Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 328
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
И аз имам въпрос към по-запознатите , че отскоро се чудя едно нещо.

Слънцезащитният ми крем е с  фактор 30 , а ФДТ-ът ми е с фактор 15. Значи ли това , че общия фактор = 45 . Или има значение факторът на това , което е най-отгоре , т.е ФДТ-ът ?  Thinking

Помня , че съм чела някъде из темите беше обсъждано , но не можах да намеря нищо с търсачката.

# 586
The_Sunrise, аз не съм специалист в тази област и далеч не смятам, че съм чак толкова запозната, но със сигурност мога да ти кажа, че факторът не е 45  Naughty Ако беше така, то щеше да е прекрасно  Laughing
Според мен е много важно с какъв фактор е последният продукт и е най-добре той да е с най-високия фактор.
Все пак смятам, че оказва някакво значение и продуктите сложени преди ФДТ и се надявам факторът при твоята комбинация да е малко над 15.
При проблем с пигментацията според мен 15-30 е недостатъчно - поне при мен.  Rolling Eyes 

# 587
Най-високият фактор важи.

# 588
Най-високият фактор важи.

Това. Няма кумулативен ефект. И да не забравяме, че нанесен веднъж, фактора не пази цял ден и трябва да се подновява.

# 589
От слънцето ми се появиха петна и лунички по лицето, а между тях има и по-светли участъци от кожата. Тенът като цяло е много неравен и направо си е ужасен, и това ме накара да отида на дерматолог.  Сега не е сезон за избелване на лицето затова ми предписа слънцезащитен крем /30 фактор/ ,и рол-он стик за избелване  Thiospot /само вечер/,също така и един Lightening concentrat за израняване на тена /който се купува само от неиния кабинет/.  Както знаем тези продукти са доста скъпи и затова искам да събера малко информация от някои който ги е ползвал, преди да ги купя.
 И още едно притеснение макар че ще се ползват избелващите продукти само вечер, дали няма да се получи някаква хиперпигментация от слънцето?
Общо взето приемам всякакви съвети защото досега не съм се предпазвала от слънцето и докъде е докарах да заприличам на баба  Confused

Дънди, от миналото лято имам същия проблем. Имам си 2 петънца. През есента изчезнаха, наскоро се появиха пак, но още не са много тъмни и започнах да ползвам слънцезашитен на Бочко, фактор 50. Но не знам дали ще помогне Sad Иначе избелващ крем ползвам сутрин и вечет - Ахромин - евтин е, без парабени и ми е препоръчан от аптекарка (която познавам лично). Дали ще помогне - не знам, аз лично се надявам ПОНЕ да не потъмнеят като мин. година. Слагам им по малко коректор през деня. Ужасно е неприятно. Дано с нещо да съм ти помогнала. Мисля за всеки случай да посетя дерматолог.

# 590
  • в джунглата
На мен Ахромин не ми действа ,или поне нямаше ефект след двумесечно ползване. Питах в няколко аптеки за Рол она с избелваш ефект Тиоспот  и аптекарките казаха че отзивите са положителни. днес пак говорих с дерматолога и отново е на мнение че щом се използва само вечер не е проблем, заради слънцето. /но да си призная мен ме е страх и още не съм го купила/

# 591
дънди, ако петната са ти се появили от слънцето, значи кожата ти е фоточувствителна. Избелващите продукти правят кожата фоточувствителна. КАто събереш двете, се получават твоите си петна + вторична пигментация и задълбочаване на проблема. Да, проблем е, дори и д а се маже само вечер. Април - Септември  можеш само да се стараеш да не се задълбочи проблема с фактор и криене.

Знаеш  ли какви са активните съставки на препоръчаните продукти?

# 592
  • в джунглата
MissNellie и аз мисля да изчакам с ползването на каквото и да е. Петната в/у горната устна са дългогодишни и лекарката спомена че трябвало есента да се третират с лазер /незнам дали са от слънцето или премахването на мустачките, но имам и другаде така че най вероятно са от слънцето/. Май ще търся друг лекар че тази още в началото "издиша"  Thinking

Пък и като гледам всички за предпазване ползате 50фактор, а на мен ми изписаха 30ти  и държи да е той, каза че е за бебета и е хубав.

Това за съставките го копирам от листовката в интернет. За пръв път се сблъскам с тази козметика на Синхролайн.

Описание: Ролер за третиране на пигментни петна
THIOSPOT SR Skin Roller - Флакон 5 мл
Произведно от Ceneral Topics Srl Italy - Synchroline Series

Индикации: пигментни петна, мелазма. Високоефективен, концентриран, алкохолен лосион, предназначен за третиране на локализирани и дифузни хиперпигментации по лицето и тялото. Повлиява синтеза на меланин, ускорява отстраняването на мъртвите пигментирани клетки и стимулира заместването им с клетки с ниско съдържание на меланин. Има слънцезащитен филтър за UVB лъчи, който предпазва от ново образуване на тъмни пигментни петна.

Важна бележка: този продукт съдържа салицилова киселина (Salicylic Acid).

Състав: thioctic acid, ethyl linoleate, dioic acid, salicylic acid,UVA-UVB filters.

# 593
Събирам впечатления от продукти за есента, че силно съм се амбицирала да си махна луничките следващия студен сезон. Наскоро ми попадна пред очите тази българска избелваща серия, можете ли да коментирате активните съставки?

ACHROACTIVE® МАХ

# 594
Внимавайте с избелващите продукти, че може малкото петънце да се превърне в огромно петно!
Ако петната са от акне тогава нещата не са толкова страшни, но пак има риск, но ако не са от акне и кожата ви е чувствителна към слънцето, от избелващите продукти има доста голяма вероятност петната да се влошат още повече.

# 595
Така е, аз затова и ще чакам есента - просто отрано събирам информация Peace
Иначе при мен са от слънцето, уж много се пазя, винаги съм със слънцезащитен, но пак чат-пат пробива и се сдобивам с нови лунички Tired

# 596
Момичета вчера попаднах на това http://jonada.weebly.com/10481079107310771083107410721097-108910 … 109010801085.html
не мога да намеря отзиви за серума, някои дали знае нащо?  Продавачката естествено каза страхотни неща, но пък и цената не е малка.

# 597
verchee нямам личен опит, но състава не е лош. Естествено за наесен, сега е невъзможно да се ползва.

Пух аз мога само по състав да коментирам, не по рекламни изречения.

# 598
MissNellie а ако се ползва само вечер, смяташ ли че може да има проблем ? Аз и сега ползвам вечер такива кремове.

# 599
MissNellie а ако се ползва само вечер, смяташ ли че може да има проблем ? Аз и сега ползвам вечер такива кремове.
Рискът е огромен и вероятността да възникне проблем не е за подценяване.
Това че един продукт се нанася вечер не означава, че кожата през деня не е станала чувствителна и няма да се появят още повече петна.

Общи условия

Активация на акаунт