-детето си е ОК с петънцето. Никакви други мазила няма да мажа по него.
Но лекарката каза че след пубертета може да се предприеме нещо за махане на петното. Попитах за лазарен метод.
Та това ме интересува-имате ли опит тук с лазарното премахване на пигментни петна? Дано коректно съм си задала въпроса.

# 238
От къде си взимате тези кремчета и защо не ви предупреждават при продажбата за опасностите свързани с  използването на подобни кремове през лятото?  Close Не всеки знае какво може и какво не, но човекът, който ви продава крема е редно да ви предупреди.

B & C Peace  съгласна съм с всичко,казано от теб,но това подчертаното е риторичен въпрос,нали ! Те бг продавачи ако има начин да взимат парите без да продават стоките си ще им е най-добрия вариант...пък и друго има-съмнявам се в компетентността на 2/3от тях,като се знае как се назначават в момента магазинери в БГ...много често те по-скоро пречат в избора...

Относно няколкократното нанасяне на УВ защита и кога -убедих се,че трябва да се нанася такъв крем още с първите сл лъчи за деня...самата слънчева светлина е радиационна-не забравяйте това, а и с тези промени в климата дето се случват  този проблем се задълбочава....но не може да е само нощ,колкото и да ни е удобно това...еднократното нанасяне на крем нищо не прави-кремът попива ,и след 2ч все едно не е нанасян ...Според мен/поне за моята кожа/минималната защита зе вече увредена кожа/с петна/трябва да е с спф50 .И колкото повече изтъняваме дермата /с процедури и кремове за избелване/,толкова по-чувствителна става тя на сл лъчи и петната само се задълбочават...безсмислено ,че и опасно е това да се прави сега. Всичко това го знам от опита си и от четенето на материали по въпроса/вкл и за слънчевата активност/.
Дано не отегчих някого с мнението си  Grinning Успех в избора на най-добра УВ защита  bouquet

# 239
Привет,
не съм запозната с темите и методите.
Причината да се включа в темата е че имам момченце на почти два месеца. Има големичко пигментно петно на бузката /тип мляко с кафе /, голямо е колкото отпечатък от палец. Петънцето се появи на първия месец от раждането. Ходихме на дерматолог-разбира се-слънцезащитен крем. И нищо друго на този етап, не че смятам че е нужно.
Искам да бъда разбрана правилно-детето си е ОК с петънцето. Никакви други мазила няма да мажа по него.
Но лекарката каза че след пубертета може да се предприеме нещо за махане на петното. Попитах за лазарен метод.
Та това ме интересува-имате ли опит тук с лазарното премахване на пигментни петна? Дано коректно съм си задала въпроса.

А неонатолозите какво казаха за петънцето?  Попитай и педиатър за този проблем Wink

Общи условия

Активация на акаунт