Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 360
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
По това време на годината - нищо. Наесен - серия химически пилинги.
Противник съм на агресивните процедури.Може би не съм права и губя заради това,но наистина не вярвам,че одирането на кожата ще ми реши проблема.
B & C,за две вечери няма как да видиш резултат,но дръж ни в течение,моля.Тази козметика ми е абсолютно непозната,четох добри отзиви за ВВ крема им,освен ако не бъркам името newsm78.
В момента съм се намазала с една лазурносиня алгинатна изсветляваща маска на Амрита,с вит.С и кафеви водорасли.Няколко пъти я правя,защото си купих (прескъпо)пакетчето от една козметичка,иначе не е скъпа,но няма да си я купя отново.Не е лоша,но домашните маски с мая,мляко,лимон и пр.ми се отразяват по-добре.

# 571
Аз все още не съм го поръчала и ще мине доста време докато го поръчам, получа и използвам поне един месец. 
Маската е с витамин С и арбутин, а продукти с арбутин май не е желателно да се ползва през лятото   Rolling Eyes
Аз не очаквах резултат от две мазания  Laughing , но ми беше интересно да разбера дали ще ми понесе. Преди време си бях купила някакво кремче от аптеката с витамин C и въобще не можех да го ползвам - щипането беше непоносимо  ooooh! При Baviphat нямаше щипане, парене или някакви други нежелателни ефекти  Grinning Надявам се да действа  Mr. Green. Маската представлява нещо като гел и попива много бързо. Не е от най-хидратиращите продукти, но ми се отразяваше добре, а на сутринта си чувствах кожата много мека и гладка и не беше нито пресушена, нито омазнена.  Grinning

# 572
На Христина избелващата серия използвал ли е някой?

# 573
Аз съм използвала и все още използвам единствено триците и от тях съм много доволна.  Heart Eyes
С удоволствие бих пробвала и други техни продукти, стига да успея да намеря.  Simple Smile

# 574
Аз съм използвала и все още използвам единствено триците и от тях съм много доволна.  Heart Eyes
С удоволствие бих пробвала и други техни продукти, стига да успея да намеря.  Simple Smile
И аз ползвам триците.Дори не знаех,че имат и кремове  Embarassed
Погледнах избелващата серия.Първо ми направи впечатление,че цените им са доста високи,сравнени с други БГ избелващи кремове.
Ето какво пишат за серума:"Специално разработен на базата на избелващи за кожата масла, екстракти и други хранителни съставки. Серумът има тонизиращ, избистрящ, подхранващ и подмладяващ за кожата на лицето ефект. За здрава, сияеща, млада и бистра кожа."
Това за мен са общи приказки и не отменят необходимостта да си заявят съставките като всички останали.

# 575
Кажете как се запълват дупките след акне и нещо за свиване на порите Laughing

# 576
  • София
По това време на годината - нищо. Наесен - серия химически пилинги.
Противник съм на агресивните процедури.Може би не съм права и губя заради това,но наистина не вярвам,че одирането на кожата ще ми реши проблема.
И аз бях противник, радвам се, че се навих да опитам. Сега съм на етап, в който през есента определено ще повторя.  Peace И кожата не се одира, а се изгаря  Mr. Green А какво ли не съм пробвала преди това, колко пари съм дала за козметики, козметици, дерматолози  ooooh!
MissNellie   bouquet Боря последиците от акне, или по-точно последиците от лекуването му при "най-добрата" дерматоложка преди години. Имам много белези (направо дупки), но определено след химичния пилинг е доста по-добре положението.
Ти спиш ли с Ретин А на лицето или стоиш по 1-2 часа и махаш?
Трябваше да го започна зимата, но ми се бяха появили лишеи и не посмях. Има ли проблем, ако пак ми се появят, трябва ли да го спра?
Благодаря ти още веднъж за ценните съвети  Hug

# 577
Понеже съм изчела цялата тема, както и още една за пигментни петна, си спомням, че химичен пилинг си беше правила една дама и резултата и беше нулев.
Може би помага за следи от акне, но аз както съм чела и чувала, при пигментни петна не помага.
Само козметиците твърдят обратното.
Ефекта от премахване на пигментни петна, може да бъде в най-добрия случай - лек, тоест почти незабележим.

# 578
Понеже съм изчела цялата тема, както и още една за пигментни петна, си спомням, че химичен пилинг си беше правила една дама и резултата и беше нулев.
Може би помага за следи от акне, но аз както съм чела и чувала, при пигментни петна не помага.
Само козметиците твърдят обратното.
Ефекта от премахване на пигментни петна, може да бъде в най-добрия случай - лек, тоест почти незабележим.
И аз мисля,че не помага при мелазма,защото причините за нея обикновено се коренят в самия организъм и докато не се премахнат(което пък е почти невъзможно),петната се връщат отново и отново.Вторичната пигментация вследствие агресивното отношение към кожата често е по-грозна.
Напоследък пробвам отварата с магданоз и на малки порции доставям вит.Д на кожата си,т.е.давам на лицето си малко слънце.Резултатът е като цяло по-изравнена кожа с лек тен.
И една доста хубава маска,особено за нашия проблем,е около 1 с.л.брашно размесена с някаква течност:минерална вода,капки лимонов сок,розова вода-до кашичка.Стои се докато стегне,мие се-това не е много лесно;резултатът е по-бяла и нежна кожа.Сравнена с маската с мая,която също съм правила,ми се отразява по-добре.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 15:43 от LilaC

# 579
Toni Dunn  химическите пилинги не се правят по един, а в серия, понякога трябват няколко серии, и нагаждане на процента и вида киселина за да се избере най-подходящия тип за конкретната кожа..
Редовно чета тук отзиви за хим. пилинги "О, имах малко зачервяване, на следващия ден си бях на работа" - ами то това е просто дълбоко почистване  Laughing.
Аз пък съм чела много теми в няколко различни форума и съм виждала на снимки много добри резултати от хим. пилинги точно при пигментни петна(пуснати от нормални жени, не от козметици  Laughing ). Както съм и виждала снимки на жени, които след пилингите си мислят, че всички проблеми са им решени, пускат се без фактор на слънце и пак се появяват петна.

Та тази информация е с доста анекдотичен характер и винаги трябва да се чете със зрънце сол, и със стабилни знания в областта за да отсееш полезното.
Няма продукт на пазара, който да работи на 100% при 100% от случаите, факт. За съжаление това не е точна наука и трябват проби и грешки.

Фракселния лазер дава най-добри резулати точно при пигментни петна, и то в клинични изследвания, не от анекдотични.

LilaC естествено, всеки решава какво да ползва. Пробвала ли си нещо с перлен прах, той е нереактивен и в дългосрочен план кават дава добри резултати за избистряне на тена.
А, сега дочетох, лимоновия сок си е точно киселина, само че в домашна маска е по-трудно да се регулира и да си наясно каква концентрация ползваш, за разлика от готов продукт с по-предвидим резултат. Не съм сигурна, че разбирам в такъв случай логиката ти?

meggle  как ще ползваш Ретин А зависи от поносимостта на кожата ти. Не мия, и слагам всяка вечер. Но трябва да се подходи внимателно за да няма кожни раздразнения. Почни така : вечер, след измиване на лицето изчакваш 15мин. Слагаш ретин А. Ако има щипане или дискомфорт, след още 15мин отгоре слагаш хидратиращ крем. Прескачаш следващата вечер, и правиш пак по същата схема. Ако няма дискомфорт, постепенно увеличаваш на всяка вечер  и премахваш крема след това. Не ползвай през деня. За лишеите не мога да предположа, ако са суха кожа, е вероятно да има раздразнение, ако са гъбички, не знам какъв ще е резултата, бих се консултирала с дерм.

B & C вит Ц е подобен на гликоловата к-на по реактивност - в различни концентрации е поносим за различни по тип кожи, и поносимостта с времето и употребата се надгражда. Да, избягвай лятото.

# 580
LilaC естествено, всеки решава какво да ползва. Пробвала ли си нещо с перлен прах, той е нереактивен и в дългосрочен план кават дава добри резултати за избистряне на тена.
А, сега дочетох, лимоновия сок си е точно киселина, само че в домашна маска е по-трудно да се регулира и да си наясно каква концентрация ползваш, за разлика от готов продукт с по-предвидим резултат. Не съм сигурна, че разбирам в такъв случай логиката ти?
Да,едно перлено кремче на Колагена ползвам,ще видим.
Лимонов сок,също и ябълков оцет,ползвам рядко-няколко капки,разредени с розова вода,2-3 пъти седмично намазвам петната.Или капвам в домашна маска.Ползвала съм рициново масло,което също дава някакво първоначално просветляване на петната,мазала съм с лук,ползвах козметика с екстракт от сладък корен,Елицина(охлювния крем)-нищо;пих тази хранителна добавка-екстракт от френски бор,не помня в момента името й-имаше леко подобрение,но бързо отшумя със свършването на хапчетата.Няколко пъти намазах с водороден пероксид 3%,нищо,но си признавам,че не бях много старателна.
Срещала съм се с пациенти на фракселния лазер и на химически пилинг в търсене на чудото.Какво видях:ФЛ не беше помогнал никак или имаше леко влошаване.

Лекият хим.пилинг си е по-дълбоко почистване,съгласна съм.Аз наблюдавах тежък такъв,дни наред в къщи,люспене,мазане с хидратанти и т.н.Имаше голямо страдание,но и ефект.Който,уви,се загуби за няколко месеца,въпреки вампирското слънцепредпазване.Затова го отхвърлих за себе си като вариант.
Чела съм за добри резултати с Ретин А newsm78.Доколкото знам,има много такива продукти,ти кой точно ползваш и от какво е пигментацията ти-акне или друго?

# 581
Ретин А няма много, той е лекарствен препарат, като да кажем аспирина, на различните производители няма голяма разлика, все е аспирин. Има 2 варианта само - крем и гел, и вече различни концентрации, о.025, 0.05, 0.01...Има много продукти с ретинол, който не е съвсем същото. Купува се с рецепта, моята информация е че в България се продава само в аптеката на Токуда, където се забърква на място, но доколко това е вярно все още не мога да кажа, или се поръчва от сайтове, които не искат рецепта. За пигментни петна конкретно знам,че дава добри резултати когато е комбиниран с хидрохонин (или там както се пише на БГ).

Аз лично го ползвам заради акне, не заради петна, крем в концентрация 0.025.

biology_ дупки от акне се запълват с база за грим под ФДТ. Пори също.
 Порите се свиват обикновено със силно изсушаващи кремове. Трайно, евентуално с продължително ползване на продукт с гликолова киселина.

# 582
Аз от 1 месец ползвам крема Ахромин за пигментирала кожа и съм много доволна.
А и пъпките, които съм имала преди сега почти не излизат.
Много силно искам да го препоръчам, пробвайте го!

# 583
  • в джунглата
От слънцето ми се появиха петна и лунички по лицето, а между тях има и по-светли участъци от кожата. Тенът като цяло е много неравен и направо си е ужасен, и това ме накара да отида на дерматолог.  Сега не е сезон за избелване на лицето затова ми предписа слънцезащитен крем /30 фактор/ ,и рол-он стик за избелване  Thiospot /само вечер/,също така и един Lightening concentrat за израняване на тена /който се купува само от неиния кабинет/.  Както знаем тези продукти са доста скъпи и затова искам да събера малко информация от някои който ги е ползвал, преди да ги купя.
 И още едно притеснение макар че ще се ползват избелващите продукти само вечер, дали няма да се получи някаква хиперпигментация от слънцето?
Общо взето приемам всякакви съвети защото досега не съм се предпазвала от слънцето и докъде е докарах да заприличам на баба  Confused

# 584
  • В къЩи.
Аз от 1 месец ползвам крема Ахромин за пигментирала кожа и съм много доволна.
А и пъпките, които съм имала преди сега почти не излизат.
Много силно искам да го препоръчам, пробвайте го!

Предполагам го нанасяш вечер,но на цялото лице ли?

Общи условия

Активация на акаунт